COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 260
Абсолютно и аз не разбирам за какъв преминал пик дрънкат постоянно, след като бройките растат непрекъснато. Може би да си оправдаят разхлабването на мерките. Или пък пикът в София премина и това е достатъчно - Видин не ни интересува. Малко така излиза работата.

# 22 261
Кунчев какво направи със "срезовия тест" в Пловдив, появиха ли се данни?
В щатите всичко отваря но на 25% капацитет по условие (фаза 1), не знам защо и тук не се прие, от лобизъм от глупост ли - така или иначе хората са изплашени и никъде няма да ходят освен ако не са на голям зор.

Лошото е, че не са изплашени. Юрнали са се навън, сякаш досега в клетка са ги държали. Smile
Това е "йо-йо ефекта" който се наблюдава в цял свят, предполагам по някое време ще затихне когато настъпи отрезвяването. Т.е. хората жадуват да излизат да са контактни с други защото дълго време са лишавани от това.

# 22 262
Колкото да бързат.
Затвориха реанимацията на МБАЛ-Пазарджик
Лекар, сестра и санитарка заразени.

Предвид това, че гърмят болници и домове в цялата страна вече и че се появяват нови огнища, не мога да разбера откъде идва оптимизма на някои хора.

От това, че пикът мина и нищо особено не се случи. Да, всеки ден умират хора, но и без коронавирус се случва. В Германия по 2000 човека на ден по информация на моя ЛЛ. По време на пика на смъртността, намаля страшно трафикът, съответно катастрофите. Да не говорим за качеството на въздуха поради спрени производства и всякакви превозни средства. А и сума ти народ хубаво си почина в къщи. Сега обаче стана много, икономиките ще тръгнат на зле и стига толкоз страх. И в по-страшни времена е оцеляло човечеството като вид.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 22:40 от Анонимен

# 22 263
Ние си се справяме добре, много по добре сме от Гърция, само че изтърваха една болница и вижте, какви поразии станаха. Според мен област Видин и е време за пълна карантина и да се правят тестове на всички симптомни и контактни, за да изведат болните от там и да се реши проблема. В тази област има 90 000 човека, не е недостижимо. В четвъртък сутринта щяло да има брифинг с Мутафчийски, да видим какво ще каже.

П.П. София от 30+ нови на ден, падна на 6. Някак си спряхме разпространението и без да спазваме много мерките.

# 22 264
Гърците искат да си спасят сезона,но с такива мерки не бих тръгнала към тях.Мислят на границата да се прави бърз тест.Чака се 15-20мин. резултат.Ако е ок,после тест в хотела.Обаче не казват какво правиме,ако е положителен?Там ли ще карантинират пациента или кръгом вкъщи?

# 22 265
  • Bulgaria
Тесла, защо да се съобразяваме с разхлабването в Европа? Те разхлабват, защото са овладели ситуацията и случаите им намаляват. Ние нищо не сме овладели и изведнъж свалихме всички мерки. Те действат много по-предпазливо с голяма разлика в разхлабването на отделните мерки, поне аз така ги виждам нещата. Всъщност ние в момента сме с едни от най-разхлабените мерки, особено като се има в предвид навън какво се случва.

# 22 266
Няма да се получи това с карантина на заразени туристи из хотелите, на думи може, но няма как да се случи това реално.

# 22 267
"Най-рано след година влизаме в залите, за да гледаме концерти и театрални постановки, такава е прогнозата на Малина Едрева – председател на комисията по култура към Столичната община. Това стана ясно от оналйн дискусия във Фейсбук на общината с представители на културния бранш.

Оказа се, че няколко организации вече са обмисляли да направят автокино на открито. София Филм Фест подготвят подобна идея, но подчертаха, че трябва да има разрешение от държавата за случването й каквото разрешение са получили колегите им в Литва, където вече има цяло летище превърнато в кино на открито, подчерта изпълнителният директор на форума Мира Сталева."

ПС. Аз на автокино на открито с голямо удоволствие бих отишла

https://www.lentata.com/page_17405.html

# 22 268
Гърците искат да си спасят сезона,но с такива мерки не бих тръгнала към тях.Мислят на границата да се прави бърз тест.Чака се 15-20мин. резултат.Ако е ок,после тест в хотела.Обаче не казват какво правиме,ако е положителен?Там ли ще карантинират пациента или кръгом вкъщи?
Аз дочух за PCR  test - 72 часа а не от "бързите", т.е. чакаш да те одобрят предварително а не на място.

