COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 339
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 015
за днес

❗️2477 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 134, а 965 са излекуваните.

👥17 са последните положителни проби. Те са констатирани в областите София (6 случая), Шумен (2 случая), Видин (2 случая), Пазарджик (4 случая), Ямбол (1 случай), Хасково (1 случай), Сливен (1 случай).

❗️Най-много заразени до момента има в София – 1038 души.

👉От всички 2477 констатирани с COVID-19 – 1215 са мъже и 1262 са жени.

👉198 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 20 от тях са в интензивни структури.

👉Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

👩‍🔬👨‍🔬Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 255 души

# 30 016
17 са новите случаи на COVID-19 у нас. Общият брой в страната вече е 2770. Активните области са 6 - в София - 6, Пазарджик - 4, Видин - 2, Шумен - 2, Сливен - 1, Хасково - 1 и Ямбол - 1.Това съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
255 са случаите при медицински лица, един нов случай има за последното денонощие при медицинска сестра в Ямбол. Няма нови случаи на заразени деца.
В Пловдив е починал мъж на 75 години, който е преведен от Пазарджик.
198 са хоспитализираните пациенти, 20 са в интензивни отделения.
53 са новите оздравели. Общо излекуваните са 965.

# 30 017
Чуждунци ще се пускат ли по нашите курорти? Точно като най-безопасна страна, предполагам ще представлява за тях интерес. Дали няма да си вкарат и екстрите като дойдат... Thinking
А. Кунчев каза, че НОЩ ще предложи да отпадне 14 дневната карантина, защото се насочват към промяна на стратегията и няма да наблюдават толкова привнесените случаи, колкото евентуалните вътрешни огнища във фирмите, при възобновилия се работен процес. В тази връзка, щели да изтеглят РЗИ пунктовете от границите и те да работели вътре в населените места, където им е нужен пълния капацитет. Не каза обаче кое, кога.

# 30 018
  • София
Разбирам, че смятат да махнат карантината за пристигащите от чужбина, но не разбрах изобщо как ще ги проследяват освен, че РЗИ-тата щели да следят и потушават огнищата...

# 30 019
Струва ми се , че истинския тест за разпространение на вируса ще е отварянето на летищата...защото там каквото и да се спазва, трудно ще се опазят всички...

# 30 020
Разбирам, че смятат да махнат карантината за пристигащите от чужбина, но не разбрах изобщо как ще ги проследяват освен, че РЗИ-тата щели да следят и потушават огнищата...
Намерих сега, тук резюме
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/kunchev-shte-prepo … stanat-dalgo.html
Обмисляли и детските площадки да разрешат, даже преди 1 юни.

# 30 021
  • София
Струва ми се , че истинския тест за разпространение на вируса ще е отварянето на летищата...защото там каквото и да се спазва, трудно ще се опазят всички...
Самите летища не са по-голям проблем от всеки мол, та по-скоро драмата може да бъде в самолетите, но предполагам, че всички са вече достатъчно наплашени и ще летят с маска.
За мен проблемът са всички онези, които ще кацнат без карантина и те ще са основно български емигранти. Не мисля, че ще има тълпи други чужденци за нашето море.

# 30 022
Детските площадки около нас непрекъснато си имаха деца...

# 30 023
Имам огромни съмнения, че здравната ни система е много по-добре подготвена, а пък за променена съвсем.
LillyM, можеш ли да изброиш конкретните мерки, които подготвиха здравната система у нас...има повече маски и защитни облекла...друго? Да, изключвам и многото дарения.

Е как! Основната подготовка беше призива да не стъпваме в болница.

# 30 024
  • Mostly in my mind
Според мен маските в самолетите ще са задължителни.

# 30 025
  • София
Някой разбра ли на РЗИ правилата за "контактни" ?
Преди аз като бях контактна, друга моя близка не беше, защото е влизала в стаята с "болния" един единствен път за десетина минути.

Колко време и колко близо трябва да си до човек с COVID, за да те броят контактен? И може ли да си направиш тест от РЗИ при съмнения, но без да те карантинират? Примерно посетил си в последните дни няколко болници и се притесняваш - да те тестват, а не да даваш ти 130лв.

Хубаво е, че са намалели случаите, ама ей тези неща ако се разяснят на хората и тестват маааалко повечко (защото 1000 човека нищо не са, признайте си), би било добре.

# 30 026
  • Сф
Приятелка от Русия , журналист:
"Днес в Москва продължиха домашната изолация до 14 юни. " 😒
Писнало им е и на тях.

# 30 027
  • София
Приятелка от Русия , журналист:
"Днес в Москва продължиха домашната изолация до 14 юни. " 😒
Писнало им е и на тях.
Олеле, нали щяха от 1 юни да разхлабват, вчера Путин каза? Те колко локдаун в Москова направиха, ако е до 14 юни - 2 месеца и половина или бъркам?

# 30 028
  • Street of Dreams
Имам огромни съмнения, че здравната ни система е много по-добре подготвена, а пък за променена съвсем.
LillyM, можеш ли да изброиш конкретните мерки, които подготвиха здравната система у нас...има повече маски и защитни облекла...друго? Да, изключвам и многото дарения.

Е как! Основната подготовка беше призива да не стъпваме в болница.

Ами не, просто на теб до там ти стига.

# 30 029
Скрит текст:
Самите летища не са по-голям проблем от всеки мол, та по-скоро драмата може да бъде в самолетите, но предполагам, че всички са вече достатъчно наплашени и ще летят с маска.
За мен проблемът са всички онези, които ще кацнат без карантина и те ще са основно български емигранти. Не мисля, че ще има тълпи други чужденци за нашето море.

Имам предвид големите летища, където ще се омешат пристигащи от държави с различна степен на разпространение на вируса.
В моловете все пак се мешат хората на местно ниво...

Общи условия

Активация на акаунт