COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 913
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 200
Скрит текст:
Цитат
Даже имахме случай в болницата тук преди няколко години българска ромка без осигуровки я лекуваха доста дълго в интензивното. Не знам после кой е платил, но определено никой няма да те остави ей така.
Ето го "светлия" германски пример:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/roditelite-na-selin-pochinala-v- … vezhdat-delo.html
https://www.24chasa.bg/novini/article/7236618
Кой да е платил?Вие,работещите.Stuck Out TongueИ ние тук им плащаме на циганите.Не обичат да ги наричат роми.
Линейки хвърчат да им мерят кръвното след препиване и подобни.Осигуровки нямат,но никой не смее да не се отзове на цигански сигнал.Това го знам от д-р в спешното.Да,кофти са нещата в Жърмания.Големи надежди,големи хвалби и накрая сдухани мечти.
Ми явно в Нидерландия не е така, умиращи хора се товарят на самолети само и само да се докопат до българско здравеопазване, явно западното нещо не им е харесало?

# 22 201
Само да ви кажа, че в случая с коронавируса НИКОГА не сме били пример за Европа, не знам кой ви лъже за обратното...

Статистиката. До скоро бяхме една от няколкото държави с най- ниска смъртност и най-малко нови случаи.

# 22 202
  • Буркина Фасо
Гледах поредният брифинг на Вълчев. Отново се почувствах излъгана. Уж, ще се подкрепят родителите на малкитя деца, понеже са изчерпали отпуски и пари, обаче, не се предвиждат целодневни занимания... Е, как ще стане?!? Ето, след 10 дена трябва да се върна на работа. Постявиха ми ултиматом, но 10 годишният ми син остава в къщи. И така цяло лято?
ще отпуснат още 30 дни неплатен отпуск, които ще се признават за осигурителен и трудов стаж.

Вътрешна информация ли имаш?
това от няколко дни го казват по ТВ. сутринта пак го споменаха като вариант. само трябва да се гласува в парламента като промяна в КТ.  възможно е да е факт ако не се реше проблема с градините.

# 22 203
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
А осигуровки здравни имат ли?  Щото ако нямат на запад те оставят да умреш като куче пред болницата?
Това в кой запад е?
Германия примерно.

Това изобщо не е вярно, никой няма да те остави да умреш дори и без осигуровки. Даже имахме случай в болницата тук преди няколко години българска ромка без осигуровки я лекуваха доста дълго в интензивното. Не знам после кой е платил, но определено никой няма да те остави ей така.
Ето го "светлия" германски пример:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/roditelite-na-selin-pochinala-v- … vezhdat-delo.html
https://www.24chasa.bg/novini/article/7236618

Двете неща нямат абсолютно нищо общо, не знам защо си мислиш, че в България ще приемат дете, защото има температура. Знам го този случай, но детето е прегледано и му е изписано лечение. Но пък е много добър пример как си умираш много бързо от пневмония, която не се дължи на корона.
Ейй това докторите сте си баш "гарван гарвану око не вади". Но у нас има доста такива които яко плюят срещу системата (и с право) ... срещу колеги никога в професионален аспект, за корупция -може.

Не, просто с пневмонията понякога се случва така. Ако си спомняш случая в България преди няколко месеца с детето с хеморагична пневмония, пак нямаше лекарска грешка. За съжаление има състояния, при които лекарите не могат да помогнат.

# 22 204
  • София
Само да ви кажа, че в случая с коронавируса НИКОГА не сме били пример за Европа, не знам кой ви лъже за обратното...

Статистиката. До скоро бяхме една от няколкото държави с най- ниска смъртност и най-малко нови случаи.

Може, но това не значи, че сме за пример. Никой не ни е дал за пример, всички гледат към други държави. Тия дни ще се чуе за пример ли сме, не сме ли, макар че, както се е видяло, аз имам "особено" мнение по темата.

# 22 205
Гледах поредният брифинг на Вълчев. Отново се почувствах излъгана. Уж, ще се подкрепят родителите на малкитя деца, понеже са изчерпали отпуски и пари, обаче, не се предвиждат целодневни занимания... Е, как ще стане?!? Ето, след 10 дена трябва да се върна на работа. Постявиха ми ултиматом, но 10 годишният ми син остава в къщи. И така цяло лято?
ще отпуснат още 30 дни неплатен отпуск, които ще се признават за осигурителен и трудов стаж.

Вътрешна информация ли имаш?
Родители на деца до 12 год. имат право на 1 месец неплатена отпуска. Четох го е някаква заповед. Не мога да приложа линк в момента. Но ако потърсиш в интернет, излиза заповедта.

# 22 206
  • Bulgaria
В Гърция може да отворят ресторантите на 1 юни, но само при нисък брой болни от коронавирус.

https://www.actualno.com/world/v-gyrcija-moje-da-otvorjat-restor … Cz-rHj8HzCNKSPvQE

Гърция се справя доста добре, но и те са далеч по-предпазливи.

# 22 207
  • Бургас
Заповедта на Ананиев за махане на КПП - та влиза в сила от полунощ на 6 май.

# 22 208
В Гърция нямат болници обаче се справят добре заради пълната карантина за разлика от нас. По CNN показаха една за ковид - на светлинни години е пред нашите - добре оборудвана с малко запълване на легловата база и забележете - без нито един заразен от медицинският персонал в цялата болница.

# 22 209
  • София
Ах...ние каквито сме разхайтени по природа с отслабването на мерките  излизането от ИП дано не се превърнем стремглаво  в Италия...

# 22 210
  • Bulgaria
В Гърция нямат болници обаче се справят добре заради пълната карантина за разлика от нас. По CNN показаха една за ковид - на светлинни години е пред нашите - добре оборудвана с малко запълване на легловата база и забележете - без нито един заразен от медицинският персонал в цялата болница.

Браво на гърците! Интересно ми е как са успели да се справят с вътреболничните инфекции и какво е тестването при тях. Нямам познати в Гърция, но тук всъщност не я коментираме много, а е доста добър пример.

# 22 211
  • Там,където се събуждам щастлива.
 https://www.ltoarbeidskracht.nl/verplichte-zorgverzekering … el/    

Здравното  осигуряване е задължително за всеки работещ тук. Покрива личен лекар, зъболекар и спешна помощ. Предполагам, че майката с двете деца e работила чрез посредническа фирма, защото са били много хора на едно място. Нелегалните действат сами, за да не бъдат хванати. Посредническите фирми са най-вече български и полски. Ще е интересно да разпитат тези хора с каква фирма са работили и да се види дали фирмата е изрядна.

https://www.businessinsider.nl/zorgverzekering-coronavirus … iekenhuis/  

Тук е описано за процедурата и какво покрива здравната осигуровка. При обаждане и преглед от личен лекар : безплатно. При изследване в лаборатория : една част плаща пациента от “ собствен риск”. Тази сума е 380 евро на година и ако се наложи да стоиш в болницата за 2 дена престой и  наблюдение или проста манипулация (без някаква операция), свършва тази сума и всичко е за сметка на застрахователната компания. (Например, аз ако ходя на зъболекар и за пломба плащам около 11 евро от тази сума, а другото е от застраховката.)

Тези хора са платили много повече за билети до България, отколкото ако трябваше да платят сами “собствен риск”.

От “ Спешно отделение” (сериал) ми се е запечатало как все питаха за застраховка и тогава лекуваха. Явно, това ни се е запечатало, за да мислим, че е практика. Всеки редовен гражданин има по закон застраховка. Бедните получават финансова помощ, за да плащат тази застраховка. Нелегалните имат проблем, да, но има организации, които помагат (ако някой ги потърси, защото нямат кристална топка, за да знаят кой е болен.) Не са зверове, но има стъпки за получаване на помощ.

Преди три години се наложи половинката да бъде приет в “Св. Анна”. Спешното беше пълно с хора, които го използваха за начин да получат лечение, независимо дали имат застраховка или не. Много от случаите си бяха за личен лекар, но ги прегледаха. Явно, някои хора си мислят, че и тук може така да направят. От два месеца повтарят каква е процедурата и трябваше хора от посолството да обикалят разясняват, защото тези хора са капсулирани със сънародници и гледат само български новини.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 21:54 от Kalinka

# 22 212
  • BG
Без нито един заразен лекар, точно защото е за Ковид
 Опасността е при други болници, които не са предвидени за Ковид, съответно лекарите не са от -до защитени. Но както видяхме болни и там се озовават. Да си припомним, че Пирогов беше първата от тях.

# 22 213
  • София
При смъртност за Гърция от над 5,5 процента, а за България - 4,70 - колко па добре да се справят...

# 22 214
  • на пъпа на Златията
Предполагам че това във Видин е старо заразяване , което  не му е обърнато внимание .
Е умрял там някой от дома . А и управителите на болницата и дома  явно са били от тия Тома Неверните , дето казваха че няма такова нещо като вирус,
За това и сега проверяват домовете .
Това са слабите ни звена - домовете , за стари хора и децата . И  не мога да си обясня  заразените  в болниците - болничен персонал .
Какво става ?
Нали  Америка ни дари някакъв тестер модерен . .Предполагам че е в Пирогов. 

Общи условия

Активация на акаунт