COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 350
  • Варна
Аз съм в Англия, тук ни тестват всяка седмица.

Къде в Англия тестват всяка седмица?

Анестезиологът д-р Богдан Руйчев: В момента сме без компас.

https://clubz.bg/98146-anesteziologyt_d_r_bogdan_rujchev_v_momen … ZSyrYovISsRnOEjeI

И на мен ми хареса интервюто. Особено това: "Във всеки случай най-малкото ще искам да слушам политиците. Те трябваше много отдавна да съберат експертите, които след честни диспути и двубои да стигнат до здравата истина. Нямам нищо против отгоре да стои генерал професор, но под него трябва да вървят мисленето и дискусията. Трябваше да има втори, мозъчен щаб. "

# 22 351
https://clubz.bg/97707-matematik_ot_ban_zagubihme_bitkata_po_vel … priqtniq_scenarij
Една статия на математика от БАН.Стара е от 24.04.20, а дали не става сега така както го е казал.Моля някой да го опровергае, че ми е плашещо реален математическият модел.

# 22 352
Аз затова и не искам да критикувам щаба за Видин, защото цялостните резултати на България са отлични.

Направо са отлични, 80 починали, 320 излекувани, над 10 процента от заразените в България са медицински лица, за последното май можем да се мерим само с Италия.

Ако починалите бяха 0, тогава щяхме да сме не 4-ти в ЕС, а 1-ви в света по най малко починали на глава от населението. Ама няма как да стане. Има реалности. То е лесно да се критикува отстрани защо лекари има заразени, защо огнища, пък който критикува да се наеме той тогава да прекара страната през епидемията с по добър резултат от 4-ти в ЕС, по най малко починали на глава от населението.

# 22 353
В UK NHS има преводачи, но сега, заради риска от заразяване не ползват. Предполагам и с Холандия е така.

Тук в Швеция е практика преводачът да превежда по телефона още преди появата на вируса. Знам, че дори следствени разпити се провеждат без преводачът да ходи в полицията, а осъществява превод по телефона.

# 22 354
Изразът е проепидемичване, не поепидемчване или проепидемчване. А мен не знам защо всеки път като я видя тази дума, ме напушва смях. Joy

# 22 355
  • Bulgaria
Тесла, не е важно как стартираме, а как ще излезем на финала.

# 22 356
В UK NHS има преводачи, но сега, заради риска от заразяване не ползват. Предполагам и с Холандия е така.

Тук в Швеция е практика преводачът да превежда по телефона още преди появата на вируса. Знам, че дори следствени разпити се провеждат без преводачът да ходи в полицията, а осъществява превод по телефона.
Преводача като си свърши превода се подписва в/у документа - носи отговорност ако не е превел правилно. За това и членове на семейството не могат да са преводачи.

# 22 357
Ако починалите бяха 0, тогава щяхме да сме не 4-ти в ЕС, а 1-ви в света по най малко починали на глава от населението. 

Зависи на какъв етап от епидемията сме. Ако сме в началото?

# 22 358
Нова всички са в началото на епидемията, тоя вирус го нямаше в света преди половин година. Според теб коя държава е изградила стаден имунитет за да кажем че там всичко е приключило посочи я. Само че някои вече имат 100-ци пъти повече починали от други на глава от населението но те се справяли по добре, глупости на търкалета.

# 22 359
Трябва да се тестват, защото заразата се разнася и се открива, чак като почнат симптомите и усложненията. Тези лекари някой ги е заразил, персонала в домовете някой го е заразил. Персоналът го изследват и се виждат положителните, но заразилите ги може да минат между капките и да си ръсят наред. А ако не бяха започнали в тези домове и в болниците, още щяхме да си мислим, че всичко е перфектно, ние сме ваксинирани и последни по заразяване... Докато минат две-три седмици.
Защото се движим няколко седмици след останалите. Всички виждат, че сме тръгнали на зле, само ние не знам с кой акъл разхлабваме мерките.
То дето ги разхлабваме - нищо, но някак хаотично и нелепо - на какво основание  оставяме ресторантьорите да определят сантиметрите, на които да се разполагат масите по време на активна пандемия ?! Вземете едно решение, съобразено с медицинските изследвания и си дръжте на него, глобявайте и го поддържайте, какви са тези 1,50 м. Смешно и жалко е.

