Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 100
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • пак там
300 мл, не 300 г, основно сос, с къмто една трета дроб, останалото сос със моркови и тиквички. Абе тип супа на практика, застроена със сметана. Не да е половин кило чист дроб...

Не вярвам от другите неща да е - преди дни ядох същото, но с пилешки сърчица - нормално бях.

По-скоро се скланям към мнението на Невена за свинския дроб... Не знам. Не го разбирам дроба как да му определя мазнотата. Моркови слагам по много малко - за вкус основно, тип подправка, но го изписах, за да е точно всичко, че дяволът нали рови из детайлите, да не изпусна нещо...

Сега си правя кафе, да видим дали ще помогне. Надявам се, че се блъскам със спазмалгони без някакъв значителен ефект.

А имам още една тенджера за ядене Scream

Мерси, момичета!

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 00:31 от Рися

# 121
На мен лично изобщо не ми пречи свински черен дроб. Нито пилешкият. А телешкият още докато го ям усещам прилив на енергия. В Италия не беше и скъп, беше на цената на мазното свинско и далеч под цената на телешко/говеждо, т. е. по-евтин от "постното" свинско- там  свинското с видими мазнини е по-евтино понеже го считат за нездравословно Grinning
Елора, ТСХ съм чела, че се повишава през студеното време също, не само при стрес.  Било нормално...

E то тогава не беше студено.
По тази логика трябва да съм цяла зима с високо.
Ама дълга история, не ми се обяснява.

# 122
А имам още една тенджера за ядене Scream
Следващия път пробвай с по-малко количество.

Не знам стомаха ли те боли или жлъчка, но дробчетата не са много мазни. На моите пилешки пише 15,9гр протеин, 4,6гр мазнини. Не знам на другите животни как е, но надали много по-различно, така че по-скоро не е жлъчка. Склонна съм да предположа недостатъчно силни стомашни киселини. За разграждането на протеините се иска добри нива, тоест ниско рН.

# 123
Елора, така съм чела за студеното време и ТСХ. Не казвам, че при теб е било така тогава. Blush

# 124
  • пак там
Миоки, аз всъщност не знам в детайли разликата между месото и дроба. Може и слаба киселинност да е, да изисква повече киселинност, знам ли...

Преди години, когато се увличах по не знам си какви диети, и ги пробвах една по една, ми бяха казали за ябълковия оцет. Та го пробвах и това. Обаче не помня защо го спрях - дали от мързел, дали от болка... Изобщо не помня!

То мога ли да запомня всички глупости, които съм вършила...

# 125
Долче, принципно е така. Затова и лекарите зимата вдигат дозата на хормона.
Но чак пък толкова да ми скочи.
Абе тегав период си беше.

# 126
Ами дроба е основно протеини, а за доброто разграждане и усвояване на протеините се иска качествено ниво на стомашни киселини и ензими.
Аз в началото на режима получих зловещи киселини. Цяла седмица ме мъчиха, сода не ми помагаше. Разтърсих се из нетЯ и попаднах на инфо, че често рефлукса е причинен от ниски нива на стомашни киселини. Взех си една хранителна добавка бетаин хидрохлорид с пепсин. Тя ми помогна да си оправя стомаха, а хубавото е, че помага за стимулиране на естественото производство на киселини и не ставаш зависим. Пих я точно една седмица и я спрях. От тогава не съм имала такъв проблем нито веднъж.

# 127
  • Paris, France
Да, ниските киселини са проблем с напредване на възрастта. Много е права Миоки. Най-добрата добавка, която съм намерила за ниски киселини е хистидин. Не я пия в момента, но който я е тествал е останал доволен.

През първата бременност имах рефлукс и ми дадоха нещо алкално. Ужас. Зазлях. Почнах да пия вода с лимон и взех, че се оправих.

# 128
За година и половина с режим без глутен  Мат от над 1000 ми падна до 118 до сега.Тат не ми е повишен...

# 129
  • софия
Здравейте, момичета. Извинявам се ако питането ми не е на точното място. Аз не съм с ИР, но съм с хиперинсулинемия, което мисля, че е подобен тип болест. Писах и в темата за хиперинсулинемия, но тъй като виждам,че тази тема е доста по-активна реших да се допитам и до вас за съвет.
Имам хиперинсулинемия, открита ми е февруари 2018. Пия Метфогамма 500 по три пъти на ден по една таблетка. Края на ноември миналата година си направих повторно изследването, резултатите са ми доста по-добри, но тъй като си счупих крака не можах да отида на преглед. Сега се бях записала за преглед края на април, но с оглед на сегашното положение с вируса малко ме е страх да ида. Чудя се дали мога да карам със сегашните хапчета и дозировка и при сегашните ми резултати или е наложително да ида на преглед, за да ми променят дозировката заради промяната на резултатите. Знам, че не сте лекари, но моля за мнение. Това са резултатите ми:

февруари 2018:

ноември 2019:

# 130
  • София
Имаш наистина голямо подобрение, но не си съвсем излекувана (аз съм с твоите последни стойности след година лечение), така че продължавай да си пиеш метформина.

# 131
  • софия
Тоест не е спешно сега да ходя за промяна на дозата,ако въобще е нужна такава?

# 132
Дарила, ти всеки път обременяване с глюкоза ли правиш на тези изследвания?

# 133
  • софия
Ами аз два пъти съм си го правила, и двата пъти е било обременяване с глюкоза.

# 134
Ако се чувстваш добре на тази доза, според мен не е чак толкова спешно да ти сменят дозата. А и ако КЗ на гладно ти е над 5 по принцип (не инцидентно) едва ли. Имаш подобрение доста, но може още. Хиперинсулинемия и ИР е едно  и също общо взето- аз не съм видяла висок (хипер) инсулин на гладно БЕЗ да има и и ИР и без да се повиши след хранене. Blush Обратното е възможно- нормален инсулин на гладно и ИР да "лъсне" след обременяване.

Общи условия

Активация на акаунт