COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 275
Там, където разхлабват мерки в Европа, епидемията е овладяна или върви към овладяване, т.е. подобрили са се нещата и разхлабват нещо, което ние не сме въвеждали. Няма такова нещо като организирано разхлабване на мерки от еди коя си дата, всичко е индивидуално и зависи от това на какъв етап от епидемията си. Ние разхлабваме мерки, без реално да сме овладяли нищо, като сега даже сме по-зле, отколкото сме били преди месец, тогава сме имали средно за трите дни по 22 нови случая.  Единствено в София случаите вървят надолу, на много други места се появяват нови огнища. Съжалявам, но за мен това не изглежда като епидемия, която е под контрол.

# 22 276
Тесла, защо да се съобразяваме с разхлабването в Европа? Те разхлабват, защото са овладели ситуацията и случаите им намаляват. Ние нищо не сме овладели и изведнъж свалихме всички мерки. Те действат много по-предпазливо с голяма разлика в разхлабването на отделните мерки, поне аз така ги виждам нещата. Всъщност ние в момента сме с едни от най-разхлабените мерки, особено като се има в предвид навън какво се случва.
То не е задължително да се съобразяваме с разхлабването в Европа, аз го давам като пример че апокалиптичните прогнози на ЕС за България няма да се сбъднат а на всичкото отгоре идват от места където са на светлинни години от нас по успешно справяне с вируса защото починалите са им десетки пъти над нашите на глава от населението. Не мога да разбера откъде им дойде самочуствието да ни обясняват как ние ей сега ще катастрофираме при положение че техните резултати са катастрофа в сравнение с нашите. Пред нас са само Малта, Словакия и Латвия, само те са пред нас, и се справят по успешно от нас в ЕС. Така че ако обичат да не ми обясняват какъв ад ще бъде в  България държави които вече са катастрофирали в борбата с Ковид, а ние не сме. Защото напрактика почти целият ЕС е зад нас по жертви. Но при нас щяла да бъде катастрофата. Аман от глупости.

# 22 277
  • Bulgaria
LillyM, съгласна съм. Само се чудя какво ще се случи у нас в бъдеще с мерките? Дали ще продължат в стил "Видин" или ще дадат заден?

# 22 278
  • Ispania
Добър вечер.
Като новост от Испания , мога да споделя че обещания безлихвен  кредит който правителството щеше да отпуска на хората за наеми, се оказа лихвен🤣🤣.
Кога ли ще се срине цялата история на това правителство 🤣!?

# 22 279
Къде и какво са овладяли? Аз досега КПП не съм видяла, маска сложих три пъти в магазин, ходя на работа, детето ми на училище, каня гости и ходя на гости, по паркове и гори не спрях да ходя, защото никой не го забрани. Като бяхме много болни всички в къщи, не тестове, ами рецепти за лечение нямаше кой да ни даде, само болнични по телефона. Познавам две заразени жени, които работят в магазини за храна и на двете нищо им няма.

# 22 280
Масово тестване е единственото  спасение у нас за да избегнем "вечната карантина". Това да гасим огнища не си е работа в дългосрочен план особено както няма "ефикасно проследяване" на контактните лица.

# 22 281
Тесла, защо да се съобразяваме с разхлабването в Европа? Те разхлабват, защото са овладели ситуацията и случаите им намаляват. Ние нищо не сме овладели и изведнъж свалихме всички мерки. Те действат много по-предпазливо с голяма разлика в разхлабването на отделните мерки, поне аз така ги виждам нещата. Всъщност ние в момента сме с едни от най-разхлабените мерки, особено като се има в предвид навън какво се случва.
То не е задължително да се съобразяваме с разхлабването в Европа, аз го давам като пример че апокалиптичните прогнози на ЕС за България няма да се сбъднат а на всичкото отгоре идват от места където са на светлинни години от нас по успешно справяне с вируса защото починалите са им десетки пъти над нашите на глава от населението. Не мога да разбера откъде им дойде самочуствието да ни обясняват как ние ей сега ще катастрофираме при пложение че техните резултати са катастрофа в сравнение с нашите. Пред нас са само Малта, Словакия и Латвия, само те са пред нас, и се справят по успешно от нас в ЕС. Така че ако обичат да не ми обясняват какъв ад ще бъде в  България държави които вече са катастрофирали в борбата с Ковид, а ние сме не. Защото напрактика почти целият ЕС е зад нас по жертви. Но при нас щяла да бъде катастрофата. Аман от глупости.
Тя катастрофата не е до бр. жертви от корона, а до възможноста на всеки един нуждаещ се пациент да получи адекватно и навременно лечение. Не например очен лекар да лекува каквото дойде....

