COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 296
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 535
и докторът - "ами иди, айде най-добре иди другаде и не ни занимавай .
Възнамерява ли да пусне жалба срещу този? Можеш спокойно и да напишеш името, Пловдив ми е роден град.

# 29 536
Аз не схващам, в този така наречен Ковид кабинет какво правят?

# 29 537
Мен повече ме впечатли нейният ЛЛ, с твърдението, че 90 % е КВ?!
Според мен е обратното, 90% не е КВ. И се е паникьосала излишно.
С такива оплаквания нямаше изобщо да търся КВ отделение.
Нито кашля, нито е с висока Т.
Даже не знам за какво иска снимка?

# 29 538
  • Пловдив
И мен ме интересува името на джипито.

# 29 539
  • София
Малко по темата за абитуриентите и събирането им онази вечер. Нашите избраха чалгата, а днес ми направи много добро впечатление пак за руснаците как са организирали техния "последен звънец" - от много училища всички зревлостници са се облякли официално като за изпращането в училище - с униформи и едни червени ленти. Всички пред мониторите, заедно с класната. Някои училища са направили виртуално тържество - в залата, в която обикновено се прави празник на училището са сложили огромни монитори, младежите са си вкъщи, в залата са единствено водещите на  празника и го координират. Значи можело да стане и по интелигентен начин. А нашите пиенето, колите и чалгата! Честно, направо ме досрамя като сравних как на две места се правят изпращания.

# 29 540
  • Пловдив
Защото в Русия хич не пият и със сигурност не са се събрали след виртуалното тържество.

# 29 541
Черна Гора обяви, че е първата свободна от ковид-19 държава в Европа.

Днес тя отчита 20-ти ден без заразени.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8622589

# 29 542
  • София
Те може да са се събрали, но видях друго. Сигурно ако някой от нашите се беше сетил за нещо такаво, щяхме да го видим като положителен пример. Обаче видяхме чалгата. Не вярвам, че ако имаше някое училище организирало нещо смислено, нашенските медии щяха да го пренебрегнат.

# 29 543
  • Варна
Аз се чудя защо нашите бият тъпана, че "им се полага". Кое им се полага - да се напият и да се излагат.
Сакън да не се минат.
Никаква креативност, а уж млади хора.

# 29 544
Черна Гора обяви, че е първата свободна от ковид-19 държава в Европа.

Ние сме кандидати за втората. Simple Smile

# 29 545
  • София
Именно. Когато гледах руските репортажи от различни училища за техния последен звънец, хората са направили сериозна организация, особено тези с виртуалния празник от залата. В едната гимназия явно имаха нещо свързано с ИТ и роботика и са направили роботизирана ръка, която подаряваше цветя или нещо такова, не можах да видя добре. Който иска и има въображение може да направи нещо смислено. Тук едни балони поскаха десет човека през два метра в един училищен двор.

# 29 546
Някъде безплатни, а някъде на още по-символични цени Blush
Ами да, ще започнат да плащат само и само да има туристи.

Те може да са се събрали, но видях друго. Сигурно ако някой от нашите се беше сетил за нещо такаво, щяхме да го видим като положителен пример. Обаче видяхме чалгата. Не вярвам, че ако имаше някое училище организирало нещо смислено, нашенските медии щяха да го пренебрегнат.
Така го усещат. Не ги "обвинявам", защото чалгата продължава да се толерира и всичко, което децата смятат за "куул" и "яко". Те са наше отражение.

# 29 547
  • В заешката дупка
При нас, в Ислания,  днес беше проведен последният брифинг на щаба, в който бе обявено и свалянето на извънредното положение и преминаването към фаза на “повишено внимание” (или нещо от сорта).

Днес се отварят нощните баровете и клубове, също и джимовете - последната фаза на вдигане на ограниченията. Ще работят само до 23:00 часа.

Банът за събирания се вдига от 50 на 200 души.

Разхлабва се и мярката за 2 метра. Става нещо като “по желание”, но се окуражава, като идеята е да се внимава с възрастните и да се уважава всеки, който предпочита да я спазва. Това не освобождава от задължение ресторанти, заведения, магазини, кина, театри, спорт и т.н да си организират така нещата, че да се осигури възможност за практикуване на 2 метра разстояние за всеки, който желае. Трябва да поемат хора само на половината от капацитета си също. Подробности

От началото на май в Исландия има общо 6 нови случая. 4 от тях са от установени от deCode, т.е. безсимптомни или с леки симптоми са. Активните случаи са 3 - все леки, няма хоспитализиирани. До момента в Исландия са направени 58844 теста, което е около 16% от населението (да се има предвид,  че това са брой тестове - на някои хора са правени повече от 1 тест). Линк

Еми....  чакаме 15 юни, когато границите се отварят широко за целия свят. (Не е ясно още дали ще са еднакво отворена за всички). Който влиза в страната ще има избора да отива директно в 14 дневна карантина или да му бъде направен PCR тест на летището, платен от държавата поне в началото. Изчакване на резултатите - в хотела. Всеки хотел с резервации от чужбина трябва да има и обособено място за карантина. Ако тестът е положителен, там ще се кара карантината, хората няма да се пращат обратно откъдето са дошли. Туристите ще бъдат подканвани да си свалят и апп за проследяване на контакти. Това засега са плановете.

# 29 548
  • София
Именно. Когато гледах руските репортажи от различни училища за техния последен звънец, хората са направили сериозна организация, особено тези с виртуалния празник от залата. В едната гимназия явно имаха нещо свързано с ИТ и роботика и са направили роботизирана ръка, която подаряваше цветя или нещо такова, не можах да видя добре. Който иска и има въображение може да направи нещо смислено. Тук едни балони поскаха десет човека през два метра в един училищен двор.
У нас болшинството абитуриенти, че и родителите им, считат, че опасност от коронавируса няма и всички ограничения са просто досадни пречки да си живеят, както са свикнали и както им харесва. Няма начин при това положение някой да прояви въображение и желание да се приспособи към правилата - усилията са единствено за това как да бъдат преодолени досадните формалности.

# 29 549
Защото в Русия хич не пият и със сигурност не са се събрали след виртуалното тържество.

В Русия даваха по новините им едно яко  парти от 4000 човека нарушители на паркинга пред някаква зала, дандания и денс, че и дрогирани изглеждаха. От началото на тяхната карантина по новините им се скъсаха да показват полицията как глобява  за какво ли не, то бабички се къпят в Москва река, то младежи на групи...
Същите са и те като нас.

Общи условия

Активация на акаунт