COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 245
На испанските лекари в началото не им даваха да слагат маски, за да не плашат пациентите. Те още тогава пламнаха яко. Не виждам защо гърците ще лъжат точно за това - за общия брой заболели може би да, но точно пък за лекарите...

# 22 246
Нещо започнаха да се изпаряват оптимистите от групата и все повече песимистични мнения се появяват. Нормално е, всички виждаме какво се случва. Дори най-големите оптимисти и конспиратори казаха, че е странно да не се взимат мерки за Видин. Всъщност най-големите непукисти са навън и въобще не са си направили труда да прочетат и 1 страница за вируса, някои може би не могат да четат, та това ни е проблемът на нас.
Вие с limonche ли бяхте от Видин? Това за банката дали е вярно(първият коментар,от статия за Видин е)?

# 22 247
Скрит текст:
Колкото да бързат.
Затвориха реанимацията на МБАЛ-Пазарджик
Лекар, сестра и санитарка заразени.
[/qte]uo
Предвид това, че гърмят болници и домове в цялата страна вече и че се появяват нови огнища, не мога да разбера откъде идва оптимизма на някои хора.
Вярвах, че  малко повече предпазливост ще ни помогне да задържим положението и да наложим контрол, но сега вече ме е страх, че конторол няма да има, а всичко, което постигнахме до момента е на кантар.
Общия ни любимец, ще постигне целта си, а ние ще платим лечението.

# 22 248
Вярвам на властите само ако докажат ефикасна политика за идентификация и карантина на контактните.

# 22 249
  • Bulgaria
На испанските лекари в началото не им даваха да слагат маски, за да не плашат пациентите. Те още тогава пламнаха яко. Не виждам защо гърците ще лъжат точно за това - за общия брой заболели може би да, но точно пък за лекарите...

Аз не виждам как е възможно да излъжат. Да е 1 лекар да го скриеш - да, но при нас вижте какво се случва. Как да се скрие такова нещо? Чак и пациентите се заразяват от болниците.

# 22 250
  • София
Знаете ли, защо според Уърдометър имаме 50+ заразени днес, а току що по Канал 1, обявиха 15+ “нови случая за деня”?

Сумират с обявената сутринта бройка.
Да, и така най-добре се добива представа. Имаме 52 нови за днешния ден, което е ръст.
Имам чувството, че по новините нарочно ги съобщават така, че хората като чуят саааамо 15 нови случая и си казват "Нищо работа, бе"Simple Smile
Глупости!
Утре сутрин ще обявят, в 8, сумарно днешните 15 плюс обработените от тази - общо за 24 часа.
Абе, как не се научихте за толкова време какво обявяват, бе!!!!

# 22 251
  • Bulgaria
Lunatichka92, аз не съм от Видин. Лимончето е от Видин, тя трябва да каже.

# 22 252
Ми вижте Варна и Бургас .
Та то Плевен , Видин  имат повече арази откото морето .
И ресторантьорите и хотелиерите ако вземат да се стегнат и да не мърморят а да се съобразяват с препоръките , спокойно ще могат да работят през лятото . Ми нашата зараза  за сега е  предимно циганска и в домовете .
Даже пристигащите се каринтинират веднага .
Видя се че голямото пазаруване преди въвеждането на ИП  ,забравихте трапаната на пазара ,  Цветница и
Виж притеснително ми се вижда последното  поведение дето не се носят маските  и не се спазва дистанцията в последните дни.  Ако спазваме това нещата са под контрол .
 Макар че 60 човека на ден ми се виждат много ..
За Варна и Бургас-още е рано-Варна се справя чудесно,Бургас си привнася непрестанно от болници..,но все пак там още не е дошло масовото прииждане.Четейки Варна има повече болници,а в Бургас не е така.Знам ,че  се пътува до София и др.за всичко по-сериозно,и медицината е плачевна..Не знам как стои въпроса с домовете за възрастни хора..може да няма толкова в региона...и май в този район гастербайтерите не са толкова много..Там тепърва с падането на ИП  и лятото ще се гледа.За мен това са бъдещите огнища/черноморието като цяло/Ще видим..дано пък не съм права..надявам се..

# 22 253
В Германия смятат към 19.05. да отварят ресторантите и кафетата, от края на Март не работят. Като за ресторантите са замислили само на 50% капацитет/маси да се работи. За вечерните заведения нищо не казват, за хотелите също все още нищо, те имат право да приемат гости единствено, ако последните са със служебна бележка от работодател, че са по работа. Затова и повечето седят затворени.

От проучването в Хайнсберг излязоха около 22% безсимптомници, не са разбрали, че са имали корона, както и 0.34% смъртност. Според тях, около 1.8 милиона следва да са заразени с ковид в цяла Германия.
Отделно, че в много домакинства/семейства с деца, са установили, че може от домакинство от трима души, само един да се зарази, а другите не се заразяват от него. Вчера са им били готови крайните резултати.

