COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 613
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 905
Борисов говори глупост срещу глупост. Хем вервайте, колко е страшно хем “ това, “ако е карантина” и се хили, какво иска тоя човек?!
Чух го в края му, по-добре да не бях чула нищо.
Точно той забрани прехвърлянето на отпуски от минали години. Да, съкращаваха народ, за да си назначат техни хора. Администрацията не стана по- малка( даже по-голяма), но пък много хора ги насилиха още в началото на годината да пишат кога ще си използват платения отпуск. Случайно, ако ги съкратят да не ги изплащат. Сега много  си го взеха без да искат и влезнаха в неплатен.
А той кВо обяснява, от пусто в празно.

# 22 906
Допреди два месеца са реализира убийствени печалби и сега го закъсаха здраво. Лош мениджмънт бих казала, ако при тези обороти нямаш нищо "за черни дни" . И голям цирк.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 21:52 от BacuTy

# 22 907
  • София
Днес нови 74 регистирани при нас. Ами силно върлува кораната. Изобщо не се виждам скоро да се социализирам. Колкото повече време минава толкова по-голям затворник ставам. И вече дори не си представям как ще стане. Искам даже да не се налага и поне 6 месеца да си стоя вкъщи. Страх ме е. Лечение няма. Тази плазма уж успешна, но как решават на кого да я прилагат?

# 22 908
  • Bulgaria
Знаете ли дали по принцип в аптеките се продават пулсоксиметри?

# 22 909
Допреди два месеца са реализира убийствени печалби и сега го закъсаха здраво. Лош мениджмънт бих казала, ако при тези обороти нямаш нищо "за черни дни" .
Ама Жени Калканджиева няма 7 хилки да плати на мъжа си гаранцията, криза било... Тази нали е бизнедама, ако тя няма 7 хиляди лева спестени, евала..

# 22 910
За плазмата само единия пациент се е оправил, другия май е починал.
Някой ми каза, че имало в кауфнд по 15лв, но аз там не съм стъпвал от март месец.

# 22 911
На моя позната е починал съпругът от инфаркт или нещо такова, понеже го сбъркали с корона, докато го тестуват и приемат  болница и човекът си заминал. Отделението по кардиология било празно, иначе реват по медиите, че не ходели хората в болници. И една патица, ендокринолог, дето беше здравен министър много се загрижила за диабетиците, че не ходели на лекар, как те в болница щели да ги настанят, как самостоятелни стаи ще им дадат и прочее безумия. Понеже останаха без доходи сериозна част от лекарите, други пък не работят умишлено, сега е хаос невъобразим. Но да плашиш диабетно болни, че те били по-застрашени, та да отидели в болница е гнусно. Майка ми има такова страдание и добре им знам и лечението и комфорта и отношението и храненето на диабетиците в болниците. А тая пък Ана Мария Борисова не мога да я дишам.

# 22 912
  • София
Не мога да го слушам ББ - На малкото смислени въпроси, които му зададоха, той си знае едни мантри и си рецитира колко били твърди мерките в чужбина, колко меки у нас. Направо съм отчаяна. Въпросът за заразени самолети от Холандия, той говори за ЕС колко е велик....
Ами като няма какво да каже конкретно - включва дежурното празнословие. Ясно е, че нито може да натисне "европейските си приятели" да си свършат работата - да не допускат заразноболни хора на борда на самолетите в страните им, нито може да осигури контрол при посрещането и карантинирането им тук в България. Като оставим настрана пряката опасност, цялата тази управленска безпомощност допълнително демотивира хората и ги кара да се чувстват излъгани и оставени на случайността.
 А ако се замисли човек - дали даже ако държавата заплати тестовете на тези хора там, откъдето идват, няма да й излезе в пъти по-евтино от това да гони заразените и контактните им по цяла България, плюс лечението на всички нови заразени и заболели? За другите аспекти на въпроса - това да се заразяват хора заради едната пишман-"евросолидарност" въобще не говоря.

# 22 913

Точно той забрани прехвърлянето на отпуски от минали години. Да, съкращаваха народ, за да си назначат техни хора. Администрацията не стана по- малка( даже по-голяма), но пък много хора ги насилиха още в началото на годината да пишат кога ще си използват платения отпуск.

Прехвърлянето на отпуск не е забранено.
И в "Откраднат живот" ще поставят болницата под карантина.
Интересно дали ще им затворят кафето. 😂

# 22 914
  • Другата България
Скрит текст:
Еее, не вади част от цитата, моля, не е коректно.
Постът беше за заплахите на ресторантьори и собственици на заведения, че ако не им се изпълнят исканията, ще стачкумат и ще искат оставката на министъра. И да, категорично заставам зад мнението си, че за да искат каквото и да било повече /защото вече първото им искане е удовлетворено веднага, без пазарлък-за отстоянието между масите/, трябва първо да дадатт нещо насреща. Да покажат, че спазват новите изисквания от заповедта на министъра - за задължителните диспенсъри с дезинфектанти, за задължителните маски на обслужващия персонал, за дезинфекцията на столове и маси след всеки посетител, преди да седне следващия, за завишена хигиена на прибори, чаши, чинии, продукти....още да изброявам ли? Едва тогава, ако след спазването на тези изисквания не генерират печалба и са на загуба, и нямат клиенти, да искат.

