COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 334
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 185
Гърция обяви във вторник, че преустановява полетите до и от Катар до средата на юни, след като 12 от 91 пътници в полет на Qatar Airways, който кацна в Атина в понеделник, бяха тествани положително за коронавирус.
Taка се действа, не като у нас с една декларация и си ходим поживо/поздраво. 1 заразен имаха оня ден,  вече си имат 12 привнесени .... у нас е "божа работа".

# 31 186

Когато скандинавец ти каже, че има потенциал за подобрение или че нещо може да се подобри, в почти всички случаи ти се казва в непряк текст, че нещо е пълен провал.
Дали ще е стратегия, дали ще е качеството на работа или предоставена услуга, дали ще е друго - има ли потенциал и място за подобрение, значи положението е зле. Отне ми година-две да го забележа

Че това за кого не важи и какво му е трудното да го забележиш?

# 31 187
 Интересна новина за  влиянието на кръвната група и генетични фактори
https://dnes.dir.bg/svyat/ucheni-otkriha-zashto-horata-s-kravna- … i-na-koronavirusa

# 31 188
  • София
Днес в хипер маркет в Мездра. Около 30 човека и около 10 персонал. Никой, никой не носеше маска, освен мен и още една жена.
Аз съм разочарована  от обществото ни. Мразя обобщения от сорта на това какви са българите и прочие, но си направих някои изводи в последните месеци.
Масово българинът не спазва правила. Не само за корона вирус, а по принцип.
Ние сме над правилата, защото сме велики. Никой нищо не може да ни каже. Ще си карам със сто в населено място, ще пътувам без билет в тролея, няма да слагам маска....
Ами тези неща ни играят лоша шега. Не знам защо масово не се разбира това.

# 31 189
Цитат
Интересна новина за  влиянието на кръвната група и генетични фактори
https://dnes.dir.bg/svyat/ucheni-otkriha-zashto-horata-s-kravna- … i-na-koronavirusa
Учените проверили влиянието на над осем милиона и петстотин хиляди вариации в структурата на гените на вероятността от развитие и характера на протичането на Ковид-19.
Гениално, но не могат да открият лекарство срещу вируса.

# 31 190
Днес в хипер маркет в Мездра. Около 30 човека и около 10 персонал. Никой, никой не носеше маска, освен мен и още една жена.

И аз днес влязох във голям варненски козметичен магазин и се почувствах като последната будала... Имаше само 2 жени с маски, всичко друго без. Имаше поне 20 човека.

# 31 191
От три дена ходя на работа в офиса. Никой не е с маска, освен аз и още една колежка. Всичко ми казват "Махни я тази маска, за какво ти е"

# 31 192

И аз днес влязох във голям варненски козметичен магазин и се почувствах като последната будала... Имаше само 2 жени с маски, всичко друго без. Имаше поне 20 човека.
Добре де, аз в момента също съм в провинцията. След всяка видяна от мен нередност се разправям с  управителя.  И честно казано, до момента съм звъняла 4 пъти в РЗИ. Що не звънкате и вие? На мен ми вдигат веднага. Надявам се ситуацията в София да е по-различна и хората да са малко по-отговорни.

# 31 193
  • София
Ще нося, докато намеря за нужно. Предвид случващото се в Македония, скоро същата картинка може и при нас да стане. Откога свалят всичко, от 15-ти ли? Значи до края на юни ще се види кой кум, кой сват.

# 31 194
  • София
Два пъти подавам сигнал за този магазин. Полза не видях.

# 31 195
  • София
"Цитат на деня: Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено"

https://m.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2020/06/03/4074722_citat_na … blem_na_horata_s/

Споровете за маските са излишни. Драмата приключва на 15 юни.

# 31 196
Аз доколкото разбрах, от 15-ти нататък мерките ще станат препоръчителни, а не задължителни като не разбрах точно кои мерки. Естествено новите "шведи" интерпретират това като "няма нужда повече от мерките". Да, ама в Швеция затова няма официално наложени мерки, защото повечето спазват това, което им се препоръча. Сега, друг е въпроса, че стратегията им е грешна, но по този показател тукашните радетели на шведския модел са толкова далече, че няма накъде повече.

# 31 197
Нещо обнадеждаващо, дано е вярно:

"В действителност вирусът клинично повече не съществува в Италия", каза Алберто Зангрило, директор на болница "Сан Рафаеле" в Милано, столица на провинция Ломбардия, която е най-засегната от вируса.
В интервю за телевизия RAI той поясни, че взетите проби през последните 10 дни показват, че вирусният товар е изключително малък като количество в сравнение при тези проби преди месец или два.

https://www.google.com/amp/s/news.bg/world/top-lekar-v-italiya-p … l.html%3famp=true

# 31 198
Ирландия 19-ти пореден ден отбелязва под 100 новорегистрирани случая. Днес 47 нови случая и 4 смъртни. Епидемията затихва. Flowers Four Leaf Clover  В очакване сме на 2-ра фаза на разхлабване на мерките от 8 юни. Най-после ще можем да пътуваме до 20 км от дома си, вместо 5 км както е сега.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 00:09 от Не се сърди, човече

# 31 199
Браво precious. Спомням си, че Ирландия доста закъсня с мерките, но ето, че и тя вече овладява нещата. Дай малко повече подробности за нещата там, тества ли се достатъчно, проследяване, карантини и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт