COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 335
Някой писа, че в Швейцария в заведението си оставяш името и телефона. После ако се наложи, здравните власти ще могат бързо да проследяват веригите на разпространение и бързо да задушават вируса още в зародиш, за да могат всички да работят и да живеят спокойно. Тук мутри определят разстоянията между масите. Дано да греша, но нещата никак не ми изглеждат оптимистични.

# 22 336
Скрит текст:
Скрит текст:
Тесла, защо да се съобразяваме с разхлабването в Европа? Те разхлабват, защото са овладели ситуацията и случаите им намаляват. Ние нищо не сме овладели и изведнъж свалихме всички мерки. Те действат много по-предпазливо с голяма разлика в разхлабването на отделните мерки, поне аз така ги виждам нещата. Всъщност ние в момента сме с едни от най-разхлабените мерки, особено като се има в предвид навън какво се случва.
То не е задължително да се съобразяваме с разхлабването в Европа, аз го давам като пример че апокалиптичните прогнози на ЕС за България няма да се сбъднат а на всичкото отгоре идват от места където са на светлинни години от нас по успешно справяне с вируса защото починалите са им десетки пъти над нашите на глава от населението. Не мога да разбера откъде им дойде самочуствието да ни обясняват как ние ей сега ще катастрофираме при пложение че техните резултати са катастрофа в сравнение с нашите. Пред нас са само Малта, Словакия и Латвия, само те са пред нас, и се справят по успешно от нас в ЕС. Така че ако обичат да не ми обясняват какъв ад ще бъде в  България държави които вече са катастрофирали в борбата с Ковид, а ние сме не. Защото напрактика почти целият ЕС е зад нас по жертви. Но при нас щяла да бъде катастрофата. Аман от глупости.
Тя катастрофата не е до бр. жертви от корона, а до възможноста на всеки един нуждаещ се пациент да получи адекватно и навременно лечение. Не например очен лекар да лекува каквото дойде....
Еми явно там не всеки получава адекватно лечение, защото резултатите на почти целият ЕС са катастрофа в сравнение с нас.
Значи според теб болните от ковид в UK, Франция, Италия, Испания се лекуват неадекватно в сравнение с България?
Исках да кажа че най важен е броят починали на глава от населението. Това е индикатора кой как се справя.
Скрит текст:
Ясно е че например Германия и другите големи държави от ЕС със сигурност може да осигури много по адекватно лечение количествено от България но не може например качествено, защото за това чудо все още лекарство няма. Така че българските лекари не отстъпват на западните по качествено лечение.
[/quote]
Този индикатор е важен при равни други условия. Сиреч няма как да сравняваш страни в които ср. продължителност на живот е с разлика близо 10г. Няма как да сравняваш страни, където в едната примерно има болни от  MND/ болеста на Стивън Хокинг/ и с години са на кислородна поддръжка в домовете си и др. страна в която болни в този етап няма.
По твоята логика трябва да сравняваш Русия и България - те са с долу-горе с еднаква ср. продължителност на живот и качество на медицински грижи.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 00:21 от Ladybird_

# 22 337
Гледам във Фейсбук, постоянно ми излизат дарителски компании сега, за хора, загубили работата си в пандемията. Буквално гласят "да купим хляб и кайма" на еди кого си. Същевременно, зададе ли се празник, софиянци вечно на път. Отделно гледах таксите за една детска градина в София, близо 6000€ на година!
И си мисля, че аз нещо не съм е ред - защото не може едни да нямат за хляб, а други да реват да ходят по морето и по ресторанти! Има ли пандемия, никакви метър и половина, маски и препарати няма да я спрат ако са много хора на едно място!
Четох че се тества приложение, което ще показва болните около теб, така поне е малко по-сигурно. Аз съм в Англия, тук ни тестват всяка седмица.

# 22 338
  • При семейството си
Гледам във Фейсбук, постоянно ми излизат дарителски компании сега, за хора, загубили работата си в пандемията. Буквално гласят "да купим хляб и кайма" на еди кого си. Същевременно, зададе ли се празник, софиянци вечно на път. Отделно гледах таксите за една детска градина в София, близо 6000€ на година!
И си мисля, че аз нещо не съм е ред - защото не може едни да нямат за хляб, а други да реват да ходят по морето и по ресторанти! Има ли пандемия, никакви метър и половина, маски и препарати няма да я спрат ако са много хора на едно място!
Четох че се тества приложение, което ще показва болните около теб, така поне е малко по-сигурно. Аз съм в Англия, тук ни тестват всяка седмица.

България не е София и София не е Бизнес парка.

# 22 339
  • Bulgaria
Анестезиологът д-р Богдан Руйчев: В момента сме без компас.

https://clubz.bg/98146-anesteziologyt_d_r_bogdan_rujchev_v_momen … ZSyrYovISsRnOEjeI

Много интересно интервю, препоръчвам да го погледнете. Човекът говори от лекарска гледна точка и то на анестезиолог.

