COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 160
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 120
Аз здраво се проепидемичих тези дни, пускайки си документи за лична карта в РПУ-то. С часове се чака отвън, вътре са един върху друг. Ега ти тъпата организация, не го оправиха това Шесто, вече двайсет години се тъпча всеки път като искам административна услуга. Нямало условия....иначе има условия да си вкарват техни хора с попълнените формуляри да пререждат такива будали като мен.

# 30 121
  • Другата България
Аз недоумявам защо само за да  се "спасят" два месеца рехав сезон сме склонни едва ли не безплатно да ги докарваме руснаците. То е ясно, че е заради финикийците, ама струва ли си? Като се калкулират евентуалните последващи разходи, сметката май ще излезе без кръчмар.

# 30 122
То пък особено тези със собствени имоти, големи финикийци ще оставят тук, ще напазаруват веднъж в седмицата в супера и ще платят ток и вода. Толкоз.

# 30 123
За съжаление, дори в Русия учените не са на едно мнение по въпроса за влиянието на БЦЖ ваксината.
Заради това БЦЖ снощи сънувах, че съм пред някакъв лекарски кабинет и обсъждаме с някакви хора БЦЖ-то. Споменавам, че ми е правено някога си и една жена каза, че вече не действа, бръкна си в чантата, извади една спринцовка, заби ми я в слепоочието и каза, че вече съм защитен.

# 30 124
  • Другата България
То пък особено тези със собствени имоти, големи финикийци ще оставят тук, ще напазаруват веднъж в седмицата в супера и ще платят ток и вода. Толкоз.
Колкото - толкова, а без хич?

# 30 125
Скрит текст:
Ние ходим в един и същи хотел на море няколко години вече, много хубаво място. Хотелът е много чист, хазяйката си има една "ратайка" , огън жени са и двете. А на "ратайката " гаджето поддържа басейните на много хотели, та нашият е с предимство. Обаче тази година още не сме се заявявали, защото по същото време има доста гости от Беларус и Русия, те са си константа. В нашия хотел си има всякакви печки,скари,  посуда, всеки си готви, ако иска, с хазяйката и тези руснаци си се мешахме здраво в кухнята, почти приятели. Едната дама от Беларус готви специфични неща, от тяхната кухня, седим си заедно, много интересно си прекарвахме.
Ама сега не знам как ще е.

И да ви кажа за съда. Днес имах дело в СРС- Наказателната колегия на  Скобелев. Спазени са всички мерки за безопасност, то пишеше и ръкавици, добре, че няма. Аз си носех , де. коридорите са празни, всеки съдия си е съобразил заседанията така , че да няма струпване на хора. Влизаме в залата, дезинфектант задължително. Паравани направили, съдията седи и той зад параван. Трудно става обмяната на книжа, ама има изолация , доколкото е възможно, та ако така ще е занапред, аз съм доволна. Лошото е, че тази сграда не е строена за съд, та няма и прозорци, то си е бункер. Няма и откъде да влиза свеж въздух, но климатиците не работеха. Как ще е по- натам, не знам. Засега е максимално обезопасено.
Потвърждавам. Днес има в ГО - с колегите, с които седяхме в колата (а и в офиса) си говорим в коридора, на два пъти идваха служители на СРС да ни правят забележка - ние - да спазваме дистанция помежду си...
Иначе - оказа се, можело всичко да минава бързо, без да се закъснява с по 2 часа за едно дело..., не знам, Тайс, всеки ден или е така или днес е било изключение (по отношение екзактността на съда).
Съдилищата отвориха на 14, но делата за периода до 22 .05 ги отложиха, в това число и в СГС. Явно, за да направят коридорите, еднопосочното движение, съдиите да си разредят графика. Защото, в София особено, е ясно, че милион и половина души, в един съд попадат и натовареността е зловеща. Насрочваха се в един и същи ден и час по 5-10 дела. наример, в девет и половина, после в десет и те така те. И се виси отвън с всичките свидетели и страни и си чакаш да те извикат.
Сега има разпоредби да си прецени всеки съдия колко време ще му отнеме едно заседание, ориентировъчно , де, то да не са с кристалната топка, но да няма струпване на хора, като досега. Освен това , като казах, че делото ни е от 12, а беше 12 без 15, охраната каза- може. В наредбата пише 10 мин. Да не висим и дишаме там излишно.
Вчера в СРС - ГК, си имаше коридори и кой за каквото влиза. Охраната стоеше отвън. Двама се ступаха и охраната върна девойката. Младежът вика, ама ние сме заеедно и двойка. Охраната вика- за камерата това няма значение. Гледа се засега там за отстояния, мерки има. Ще споделя, ако нещо тревожно видя. Щото бартоците са все в съда, та не зная, ако занижат контрола, какво ще става.

# 30 126
  • Mostly in my mind
За съжаление, дори в Русия учените не са на едно мнение по въпроса за влиянието на БЦЖ ваксината.
Заради това БЦЖ снощи сънувах, че съм пред някакъв лекарски кабинет и обсъждаме с някакви хора БЦЖ-то. Споменавам, че ми е правено някога си и една жена каза, че вече не действа, бръкна си в чантата, извади една спринцовка, заби ми я в слепоочието и каза, че вече съм защитен.
Joy Joy Joy
не ти се отразява добре тая тема!

# 30 127
И в Германия намалиха ДДС за заведения за хранене от 19 на 7 процента, но само за храни и мярката е временна.

В Португалия тестват за антитела всичките 200 000 жители на Cascais, който се води луксозен курорт. Интересни ще са резултатите.

https://www.tagesschau.de/ausland/portugal-tests-corona-101.html

# 30 128
Без хич няма да ми носят Ковид, да заразяват по пътя наляво и надясно...Нямам нищо против чужденците, но при 17 души на ден при нас спрямо 10 хиляди при тях нещо не горя от ентусиазъм относно пристигането им.

# 30 129
Съдът малко прекалява по мое мнение. И можеха спокойно да си работят през ИП-то.

# 30 130
  • Варна
Според мен ще чакаме спасение на сезона от румънците. В Европейския съюз са, не идват със самолети и са доста хора. Дано да им разрешат да пътуват.

# 30 131
, но при 17 души на ден при нас спрямо 10 хиляди при тях нещо не горя от ентусиазъм относно пристигането им.

Мислиш, че са наистина 17 на ден или ако по някакъв невероятен късмет наистина са толкова, вирусът просто ще си отиде? Не е не нужно да си вирусолог за да знаеш, че е нужна магия за да стане това.

# 30 132
Днес ходих да се подстрижа. С час, запазен преди 2 дни, което никога не е било. Оказа се, че записва така, че не само да не се застъпят клиенти, но и да има време да почисти, дезинфекцира и проветри след всеки. С маска-аз също. Тя и с ръкавици. Дано навсякъде е така.

Не е Rage

Аз съм възмутена от това как ще се пестят пари по плажовете - постовете на по голямо разстояние и за сметка на това по 1 спасител вместо  по 2 Scream

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 16:20 от mami21

# 30 133
Според мен ще чакаме спасение на сезона от румънците. В Европейския съюз са, не идват със самолети и са доста хора. Дано да им разрешат да пътуват.

Да, наистина миналата година най-много румънци са посетили България от ЕС, следват гърците

ПОСЕЩЕНИЯ НА ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2019 Г. ПО СТРАНИ И МЕСЕЦИ

https://www.nsi.bg/bg/content/1969/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%8 … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 30 134
Кой  ще глобява клиентите на ресторантите които си махнат маската в закрито обществено пространство, за да хапнат една пържола?

Общи условия

Активация на акаунт