COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 513 992
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 350
Аз съм много разочарована от световни медии с добра репутация, че с тази ситуация също публикуваха статии с непотвърдени факти или твърдения на неспециалисти в областта. Направо да се чуди човек вече откъде да се информира.

# 31 351
Франция, Русия и Гърция са по нашата схема/разлика има в годините на проба манту/.
България е по схемата на Франция Русия и Гърция от 2 години, по препоръка на СЗО. Преди това само в България схемата  1+4 . Като цяло населението на балканите е с по засилен имунизационен календар от 50 те насам..

# 31 352
Скрит текст:
Животът си е прекрасен навън, с изключение за тези, които го загубиха заради измисления вирус.

Изключения са и децата, умрели от "измисления" глад или от куп "измислени" болести. Изключения са и хората, които загубиха живота си, заради ненавременно лечение. Изключения са жертвите на катастрофи...Има много, много изключения. Но тях, разбира се, не ги мислим. Нали не е корона...
Колко хора умряха от глад заради коронавируса в България?  newsm78
Това беше една от тезите - дайте да не спираме икономиката заради някакви там "сухи съчки", дето и без това скоро ще изгорят, защото иначе щели били да умират от глад заради три месеца ИП.
Нещо данни, бройки, факти? Защото по статистика общата смъртност за периода в България е по-ниска от обичайната. Та къде са умрелите от глад и други болести - повече, отколкото преди, за тези три месеца? Особено за умрелите от глад ми е любопитно...
tipsofme, жертвите на катастрофи са в голямата си част жертви на своята или нечия чужда глупост. ИП просто не даде възможност тази глупост да се прояви - временно. Нищо общо няма това с пандемията, тя ще мине и замине, глупавата безотговроност си оостава.

Ситият на гладния не вярва. Може да не са умрели още, ама много семейства сега си броят стотинките да оцеляват. Но не очаквайте да има официална статистика за това.
Почти всеки е имал период, в който си брои стотинките и без да е имало ковид епидемия и ИП
..от това което видях  последните месеци,след като се изядоха запасите купени в началото,
дойде Цветница,Великден и Гергьовден,където пазарите и магазините не смогваха да зареждат,
десетки хиляди тръгнаха на път с пълни багажници..а лъжливите декларации по ПП не ги коментирам

# 31 353
  • Варна
Швеция, 10 млн. население, загинали при катастрофи за цялата 2019 година: 70 души

Извинявам се за офтопика, но браво на шведите за безопасното шофиране!
Ето каква е статистиката у нас за последните 10 години, при население под 7 милиона (от сайта на МВР):
2019 г. - загинали 628 и ранени 8499 участници в движението по пътищата при 6730 тежки ПТП
2018 г. - загинали 611 и ранени 8466 участници в движението по пътищата при 6684 тежки ПТП
2017 г. - загинали 682 и ранени 8680 участници в движението по пътищата при 6888 тежки ПТП
2016 г. - загинали 708 и ранени 9374 участници в движението по пътищата при 7404 тежки ПТП
2015 г. - загинали 708 и ранени 8971 участници в движението по пътищата при 7225 тежки ПТП
2014 г. - загинали 660 и ранени 8640 участници в движението по пътищата при 7012 тежки ПТП
2013 г. - загинали 601 и ранени 8774 участници в движението по пътищата при 7016 тежки ПТП
2012 г. - загинали 601 и ранени 8193 участници в движението по пътищата при 6717 тежки ПТП
2011 г. - загинали 657 и ранени 8303 участници в движението по пътищата при 6698 тежки ПТП
2010 г. - загинали 775 и ранени 8080 участници в движението по пътищата при 6610 тежки ПТП

# 31 354
Борисов: Ако бях изпълнил това, което Мангъров ми казваше, сега щях да се извинявам

Представяте ли си днес да бяхме излезли като шведа и да кажем: "Голяма грешка направих, умряха хиляди хора, извинявайте." Представяте ли си в България това да го бяхме направили?

https://m.24chasa.bg/novini/article/8661676

# 31 355
  • София
Аз пък бих казала здравия на болния не вярва. Около мен не виждам хора да си броят стотинките, но виждам хора, които са нон стоп по кафенета, ресторанти, правят си планове за морета, организират се сватби, рождени дни, кръщенета. За мен това не са хора „умиращи от глад” и „броели си стотинките”. Със сигурност има и такива, но вече всеки се е върнал на работа, а свободни работни места има доста.