Не разбирам какво значи "едва тогава" - затова го пропуснах. Има ли опция след като не си работил почти 2 месеца, намалил си капацитетът на заведението и трябва да вложиш средства за спазване на новите изисквания да не знаеш предварително, че няма да ти излезе сметката?

Иначе, да, нормално е всички да искат при криза и е нормално държавата да дава. Не е нормално да очакваш от държавата само да взима.

Скрит текст:
Нямам заведение, няма и да ходя по заведения, подкрепям ги с поръчки от вкъщи, но ги разбирам. Не разбирам защо са само те, които искат.

ПП Да не говорим, че е по-добре да им дадат някаква отстъпки от данъците или друг вид подкрепа, но да запазят  по-голямото отстояние, защото отстоянието пази хората, а не размерът на данъците.
Значи, че не може да казваш "хоп" преди да си скочил.
Да, трябва да вложиш средства, за да спазиш новите изисквания, но те не изискват кой знае какви вложения - дезинфектанти, маски, по-качествени продукти /което всъщност трябва да се прави по дефолт, не заради нови изисквания/. Повече "средства" трябва да се вложат в хората - персонала и начинът на работа, на който са свикнали - да не си дават много зор относно хигиена. Относно намаляването на местата вече говорихме - не са ги намалили кой знае колко, поне не навсякъде. Не знам дали знаят предварително, че няма да им излезе сметката, това е малко като каруцата пред коня. Всъщност според мен поне ако един собственик наистина заложи на качество и истинска хигиена, не претупана, да направи така, че хората сами да искат да отидат при него в заведението му, защото там ще се чувстват безопасно, то той ще има повече "сметка". Защото сметката се трупа от оборота и посещаемостта, не от претенциите и високите цени, подплатени с нула качество и още по-голяма нула обслужване.
Категорично съм съгласна, че не трябва да искаш от държавата само и единствено, да иска и тя да взема, само и единствено. Така е. Ама ако не ставаш, колкото и да ти даде държавата, като ги няма клиентите какво правиш? За мен и според мен клиентът трябва да е на първо място, когато си направил така, че клиентът сам да иска да седне в заведението ти, искай от държавата. Сега искат всички, и държавата трябва да даде на всички. Защото облекченията ще са за всички, ако ги постигнат с исканията си заплашващите. А повечето от тях няма да ги заслужават. Защото ще си карат по старому.

# 22 915
  • Sredets/Burgas
Аххахахах "вие отдавна сте разпуснати" вика 😂
Тя думата беше друга...
..."Да ви разхлабвам, да ви разхлабвам, колко да ви разхлабвам, вие сте си разхлабени..."
Остава да ни дадат по едно белергаминче  и да не ни пука...
Като в онзи виц Grinning

Ако не ни затворят до неделя, ще напускам столицата... Отивам да помагам на село... То се е видяло...
Лятото сигурно ще е различно в София...

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 22:00 от Butterfly_Lovehunter

# 22 916
  • София
А кой е казал, че въпросният кръчмар няма за черни дни? Сигурно има, човекът, обаче иска да изкара още.

Не гледам въпросния сериал, ама сега ме досмеша като чух, че в сериал вкарват интрига за короната. Интересно, как са го снимали като е трябвало да се спазват противоепидемични за дистанция? Цял снимачен екип е от доста хора, плюс актьорите.

# 22 917
Ресторантьорите също се възползваха от мярката 60/40, поне тези, които не си изхвърлиха направо пероснала. И ще могат да я ползват и занапред, докато отговарят на условието за над 20% спаднали приходи. Вече им е дадено.
Сега да ги субсидира директно народа чрез ДДС - че откъде накъде.

# 22 918
А ако се замисли човек - дали даже ако държавата заплати тестовете на тези хора там, откъдето идват, няма да й излезе в пъти по-евтино от това да гони заразените и контактните им по цяла България, плюс лечението на всички нови заразени? За другите аспекти на въпроса - това да се заразяват хора заради едната пишман-"евросолидарност" въобще не говоря.
Това не го проумявам. Сега влизат значително по малко хора т.е. могат да се контролират. Не може ли да им правят бързи тестове /качествени или не все пак е нещо/. Не може ли да се организира транспорт само за тях. Така или иначе те си плащат за прибирането до родните си места, ще го платят, но да не разнасят навсякъде, това което носят.
Евросолидарността е най-фалшивото нещо и то лъсна много открито. Всички държави се спасяваха и продължават  както могат. Не съм против ЕС, но да подчиниш държавата си само техните правила и да я направиш зависима от техните решения е повече от рисково.

# 22 919
[/quote
Търсих  оксиметър още преди месец като бях със задух  2 седмици, пулмолог говори за такова “ приложение” и теста на Пирогов ме изкара болна, няма. Само за пулс, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт