COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 404
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 355
Хеликаза, огнищата в Германия (изключвам това първото в Уебасто) се разкриха след тези в Италия, така че не знам какви пневмонии са тествали там, но явно не е било достатъчно. Всички започнаха да търсят по-активно и да разкриват огнищата след Италия и Иран.

Иначе в България по това време правеха по 20 теста на ден и съобщаваха, че няма открити случаи. Joy
Нещата са голкова променени от тогава, точно затова казвам, че просто не виждам как ще се повтори това, което стана първия път, че и да е по-зле.

# 29 356
  • София
Като се върнеш от чужбина, имаш възможност и си направиш веднага тест, трябва ли да си пак 14 дни вкъщи? И, ако не-каква е гаранцията, че на ден седми няма да получиш позитив тест?
Подобриха ли чувствителността на тестовете вече, за да хващат заразата в самото безсимптомно начало?

# 29 357
Бояна, защо реши, че хората си мислят, че няма вирус? Аз например не мисля така.

# 29 358
  • София
Бояна, защо реши, че хората си мислят, че няма вирус? Аз например не мисля така.
Сигурно, защото съм социолог Simple Smile Има група хора, които смятат, че това е конспирация. Следвани са от група подобни на тях, които смятат, че има вирус, но се отдават на упражнения по статистика, от която нямат понятие, и твърдят, че е просто грип, даже и това не, и пак отиваме към конспирацията. Има и други, разбира се, но там също едните залитнаха от самото начало в крайности и сега просто смятат, че тук няма вирус, че вече сме го изкарали или че българите сме някак имунизирани. Има и една част, които държат баланса, може и да са даже половината от всички, но мисля, че по-съществено е поведението на останалите.

Роналд, не, няма начин след тест да те освободят от карантина. Всички си стоят 14 дни. Има някакви изключения, но те са изброени и в заповедите, та няма пак да ги изброявам и аз.

# 29 359
Аз да отговоря - защото си мислят, че това е някакъв велик световен заговор за да се съсипят икономиките  и за да ги чипират с ваксините за 5G. Основно тези, които не вярват са хората на които им затвориха бизнесите по време на ИП и най - вече бармани и сервитьори, които би трябвало да се сърдят на работодателите, а не на държавата и на "несъществуващия" вирус. Защото именно алчните им работодатели ги изхвърлиха като мръсни котета, вместо да се възползват от 60/40. И съжалявам, ама никой не може по никакъв начин да ме убеди, че затворените бизнеси обедняха за 3 дни. За Бога, тези хора продават салатите по 10 лева едната - тоест с бомбастична надценка. Как пък точно обедняха за 3 дни, някой ще ме светне ли?

# 29 360
Ами в моята социална и работна среда хората си се държат както трябва, маски, каски и прочие. Без тийнейджърите, ама тях трябва да ги вържеш.

# 29 361
Аз искам друго да попитам:
Защо аджеба правителството позволява протести срещу него по време на пандемия , без маски, дистанция и с хиляди хора на едно място, а в същото време прогони абитуриентите, за които рискът е много по-малък? Значи или ще е позволено за всички или не. Що за малоумие. Децата поне имаха основателна причина да се съберат , а не срещу 5G и несъществуващата все още (за жалост) ваксина.

# 29 362
Как стои въпроса с пощенските пратки в Европа, някой знае ли? Международни пратки тип колет. Харесала съм си нещо от немския ибей и се чудя дали могат да се пращат колети в чужбина от Германия. За Норвегия знам, че могат да се пращат само писма от там, но в Германия или други държави има ли ограничения?

# 29 363
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес бях на ресторант в хотела, където сме отседнали. Има маршрут за вървене, чинийте се оставят на масата по средата и си ги взимаш сам. Персонал си говори с теб на 2 метра. Навсякъде се дезифенкцира през 10-15 минути. Никой не носи маски или ръкавици, но персонала е като робот с правилата. Снимката е от началото на вечерта. Към 20 масите бяха заети. Басейн отворен и може по 4 -ма човека. Преобличаш се в стаята.
Много съм доволна и в скоро време пак ще запазя уикенд.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 01:36 от Kalinka

# 29 364
Европа се пита: Защо смъртта от COVID-19 е малка в България, Албания.

Три месеца след началото на корона кризата в Европа стана ясно, че по-бедните държави на стария континент "победиха" по-богатите, пише италианският вестник "Кориере дела Сера".
В материал, озаглавен "Коронавирусът в Европа: Защо Румъния, България, Албания и Гърция са с по-малко смъртни случаи", изданието твърди, че по-слабите държави имат по-малко жертви на COVID-19, тъй като са въвели по-рано строги мерки.
Подчертава се, че според данните, някои държави били наясно с уязвимостта на своята система за здравна защита и затова не са подценили ситуацията на Испания и Италия, а са решили да приложат строги правила още на ранен етап.

