COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 663
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 170
Тия корони именно това им основния "ефект" - атипична пневмония или т.нар. "матов бял дроб" както изглежда на рентгенова снимка, но може и да няма такова заболяване, т.е. специфични са ефектите от вируса. Установили са обаче още нещо тревожно - може да се предава по нервната система на човек, не заразява клетката защото "нямало материал" в нея, но я ползвал за транспорт.

# 22 171
  • на пъпа на Златията
==
Чакай, чакай, не погребвай живи хора.
Дядото с деменцията си е жив и здрав, дори вече иска да си ходи от болницата.

Не пишете глупости, моля ви се.
==
Съжалявам ако е така .
Но мисля че някъде прочетох че той е починал.
Още веднаж съжалявам . Господ здраве да им дава !!

# 22 172
ама
 сега вторачването е жестоко.
аз наблюдавам тъкмо обратното - коронавирусът никумо не е тема,  маски ползваме шепа народ. Купонът си продължава по старо. Новата нормалнаст, поне в моя град, е старата нормалност. Все още не съм напуснала КПП, но не очаквам чудеса отвъд тях.

# 22 173
  • Другата България
Нямах предвид Видин /не, че там не е нужно/, а като цяло, например спазването на мерките в магазините, ресторантите, ГТ, да се следи за носенето на маски на закрито. За КПП-тата се използва огромен ресурс на МВР, както и за проверяването на декларации, затова се надявам поне част от този ресурс да се насочи в друга насока или само се надявам?
Ресурса, определен за болднатото, няма нищо общо с ресурса, който беше отделен за КПП-тата. Поради тази причина всички отпуски на служителите в МВР бяха спрени, а се плануват декември, по график за предстоящата година. И понеже отново не стига, бяха командировени военни, жандармеристи и служители на ПБЗН на места. Декларациите се проверяват на бюро, не на терен, от цивилни, които нямат общо с тези служители по КПП-тата.
Не коментирам как се упражнява контрола, и дали е ефективен, наясно съм, че за повечето хора не е и "полицията не си върши работата и само отчита дейност".
Ето например от тази вечер до други ден във връзка с това, което писах за Гергьовден контролът на ромските махали и населените места, в които има повече компактно ромско население ще е засилен. По обясними причини.

# 22 174
Не се филмирайте излишно. Wink
Тези промени и допълнения в закона няма да са завинаги, а докато не утихне пандемията. Нима има хора, които си мислят, че тези социални мерки за изолация и сигурност ще са вечни?
Нима мислите, че вечно ще сме на 2 м. разстояние един от друг?
Предполагам до Юли/Август ще падне всичко.
Така е,пише че мерките в закона,ще важат 2 месеца след края на ИП - до 13 юли

# 22 175
Абе хора без аутопсия точна причина за смъртта не може да се даде, само се предполага на база симптоматиката и развитието до края. Ковид пациентите въобще не ги отварят защото се оказва страшно заразно. В Пирогов един от лекарите настояваше да се правят аутопсии,  но не му бяха разрешили, не знам как е сега, това го каза преди няколко седмици ... този неврохирурга забравих му името да дам линк.

# 22 176
Скрит текст:
А осигуровки здравни имат ли?  Щото ако нямат на запад те оставят да умреш като куче пред болницата?
Това в кой запад е?
Германия примерно.

Това изобщо не е вярно, никой няма да те остави да умреш дори и без осигуровки. Даже имахме случай в болницата тук преди няколко години българска ромка без осигуровки я лекуваха доста дълго в интензивното. Не знам после кой е платил, но определено никой няма да те остави ей така.

# 22 177
  • Буркина Фасо
Строителство до 15.06,  изобщо неограничена от ИП дейност,  несекващи  държавни поръчки и препиши и мене, Попе за ддс 5.
Ако не друго, то в това ИП излезе на светло кой е най-приближения до Баце бранш.
ами сега е момента за строителство и за море. съвсем нормално е за това да се предприемат първо мерки.
март/април трябваше да се засява. ако не можеше поради ИП есента какво щеше да рупаш?  сега е момента и
да се реши какво ще се случи с учениците. и те ли са най-приближени на Баце ?  кучкарите пък въобще не бяха засегнати от ИП.  може би от тях Баце прибираше най-много пари, а ?
за мен напълно естествено сега  да се мисли за това, което е на дневен ред. ако си забелязала не се обсъждат мерки за зимния сезон. сигурно там няма приближени на Баце ? мисли малко трезво и не се паникьосвай. паниката е лош съветник. Smiley

