COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 301
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 045
Маските на закрити обществени места остават единствените ограничения. Много е важно обаче да пуснат разни обучителни клипчета как да се носят.

# 30 046
Италианското посолство в Швеция излязло със съобщение до пресата.

https://ambstoccolma.esteri.it/ambasciata_stoccolma/en/ambasciat … basciatore_0.html

В него италианците реагират остро на изказване на Тегнел, според което съвременна и богата страна като Швеция има много по-добра здравна система да се справи с пандемията от Италия. Италианското посолство парира с факти като че италианската здравна система е обявена за номер 2 в света по ефективност и функционалност след френската, а шведската е на 23 място. Също така Италия има по-добра очаквана възраст на живот от Швеция - 83.4 срещу 82.2. Също така в Италия има 3.2 болнични места на 1000 души население срещу 2.2 в Швеция.

# 30 047
  • София
Резервна маска, или постоянно дезинфекТиране на ръцете (не знам защо всички казват дезинфекЦиране по ТВ).
Защото така е правилният правопис на думата:

http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 30 048
Резервна маска, или постоянно дезинфекТиране на ръцете (не знам защо всички казват дезинфекЦиране по ТВ).

Не е сложно да се спазват някакви мерки, стига сте мрънкали за глупости.

Мерките се спазват с носенето на маски, но смятам, че повечето хора наистина ползват една за цял ден и само я слагат и махат. Въпреки това не са се разболяли.

# 30 049
  • Буркина Фасо

Не е сложно да се спазват някакви мерки, стига сте мрънкали за глупости.

Мерките се спазват с носенето на маски, но смятам, че повечето хора наистина ползват една за цял ден и само я слагат и махат. Въпреки това не са се разболяли.
ти пък ...  аз до сега съм използвал само 1 маска. и с нея мисля да приключа този сезон.
после я изпирам да е в готовност за следващия. Smiley

# 30 050
  • Street of Dreams
Защото така е правилният правопис на думата:

http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD … D0%B0%D0%BD%D0%B5

Интересно - защо тогава инфектирам се, а не инфекцирам се? Извинявам се за спама, но отдавна се чудя.

Има я и другата, като смятам, че се използва в този контекст, а не като възвратен глагол.
http://m.onlinerechnik.com/duma/%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D … D1%80%D0%B0%D0%BC

# 30 051

Интересно - защо тогава инфектирам се, а не инфекцирам се? Извинявам се за спама, но отдавна се чудя.

дублети са всъщност https://kaksepishe.com/dezinfekciram-dezinfektiram/

# 30 052
Изгледах това видео как се подпомагат безработни в Испания:
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0 … D0%B5/av-53586624
Червения кръст им дава всяка седмица хранителни продукти. Сетих се за още едно нашумяло видео във ФБ на българин в Испания, който показно отрупа масата вкъщи с много храна. И така щяло да бъде на всеки две седмици.
И искам да попитам защо нашия Червен кръст не прави такива дарения? Всъщност каква е структурата на Червения кръст, не са ли под обща европейска шапка всички местни организации?
Българина, който показа отрупаната маса беше чист фейк. Истина е, че червения кръст  помага, моя приятелка отглеждаща сама детето си получи еднократно продукти с едно обаждане по телефона и след 2 дена бяха пред вратата и ( тогава беше най-строгата карантина и не можеше да се излиза ), но нищо общо с това което показа въпросния господин, тя също пусна клип да видят хората истината.

# 30 053
Маските на закрити обществени места остават единствените ограничения. Много е важно обаче да пуснат разни обучителни клипчета как да се носят.
Добре. Скоро се очаква да се пуснат да работят ресторантите и на закрито. Идват чуждестранните туристи и те също ще ползват ресторантите на хотелите на закрито. Ресторантите са закрити обществени места, нали?
Айде сега ми кажете, как според вас, ще се хранят клиентите на един ресторант с маски?
Щото в заповедтта няма изключения. В нея е казано - всички носят маски в закрити обществени места и точка. Кой  ще глобява клиентите на ресторантите които си махнат маската в закрито обществено пространство, за да хапнат една пържола?
А кой ще глобява актьорите и певците от театрите, които също мислят да играят в закрити обществени места като театрите, без маски?

# 30 054
  • Street of Dreams
Отново неправилно гледане в чуждата паница. Това е много български синдром. Мнозина завидяха тук и на 1200-та долара помощ, без изобщо да си помислят какво е да си в Испания, Америка или някоя засегната държава сега. Струва ми се, че безплатното и келепира са основен двигател до там, че замъгляват здравия разум.

# 30 055
Изобщо не е стратегия, а не могат да смогнат да ограничат вноса,  не се справят с тази част от мерките.
Ако беше стратегия, щях да си помисля, че има норма за изпълнение от брой заразени, която не успяваме да изпълним.
И на децата е ясно, че няма как ние да се чистим отвътре, те да влизат отвън и да си мислим, че така ще се справим.
Hands Plus1
Никаква стратегия няма. Всичко е насочено към отваряне за туристи и спасяване на сезона. Ясно е, че няма как да се контролират тези, които влизат. Ще карат на парче - където хванат, хванат.
Каквито и мерки да спазваме, при непрекъснат внос, риска си остава. Не знам на какво разчитат РЗИ.

# 30 056
Скрит текст:
Според мен маските в самолетите ще са задължителни.

Те са задължителни вече. Летях във вторник, всички бяхме с маски (освен децата). Обаче организацията на летището е много добра,всичко става много бързо. Никога не съм излизала толкова бързо от софийското летище. Grinning

# 30 057
Излиза се бързо от летището, защото не трябва да чакаш много за багаж и на опашки на паспортните гишета. То почти няма самолети и пътници, как да не става бързо. Simple Smile

Норвежците обмислят специални мерки за шведите, които влизат в страната, докато за другите скандинавци да няма. Това относно туризма и отварянето на границите. Вероятно ще се отвори границата към Швеция лятото, но към всички влизащи от там ще има по-строги мерки, отколкото идващите от Исландия например.

# 30 058
На театър я иде някой от петия ред назад, я не, на кръчми масово ще се ходи по курортите. Тези сметки за туристи с маски са илюзия.

# 30 059
Да питам тук  - маските на закрито задължителни още много дълго време .. Е хубаво ама как се яде и пие в ресторант с маска, как се спортува във фитнеса,  как се играят спортове на закрито с маска?
Защо разрешават неща, които им нарушават основните забрани

Общи условия

Активация на акаунт