И аз не познавам лично хора, които са били с коронавирус, това не значи, че не е имало такива.

Истината е, че е прецедент в историята на демокрацията държавата да наложи забрана за функциониране на законни бизнеси, независимо от причината. И понеже повечето от нас нямат добро мнение за загриженоста на управниците, е естествено да имаме известно съмнение за мотивите им да постъпят така. Честно казано лично аз нямам абсолютна вътрешна убеденост по отношение на нито една от крайните тези - подценяващата и преекспониращата опасността на този коронавирус.

# 31 356
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За кои бизнеси става въпрос?

# 31 357
  • София
За кои бизнеси става въпрос?

Сериозно ли питате?

# 31 358
Да, сериозно питам.
Очакваше се да е позволено да се ходи по ресторанти ли?

# 31 359
„Доц. Мангъров ми писа и „Де Гол така говори като тебе“, съобщи Борисов

Странна комуникация имат тия двамата.Аз лично за пореден път не разбирам какво иска да каже Мангъров.
 А най-интересното е, че ни държат в течение на кореспонденцията си...

# 31 360
Представяте ли си днес да бяхме излезли като шведа и да кажем: "Голяма грешка направих, умряха хиляди хора, извинявайте." Представяте ли си в България това да го бяхме направили?
Само дето шведът не каза това. Точно вчера в темата се нищеше и съфорумка от Швеция даде точен превод на изказването. Човекът си държи на стратегията. Ще се върна назад да изровя точните думи.
Ама нищо де, да живеят фалшивите новини, подети и затвърдени от премиера ни.

# 31 361
  • София
Да, сериозно питам.

Ако си направите труда да прочетете по-внимателно предишния ми пост, ще видите, че въпросът Ви е нерелевантен.

# 31 362
  • София
Ето нещо от ФБ и много ми се искаше някой да зададе тези въпроси

Нашият светец, бащица и всевластен господар обяви, че епидемията от #COVID-19 в България е преминала и той, само той и единствено той в цял свят се е преборил с нея.

Мисирките и мисирковците започнаха да му задават такива въпроси, които карат всяка мозъчна клетка в главата на здравомислещия човек да си направи харакири.

Никой не пожела или не се осмели да попита:

- защо в България се изследват толкова малко хора и защо сме на последно място по брой тестове на глава на населението?
- защо все още се вадят защитни облекла от началото на миналия век и същевременно "даряваме" нови такива на други държави?
- защо ББ обяснява колко са скъпи тестовете, като в действителност не е така - информация за цените е достъпна за всички?
- защо няма отчет на парите, получени от ЕС в подкрепа на хората и икономиката, а дори все още да не са получени, то са обещани и ще дойдат рано или късно?
- защо предприе една, единствена икономическа мярка 60/40, която доказано не сработи,въпреки че в развиващите се държави имат цялостни планове за излизане от кризата?
- защо драстично се разпускат мерките като подобно нещо няма никъде по света и във време, когато съседни държави все още преживяват пик?
- защо се внушава, че вече няма заразени, като кривата на заболеваемостта върви нагоре, а спадовете й са само в дните, когато се правят по-малко тестове?
- защо преди няколко дни доц. Кунчев заяви, че мярката за задължителните маски ще се запази още доста дълго време, а вчера ББ самосиндикално реши да я премахне, защото му пречи да яде бонбони?
- колко пъти са тествани членовете на кабинета и Народното събрание?
- колко пари се отпускат на изследователските екипи от БАН, които в момента търсят лечение и ваксина?
- защо все още чакаме 1 млн. теста от ЕС, а не се намериха други източници на доставка?
- вярно ли е, че бройката на хората в интензивните отделения намалява, защото болните просто умират и това не е много добра новина?
- каква е причината приблизително 50% от новооткритите случаи през последните седмици да бъдат приети директно в болница, при положение, че според протокола това са само хора със средни и тежки симптоми. Защо не се хващат по-рано?
- защо няма организация за бързо тестване на големи маси от населението, при положение, че един бърз тест струва 8 лева?