# 22 178
  • Другата България
==

==
Съжалявам ако е така .
Ето ти го официално, да не кажете, че си измислям:
btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/pochinalijat-vav-vrachansk … aboljavanija.html
Дядото с деменцията е от вида старци-разбойници, шеговито го казвам, дано е жив и здрав наистина още дълго време. Дори и след като са го прибрали, той не спира да ходи по коридорите и да оглежда вратата на отделението, търси човека начин да си тръгне, не му се стои там.
Тъжното е, че част от починалите от дома в гара Орешец няма кой да ги погребе, това са изоставени от близките си хора, които не се интересуват от тях. Ще ги погребе служебно Общината.....

# 22 179
==

==
Съжалявам ако е така .

Вчера май казаха, че дядото с деменцията, се чувствал най-добре от всички.

# 22 180
Скрит текст:
А осигуровки здравни имат ли?  Щото ако нямат на запад те оставят да умреш като куче пред болницата?
Това в кой запад е?
Германия примерно.

Това изобщо не е вярно, никой няма да те остави да умреш дори и без осигуровки. Даже имахме случай в болницата тук преди няколко години българска ромка без осигуровки я лекуваха доста дълго в интензивното. Не знам после кой е платил, но определено никой няма да те остави ей така.
Ето го "светлия" германски пример:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/roditelite-na-selin-pochinala-v- … vezhdat-delo.html
https://www.24chasa.bg/novini/article/7236618

# 22 181
  • София
В нашето шоу, ''Откраднат живот'' от тази вечер до края на сезона ще засегнат епидемията от Коронавирус. Интересно, какво ли им е родила главата...

Очаква се утре Меркел да даде зелена светлина за рестартиране на Бундеслигата.

# 22 182
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Все пак докато спасителките на света бродят от форума до кухнята, някой трябва и да произвежда. Защото данъците плащат на лекари и учители най-малко.

Аз също произвеждам заплати и пенсии, но много ли искам докато отивам на работа,хората в трамвая да носят маски, в магазина докато пазарувам след работа също. Аз не преча на никой да сяда в кафета, да пътува където иска, да ходи по паркове и фитнеси, защо на мен ми пречат да живея по моя начин.
гледаш само от твоята камбанария. защо твоето желание/искане трябва да се превръща в мое задължение да нося маска ? живей както си искаш. аз също. 
ти искаш да съм с маска, въпреки че аз не го искам. аз какво да поискам от теб ? та тръгнеш гола и боса ? 

# 22 183
Истинският пик тепърва предстои и всичко в последните няколко дни го показва - новините постоянно "алармират" за нови и нови заразени.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/zatvoriha-reanimatsiyata-na-mbal- … editsi-s-covid-19
Едновременно с това, обаче Борисов всеки ден маха още и още мерки!!! А уж, мерките (доколкото имахме такива) щяха да отпадат постепенно! За къде бърза?! Последната простотия е махането на КПП-тата точно в нощта срещу Гергьовден, та да могат хората спокойно да си пътуват и да се насладят на празничен обяд с родата. Чета, че вече се гласят да празнуват и абитуриентски балове. Вече почти никой не носи маски навън, всеки ден на пейките пред блока се събират групички от млади и стари. Заведенията отварят, след като министъра отново се завъртя като "фурнаджийска лопата" и няма и ден след първата заповед я промени, като забележете "скъси" дистанцията между масите. Абе, незнам дали има друга държава в света, където да се действа абсолютно алогично на ситуацията. Ежедневно изскачат нови и нови огнища на заразата, заразените нарастват, починалите нарастват, а ние махаме всички мерки! А за капак на всичко това, здравната ни система е в трагично състояние и на фона на липсата на медицински кадри (от която страдаме от години), малкото, с които разполагаме "падат като круши". Ахххх, горко ни...

# 22 184
Скрит текст:
Скрит текст:
Това в кой запад е?
Германия примерно.

Ето го "светлия" германски пример:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/roditelite-na-selin-pochinala-v- … vezhdat-delo.html
https://www.24chasa.bg/novini/article/7236618

Двете неща нямат абсолютно нищо общо, не знам защо си мислиш, че в България ще приемат дете, защото има температура. Знам го този случай, но детето е прегледано и му е изписано лечение. Но пък е много добър пример как си умираш много бързо от пневмония, която не се дължи на корона.

Общи условия

Активация на акаунт