COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 996
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 32 160
  • Варна
Вчера и днес вече няколко души, летели от Дания се похвалиха в групата във ФБ, че са без карантина. В Дания им дават декларациите, те пък пишат, че летят от Дания и на българското летище само предават лъжливите декларации.
Да, нищо не може да се направи ако лъжат.

# 32 161
А семействата и познатите им не знаят ли, че идват от Швеция?

# 32 162
А за цеха в Доспат - един е, някои пиша и говорят, че е шивашки, други - че е за детски играчки.

В Доспат има шивашки цех "Нитекс -96" с 296 служители.

Има и цех "Наталия ММ" за производство на играчки за шоколадови яйца - в предприятието в Доспат работят 196 служители.

Та затова се зачудих дали и двете предприятия са пламнали?!

# 32 163
Скрит текст:
Мисля, че на 15.06 няма да отпаднат маските. И това трябва да бъде заявено съвсем скоро, защото народа съвсем се развърза. В деня в който Бойко каза, че всичко ще отпадне в близкия магазин почнаха да се мотат хора без маски. Доста несериозно. Все си мисля, че носенето на маски в закрити обществени места, без тези с консумация не би навредило на икономиката и на пчеличките.

Напротив. Примерно не ходя в мола, защото трябва да съм с маска, а пък не ми е приятно да пазарувам дрехи и да съм с маска. За другите магазини, които не са хранителни, важи същото. Та аз лично съм намалила до минимум пазаруването точно заради маските. Съмнявам се да съм единствената. Предполагам, че и Борисов го знае това.

# 32 164
Гадна е ситуацията от където и да я погледнеш.Голямата депресия.....и в душевен и в икономически аспект е страшна,но все пак мисля,че е по-важно да се опазим от вируса.От Австралия:
Цитат
Китайците май нещо ни бойкотират,защото за някои стоки рафтовете по магазините са празни
Thinking

# 32 165
Аз не очаквам с отпадане на мерките, конкретно за маските да се промени нещо. Ако човек я спазва носенето на маски, за да не отнесе глоба основно, толкова я спазва- ползват се като шалчета или лигавници. Ако човек носи маска за да се защити, заради убеждението, че така пази себе си и тези около себе си , ще го прави и след 15-ти. Т.е. носенето на маски ще е колкото се е носило и сега, понеже знаем как се следи спазването на правилата тук.
 Същатата е логиката за много от правилата-напр. за колана в колата. Аз го слагам не за да не отнеса глоба, а като предпазно средство.
Аз ще ползвам маска и след 15ти в закрити помещение и ГТ дори и дай Боже след като се отървем от коронавируса, но е сезона на други вирусни инфекции .

# 32 166
Моловете скоро няма да се оправят.

# 32 167
  • Там,където се събуждам щастлива.
Все повече училища в Израел затварят, хиляди ученици са в карантина.
При 330 ученици и учители е открит ковид, около 100 училища и детски градини са затворени.

https://www.rnd.de/gesundheit/corona-infektionen-in-israel-immer … 3XWVEU7FO37A.html
Притеснявам се и за нашите ученици наесен.
 Ей сега ще дойде септември и ако продължи ДО, съвсем нищо няма да научат.
 Да не говорим за висенето на компа Ако пък се върнат в у-ще, пак ще е опасно, лоша работа

Именно затова в България трябваше да използват един месец да видят по какъв по- различен начин може да се организират нещата. За нас тук е златен шанс. Не е нова учебна година, наблягаме на преговори и създаване на планове. Дирекцията има след това седмици през лятото да напасне плановете Ако положението остане такова, то означава, че в България при нова учебна година тепърва ще се прави това и до Коледа отново няма да има нормално обучение. Като знам и как се препуска там през материала и дали е усвоено или не е на втора линия, то ще е много тегаво и за децата и за родителите.

# 32 168
Скрит текст:
Мисля, че на 15.06 няма да отпаднат маските. И това трябва да бъде заявено съвсем скоро, защото народа съвсем се развърза. В деня в който Бойко каза, че всичко ще отпадне в близкия магазин почнаха да се мотат хора без маски. Доста несериозно. Все си мисля, че носенето на маски в закрити обществени места, без тези с консумация не би навредило на икономиката и на пчеличките.

Напротив. Примерно не ходя в мола, защото трябва да съм с маска, а пък не ми е приятно да пазарувам дрехи и да съм с маска. За другите магазини, които не са хранителни, важи същото. Та аз лично съм намалила до минимум пазаруването точно заради маските. Съмнявам се да съм единствената. Предполагам, че и Борисов го знае това.
Неудобно ти е да се разходиш за 1 час в мола с маска? Защо? Убива ли ти? А по-удобно ли ще се чувстваш, ако си заразна и в мола заразиш други, които пък заразят трети и част от тях починат? Не мисля.

# 32 169
Скрит текст:
Скрит текст:

Неудобно ти е да се разходиш за 1 час в мола с маска? Защо? Убива ли ти? А по-удобно ли ще се чувстваш, ако си заразна и в мола заразиш други, които пък заразят трети и част от тях починат? Не мисля.

Не че ми е неудобно, не ми доставя удоволствие, свързвам маската с работа, а не с шопинг. В мола и в магазините трудно ще се заразиш, в ресторант на открито също. Вече барове и дискотеки са друга работа, там е сложно наистина. Твърде дълго стоиш с едни и същи хора в затворено помещение. И дистанция няма.

# 32 170
Ето тук спрях.
Защото не казва истината.
Проблеми ще имаме със финансирането от СЗО ако не спазваме споразумението да се придържаме към плана им. Проблеми ще имат всички страни които откажат съдействие..

Бил Гейтс, а не СЗО.  И илюминатите-гущери. Animal Crocodile
Явно "разбираш". Защо на 04.06. Отпадна брифинга и на 05.06 се забави със стата?
Аз не разбирам, признавам си. Защо отпадна брифинга от 5 юни? И какво е общото на това (и на отпадането на мерките) със СЗО?
Ronald,
Hа 4.06 СЗО пусна първата оценка на действащите стратегии на страните.

https://apps.who.int/iris/handle/10665/311184

# 32 171
  • София
Калинка, по какъв различен начин да се организират нещата? При нас училищата са пренаселени, учи се на две смени в най-желаните училища или просто защото няма място. Сега виждаме с детските градини - някои родители се чудят какво ще стане, когато групите се напълнят, и там ще стане пренаселено. По-вероятно е да стане така, че ще започне учебната година нормално, после вместо грипна ваканция - дистанционно обучение, а ако се случи пак нещо с короната - пак дистанционно. И сега родителите пищят, че няма кой да гледа децата, а ако направят учене през ден или през два, то съвсем няма да има кой да ги гледа при това разкъсване на ученето. Затова пак ще се мине на дистанционно. През лятото колко маси трябва да се изнесат навън? А като започне да вали?

# 32 172
Ronald,

Какво общо има грипът, превенцията му и пр. с коронавируса? Това е общата стратегия за грипа, между другото, не оценка на стратегии на страните. И е от март, 2019. Да не би линкът да е сбъркан?

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 14:39 от Vapor

# 32 173
Заразените вече минаха 7 000 000, а починалите - 400 000.

Доказаните случаи са 0.1% от цялото население, а реалните може би над 1%.
Като в много от страните изобщо не намаляват. Повече от половината продължават да са активни.

# 32 174
Ronald,

Какво общо има грипът, превенцията му и пр. с коронавируса? Това е общата стратегия за грипа, между другото, не оценка на стратегии на страните.
Vapor,
Заповядай, информацията е на ангрийски:
https://www.openaccessgovernment.org/whos-influenza-strategy/87166/

Общи условия

Активация на акаунт