Междувременно чухме невероятните питания на ПИК и 7/8: "А вие ще ходите ли на море?" и "Ще се извините ли, че нямаше чували с трупове?".

Ракията, БЦЖ-то, чесънът и българският инат ни спасиха от първата вълна, но не знам дали ще имаме този късмет с втората.

# 31 363
  • София
На щаба работа не му е била и не е нито да успокоява, нито да плаши. Та ако някой се е шашкал или успокоявал от думите им - негов си е проблемът в тълкуванията.
На Мутафчийски работата му беше да съобщава кое, къде, какво, как, защо. Честно казано, не му се получи да е напълно безпристрастен и това не е нито за благодарности, нито за критики. Неслучайно публичните личности по света се учат със седмици и месеци да говорят и никой (освен Тръмп и Болсонаро може би) не пляскат каквото им дойде на ум и не могат да бъдат изкарани от нерви от журналистически въпроси. Зад това умение стоят усилията на редица специалисти - пиари, психолози, дори логопеди. Генералът първоначално нямаше време за подобни неща, впоследствие - нямаше и желание. Не мисля, че има смисъл вече месец да се обсъжда някакво злощастно интервю, честно казано.
Фактът, че явно не сме толкова икономически засегнати трябва да ни радва точно толкова, колкото и този, че нямаме много заразени и починали. И аз очаквах народът да изгладнее по-сериозно - слава Богу, това не е така. Но не значи, че няма хора, засегнати от вируса, от кризата, че и от двете едновременно. Не бива да влизаме в ролята Мария-Антоанета и да възкликваме, че като няма хляб, плебеите трябва да ядат пасти.
В България нещата следват своя логичен за нашата страна ход - строги мерки, съобразени с народопсихологията, спад в заразените, охлабване на мерките, разпускане. С предупреждението, че ако нещата зазлеят, тактиката се сменя. Хората от няколко седмици са на работа, в магазините, в моловете, в заведенията, всичко върви гладко засега. Да, който желае да живее в страх - свободен е да го направи, но нека не се сърди, че ще претърпи критики.
Това сравняване със Сульо и Пульо пък е съвсем неуместно. Сега пък Армения - откъде я измислихте тая Армения, бивша република?! Беларус, Армения, да очаквам ли да се сравним и с Киргизия и Узбекистан? И какво означават тези сравнения въобще - някъде по света е зле, дайте да затваряме за всеки случай?
Защо не се сравним с Перу например? Там пазаруваха и даже май излизаха по полове - един ден до магазина ходят жените, на другия - мъжете. Алкохолът им го забраниха напълно, затова се изтровиха с домашни бълвочи. За Бразилия дума да не отваряме, че ако Швеция ви плаши, там си е направо адът на Земята.

# 31 364
Да, сериозно питам.

Ако си направите труда да прочетете по-внимателно предишния ми пост, ще видите, че въпросът Ви е нерелевантен.

Нерелевантен, защото не сте крайна по отношение на НЕвзимане на мерки, предполагам.
И все пак, наистина не знам кои бизнеси имате предвид, пишейки "забрана за функциониране на законни бизнеси"?

Общи условия

Активация на акаунт