# 22 269
Ние никога те сме имали мерките на Европа.
Аз 6ъм съгласна с Тесла относно прословутия пик. Пик при нас няма по много причини.
Заразените медици нали ги установяват с тест, голяма част от тях са без симптоми?

# 22 270
Ние си се справяме добре, много по добре сме от Гърция, само че изтърваха една болница и вижте, какви поразии станаха. Според мен област Видин и е време за пълна карантина и да се правят тестове на всички симптомни и контактни, за да изведат болните от там и да се реши проблема. В тази област има 90 000 човека, не е недостижимо. В четвъртък сутринта щяло да има брифинг с Мутафчийски, да видим какво ще каже.

П.П. София от 30+ нови на ден, падна на 6. Някак си спряхме разпространението и без да спазваме много мерките.
Аз за разлика (може би) от щаба все още смятам, че у нас има неовладяна дифузна инфекция а не само и единствено клъстърна инфекция за която се предполага едва ли не край на епидемията при условия на крайно рестриктивни мерки. Т.е. това означава, че контактите на заразените лица са в голямата си степен непроследими и недоказуеми. Също не споделям мнението на Кунчев, че са 3-4% заразените на този етап, по-малко са. Разбирам желанието на много хора това да е факт, т.е. да имаме повече имунитет, но няма доказателства за това.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 22:44 от pehoko

# 22 271
Цитат
Аз дочух за PCR  test - 72 часа а не от "бързите", т.е. чакаш да те одобрят предварително а не на място.
Това каза в ''Референдум'' по бнт някакъв грък.Предполагам работи нещо свързано с туризма.Сигурно още не са се спряли окончателно на някой вариянт,но обмислят.Все пак може в момента да е здрав човек,а да се е заразил преди 2-3 дни.Минава инкубационният период и хоп по средата на почивката,корона вирус.

# 22 272
И аз не им вярвам на гърците. И те лъжат като китайците. Как пък без нито един заразен медик. Във всички държави медиците са 11% (толкова май казваше Майтапчийски) от заразените. Само в Гърция няма нито един заразен медик.

В някои държави и повече. Например в Испания четох, че са 18%.

Откакто е започнала пандемията, в Испания са потвърдени, че са заразени над 250 000 души - 18 на сто от тях или 43 956 са медицински специалисти, според The Guardian.

Великобритания днес надмина Италия по смъртни случаи и оглави европейската статистика с най-много смъртни случаи като брой.
В UK починалите, които работят към NHS и социални грижи са 100. Това не са само лекари, мед сестри, санитари, а и фармацевти, социални работници, координатори, рецепционисти и т.н. Отразяват се всиччки работещи в системата.
На пълен работен ден към NHS само в Англя работят 1.21 million работника.

В момента Великобритания има най-голям брой смъртни случаи от коронавирус в Европа, сочат последните данни на правителството.
В Обединеното кралство са регистрирани 29 447 смъртни случая - фигура на външния министър Доминик Рааб заяви, че е "мащабна трагедия".
И Италия, и Великобритания отчитат смъртта на хора, които са тествани положително за коронавирус, заяви ръководителят на статистиката на BBC Робърт Куф, но Великобритания е достигнала тази цифра „по-бързо“ в епидемията си от Италия.
Той каза, че има такива предупреждения при правенето на подобно сравнение, включително населението на Обединеното кралство да е с около 10% по-голямо от това на Италия, докато най-големият град във Великобритания е три пъти по-голям от този на Италия.
Всяка страна също има различни режими на тестване, като Италия провежда повече тестове от Великобритания досега.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52549860

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 22:44 от Ladybird_

# 22 273
Всички разхлабват мерките, няма какво да коментирате подбудите на гърците. До края на юни ще паднат почти всички, до края на август всички.

Четох сега една българска статия за това как Меркел казала как ще върне мерките, ако не знам какво станело. Значи българската журналистика освен че е обезличена от подмазване, вече е и пълно посмешище. Как Меркел ще върне мерки в провинция, ако може да кажат? Те не могат да превеждат правилно, аз какво питам.

# 22 274
  • Bulgaria
Как си мислите, че Гърция и Турция например ще си нагласят статистиките само и само, за да има туризъм? Аз това не го вярвам, защото ако има бум на заразяване в страната, който не е овладян ще стане световна трагедия, както стана от зимните курорти.

Общи условия

Активация на акаунт