# 22 254
Тръгнахме много добре в началото, но след толкова време вече трябваше да сме поставили епидемията под контрол и особено от нашата добра и ниска позиция вече трябваше да имаме единични случаи, а не гръмнали болници и нови огнища. 52+ случая имаме от вчера, само за сравнение:
Гърция +10, Македония +8, Черна Гора +1, Словения +6, Хърватия +11 и т.н. Австрия, Норвегия, Швейцария и още 27 други държави в Европа регистрират по-малко случаи от нас. Ами не, не се справяме добре, съвсем обективно погледнато.

# 22 255
В щатите всичко отваря но на 25% капацитет по условие (фаза 1), не знам защо и тук не се прие, от лобизъм от глупост ли - така или иначе хората са изплашени и никъде няма да ходят освен ако не са на голям зор.

# 22 256
Проектозаконът, обсъждан днес.
https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157427
Дали ще продължи или не работата от вкъщи зависи от работодателя! Дали може да осигури нормална и безопасна работна среда - няма значение! Ще разчитаме на неговата добросъвестност!

Къде го пише това, защото аз уж го прочетох законопроекта, но не намерих такъв текст в него?

# 22 257
Тесла,по принцип много ми допадат постовете ти,но няма как да се съглася с теб.Спрявахме се добре,досега.Вече не се справяме.Надявам се наистина климата да окаже влияние,но ако не е така,в близкото бъдеще ще имаме пик.Не беше момента за толкова разширено разхлабване на мерките.Можеха да изчакат до 13.05,да изолират огнищата+усилено тестване и тогава да разхлабват ограниченията.По време на ИП пак имаше неспазващи правилата,но от няколко дена не са единици,а масовата част от населението.
Да, варианта да има пик е затоплянето да не окаже ефект и да не балансира отпускането на мерките, тогава пик наистина ще има. Ако има, тогава първият ден с 0 случая няма да е средата на юни а ще е някъде през август. Аз не мога да разбера защо смяташ че ние в момента сме изпуснали ситуацията. Това никой в момента не може да го каже освен ако не почнем да тестваме масово и на случаен принцип за да проследим ситуацията в момента каква е в страната. Ние в момента можем да гледаме 2, 3 седмици назад и е видно от починалите че се спряваме отлично в началото до средата на Април, как се справяме по нататък ще изчакаме да видим в средата и края на Май, тогава ще видим как се справяме в момента. Аз също съм на мнение че за заведенията можеха да изчакат още 2, 3 седмици, за по голяма сигурност.

В момента е нормално да има притеснение на всички защото се разхлабват мерките а пък ние вече 2 месеца водим борба с вируса, и сега започваме да я водим за пръв път с отхлабени мерки. Това е нова и непозната ситуация. Разбира се че отхлабените мерки чисто емпирично ще дадат тласък на вируса и притеснението е нормално, само че други фактори балансират това. И неконтролируемо заразяване няма да има. Ако затоплянето не балансира нещата никъде в ЕС нямаше да разхлабват мерките. Реално ние правим това което и ЕС прави. И сега някой да ми обясни е как ние правим същото като ЕС и апокалипсиса предстои а за тях не предстои, да не би навсякъде да са изградили стаден имунитет а само ние да не сме, че само нашето разхлабване ще доведе до апокалипсис едва ли не.

# 22 258
  • София
Само да ви кажа, че в случая с коронавируса НИКОГА не сме били пример за Европа, не знам кой ви лъже за обратното...

Статистиката. До скоро бяхме една от няколкото държави с най- ниска смъртност и най-малко нови случаи.

И с най - малко направени тестове.
Малко тестове - малко заразени, увеличиш ги малко - мини пик, увеличиш ги повече - голям пик.

Това въобще не е вярно - на същото ниво сме с доста други държави - не правя сравнение разбира се с ЮК, Германия, Франция и т.н. Но дори процентно да увеличиш резултатите ни до тяхното ниво, заболелите пак остават нищожен процент, в сравнение с техния. А пък за протокола Урсулата ни похвали преди известно време.

Редактирам се, ще направя проверка, последно като гледах бяхме последни.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 22:25 от zverino

# 22 259
  • Bulgaria
В щатите всичко отваря но на 25% капацитет по условие (фаза 1), не знам защо и тук не се прие, от лобизъм от глупост ли - така или иначе хората са изплашени и никъде няма да ходят освен ако не са на голям зор.

Лошото е, че не са изплашени. Юрнали са се навън, сякаш досега в клетка са ги държали. Smile

Общи условия

Активация на акаунт