COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 215
Гърция въобще не се справя по добре от нас а се справя по зле, имат повече починали на глава от населенито при положение че там мерките са много по строги а климата е много по неблагоприятен за вируса. Една държава как се справя с вируса трябва да се оцени разбира се не само по починали на глава от населенито, но и по други фактори. Например ние постигаме нашите отлични резултати с много по либерални мерки. Защото то не е само да имаш малко починали но и да го постигнеш без да съсипеш икономиката на държавата. Въобще да не се вярва на апокалиптичните прогнози от ЕС как в България морът идвал през лятото. Ако беше така нямаше да отпускат мерките в самият ЕС. Няма как никакъв мор да има от вируса като дойде лятото и жегите. За тия апокалиптични прогнози които ги чета започвам да се чудя дали не завиждат някои държави че ние сме в топ 4 на ЕС по най малко починали на глава от населението и го постигнахме без пълни карантини, локдауни на цялата държава и максимално съсипване на икономиката.

# 22 216
В Гърция може да отворят ресторантите на 1 юни, но само при нисък брой болни от коронавирус.

https://www.actualno.com/world/v-gyrcija-moje-da-otvorjat-restor … Cz-rHj8HzCNKSPvQE

Гърция се справя доста добре, но и те са далеч по-предпазливи.
Гърците ми се издигнаха в очите, честно казано. Имат репутация на големи мрънкачи и недисциплинирани, но с К-19 се справят много добре. Техните мерки бяха много по-рестриктивни от нашите, но сега берат плодовете. Днес са регистрирали +10 случая, а последните дни по по-малко от 10.

# 22 217
При смъртност за Гърция от над 5,5 процента, а за България - 4,70 - колко па добре да се справят...
В Европа казват за нас, че не е ясен пика заедно с още 2-3 държави, за Гърция казват, че е минал ... умрелите не ги гледай, Гърция е доста гъсто населена (10млн+) и туристите носят 20% от БВП. Просто пълният lockdown явно дава резултат, у нас не е имало такъв.

# 22 218
  • Bulgaria
Sunshine_Reggea, не ги хваля заради карантина, а затова че са успели да овладеят разпространението на този етап. За мен няма никакво значение как са го постигнали, а това, че са го постигнали. Не е ли това най-важното? Това, че не са допуснали вътреболнична инфекция и нямат заразен лекар не е ли чудесно на фона на всичко, което виждаме не само в България, но и по света? Чак се учудих на тази информация. Щом още се замислят за ресторантите и то за след 1 месец, действат доста предпазливо. Не знам в бъдеще как ще е, но засега не можем да им отречем успеха.

# 22 219
Защото то не е само да имаш малко починали но и да го постигнеш без да съсипеш икономиката на държавата.

Швеция например ще пострада икономически толкова, колкото и нейните съседи. Икономиката е съсипана от наличието на вируса, а според проучване от Кеймбридж без мерки и при свободно разпространение на вируса, икономическите последствия ще бъдат много по-големи. СЗО също бяха предупредили за това.

# 22 220
И аз не им вярвам на гърците. И те лъжат като китайците. Как пък без нито един заразен медик. Във всички държави медиците са 11% (толкова май казваше Майтапчийски) от заразените. Само в Гърция няма нито един заразен медик.

# 22 221
Гърци и турци ще оправят статистиките заради сезона. Нашите може би затова бързат да не ни изпреварят...

# 22 222
При смъртност за Гърция от над 5,5 процента, а за България - 4,70 - колко па добре да се справят...
В Европа казват за нас, че не е ясен пика заедно с още 2-3 държави, за Гърция казват, че е минал ... умрелите не ги гледай, Гърция е доста гъсто населена (10млн+) и туристите носят 20% от БВП. Просто пълният lockdown явно дава резултат, у нас не е имало такъв.

Е, нали в тази тема непрекъснато се проповядва, че всеки човешки живот е ценен, че не можело човешкият живот да е статистика, защото всеки един бил нечий близък. Сега изведнъж - ами, то в Гърция са изпукали малко повече, ама иначе са супер успешни. Разберете се хардлайнерите. Или животът в Гърция е някакъв по-евтин - умрели там някакви гадни византийци?
Изключително неприятно е как се нагласят някакви данни, само и само да се внуши, че трябва да се седи в карантина поне до 2021 г. Не, няма да се седи - генералът го каза.
Още нищо не е приключило нито у нас нито у Гърция, да не бързаме с изводите защото сега в щатите вещаят по 3000 жертви на ден с отварянето .... да не си помисли някой случайно, че отварянето е поради добра епидемиологична обстановка -  НЕ,  то е просто от зор заради блокираната икономика.

# 22 223
Цитат
В Европа казват за нас, че не е ясен пика заедно с още 2-3 държави,
Ами не е ясен защото се справяме добре, тия които не се справят добре имаха чудовищни пикове, вкл. тоя на Гърция е причината довела до повечето починали от нас. Аз не мога да разбера каква е тая мания по тоя пик от началото на епидемията при нас, все е някъде в бъдещето митичният пик. То пик не е задължително да има, това не е ли ясно на всички, еле пък през лятото. Пик означава в крайна сметка да имаме много голямо увеличение на починалите, емпирично до това води всеки един пик. Та защо трябва да имаме пик. Аз не съм забелязал ние наистина да имаме пик и няма да имаме защото то няма време вече за него. Улекотяването на мерките се балансира от затоплянето на времето. Така че пика колкото и да го чакат някои няма да се случи. Помнете ми думата че в средата на юни ще регистрираме първият ден с 0 случая. Ако тепърва чакаме някакъв пик, то тогава няма как в средата на юни да регистрираме първият ден с 0 случая.

# 22 224
Скрит текст:
Е, не. Направо започват да се излагат  вече с това. Чета сега, че в областната болница във Велико Търново починал пациент на 80 г. Пациента е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. Перитонитът и перфорираната язва са напълно достатъчни да отнесат в гроба дори здрав и млад човек, да не говорим за човек на 80 г. И този човек, с толкова тежки и сериозни заболявания като перитонит и перфорирана язва, го водят за починал от корона вирус.
Вече съм почти сигурен, че повече от 50 % от всички починали от корона вирус в България, всъщност са починали С корона вируса в себе си, а не ОТ корона вирус.
Аз  предполагам че и оня дядо с деменцията  дето избяга от Врачанската болница и го намериха и върнаха  също не е починал от вируса.]
Скрит текст:
Баща ми беше с деменция . От лекарствата които му даваха  а и от болестта буйстваше и тръгваше нанякъде . Като го придружиш и се разходиш с него се осъзнаваше и връщаше . При едно такова тръгване лекарят му бил някаква успокоителна инжекция и той направо заспал и паднал на пейката . Едва го   внесли в къщи . На другия ден се майка ми се опитала да го събуди и немогла . За 40 мин . си бях в къщи и не знаех какво да го правя и го вкарахме в болницата . Там го връзвали да го успокоят .  След една седмица го изписаха  и когато влезе в нас получи инсулт и за 2 дни почина .
За деменцията е противопоказно да му се дават силни успокоителни защото кръвното му пада много и прави инсулт . Ниското кръвно налягане също е опасно . Но това е друга тема . Възрастните хора искат грижи .

Но факт е че тоя дядо е бил заразен . А защо е заразен ??.
Деменция е на второ място сред основните заболявания на хората починали от коронавирус в Англия и Уелс и с постоянна несигурност за броя на смъртните случаи от коронавирус в домовете за грижи, подозираме, че истинската смъртност на хората с деменция, умиращи от Covid-19, е много по-голям от данните, които в момента са на разположение на ONS.
https://www.politicshome.com/news/article/alzheimers-society-res … ntia-from-covid19

# 22 225
  • Bulgaria
Sunshine_Reggea, да, всеки човешки живот е важен, затова е важно да се стопира вирусът, а не да се заразяваме на малки групи, за да може да ни поеме здравната система с цел групов имунитет. Така ги виждам аз нещата, но според другите е важна икономиката. При нас целта вече нямам идея каква е, но със сигурност с това разхлабване не знам дали ще успеем да държим ниски нивата на заразените. Дано е прав Тесла в положителните си прогнози.

# 22 226
Колкото да бързат.
Затвориха реанимацията на МБАЛ-Пазарджик
Лекар, сестра и санитарка заразени.

# 22 227
  • София
И аз мисля, че нищо не е приключило предвид навалицата, която беше днес - в транспорта беше още по-сериозно, автобусите почти пълни. Маски - тука има тука нема. В Билла беше като пред празник. Почти напомня на онова петъчно-съботно щурмуване на магазините. Лошото е, че хората и навън не се съобразяват, като животинчета се бутат едно в друго. Не трябваше да облекчават мерките, това беше грешка, не знам рекорди ли гонят за заразени другата седмица? Като слушам какво тестване пада на персонал, колко ли остават за граждани, но като отделни индивиди, а не като втори и трети тест на един и същ пациент. Какъв пик ни приказват, плато си е отвсякъде, ама дали е реално плато или е плато на тестовете?

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 21:53 от Andariel

# 22 228
Колкото да бързат.
Затвориха реанимацията на МБАЛ-Пазарджик
Лекар, сестра и санитарка заразени.

Предвид това, че гърмят болници и домове в цялата страна вече и че се появяват нови огнища, не мога да разбера откъде идва оптимизма на някои хора.

# 22 229
  • Bulgaria
И аз мисля, че нищо не е приключило предвид навалицата, която беше днес - в транспорта беше още по-сериозно, автобусите почти пълни. Маски - тука има тука нема. В Билла беше като пред празник. Почти напомня на онова петъчно-съботно щурмуване на магазините. Лошото е, че хората и навън не се съобразяват, като животинчета се бутат едно в друго. Не трябваше да облекчават мерките, това беше грешка, не знам рекорди ли гонят за заразени другата седмица?

Четох някаква фейк новина според мен, че нарочно отпускат мерките, за да имат основание след това да ги затегнат отново без да има недоволство сред обществото.
Аз не вярвам в това, чисто си натискат за икономиката и това си е.

Общи условия

Активация на акаунт