https://news.bnt.bg/news/evropa-se-pita-zashto-smartta-ot-covid-19-e-malka-v-balgariya-albaniya-1056281news.html

Единственото лошо нещо е, че превенцията по принцип е талкова успешна, че в един момент става жертва на собствения си успех и на много хора започва да им се струва, че не е имало нужда от нея и че реакцията е била прекалена. Не знам как е в другите държави, но това е и една от причините в момента в България да избуяват конспиративни теории, именно защото беше избегнато най-лошото.

# 29 365
Скрит текст:
Европа се пита: Защо смъртта от COVID-19 е малка в България, Албания.

Три месеца след началото на корона кризата в Европа стана ясно, че по-бедните държави на стария континент "победиха" по-богатите, пише италианският вестник "Кориере дела Сера".
В материал, озаглавен "Коронавирусът в Европа: Защо Румъния, България, Албания и Гърция са с по-малко смъртни случаи", изданието твърди, че по-слабите държави имат по-малко жертви на COVID-19, тъй като са въвели по-рано строги мерки.
Подчертава се, че според данните, някои държави били наясно с уязвимостта на своята система за здравна защита и затова не са подценили ситуацията на Испания и Италия, а са решили да приложат строги правила още на ранен етап.

https://news.bnt.bg/news/evropa-se-pita-zashto-smartta-ot-covid-19-e-malka-v-balgariya-albaniya-1056281news.html

Единственото лошо нещо е, че превенцията по принцип е талкова успешна, че в един момент става жертва на собствения си успех и на много хора започва да им се струва, че те е имало нужда от нея и че реакцията е била прекалена. Те знам как е в другите държави, но това е и една от причините в момента в България да избуяват конспиративни теории, именно защото беше избегнато най-лошото.

Не е само в България, в Германия също се чудят защо имаше локдаун, а пък всъщност нищо не стана. Казва се парадокс на превенцията.

# 29 366
  • В заешката дупка
Не съм съгласна с ретроспекцията.
В Германия започват още януари да купуват PCR машини и да оборудват лаборатории. В началото на февруари започват да тестват всички пневмонии за ковид, а в средата, когато избухна Италия вече имаха вътрешно предаване, установено и можеха да правят по 150 000 теста. Това не е точно да те сварят по бели гащи.

Тук в Австрия, ако се абстрахираме от факта, че няма тая мощ на немската държава, също паралелно с първите италиански случаи беше ясно, че няма да ни подмине и се започнас тестовете, но беше много смешно как откриха първия случай във Виена-човек, кротко лежащ в болница с пневмония от две седмици. Заради него карантинираха половината болница.

В Австрия изглежда обаче подцениха случаващото се в ски курортите, по-специално Ишгъл. Когато Исландия се свързва с властите в Тирол още първите дни на март, за да ги уведоми за случаите на заразени исландци, идващи от там, те отвръщат, че няма как да са от курорта. (Това тук щабът ни го коментира.) Едва средата на март Ишгъл е поставен в локдаун. В Исландия курортът е обявен за рискова зона на 5 март. Изглежда Исландия е била първата страна, която изразила притеснения за случващото се там:

How an Austrian ski paradise became a COVID-19 hotspot

# 29 367
  • Street of Dreams
Как стои въпроса с пощенските пратки в Европа, някой знае ли? Международни пратки тип колет. Харесала съм си нещо от немския ибей и се чудя дали могат да се пращат колети в чужбина от Германия. За Норвегия знам, че могат да се пращат само писма от там, но в Германия или други държави има ли ограничения?

Изпращам безпроблемно от Германия за България.

# 29 368
Япония изглежда победи коронавируса без локдаун и без масово тестване. Но как?

Самите японци не са съвсем наясно точно защо. Ето една интересна статия по въпроса.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-22/did-japan-jus … s-or-mass-testing

# 29 369
  • София
В разгара на мерките навсякъде, преди месец и половина, си поръчах и ми доставиха храна за кучето от Румъния с куриер. Огромен кашон, 2 чувала от по 12 кг всеки.
Предполагам, че няма никакви ограничения за пощенски и куриерски пратки от Германия.

Общи условия

Активация на акаунт