COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 290
Книжарниците в Германия бяха от първите отворени магазини след разпускането на мерките. Много библиотеки и архиви отвориха на 28 април.

# 22 291
Да, точно това значи, по-малък брой новозаразени. България +53, Швейцария +28, Австрия +29. Общо 27 държави в Европа днес регистрират по-малко нови случаи от България.

# 22 292
  • Бургас
Скрит текст:
Тесла, защо да се съобразяваме с разхлабването в Европа? Те разхлабват, защото са овладели ситуацията и случаите им намаляват. Ние нищо не сме овладели и изведнъж свалихме всички мерки. Те действат много по-предпазливо с голяма разлика в разхлабването на отделните мерки, поне аз така ги виждам нещата. Всъщност ние в момента сме с едни от най-разхлабените мерки, особено като се има в предвид навън какво се случва.
То не е задължително да се съобразяваме с разхлабването в Европа, аз го давам като пример че апокалиптичните прогнози на ЕС за България няма да се сбъднат а на всичкото отгоре идват от места където са на светлинни години от нас по успешно справяне с вируса защото починалите са им десетки пъти над нашите на глава от населението. Не мога да разбера откъде им дойде самочуствието да ни обясняват как ние ей сега ще катастрофираме при пложение че техните резултати са катастрофа в сравнение с нашите. Пред нас са само Малта, Словакия и Латвия, само те са пред нас, и се справят по успешно от нас в ЕС. Така че ако обичат да не ми обясняват какъв ад ще бъде в  България държави които вече са катастрофирали в борбата с Ковид, а ние сме не. Защото напрактика почти целият ЕС е зад нас по жертви. Но при нас щяла да бъде катастрофата. Аман от глупости.
Тя катастрофата не е до бр. жертви от корона, а до възможноста на всеки един нуждаещ се пациент да получи адекватно и навременно лечение. Не например очен лекар да лекува каквото дойде....
Еми явно там не всеки получава адекватно лечение, защото резултатите на почти целият ЕС са катастрофа в сравнение с нас.
Значи според теб болните от ковид в UK, Франция, Италия, Испания се лекуват неадекватно в сравнение с България?
[/quote]
ние ако имаме дневно 1 000 болни, всеки ли ще го лекуват както трябва

# 22 293
Да, точно това значи, по-малък брой новозаразени. България +53, Швейцария +28, Австрия +29. Общо 27 държави в Европа днес регистрират по-малко нови случаи от България.

Ако ми позволите да броя случаите, ще ни изкарам първи в каквото кажете от едното родолюбие.

# 22 294
  • Пловдив
Някой попита за данни от Пловдив.
Данните са, че изследването още не е започнало.
Дано не се изложим на края на кризата, но като знам как се работи у нас, не съм обнадеждена.
Тия жени в Радомир откъде са се заразили?

# 22 295
Периодът на нужда от масово тестване отмина. Сега се успокойте и си намерете друг сериал.
Глупости, това е единственият метод за отваряне на икономиката без излишни рискове. Д-р Фаучи го каза в прав текст  - "без овладяване на пандемията няма да има икономика", това си го набийте в главите защото това е човекът който определя какво да се случва в щатите, не Тръмп или някой друг смешен перчемлия.

# 22 296
  • Bulgaria
Единственото обективно, по което би трябвало да се водят у нас е капацитетът в болниците и медицинския персонал. Допуснаха се вътреболнични инфекции, което е възможно най-лошото, заразяват се хора от различни отделения със здравословни проблеми. Това не го спазиха по повод Видин и допуснаха болницата почти да не функционира, по този начин натовариха съседните болници и ако се увеличат случаите няма да има свободен капацитет. Така че за мен не се справят успешно. Това, че например в обл. Варна няма нов случай не означава, че във Видин няма огнище. Мерките трябваше да са различни, според ситуацията в различната област. Всъщност вероятно във всяка държава е така. Не е обективно мерките да са еднавки в цялата страна, предвид различната обстановка, освен ако не сме в пълен локдаун.