# 22 340
Ма какво значи че се влошаваме, как по точно се влошаваме настигнали сме Германия,Франция, Британия, Испания, Италия, по починали на глава от населението ли. Ние не излизаме от топ 4 на ЕС по успешно справяне с епидемията ама се влошаваме, айде първо да излезем от топ 4 за да кажем че се влошаваме, че тия дето ни го обясняват че катастрофата идва, вече няма накъде по надолу да идат. Седнали да ми обясняват как в България катастрофата идва държави с 10-ки и 100-ци пъти повече починали на глава от населението от нас дето и да искаме не можем толкова да утежним ситуацията при нас.
Ами виждат хората при тях как е протекло и си правят изводи.
Ние как да очакваме подобряване отсега нататък като напълно премахваме мерките в момент, в който избухват огнища в домове за стари хора и болници - точно както започна пожара в останалите страни.
Кое точно очакваме, че ще доведе до спадане на случаите?

# 22 341
Аз уважавам повече пулмолозите специално в тая зараза:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1201466

# 22 342
  • Там,където се събуждам щастлива.
  https://novini.bg/zdrave/bolesti/596533   

Един сайт, който да е написал причината за прибирането на тези хора в България.

# 22 343
Аз затова и не искам да критикувам щаба за Видин, защото цялостните резултати на България са отлични.

Направо са отлични, 80 починали, 320 излекувани, над 10 процента от заразените в България са медицински лица, за последното май можем да се мерим само с Италия.

# 22 344
  • Пловдив
Преди малко прочетох, че и в Испания бройката на заразени медици е внушителна.
Все ми се губят тези, които казват, че тая гад не била чак толкова заразна.

# 22 345
Аз затова и не искам да критикувам щаба за Видин, защото цялостните резултати на България са отлични.

Направо са отлични, 80 починали, 320 излекувани, над 10 процента от заразените в България са медицински лица, за последното май можем да се мерим само с Италия.

Какво тук значи някаква си личност.... Борбата е безмилостно жестока....
Някакъв си Видин... Нали цялостните резултати са добре!!!!
Ама това наистина ли Тесла го мисли??????

# 22 346
NaM,тук в темата се писаха източници,че е използван и преди този термин.Но иначе е израз на Мангъров.Тесла,справяХме се добре.С разхлабването на мерките не очаквам да продължим с тази тенденция.Образуват се огнища,към които не знаем все още какви мерки ще предприемат.Ако гледаме Видин и съдим спрямо взетите за там мерки...Махалите ги затварят,защото знаят,че по друг начин не могат да бъдат спрени живущите там.И все пак,ако наистина пък се справяхме чак толкова добре,за два месеца да се бяхме изчистили от вируса.

# 22 347
  • Bulgaria
Аз уважавам повече пулмолозите специално в тая зараза:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1201466

Анестезиолозите и реаниматорите са много важни при критичните случаи. Доста точни неща е казал. Аз също си помислих за стачка на лекарите. Може ресторантьорите да дават условия, но лекарите, които си рискуват живота нямат право на мнение. Те са подложени на някаква нечовешка умора и стрес и е доста цинично, че точно с тях се подиграват по този начин и то не се случва само у нас.

# 22 348
Цитат
тъй като нито една от двете не знаела холандски, а да търсят преводач щяло да отнеме доста време
Нямам така популярният в днешно време ФБ.Казаха ми,че там в българска група предлагали помощ с превод от/на нидерландски.Не знам дали е вярно.Днес в ''референдум'' коментираха,че и нидерландците са виновни да пускат с ясното съзнание заразени пътници,вместо да ги карантинират.Съгласна съм с това.В Китай така процедираха,затвориха всичко и чакаш на място.Спомняте ли си наша студентка искаше да се върне в Германия,където учи,но не успя.Стоя си два месеца в Китай.После като се върна в немско ходела с маска.Отнесла подигравки и грубости,заради маска.Толкова за ''дисциплинираните,толерантни,стриктни,напредничави и най,най западняци'' и ''Това е Германия все пак''.

# 22 349
Цитат
тъй като нито една от двете не знаела холандски, а да търсят преводач щяло да отнеме доста време
Нямам така популярният в днешно време ФБ.Казаха ми,че там в българска група предлагали помощ с превод от/на нидерландски.Не знам дали е вярно.Днес в ''референдум'' коментираха,че и нидерландците са виновни да пускат с ясното съзнание заразени пътници,вместо да ги карантинират.Съгласна съм с това.В Китай така процедираха,затвориха всичко и чакаш на място.Спомняте ли си наша студентка искаше да се върне в Германия,където учи,но не успя.Стоя си два месеца в Китай.После като се върна в немско ходела с маска.Отнесла подигравки и грубости,заради маска.Толкова за ''дисциплинираните,толерантни,стриктни,напредничави и най,най западняци'' и ''Това е Германия все пак''.
В UK NHS има преводачи, но сега, заради риска от заразяване не ползват. Предполагам и с Холандия е така.

Общи условия

Активация на акаунт