COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 23 115
Това е заобикаляне на закона, което го правят. Същото е като забраната за пушене на закрито. Направиха си едни шатри и там се пуши, е то дали вътре, дали в шатрите, едно и също. Не ми се вярва да не ги отнесат, за вчера казаха, че са затворили вече някой тарикати. Мисля че държавата в момента трябва да е твърда с неспазващите елементарните мерки хора и бизнеси.

# 23 116
Леле как се изнервиха хората още през първата година на карантината! Спокойно народе,ще има карантина още две,три,пет години и ще свикнете!

# 23 117
щом секси генерала се върна толкова бързо, мисля че всички знаете какво следва!

Какво да следва, беше обявено че всеки четвъртък той ще води брифинга...?

# 23 118
  • София
За заведенията ще се види този уикенд каква ще е ситуацията, тъй като времето ще е хубаво, вчера беше късна есен...на кой му се седи на открито в такова време..?
Никой не е стоял на открито. Бяха си напълно затворени и пълни с народ. Поне тези по Витошка. Гледах новини и там казаха, че няма да глобяват за нарушения на този етап...Ще се проепидемчва народа явно.

Аз разбрах, че трябва да са само открити...ама явно...
И аз така разбрах и имаше заведения, които напълно премахнаха стъклените стени, но те останаха празни, защото беше студено. Другите – Уго, Рафи, околните им кафенета, с наргилетата и всичко, си останаха затворени, с климатик дори, а и пълни с народ. Това за онези, които се питаха кой би отишъл на заведение. Ето от най-слабия час снимка, която е моя само, за да се види колко са на открито.
Скрит текст:

# 23 119
  • София
Англетата се точат за Слънчев бряг през юли.
 https://m.dir.bg/dnes/ikonomika/britanskite-turisti-idvat-prez-y … -v-slanchev-bryag

# 23 120
  • Bulgaria
В София от 19 случая - 12 са в домове на социални служби.

# 23 121
Леле как се изнервиха хората още през първата година на карантината! Спокойно народе,ще има карантина още две,три,пет години и ще свикнете!
за вечната карантина сме напълно спокойни. такава е и целта на пландемията!

# 23 122
  • София
Така ли? Малко закъснях и не чух началото. Сигурно ли е, че каза, че 12 са в социални домове?

# 23 123
  • София
Времето се оправя, кафетата ще са пълни. В много магазини вече пускат повече хора, маските често са мираж. И на този фон Баце и генералът говорят за самосъзнание и лична отговорност

# 23 124
  • София
Ти сериозно ли?! Според мен ще е ЗАВИНАГИ! Даже чипове ще ни сложат скоро и 5 G антени на главата на всеки!

Цитат
щом секси генерала се върна толкова бързо, мисля че всички знаете какво следва!
Следва, че всеки четвъртък ще се "завръща", защото така обявиха (вместо всяка сутрин).

# 23 125
  • Bulgaria
Времето се оправя, кафетата ще са пълни. В много магазини вече пускат повече хора, маските често са мираж. И на този фон Баце и генералът говорят за самосъзнание и лична отговорност
Сега е моментът да си пълнят бюджета от глоби.

# 23 126
Това е заобикаляне на закона, което го правят. Същото е като забраната за пушене на закрито. Направиха си едни шатри и там се пуши, е то дали вътре, дали в шатрите, едно и също. Не ми се вярва да не ги отнесат, за вчера казаха, че са затворили вече някой тарикати. Мисля че държавата в момента трябва да е твърда с неспазващите елементарните мерки хора и бизнеси.
В Западна Европа се разрази заразата след футболни мачове, карнавали, шествия по случай 8 март. Това означава, че дори и откритите пространства са проблем, какво остава за закрити такива. Изобщо, няма ли дистанция и маски, проблемът е налице. До седмица - две очаквам да сме затворени отново. Няма друг вариант за българите. С молби не става.

# 23 127
От 53 нови случая 25 са в болница. Не са ли много?
Досега май беше по-малък процент на хоспитализираните.

# 23 128
Единият човек с прелята плазма е починал, бил е болен от левкемия. Вторият е екстубиран и в момента е добре. Дай Боже да е жив и здрав. Все пак има някаква надежда, че плазмата помага. В София огнището е в домовете за бездомни хора, още преди няколко дни казаха, че там става нещо. Великден беше преди три седмици, така че спрете с Вашият Великден, огнищата нямат нищо общо. Великден няма как да е виновен, за това, че във Видин е имало вътреболнична инфекция. Няма вина и за това, че безмозъчни хора се прибират болни от чужбина. За мен такива хора трябва да се държат под съдебна отговорност за заплаха на общественото здраве в условия на пандемия.
Великден беше преди 16 дни(4 почивни дни) да сме точни.Не е там проблема.не може да идват разни хора ,които знаят че са + за ковид и да се мотаят по автобуси. Беше редно да бъдат тествани всички влизащи.Дано и при нас се пооправят нещата и се научим да живеем с това чудо.Няма мърдане,ще живеем,работим,учим по някакъв начин.

# 23 129
На никой не му е кеф да е затворен, но милион пъти се каза да се спазва дистанция. Това е нещо много трудно изглежда. Отвориха се заведения и паркове, но с определени условия. Пак решиха, че са над закона. На всичкото отгоре искат и данъчни облекчения... наистина не очаквах това. Капка разум ли нямат тези хора? Логично е пак да ги затворят, до вчера ги съжалявах, защото икономиката е важна, но като сме безмозъчни, по-добре да ни затворят удоволствията.

Общи условия

Активация на акаунт