COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 858
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 495
  • София
Да, те не лъжат - цените наистина са адекватни на предлагането - това според тях. За тях са напълно адекватни - така са решили, така са ценообразували според това, което са анализирали (вероятно). А потребителят дали ги смята за адекватни е негов проблем.

# 30 496
  • София
Да се изкажа и аз за дезинфектантите. Имам склонност към дерматити и домакинска екзема, та затова в супермаркет с ръкавици, иначе гледам много да не пипам, но донякъде ми е поносим Живасепт като дезинфектант и ако не прекалявам ръцете ми са добре. Трябва и много често да се слага крем, ако човек често си дезинфекцира ръцете обаче. И като цяло е добре ръкавиците, които се ползват да са без талк. И наистина по-добре вода и мек сапун, а не гелове и още по-малко спирт.

# 30 497
  • София
Добро утро
Разбира се БЦЖ помага, не само предназначение и даже "преоткри" КоВиД Simple Smile СЗО знае и не харесва това (засега). Затова и формулата ще бъде променена. Плана е на СЗО, и е за най- нуждаещите се от реформа здравни системи ..  поне 1 млад. Я да видим кой е чел последното спорадумерие със СЗО Simple Smile
Честито за пандемията, и след 15 години възможна  "отмяна" на Здравната реформата, започва със специалното съдействие на СЗО.. скапана работа.

Ето тук мъничко инфо за БЦЖ
https://www.euractiv.com/section/health-consumers/news/bulgaria- … inst-coronavirus/

Искат да ни пратят на море Simple Smile да им напълним хотелите Simple Smile
За Куба коментирали ли сте нещо? Много малко случаи, малко жертви. Мисля, че са с нашето БЦЖ.
Позната, която работи в РЗИ, смята че то е причина да караме Ковид "по-леко". И личната хигиена, разбира се.

Извинявай, ама нищо не ти се разбира. Пробвай пак, като за по-ограничените, като мен.

# 30 498
Кой метод за тестване за антитела е най-сигурен в момента? Elisa ли? Чета, че в Бодимед предлагат опция да се изпратят до Германия за откриване на антитела с хемилуминисцентен метод (CLIA). А в Кандиларов май у нас го правят. Аз пусках в Софиямед, но нямам идея какъв е.

# 30 499
14 положителни от 1353 теста е 1,03%. Отново много нисък процент.
48 излекувани, много повече от новите случаи.
Ro=0,8 означава, че епидемията затихва.
Единствено не разбрах колко са болните в интензивното, но предполагам, че и те намаляват.
3-ма починали е много, но те отразяват нещата от преди седмици, когато имахме много повече случаи.

Нещата засега вървят добре.

# 30 500
Кой метод за тестване за антитела е най-сигурен в момента? Elisa ли? Чета, че в Бодимед предлагат опция да се изпратят до Германия за откриване на антитела с хемилуминисцентен метод (CLIA). А в Кандиларов май у нас го правят. Аз пусках в Софиямед, но нямам идея какъв е.
Аз правих Elisa в лабораторията ми казаха че е по надежден от бързия тест и дава количествен резултат. При мен беше 8 и нещо като над 6 се води  положителен резултат. Бях болна края на февруари началото на март. С Elisa ще правят масовото проучване в Пловдив затова предполагам че това е най-надежния тест за антитела или може би  като цена-качество е най-добър.

# 30 501
Какво стана с теста на  сестрата на нашата съфорумка ? Може и да съм пропуснала , ако е писала.

И друго - гледах аз онази "позитивна" жена от туристическия бранш, ми с усмивки не става.Има ли някой икономист да ми обясни каква е логиката да поддържат високи цени, при положение, че Гърция, доказана курортна държава, се адаптира ? Какви по-качествени услуги пък нашите ще предлагат , не ми е ясно. Досега беше пълно по нашето Черноморие с руснаци и всякакви  по- бедни утайки, като изключвам, че си има пенсионерски групи, те са си ок.

Та, пак да питам- защо да не свалят цените, и ддс им намалиха, за да може нашите си хора да напълнят нашите курорти, вместо да ходят в Гърция ? Тези са напълно неадекватни, според мен от туристическия ни бранш. Освен да отворят границите за шведите, които никой не иска и така да спасяваме сезона, пък после да се чудим как ще се лекуваме.

Ей, много се ядосах. А и приказва, усмихва се, ама нищо не казва.

# 30 502
  • София
Защото така искат да максимизират печалбата. За по-малко туристи ще получат с високи цени толкова, колкото за повече туристи с по-ниски цени.

# 30 503
  • София

И друго - гледах аз онази "позитивна" жена от туристическия бранш, ми с усмивки не става.Има ли някой икономист да ми обясни каква е логиката да поддържат високи цени, при положение, че Гърция, доказана курортна държава, се адаптира ? Какви по-качествени услуги пък нашите ще предлагат , не ми е ясно. Досега беше пълно по нашето Черноморие с руснаци и всякакви  по- бедни утайки, като изключвам, че си има пенсионерски групи, те са си ок.

Та, пак да питам- защо да не свалят цените, и ддс им намалиха, за да може нашите си хора да напълнят нашите курорти, вместо да ходят в Гърция ? Тези са напълно неадекватни, според мен от туристическия ни бранш. Освен да отворят границите за шведите, които никой не иска и така да спасяваме сезона, пък после да се чудим как ще се лекуваме.

Ангелкова е толкова зле, че не ми достигат думи да я опиша. У нас сезонът е къс и без това, което прави цените автоматично по-високи от тези в Гърция, а това лято изобщо не виждам как на някой ще му излезе сметката.
Иначе от българският турист няма по-добро, но просто няма как да се поддържат цени за българи извън ниския сезон. Държавата само саботира туризма с неадекватни регулации, постоянни нови изисквания, които са нова база за нов рекет и толкова. Отделно, че част от туризма е на тъмно, но предполагам, че няма и друг начин, което се отнася и за други браншове. Не, че ги оправдавам, само казвам. Едното ДДС няма да промени нищо, но хубаво, че го намалиха и за книгите най-накрая, покрай кръчмите...

# 30 504
Защото така искат да максимизират печалбата. За по-малко туристи ще получат с високи цени толкова, колкото за повече туристи с по-ниски цени.
И с по-малко работа, с по- малко персонал.
като гледам колко са предпазливи хората, не знам как ще се получи. На мен пазарните принципи са ми далече от ресора, но не намирам логика и накрая ще имаме едно голямо "нищо" от тези импотентни напъни.

# 30 505
  • в страната на чудесата
Просто много хора които си мислеха че е Грип Б са изкарали Ковид. Аз включително никой не ми обърна внимание и не ме насочи да се тествам ходих и при личната и на частно защото не се оправях. Който е боледувал февруари март да се тества за антитела.
Досега не познавам нито един февруари март болен с положителни антитела. Изпратила съм над 40 души. Сега рефренът е друг - “има болни от ковид, които не позитивират антителата”.
Simple Smile
Дано разбираш какво ти казвам.

# 30 506
  • София
Синът ми тази година, понеже по ред причини есента пропуснах да сложа противогрипна ваксина, изкара и двата грипа. Края на януари тип А, а средата на февруари Б. И понеже и двата пъти правихме тест уверено твърдя, че не беше коронавирус и искрено завиждам на онези, които още пазят надеждата, че "всички вече сме го изкарали през януари-февруари". Беше гадна зима откъм вируси, но те бяха други, уви. Мои познати си правиха тестове най-различни, някои след като се върнаха от горещи епидемични точки, една от епицентъра в Ломбардия, еми не, нито един няма антитела, нито е бил с коронавирус.

# 30 507
Обърках се вече. Този вирус е много заразен и опасен, но никой от тестваните за антитела няма такива, затова пък е пипнал два грипа за една зима? От БЦЖ-то ще е.

Защо като сме масово ваксинирани с БЦЖ имаме два пъти по-голяма заболеваемост на туберкулоза от средната за Европа? Хем сме световни шампиони по БЦЖ, хем европейски по туберкулоза.

# 30 508
  • София
Обърках се вече. Този вирус е много заразен и опасен, но никой от тестваните за антитела няма такива, затова пък е пипнал два грипа за една зима? От БЦЖ-то ще е.

Защо като сме масово ваксинирани с БЦЖ имаме два пъти по-голяма заболеваемост на туберкулоза от средната за Европа? Хем сме световни шампиони по БЦЖ, хем европейски по туберкулоза.
Просто зимата тук нямаше коронавирус. Познавам и преболедували, казвала съм, треньорът по баскет, който си го донесе от Мадрид и зарази трима юноши от отбора, с който е провел една тренировка. Той самият сигурно има БЦЖ, но изкара 31 дни във ВМА, при положение, че е млад и напълно здрав човек.

# 30 509
Едното ДДС няма да промени нищо, но хубаво, че го намалиха и за книгите най-накрая, покрай кръчмите...
Пет ракии отварят място за духовност.
Извинявам се, но не можах да се въздържа. Blush

Общи условия

Активация на акаунт