# 22 297
А в болницата във Видин, успяха ли да потушат заразата? Дано поне там успеят, защото нещата наистина стават сериозни.
Не знам дали е пускана тук тази статия, има вчерашна дата:
КРИЗАТА ВЪВ ВИДИН: КОГАТО COVID-19 СЕ СБЛЪСКА СЪС СЕВЕРОЗАПАДА
Доста факти, които - ако са верни, обясняват в голяма степен случилото се там. Всъщност случващото се, защото още нищо не е приключило.
Много интересна статия, даже са ги накарали да си предадат част от дарените предпазни средства за видинската болница към Варна и Бургас, а лекарите им нямат нужните предпазни средства за нормална смяна. Струва ми се, че ще има да излизат още проблеми не с работата на докторите, а с администрирането и бюрокрацията.
Чух интервю но не помня точно с кой. Мисля, че беше кметът на Видин. Говореше и за получените дарения. Спомена и за дарение получено от българин живеещ в чужбина. Едно изречение ме шашна.
- Получихме много дарения и от чужбина. Дори имаше едни жълти екипи за които се учудихме, раздадахме на персонала и останалите ги изпратихме на други болници.
Това по памет.....
Не мисля, че става въпрос за бюрокрация. Някой много е проспал предпазните средства и е подценил опасността.

Намерих го. Точно с него е. На / -8.37/. Явно не мога да преразказвам добре. По тази причина и предпочитам да чуя интервюто лично, а не някоя като мен да го разказва Simple Smile
https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/cvetan-cenkov-prez- … ochna-evropa.html

# 22 298
  • Бургас

при нас все още има 70% податливи, а при тях 20%
може и да се окаже правилно каквото казаха в началото
70% от европа ще го изкара, независимо какво правим

# 22 299
  • Варна
Тесла, да, бяха зле, имат много повече жертви и не трябва да поучават, но кажи честно не те ли притеснява това, че Австрия и Швейцария вече регистрират по-малко случаи от нас? При положение, че държави, които бяха много по-зле от нас, в момента са по-добре, това какво говори?  Просто се опитвам да кажа, че в най-добрия случай тъпчем на едно място, а в най-лошия случай се влошаваме.

Влошаваме се, не защото мерките ни бяха хлабави, напротив, за малкия брой случаи, които имахме, те си бяха доста сериозни. А защото отговорните лица не направиха нищо, за да подготвят болниците и рисковите места, като старческите домове, за предпазване от евентуална зараза.
Влошаваме се, не защото хората не спазваха и не спазват мерките, даже мисля, че доста голям процент от хората ги спазваха в продължение на месец и нещо. А защото изпълнителната власт не си свърши работата да контролира спазването на тези мерки. И защото самите мерки не бяха "спускани" адекватно и последователно - през ден се сменяше (и продължава да се сменя) всичко... всяка заповед е предпоследна...
От време оно тактиката "Разделяй и владей!" се прилага съзнателно и това, което се случва в момента, не е нещо по-различно - единственото, което отговорните лица свършиха през последните два месеца, беше сочене с пръст и настройване на едни българи срещу други. София срещу провинция, връщащи се от чужбина срещу местни, работещи срещу "диванна армия", спазващи мерките срещу неспазващи.... Крайно време е да спрем да се дракаме и да поискаме тези, които вземат решения, да си свършат работата! А тя не е да ограничават здравите, а да тестват, да издирят болните и контактните им, да ги изолират и така да намалее разпространението на вируса.

# 22 300
Скрит текст:
Тесла, защо да се съобразяваме с разхлабването в Европа? Те разхлабват, защото са овладели ситуацията и случаите им намаляват. Ние нищо не сме овладели и изведнъж свалихме всички мерки. Те действат много по-предпазливо с голяма разлика в разхлабването на отделните мерки, поне аз така ги виждам нещата. Всъщност ние в момента сме с едни от най-разхлабените мерки, особено като се има в предвид навън какво се случва.
То не е задължително да се съобразяваме с разхлабването в Европа, аз го давам като пример че апокалиптичните прогнози на ЕС за България няма да се сбъднат а на всичкото отгоре идват от места където са на светлинни години от нас по успешно справяне с вируса защото починалите са им десетки пъти над нашите на глава от населението. Не мога да разбера откъде им дойде самочуствието да ни обясняват как ние ей сега ще катастрофираме при пложение че техните резултати са катастрофа в сравнение с нашите. Пред нас са само Малта, Словакия и Латвия, само те са пред нас, и се справят по успешно от нас в ЕС. Така че ако обичат да не ми обясняват какъв ад ще бъде в  България държави които вече са катастрофирали в борбата с Ковид, а ние сме не. Защото напрактика почти целият ЕС е зад нас по жертви. Но при нас щяла да бъде катастрофата. Аман от глупости.
Тя катастрофата не е до бр. жертви от корона, а до възможноста на всеки един нуждаещ се пациент да получи адекватно и навременно лечение. Не например очен лекар да лекува каквото дойде....
Еми явно там не всеки получава адекватно лечение, защото резултатите на почти целият ЕС са катастрофа в сравнение с нас.
Значи според теб болните от ковид в UK, Франция, Италия, Испания се лекуват неадекватно в сравнение с България?
[/quote]
Исках да кажа че най важен е броят починали на глава от населението. Това е индикатора кой как се справя. Ясно е че например Германия и другите големи държави от ЕС със сигурност може да осигури много по адекватно лечение количествено от България но не може например качествено, защото за това чудо все още лекарство няма. Така че българските лекари не отстъпват на западните по качествено лечение.

# 22 301
Добре де, защо на фона на всичко това, нашите отварят заведенията?

# 22 302
  • Бургас
Добре де, защо на фона на всичко това, нашите отварят заведенията?
държавата ни е слаба, не можем повече да сме на нулата
а и по заведенията ходят предимно младите, а те са по устойчиви на вируса

# 22 303
BTW в Китай много страдат дори от уж "безобидния пандемичен взрив" в Ухан. Може да са огромна държава с голям резерв,  но се очаква невиждан спад от 20 години насам. Така, че нещата са сериозни не само за тежкозасегнатите държави а и в глобален план.
@ Тесла у нас както и навсякъде по света лечението е СИМПТОМАТИЧНО, няма специализирано лечение за ковид зараза. Мутафчийски каза в прав текст "няма да откриваме топлата вода", т.е. у нас се прави това което е навсякъде в развитите държави.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 23:22 от pehoko

# 22 304
Нивата на банкрутите са се увеличили драстично и се увеличават седмица по седмица през месец април, според Стокхолмската търговска камара.

През първата седмица на април 236 шведски компании фалираха - цифра, която се увеличи до 833 през последната седмица на април, сочат данните.

Фалитите седмица по седмица през април са следните: 236, 407, 616 и 833.

Това означава, че нивото на фалитите е 253% по-високо през последната седмица на април в сравнение с първата седмица на април, пише Стокхолмската търговска камара в съобщение за печата.

Общо 2 092 компании фалираха през месеца.

- Някои отрасли преживяват безпрецедентен спад на приходите с всеки изминал ден, естествено става все по-трудно да се справят с текущите разходи и да останат в плавателни условия, казва Стефан Вестерберг, старши икономист в Стокхолмската търговска камара.

Средно процентът на фалит се увеличава с 37% за всяка седмица през месец април.

Повечето фалити са в търговията (497), финансите и застраховането (411), строителството (330) и хотелиерството и ресторантьорството (299).

Окръг Стокхолм представлява 34,5% от общия брой на корпоративните фалити през април и представлява 35,2% от общия брой на служителите, засегнати от корпоративните фалити през април.

Общи условия

Активация на акаунт