COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 858
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 435
Много хора всъщност страдат повече от химията с която се чисти отколкото от бацилите. В детските градини примерно аз съм твърдо против да се пръска и дезинфекцира, децата така или иначе трябва да се "запознаят с вирусите" ... с химията малко по-късно. Как иначе да им "закалим" имунната система?

# 30 436
  • София
Тая работа със запознаването с вирусите няма как да я приема, защото е ала-бала. Упорито се споделя от родители и част от лекарите като оправдавие, че по детските заведения децата вечно са болни, вечно се въртят някакакви вътрешноградински инфекции. Причините са най вече икономически - болно-неболно, трябва да е на градина, защото няма кой да го гледа. Виж сега как децата не боледуваха като си стояха вкъщи - защото нямаше с кого по цял ден да си върят сополи и кашлици.
За дезинфекцирането - в детските заведения и преди короната се чистеше и миеше достатъчно. ПРоблемът е с всички останали места, като се започне от заведенията за хранене и се свърши с магазина, ГТ и всичко, всичко абсолютно. В общи линии по нашенско си е мърляво по обществените места. Хората са си мърляви откъм хигиена на ръцете.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 21:28 от Andariel

# 30 437
Имунната система не се калява в тези бациларници т.н. детски заведения.  Полезни за правилното развитие на имунната система на детето са домашните любимци или да живее на село. От боледуването в детска възраст реално няма никакви позитиви, има само негативи. Всичко друго е неправилно разбиране и тълкуване на водещата сред учените т.н. хигиенна хипотеза:

В медицината хигиенната хипотеза гласи, че излагането в ранна детска възраст на определени микроорганизми (като флората на червата и паразитите на хелминти) предпазва от алергични заболявания, като допринася за развитието на имунната система. По-специално се смята, че липсата на експозиция води до дефекти в установяването на имунен толеранс. Периодът на експозиция започва вътрешно и завършва в училищна възраст.
Докато ранните версии на хипотезата се отнасят за експозицията на микробите като цяло, актуализираните версии се прилагат за специфичен набор от микробиални видове, с които хората са съдействали съвместно. Актуализациите са получили различни имена, включително хипотезата за изчерпване на микробиомата, хипотезата за микрофлората и хипотезата за „стари приятели“.  Съществуват значителен брой доказателства в подкрепа на идеята, че липсата на излагане на тези микроби е свързана с алергии или други състояния, въпреки че все още съществува научно несъгласие.
Терминът "хигиенна хипотеза" е описан като погрешно, тъй като хората неправилно го тълкуват като отнасящо се до лична чистота. Намаляването на личната хигиена, като например не миене на ръцете преди хранене, се очаква просто да увеличи риска от инфекция, без да има влияние върху алергии или имунни разстройства. Хигиената е от съществено значение за защита на уязвимите популации като възрастните хора от инфекции, предотвратяване на разпространението на антибиотична резистентност и за борба с възникващите инфекциозни заболявания като Ебола или Коронавирус. Хигиенната хипотеза не предполага, че повече инфекции по време на детството би било от полза.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hygiene_hypothesis

# 30 438
Явно аз съм прочела грешно за градината. Относно възприемчивостта към вируса: На мой колега дъщеря му е била със свои колеги /студенти/ на стаж в Стокхолм. Колегите и не са българи, защото тя не учи в Бг. Всички други са се разболели, и са им правили тестове за вируса. Всички били  с положителен ПСР,  освен тя. Според колегата БЦЖ-то е виновно. На фона на разпущането на всякакви мерки, и аз вече на това се надявам.
Интересно е това много! Наситина окуражаващо!
В подкрепа на домашни любими и здраве на деца. От година имаме куче, а децата не помня да се разболявали сериозно.

# 30 439
Детето по условие няма как да се опази от зараза особено ако живее основно в гъсто населена градска среда.

# 30 440
  • на пистата
Много хора всъщност страдат повече от химията с която се чисти отколкото от бацилите. В детските градини примерно аз съм твърдо против да се пръска и дезинфекцира, децата така или иначе трябва да се "запознаят с вирусите" ... с химията малко по-късно. Как иначе да им "закалим" имунната система?
Синът ми е на 13г.За първи път тази пролет вече се изпъпчва два пъти.Аз на 42г също..имам.чувството,че всичко е от спиртове и дезинфектантки които се ползват масово навсякъде.Един ден си намаза ръцете с дезинфектент..обрина се почти до лактите.

# 30 441
  • София
Детето по условие няма как да се опази от зараза особено ако живее основно в гъсто населена градска среда.

Грешна ти е постановката. Какво като живее в гъстонаселена градска среда, детето като малко има по-ограничена среда, осве ако не го мъкнеш всеки ден по не знам колко спирки с ГТ и не го настаниш насред някое стълпотворение. Основната среда на малките деца е семейството, детското заведение и евентуално детската площадка. Когато събереш десет-двайсет деца на едно място по цял ден, вече започват да си въртят сополите. Така че, да, децата в детските заведения живеят основно в гъстонаселената среда на детските заведения, защото са там по 10 часа на ден - ядат, спят, играят, учат.

Няма нужда да се обвиняват дезинфектантите. Човек като отиде на работа, нека да отиде да си измие ръцете със сапун, а не да пръска дезинфектант. Водата и сапунът са измислени и са достъпни. Хората НЕ си мият ръцете, затова и се разпространяват всякакви инфекции.

# 30 442
До преди пандемията и аз се чистех само с гелче на Бочко, щото съм си маниак на тема чисти ръце. Но наистина хората масово май не си мият ръцете, а си пушат, лапат цигарите, след като пипат пари и стоки. Добре, че въведоха дезинфекция. Това ми се струва на този етап по-малкото зло. ММ например, има много чувствителни ръце, у нас пипа препарати само с ръкавици, и пак му се напукват ръцете при често мокрене. Странното е, че явно дезинфектантите правят различна реакция. Два пъти ходи в Декатлон, два пъти идва да се жалва от препаратите там. Аз вече всеки ден съм в съдилищата, не е задължително да се мажеш на входа, което за мен е грешка, ама както и да е, различни са преепаратите , има доста агресивни.

# 30 443
Д-р Симидчиев нашият "форумен лекар" в момента е при Бойко Василев в Панорама. Каза доста познати за мен неща, но както винаги от лекарите може да се научи нещо ново (поне за мен). Каза, че е много важна "контролираната експозиция" - т.е. в една детска градина е много по-безопасно отколкото на един футболен мач и за това са основно мерките - да се предпазят хората от експозиция от "много неконтролируеми източници"... страхотен лекар, радвам се че и тук в бгмама дава ценни съвети и мнения по лични въпроси.

# 30 444
  • София
"Коронавирусът по света (хронология)"

https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/05/29/4072776_koronavirusut_po_s … v_franciia_padna/

# 30 445
Синът ми е на 13г.За първи път тази пролет вече се изпъпчва два пъти.Аз на 42г също..имам.чувството,че всичко е от спиртове и дезинфектантки които се ползват масово навсякъде.Един ден си намаза ръцете с дезинфектент..обрина се почти до лактите.
Аз имам постоянни обриви по ръцете от миенето със сапун - дерматит. Чудя се вече какъв да купувам, по съвет на позната си взех Бочко детски сапун без парабени. Иначе всяка вечер се мажа с крем с уреа и хиалурон комбинирано, има някакъв ефект, но си е мъка тази история - хем чисти ръце хем със здрава кожа, ами явно не става без последици.

# 30 446
Скрит текст:
Аз имам постоянни обриви по ръцете от миенето със сапун - дерматит. Чудя се вече какъв да купувам, по съвет на позната си взех Бочко детски сапун без парабени. Иначе всяка вечер се мажа с крем с уреа и хиалурон комбинирано, има някакъв ефект, но си е мъка тази история - хем чисти ръце хем със здрава кожа, ами явно не става без последици.

Ами разреди дезинфекцията и миенето на ръце, освен ако не искаш да станеш редовен пациент на някой дерматолог. За да не се притесняваш, че ще се заразиш с корона, просто не си пипай лицето.

# 30 447
Спри да си мокриш ръцете, дерматитът ще се подобри от това. Точно за тези, които имат кожни проблеми е препоръчително носенето на ръкавици, ако трябва често да ги дезинфекцираш.

# 30 448
Скрит текст:

Ами разреди дезинфекцията и миенето на ръце, освен ако не искаш да станеш редовен пациент на някой дерматолог. За да не се притесняваш, че ще се заразиш с корона, просто не си пипай лицето.
Как да "разредим" след като казват "мийте си ръцете", кога да се почеша по носа ако ме сърби - да си мия ръката всеки път преди да се изсекна или почеша по носа - ами има и такава психоза и май съм една от жертвите и май не съм само аз, т.е. мания за чиста кожа на ръцете. Ръкавиците само запарват кожата и даже правят повече проблеми, пробвах - пак обриви ... няма угодия.

# 30 449
Скрит текст:
Скрит текст:

Как да "разредим" след като казват "мийте си ръцете", кога да се почеша по носа ако ме сърби - да си мия ръката всеки път преди да се изсекна или почеша по носа - ами има и такава психоза и май съм една от жертвите и май не съм само аз, т.е. мания за чиста кожа на ръцете.

Ти ще си докараш по-големи проблеми от корона. Joy Чешеш с опакото на дланта, с тази част обикновено не пипаме повърхности.
Не препоръчвам ръкавици, особено в жегите. Запарват и ще стане по - зле. Консултирай се с дерматолог все пак.

Общи условия

Активация на акаунт