COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 704
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 965
Само да кажа, че позната, чието дете (3 г.) е с 39 градуса, кашлица и разстройство 3 ти ден никъде не искат да го изследват. Бил изчерпан капацитетът на тестовете.  Накрая с някакви връзки в Пирогов срещу 300 лв. са се съгласили да му направят тест. Чакат резултат.
Можете да си направите изводите...
Е нали трябва да пазим тестовете за пристигащите от Нидерландия...

# 22 966
За бързите тестове даже и онлайн може да се запази час пред супердок от тази вечер за утре сутрин. Да не би днес да не са работили лабораториите, които правят ПСР тестове?

Редактирам, и за ПСР тест можеш да си запазиш час в момента през супердок.

# 22 967
Само да кажа, че позната, чието дете (3 г.) е с 39 градуса, кашлица и разстройство 3 ти ден никъде не искат да го изследват. Бил изчерпан капацитетът на тестовете.  Накрая с някакви връзки в Пирогов срещу 300 лв. са се съгласили да му направят тест. Чакат резултат.
Какво значи изчерпан капацитет? Няколко частни лаборатории правят PCR тестове в София на много по-ниска цена!
Нито една...,нито една не са пожелали да му направят пср.  Родителите са полудели,  защото детето ме сваля Т. Личния лекар казва: съжалявам, за да ви изследват за корона трябва да ви приемат в болница...
Бащата е изорал София, за да намери връзки да му пуснат тест...и ако  + и е налага да ги приемат.
Стига бе! Немога да повярвам, че това е истина..Не стига, че си плащаш за тест, ами и нямало! Или недай Боже да се наложи да стигнеш до болница, та тогава да те тестват! Толкова съм възмутена, че...Този случай трябва да стане обществено достояние, за да се види що за чудо е в нашата мила държава. Не искам да си помисля, колко още хора са били отпращани вкъщи да се лекуват, без въобще да се тестват. И после, имаме малко заразени - ами, колко да са като не се тества?! Както беше казал някой - където бръкнеш, изскача зайче...

# 22 968
Какво значи изчерпан капацитет? Няколко частни лаборатории правят PCR тестове в София на много по-ниска цена!
Нито една...,нито една не са пожелали да му направят пср.  Родителите са полудели,  защото детето ме сваля Т. Личния лекар казва: съжалявам, за да ви изследват за корона трябва да ви приемат в болница...
Бащата е изорал София, за да намери връзки да му пуснат тест...и ако  + и е налага да ги приемат.

Евентуално дали ще може да споделите резултатът после? Ако е удобно, разбира се.
Родителите добре ли са? Ако да, малко странно би било да е тая гад.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 23:29 от stasha_s

# 22 969
  • София
Понеже гледам, че всеки го засърбя езичето - да кажа.
Някъде да казах, че вирусът е страшен? Възмущавам се на това, че никъде не искат да тестуват детето, личният лекар се покрива, родителите търсят връзки, щото в момента цялата държава е блокирана.
И понеже то не е контактно, родителите му също най-вероятно ще се окаже нещо сезонно, което протича по-тежко и от коронавирус.

# 22 970

Като се развъртят  тия с ролетките  и контролните органи за качествени дезинфектанти и като го одрусат с едни глоби , ще миряса без време.
Днеска ги даваха по новините, затворено отвсякъде и журналистите там, управителя си казва (преразказ) "Днеска работиме малко в нарушение, защото е затворено, ама иначе на хората щеше да им е студено и нямаше да седнат." Не беше демонстративно затворено заведението, та така де, явно че налагания контрол поддържа досегашния стандарт.

# 22 971
Щастливка, извинявай, но има нещо премълчано в тази история, тестове си се правят в частните лаборатории.

Коя?
Поради каква причина да тестват детето?контакт със заразени ли има?Ако не -не виждам смисъл

# 22 972
  • Bulgaria
Някак не ми се иска да повярвам, че точно за дете ще искат 300 лв. да го тестват и то в Пирогов. В Пирогов имат ли лаборатория? Защо поне бърз тест не му е направен, доклкото знам във всяка болница имат и масово ги използват?

# 22 973
Понеже гледам, че всеки го засърбя езичето да кажа.
Някъде да казах, че вирусът е страшен? Възмущавам се на това, че никъде не искат да тестуват детето, личният лекар се покрива, родителите търсят връзки, щото в момента цялата държава е блокирана.
И понеже то не е контактни, родителите му също най-вероятно ще се окаже нещо сезонно, което протича по-тежко и от коронавирус.
добър ден! Надявам се, стана ясно колко е страшен ковид 19. Страшен е толкова, доколкото не ти се наложи да опреш до лекар. Не всяка болница е ВМА. Толкова е страшен.

# 22 974
Щастливка, извинявай, но има нещо премълчано в тази история, тестове си се правят в частните лаборатории.
И то за близо 3 пъти по-малко пари.

# 22 975
  • София
За бързите тестове даже и онлайн може да се запази час пред супердок от тази вечер за утре сутрин. Да не би днес да не са работили лабораториите, които правят ПСР тестове?

Редактирам, и за ПСР тест можеш да си запазиш час в момента през супердок.
Запазване час за PCR тест за утре - 08:57
Скрит текст:
от ТУК

# 22 976

Коя?
В София, защото явно за там се пита:
Рамус, София мед, Токуда, Кандиларов, Цибалаб, Геника и още може би куп други! При това на цена 100 или малко повече лв. За половината от това, което цитирате, ще отидат на крака да вземат проби на детето!

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 23:37 от Недоволна

# 22 977
  • София

Коя?
Поради каква причина да тестват детето?контакт със заразени ли има?Ако не -не виждам смисъл
Вече написах. Няма контанкт. Както всички съвестни граждани семейството е спазвало "мерките". Родителите са хоум офис, не са ходили никъде, освен на пазар, банка и.т.н.
Имат обаче в семейството човек от уязвима група, за когото този вирус може да е страшен. Предполагам искат да знаят.

# 22 978
Аз не мисля, че тестват всеки с температура и кашлица. Според мен тестват само НЯКОИ контактни или хора, приети вече в болница в тежко състояние. Те до скоро не тестваха даже и пневмониите. Кво да си говорим, ясна е работата...

# 22 979
  • Bulgaria
Едва ли е коронавирус. Не ми се вярва детето да прояви симптоми, а родителите - не. Нека се успокоят родителите и лекарите да си свършат работата. Къде е Мангъров в тази ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт