COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 813
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 510
Просто зимата тук нямаше коронавирус.

Просто не е дошъл до България, така ли?

# 30 511
Само да вметна, че се чете "спредър", не "сприйдър". Не знам кой го е измислил това.

# 30 512
  • София
Просто зимата тук нямаше коронавирус.

Просто не е дошъл до България, така ли?
Дошъл е, но по-късно. Вече се е виихрил в Италия, Швейцария, дори Испания и Франция през февруари, а тук е видно, че не е. Ако беше щяхме и ние да сме ако не с хиляди, то поне със стотици починали, хиляди хоспитализирани, а няма такова нещо. Има неща, които не могат да се скрият. И сега, както и да тестват, за момента се задържа явно положителното, защото нямаме хоспитализации, няма много критични, нито се увеличават. Не е за вярване, но един път сме по-добре от другите. Засега, де, но все пак.

# 30 513
Все още не знаем защо вируса засяга фатално едни, а "щади" други.
В статията са описани 4 човека над 100г. изписани от болница след среща с вируса.
102-годишната Вера Бийли се е върнала в дома си за грижи в Шефилд, след като е лекувана в болница.
И първият й въпрос беше "Кога всички кръчми се отварят отново?"
Наистина се кефя на социалния живот който водят възрастните хора тук.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-52732899

# 30 514
Аз бях болна февруари-март и имам антитела може когато са се тествали още да не са имали антитела хората. Не знам мога да говоря само за себе си.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 10:41 от Niss

# 30 515
  • София
"684 981,40 лева е общата заявена за заплащане сума от лечебните заведения за изписаните пациенти, хоспитализирани с COVID-19.

Това става ясно от справка, публикувана днес от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Тя обхваща периода март, април до 24 май.

От справката става ясно и че в болници са били карантинирани 613 пациенти -  със заповеди на директорите на районните здравни инспекции. Заявената за тях сума е 345 832 лева."

https://clubz.bg/99268-bolnicite_zaqviha_700_000_lv_za_lecheniet … cienti_s_covid_19

Реално половината от парите са отишли за карантиниране на заразени по болниците, а не за лечение.

# 30 516
Ако февруари-март някой е карал ковид, твърде е възможно Все още да има антитела, 3 месеца едва са минали, а казаха, че при Някои хора антителата "изчезват" след 3 месеца, уърст кейс, доколкото разбрах, а не при всички. Същевременно, това не означавало, че вече нямали имунитет. По-запознатите да поправят, ако бъркам.

Ето тук, срещу 190 лв., за 1 час става ясно има или няма антитела - https://www.hospitalsofiamed.bg/covid-19/PCR_test/p53?fbclid=IwA … NxP5W3WMAClKBBOGg
Как не разбра за три месеца, че PCR теста хваща активна инфекция а не антитела! При това на безумна цена! Само за 13 лв. може да се направи най-читави ят за момента тест за антитела на Roche.

# 30 517
  • София
Ако февруари-март някой е карал ковид, твърде е възможно Все още да има антитела, 3 месеца едва са минали, а казаха, че при Някои хора антителата "изчезват" след 3 месеца, уърст кейс, доколкото разбрах, а не при всички. Същевременно, това не означавало, че вече нямали имунитет. По-запознатите да поправят, ако бъркам.

Ето тук, срещу 190 лв., за 1 час става ясно има или няма антитела - https://www.hospitalsofiamed.bg/covid-19/PCR_test/p53?fbclid=IwA … NxP5W3WMAClKBBOGg
Как не разбра за три месеца, че PCR теста хваща активна инфекция а не антитела! При това на безумна цена! Само за 13 лв. може да се направи най-читави ят за момента тест за антитела на Roche.
Знам за PCR теста, някъде ми се мерна в сайта на Софиямед, че и за антитела правят тест, убеден съм.

# 30 518
Кой метод за тестване за антитела е най-сигурен в момента? Elisa ли? Чета, че в Бодимед предлагат опция да се изпратят до Германия за откриване на антитела с хемилуминисцентен метод (CLIA). А в Кандиларов май у нас го правят. Аз пусках в Софиямед, но нямам идея какъв е.
С това отговарям и на Роналд. Тестът за антитела на Roche се твърди, че е с над 99% точност. Скоро го направиха. И НЕ е в София мед, аман от дерящите частни болници с безумни цени. В Цибалаб го правят от тази седмица.

# 30 519
  • София
... Само за 13 лв. може да се направи най-читави ят за момента тест за антитела на Roche.
Къде?

# 30 520
... Само за 13 лв. може да се направи най-читави ят за момента тест за антитела на Roche.
Къде?
Отговорих в предишния пост, но ето линк към сайта им, където е описан:
https://cibalab.com/wp/нов-тест-за-антитела-срещу-коронавиру/

# 30 521
Тестовете на Рош дават 99,8%, но не зная дали лаборатории в Австрия въобще предлагат, още не са толкова масови. ELISA струва тук 110, - евро и го предлагат в по-популярни лаборатории.

Тъй като и аз съм с много чувствителна кожа, ползвам сребърна вода или Октенисепт. Ползвам изключително рядко, защото си мия ръцете достатъчно често. Проблем с миенето нямам със Sebamed и други на PH-основа 5,5. Винаги след това ги мажа с крем и е достатъчно. Ако ползвам класически дезинфектант (във фирмата беше на входа и от години практиката е при влизане да си пръснем), трябва да ги мажа по-често с крем.

Новини: в Австрия децата в училищата още от сряда няма да се тормозят с маски, спорт е разрешен от 15.06. (сега нямат).

# 30 522
  • София
Къде?
Отговорих в предишния пост, но ето линк към сайта им, където е описан:
https://cibalab.com/wp/нов-тест-за-антитела-срещу-коронавиру/
Благодаря!

# 30 523
Просто имахме късмет, че сме били сравнително изолирани в този момент и нямаше такова движение на хора при нас, вижте къде бяха първите по-големи огнища, на места с по-голям чуждестранен човекопоток - Банско, ето Niss са се заразили в Пампорово и почти съм сигурна, че Пампорово се спомена в един момент сред случаите, въпреки че не казаха там да е имало огнище, определено нещо е ставало там.
Така че не само, че въведохме мерките рано, но и в този момент при нас разпространението е било в по-ранен етап. Това е основната причина сега да сме с този резултат.
Виждате, че дори в Италия различните области са засегнати в различна степен. Няма мистерия, просто на едни места е горяло повече време, преди да реагират.
Ковид също така атакува основно на клъстъри, а около 75% от хората не разпространяват вируса, така че далеч не всеки случай запалва огнище, повечето искри изгасват от самосебе си. Все още не се знае по каква причина точно някои хора се превръщат в супер-разпространители, което е основната движеща сила на разпространението на този вирус, но първо обяснява много неща за вируса и второ подсказва как можем да го контролираме.

# 30 524
  • Варна
Защо като сме масово ваксинирани с БЦЖ имаме два пъти по-голяма заболеваемост на туберкулоза от средната за Европа? Хем сме световни шампиони по БЦЖ, хем европейски по туберкулоза.
Вероятно нашето БЦЖ е по-ефикасно срещу ковид-19, отколкото срещу туберкулоза.Nerd

Общи условия

Активация на акаунт