Хората ако са си с акъла не би трябвало да отидат и да седнат на тия маси гръб до гръб, нали? Ще видим дали ще го направят и кой ще им е виновен тогава. На тия маси никой няма насила да ги слага.

# 22 360
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
тъй като нито една от двете не знаела холандски, а да търсят преводач щяло да отнеме доста време
Нямам така популярният в днешно време ФБ.Казаха ми,че там в българска група предлагали помощ с превод от/на нидерландски.Не знам дали е вярно.Днес в ''референдум'' коментираха,че и нидерландците са виновни да пускат с ясното съзнание заразени пътници,вместо да ги карантинират.

Помощ винаги е имало. Ако има кой да я поиска.
Освен едните, които са имали тест (ако не се лъжа), другите не са посещавали лекар. Насилствена карантина (всъщност тази дума е неправилна за мерките в страната. Нарича се изолация тук) се прилага към психичноболни хора/ наркомани/ хора с алкохолни проблеми, които не осъзнават сериозността на положението или имат по-различно поведение. Явно нашите са им се видяли нормални.

# 22 361
  • Bulgaria
Това вярно ли е? Аз защо съм останала с друго впечатление по повод Нидерландия.

Скрит текст:
В:  how are things with corona there
В :  has it gone better?
A :  Horrible tbh
A :  Barely get out of the house
A :  Can't do anything, not even groceries or smt
A :  Only allowed once a week from 1 person in the household
В:  to go out once a week?
В :  for groceries?
A :  Yeah, have to buy everything for a week at once
A :  Can't do groceries twice, not allowed

# 22 362
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това вярно ли е? Аз защо съм останала с друго впечатление по повод Нидерландия.

Скрит текст:
В:  how are things with corona there
В :  has it gone better?
A :  Horrible tbh
A :  Barely get out of the house
A :  Can't do anything, not even groceries or smt
A :  Only allowed once a week from 1 person in the household
В:  to go out once a week?
В :  for groceries?
A :  Yeah, have to buy everything for a week at once
A :  Can't do groceries twice, not allowed

Разсмя ме.

За пореден път се убедих, че Интернет е пълен с какви ли не щуротии. Лошото, че хората им вярват. Или искат да им вярват.

# 22 363
Нова всички са в началото на епидемията, тоя вирус го нямаше в света преди половин година. Според теб коя държава е изградила стаден имунитет за да кажем че там всичко е приключило посочи я. Само че някои вече имат 100-ци пъти повече починали от други на глава от населението но те се справяли по добре, глупости на търкалета.
Не е нужно да се постигне стаден имунитет, за да приключи пандемията. Пример: Ебола, Сарс, Мерс.
Също така след постигането на така нареченият стаден имунитет хората ще продължат да се заразяват. Т.е. да постигнем имунитет трябва да се зарази към 70% от населението, може да достигне и до 90%. Утре ще изровя точната графика, от която гледах. Та, не лежете на тая кълка със стадния имунитет. Ще изчезне чрез ограничаване на разпространението чрез ваксини, карантини и социална дистанция. Може и сам да си изчезне като предишните коронавируи. Друг начин няма.

# 22 364
https://clubz.bg/97707-matematik_ot_ban_zagubihme_bitkata_po_vel … priqtniq_scenarij
Една статия на математика от БАН.Стара е от 24.04.20, а дали не става сега така както го е казал.Моля някой да го опровергае, че ми е плашещо реален математическият модел.

Точно това изглежда, че се случва в момента.

"Кога ще е следващата битка или пик? Вирусът сега ще стане по-силен, огнищата ще започнат да растат, особено в страната. И там медицинските системи ще бъдат силно натоварени, а те не са като тези в София или в по-големите градове. И може и да не издържат", посочи още проф. Витанов от БАН.

Гаранция, че и щаба и ББ са били наясно с това.

Общи условия

Активация на акаунт