COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 230
Аз смятам, че основната грешка на здравеопазването у нас бе да не се се задели една голяма болница у нас само за ковид. Просто беше грехота да се омешват потоците и да лекуваме по места след като нито ще е адекватно лечение нито ще е безапасно за останалите. Не знам дали така решиха да спестят пари, не намериха решение или просто не се сетиха обаче ще страдаме от това със сигурност.

# 22 231
Тесла,по принцип много ми допадат постовете ти,но няма как да се съглася с теб.Спрявахме се добре,досега.Вече не се справяме.Надявам се наистина климата да окаже влияние,но ако не е така,в близкото бъдеще ще имаме пик.Не беше момента за толкова разширено разхлабване на мерките.Можеха да изчакат до 13.05,да изолират огнищата+усилено тестване и тогава да разхлабват ограниченията.По време на ИП пак имаше неспазващи правилата,но от няколко дена не са единици,а масовата част от населението.

# 22 232
  • София
Само да ви кажа, че в случая с коронавируса НИКОГА не сме били пример за Европа, не знам кой ви лъже за обратното...

Статистиката. До скоро бяхме една от няколкото държави с най- ниска смъртност и най-малко нови случаи.

И с най - малко направени тестове.
Малко тестове - малко заразени, увеличиш ги малко - мини пик, увеличиш ги повече - голям пик.

# 22 233
То и Турция щеше да стигне Италия, но не стана точно така. Та да видим за България, какво ще стане.

# 22 234
Около 300 човека у нас са в болница с ковид, подозирам повечето от тях не получават адекватно лечение. Ако бяха в една болница накуп все си мисля за повечето от тях щяха да имат по-голям шанс да оживеят и да се лекуват адекватно.

# 22 235
Оо, сега само стойте и гледайте какъв юруш на маслините ще падне като ги няма кпп-тата. Аз толкова зорлем спортуващи хора не съм виждала. Манталитетът абсолютно е фактор. И все пак много ми се иска да вярвам на оптимистите в групата.

# 22 236
Само да ви кажа, че в случая с коронавируса НИКОГА не сме били пример за Европа, не знам кой ви лъже за обратното...

Статистиката. До скоро бяхме една от няколкото държави с най- ниска смъртност и най-малко нови случаи.

Малко тестове - малко заразени, увеличиш ги малко - мини пик, увеличиш ги повече - голям пик.
И тук в стил генералът : Къде са труповете?

# 22 237
Оо, сега само стойте и гледайте какъв юруш на маслините ще падне като ги няма кпп-тата. Аз толкова зорлем спортуващи хора не съм виждала. Манталитетът абсолютно е фактор. И все пак много ми се иска да вярвам на оптимистите в групата.
И аз ,и аз...

# 22 238
  • на пъпа на Златията
При смъртност за Гърция от над 5,5 процента, а за България - 4,70 - колко па добре да се справят...
В Европа казват за нас, че не е ясен пика заедно с още 2-3 държави, за Гърция казват, че е минал ... умрелите не ги гледай, Гърция е доста гъсто населена (10млн+) и туристите носят 20% от БВП. Просто пълният lockdown явно дава резултат, у нас не е имало такъв.

Е, нали в тази тема непрекъснато се проповядва, че всеки човешки живот е ценен, че не можело човешкият живот да е статистика, защото всеки един бил нечий близък. Сега изведнъж - ами, то в Гърция са изпукали малко повече, ама иначе са супер успешни. Разберете се хардлайнерите. Или животът в Гърция е някакъв по-евтин - умрели там някакви гадни византийци?
Изключително неприятно е как се нагласят някакви данни, само и само да се внуши, че трябва да се седи в карантина поне до 2021 г. Не, няма да се седи - генералът го каза.
Добре де ,  вярно е че сме изнервени ама ащо не анализираме по спокойно нещата и да не гледаме тоя и оня как е по добре от нас.

Ми вижте Варна и Бургас .
Та то Плевен , Видин  имат повече арази откото морето .
И ресторантьорите и хотелиерите ако вземат да се стегнат и да не мърморят а да се съобразяват с препоръките , спокойно ще могат да работят през лятото . Ми нашата зараза  за сега е  предимно циганска и в домовете .
Даже пристигащите се каринтинират веднага .
Видя се че голямото пазаруване преди въвеждането на ИП  ,забравихте трапаната на пазара ,  Цветница и Великден  , Църквите,  80-те хиляди коли които се изнесоха от София , сега  Гергьовското  изнасяне . ..  не оказаха кой знае колко влияние . Остават си слабите звена - болниците , гетата , домовете , ... Това ни разваля постижението до тук . . 
Виж притеснително ми се вижда последното  поведение дето не се носят маските  и не се спазва дистанцията в последните дни.  Ако спазваме това нещата са под контрол .
 Макар че 60 човека на ден ми се виждат много ..

# 22 239
  • Cobrs
Проектозаконът, обсъждан днес.
https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157427
Дали ще продължи или не работата от вкъщи зависи от работодателя! Дали може да осигури нормална и безопасна работна среда - няма значение! Ще разчитаме на неговата добросъвестност!

# 22 240
Генералът би казал - чакайте труповете след 2 седмици, ако случайно не е  пускано да тагна с "топмисирка въпроси селекция":
https://www.youtube.com/watch?v=89K_xpeeUDw&feature=emb_logo

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 22:09 от pehoko

# 22 241
  • София
Ами вярвайте, то като паднеш в клопката на паниката, смятай че си на 50% покосен от ковида.

# 22 242

Това въобще не е вярно - на същото ниво сме с доста други държави - не правя сравнение разбира се с ЮК, Германия, Франция и т.н. Но дори процентно да увеличиш резултатите ни до тяхното ниво, заболелите пак остават нищожен процент, в сравнение с техния. А пък за протокола Урсулата ни похвали преди известно време.

# 22 243
И аз не им вярвам на гърците. И те лъжат като китайците. Как пък без нито един заразен медик. Във всички държави медиците са 11% (толкова май казваше Майтапчийски) от заразените. Само в Гърция няма нито един заразен медик.

В някои държави и повече. Например в Испания четох, че са 18%.

Откакто е започнала пандемията, в Испания са потвърдени, че са заразени над 250 000 души - 18 на сто от тях или 43 956 са медицински специалисти, според The Guardian.

Великобритания днес надмина Италия по смъртни случаи и оглави европейската статистика с най-много смъртни случаи като брой.

# 22 244
  • Bulgaria
Нещо започнаха да се изпаряват оптимистите от групата и все повече песимистични мнения се появяват. Нормално е, всички виждаме какво се случва. Дори най-големите оптимисти и конспиратори казаха, че е странно да не се взимат мерки за Видин. Всъщност най-големите непукисти са навън и въобще не са си направили труда да прочетат и 1 страница за вируса, някои може би не могат да четат, та това ни е проблемът на нас.

Общи условия

Активация на акаунт