COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 238
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 505
Добре, значи ще питам като ме проверяват(ако ме проверяват), че майка ми изобщо не са я проверявали. За всеки случай и утре на летището ще питам.

# 29 506
Red_baloon, ако не те притеснява, би ли споделила ЛЛ на сестра ти прав/а ли се оказа?

Въобще не ме притеснява, но и ние не знаем все още. От ковид кабинет се държаха повече от вулгарно бих казала и буквално я изгониха щото "ти май не си много болна, щом си дошла сама", "сега ще кажеш, че и личен лекар нямаш", "ква е тая наредба дето ние не я знаем" (че джипитата не приемат хора с температура), "това сега ли си го измисли", "голям зор да дойдеш в почивен ден" и т.н. меко казано унизителни идиотщини. Защото не знам по какъв друг начин да ги нарека. Сестра ми ревнала - "ако толкова ви притеснявам мога да отида другаде", и докторът - "ами иди, айде най-добре иди другаде и не ни занимавай . "Това от "денонощния" кабинет на транспортна болница в Пловдив. Сестра ми разревана отива във втора градска, където "денонощния" кабинет е затворен посред бял ден и казват да дойде най-добре утре, за да и направят тест за антитела, защото то на 7мия ден ако било ковид със сигурност щяла да има. С болка в очите и главата е от една седмица и ниска температура. Реално няма кой да я прегледа. Аз я навивам да пусне жалба утре. Ама като не ти е добре - не ти е много и до жалби. Аз я разбирам. Това е тотална свинщина!

# 29 507
Ами да казва, че е имала висока температура. Тя все пак не си я мери през 5 минути. Може и да има....

# 29 508
А защо не е отишла в спешното на Хирургиите или на Окръжна болница? Те работят винаги.

# 29 509
Чакайте, чакайте. Последно от кога мислите, че се брои? Според мен първи ден е деня на датата на самото предписание. Питах и в районното, те същото казаха. Обаче някои районни гледали и точния час на влизане в страната.
Точно това имах предвид, като написах предния пост за МВР. Правилно са ти казали.
Съфорумката казва, че часът на влизане няма значение, и дори час да е от днешния ден примерно, то и той се брои.
Ако правилно съм разбрала.
Права е, но аз говоря за практиката. Затова, за да не става объркване, съветът ми е да се изчака превантивно още един ден.
Сроковете се броят от следващия събитието / в случая датата на карантинирането/,  ден. В който и час от денонощието да е.
Щом каратнината е двуседмична, ако те карантинират в четвъртък , например, 14 дневнят срок изтича в по-следващия четвъртък и от петък - 00,01 мин.  вече си некарантиниран.
Така поне е в правото  няма логика тук да е различно.

# 29 510
Ами тя искаше да лъже, че има задух, но аз я отказах. Според мен трябва реално да се види какво и има. Ковид не е всичко - има хиляди други опасни болести и състояния.
А защо не е отишла в спешното на Хирургиите или на Окръжна болница? Те работят винаги.

Аз говоря за денонощните ковид кабинети. Избра по-близки, за да не ползва транспорт и евентуално да не постави в риск други хора, ако е ковид. До Пещерско трябва да върви пеш един ден.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 19:16 от Анонимен

# 29 511
Скрит текст:
Чакайте, чакайте. Последно от кога мислите, че се брои? Според мен първи ден е деня на датата на самото предписание. Питах и в районното, те същото казаха. Обаче някои районни гледали и точния час на влизане в страната.
Точно това имах предвид, като написах предния пост за МВР. Правилно са ти казали.
Съфорумката казва, че часът на влизане няма значение, и дори час да е от днешния ден примерно, то и той се брои.
Права е, но аз говоря за практиката. Затова, за да не става объркване, съветът ми е да се изчака превантивно още един ден.
Сроковете се броят от следващия събитието / в случая датата на карантинирането/,  ден.
Щом каратнината е двуседмична, ако те карантинират в четвъртък , например, 14 дневнят срок изтича в по-следващия четвъртък и от петък вече си некарантиниран.

А тогава защо болничният е от деня на предписанието? А не е от следващия. В смисъл, че болниячният е от четвъртък до сряда.

# 29 512
Скрит текст:
Сроковете се броят от следващия събитието / в случая датата на карантинирането/,  ден.
Щом каратнината е двуседмична, ако те карантинират в четвъртък , например, 14 дневнят срок изтича в по-следващия четвъртък и от петък вече си некарантиниран.

А тогава защо болничният е от деня на предписанието? А не е от следващия. В смисъл, че болниячният е от четвъртък до сряда.
Габи, аз ти пиша как се броят сроковете в правото.
Иначе в болничния май си пише начална и крайна дата.
Моята логика е, че щом е нормативен документ тази карантина, важат принципите на правото за изчисляването на сроковете.
Може и да бъркам как се определя този срок, и да е от часа на поставяне на карантината в денонощието до съответния  същи час на 14- ден. щото то за болничните не може да си болен от следващия ден, в който си се разболял.
За карантината как смятат , не зная, наистина.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 17:16 от tays

# 29 513
  • При семейството си
red_baloon, съжалявам и да, наистина е отвратително.
И какво правим ние пациентите, ОПЛ не ни приемат, тестове не можем да си направим, спешните кабинети ни гонят...и ние седим и треперим дали не сме с Ковид, а че може да е 100 други неща и да се нуждаеш все пак от някакво лечение, пък дори и от спокойствие какво ти е.
Иначе оправихме Системата за 2 + месеца, много добре я оправихме и подготвихме.

# 29 514
Точно когато човек е притеснен и разстроен да получи такова отношение е отвратително. Това си го говорим от началото на темата.Очакваме го и в крайна сметка така се получава.Знаем си “хавата”.

# 29 515
red_baloon, съжалявам и да, наистина е отвратително.
И какво правим ние пациентите, ОПЛ не ни приемат, тестове не можем да си направим, спешните кабинети ни гонят...и ние седим и треперим дали не сме с Ковид, а че може да е 100 други неща и да се нуждаеш все пак от някакво лечение, пък дори и от спокойствие какво ти е.
Иначе оправихме Системата за 2 + месеца, много добре я оправихме и подготвихме.

Можем да си направим тестове срещу заплащане. В петък лабораторята обаче се оказа, че е до 12 на обед и не успя на си пусне тест. Реално в ковид кабинет не подлежиш на никакъв преглед, а ти пускат само тест - така и е отговорила лекарката от втора градска. Утре ще ходи да пуска за антитела, и ако е отрицателен ще търси лекар, който да се навие да я прегледа. Според мен трябва да се пуснат най-малкото кръвни изследвания и една снимка.
Абсолютно съм съгласна с теб. Затова не излязох и да им пляскам на лекарите. Защото в болшинството си са такива. Свестните са по-скоро изключение.

# 29 516
  • При семейството си
В т.нар. Система (здравната) винаги е било пълна неразбория. Луд ставаш докато разбереш как, какво и в каква последователност да направиш, като пациент. 2 месеца и повече пазим тази същата Система, чакахме я да се подготви, дадохме и шансове, нали все пак с пандемия ще се бори/м. И какво...тази Система си е все същата, само дето ние съвсем луднахме.

# 29 517
red-balloon
Не знам дали за една седмица ще са се образували антитела.
Имате ли Цибалаб в Пловдив? Защото са започнали да работят с новите тестове на Roche, за които се твърди, че са с достоверност над 99%. При това са доста по-евтини от по-старите с несигурни резултати.
https://cibalab.com/wp/нов-тест-за-антитела-срещу-коронавиру/

# 29 518
  • София
В приложенията към заповедта на министъра са дадени документите, с които с определя карантината.
За срока пише: Начална дата и 14-дневен срок, за който лицето се поставя под карантина:...............
Отделно от това има документ за връчване на предписанието, също с дати:
Дата ……………………………….                                             
(ден, месец, година, час)
Време за придвижване до мястото на карантиниране …………………………………………

от ТУК
Така че би трябвало там да бъде оказано точно откога и докога.

# 29 519
Хи -хи дори в една он лайн аптека продават бърз тест за Короната.Китайски по страна на произход.

Общи условия

Активация на акаунт