# 22 282
  • Bulgaria
Масово тестване е единственото  спасение у нас за да избегнем "вечната карантина". Това да гасим огнища не си е работа в дългосрочен план особено както няма "ефикасно проследяване" на контактните лица.

Неосъществимо обаче, поне на този етап.

# 22 283
Цитат
Значи българската журналистика освен че е обезличена от подмазване, вече е и пълно посмешище
От кой се учи на гъзолизство? От най-добрите.Колко са честни и обективни немските медии?Айде да не се връщаме на теми от преди  години до ден днешен.Ще се справят,но не им се получава.

# 22 284
Периодът на нужда от масово тестване отмина. Сега се успокойте и си намерете друг сериал.

Силвърстоун, не ги знам от кого се учат. Не е от немските, нито даже от руските. Съмнявам се и в третия свят да има такава журналистика, пък ти си препрочитай стари теми колкото искаш и въобще вярвай в каквото искаш.

# 22 285
То не е задължително да се съобразяваме с разхлабването в Европа, аз го давам като пример че апокалиптичните прогнози на ЕС за България няма да се сбъднат а на всичкото отгоре идват от места където са на светлинни години от нас по успешно справяне с вируса защото починалите са им десетки пъти над нашите на глава от населението. Не мога да разбера откъде им дойде самочуствието да ни обясняват как ние ей сега ще катастрофираме при пложение че техните резултати са катастрофа в сравнение с нашите. Пред нас са само Малта, Словакия и Латвия, само те са пред нас, и се справят по успешно от нас в ЕС. Така че ако обичат да не ми обясняват какъв ад ще бъде в  България държави които вече са катастрофирали в борбата с Ковид, а ние сме не. Защото напрактика почти целият ЕС е зад нас по жертви. Но при нас щяла да бъде катастрофата. Аман от глупости.
Тя катастрофата не е до бр. жертви от корона, а до възможноста на всеки един нуждаещ се пациент да получи адекватно и навременно лечение. Не например очен лекар да лекува каквото дойде....
Еми явно там не всеки получава адекватно лечение, защото резултатите на почти целият ЕС са катастрофа в сравнение с нас. В крайна сметка всичко опира точно до това до броя жертви. Дори прехвалената Германия с отлично то здравеопазване, огромният брой интензивни легла и т.н. резултатите и са катастрофа в сравнение с нашите. 8 пъти повече починали на глава от населението.

# 22 286
Тесла, да, бяха зле, имат много повече жертви и не трябва да поучават, но кажи честно не те ли притеснява това, че Австрия и Швейцария вече регистрират по-малко случаи от нас? При положение, че държави, които бяха много по-зле от нас, в момента са по-добре, това какво говори?  Просто се опитвам да кажа, че в най-добрия случай тъпчем на едно място, а в най-лошия случай се влошаваме.

# 22 287
Благодаря ви за отговорите Kalinka, Ladybug!
А има ли някъде библиотеки, работещи с потребители, за да ми кажете какви са мерките, които са взети? Ние от другата седмица, след отпадането на ИП ще започнем да работим активно с читатели и искам да си аправя някакъв план за работа.

И библиотеките ли отварят вече?
Така ни казаха. Отпадне ли ИП се връщаме към нормална работа.

# 22 288
Скрит текст:
Еми явно там не всеки получава адекватно лечение, защото резултатите на почти целият ЕС са катастрофа в сравнение с нас.
[/quote]
Значи според теб болните от ковид в UK, Франция, Италия, Испания се лекуват неадекватно в сравнение с България?

# 22 289
  • Бургас
Тесла, да, бяха зле, имат много повече жертви и не трябва да поучават, но кажи честно не те ли притеснява това, че Австрия и Швейцария вече регистрират по-малко случаи от нас? При положение, че държави, които бяха много по-зле от нас, в момента са по-добре, това какво говори?  Просто се опитвам да кажа, че в най-добрия случай тъпчем на едно място, а в най-лошия случай се влошаваме.
какво значи по добре, по малко новозаразени ли

Общи условия

Активация на акаунт