Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 120
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Paris, France
А аз казвам - "Ами тогава ще си седиш дебела, болна и гладна"

............. и с времето ще се влошаваш, като след още малко време ще се разбрицват тотално сърце, кръвоносни съдове, мозък, бъбреци, зрение и от там често връщането назад е невъзможно.

Поднасям личните си извинения към Princess Leia, HoUsSe baby и Миоки за досадата и това, че непрекъснато се повтарям. Обещавам да се коригирам.

алиннна, докъде стигна? Направи ли си дневник?

Идвам да пиша, че четох, че хлорокинът е смъртно опасен при едновременен прием на Метформин. Идеален момент да се спрат въглехидратите и намалят калориите 😄😈.

За интересуващите се от много ниско калорични диети педлагам да прочетете първия пост на:

https://www.diabetes.co.uk/forum/threads/rogs-newcastle-experience.155791/

Забележете, че за 18 дни КЗ на гладно е паднала от 9.5ммол/л до 5.8, което е значително подобрение. И тересно и успокояващо е да се види, че има леки вдигания на КЗ и тегло, но тенденцията е надолу.

Целият форум си заслужава. Има подфоруми за НВ-ВМХ, много ниско калорични хранене, вегетарианско, постене, преддиабет и много полезна информация от пишещите там. Много мотивиращи са темите, в които отслабващи хора си пишат ежедневните стойности на КЗ и тегло. Има раздел за успешни истории - успех с КЗ и гликиран Х. , успехи с излекуване на диабет 2. Ако те могат, ние също можем, а за нас е даже по-лесно, макар и по-дълго понякога.

# 151
Поднасям личните си извинения към Princess Leia, HoUsSe baby и Миоки за досадата и това, че непрекъснато се повтарям. Обещавам да се коригирам.
Забележката не беше към теб (поне от моя страна).

# 152
  • софия
Идвам да пиша, че четох, че хлорокинът е смъртно опасен при едновременен прием на Метформин. Идеален момент да се спрат въглехидратите и намалят калориите 😄😈.

Къде намери тази информация - аз се разрових из нета, но не попаднах на нищо? Ако е така това значи ли, че които пием такива хапчета, трябва да спрем за ако се разболеем от вируса? Сигурно е тъп въпрос,ама аз сега толкова съм се стресирала с този вирус, че мисля какво ли не.

# 153
  • Пловдив
О,и от моя страна също не съм визирала Nevena.

# 154
А мисля в четвъртък д-р Неделя Щонова беше поканила гост който говореше за диабета и  коронавируса...Казваше, че като се разболеят диабетиците КЗ се покачвала, възпалителните цитокини също. На който му е интересно, може да потърси видеото.
Записала съм си Grinning , че при диабет:
- увеличава се възприемчивостта към заболяване  (не само корона)
-има цитокинова буря
-нещо за Т-клетки (не съм записала цялото)
-очистването е по-трудно (бъбреците чистят глюкозата от кръвта+вируси, бактерии и пр.)
-има голямо вътрешно възпаление
- и освен това диабетноболните са по-склонни да имат проблеми с бъбреци, сърце, кръвоносни съдове.
Всеки може да си направи някакви изводи от това за КЗ и вирусите по принцип. Wink

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 19:33 от dolce miele

# 155
Какво мислите и някой има ли достатъчно информация за лептиновата резистентност?

# 156
Какво мислите и някой има ли достатъчно информация за лептиновата резистентност?

В първия пост съм дала инфо.
В Гугъл също доста инфо се намира.

# 157
О,и от моя страна също не съм визирала Nevena.

Аз също не визирах Невена, мисля че за всички е ясно какво имах/ме предвид.

# 158
Моят лекар също ми каза ябълков оцет на гладно, две лъжички в топла, но не вряла вода. Купила съм оцета от биомагазин, обикновен - от супермаркета слагам на почти всичко.
Аз съм с ИР, но нормално тегло - бих искала да сваля кила, защото не се харесвам на тези и не се чувствам добре. Но най-вече бих искала да си оправя овулацията, защото съм с поликистозни, а се надявам да стана майка.

Алина, не знам как се справяш с четенето на английски, но книгата на Майкъл Мозли - The Fast 800, лично аз намирам за много полезна. Как няма да си с кашлица, проблеми с дишането и т.н. при толкова наднормено тегло.

Алкохолът за мен е бич при всякакви опити за отслабване, писано и обяснявано е много защо е така - ако пийна една чаша уиски вечер, колкото напръстник, няма драма, но ако поотпусна края с приятели, забрави за контрол на апетита.

С извънредното положение и стоенето у дома, пета седмица за мен, съм поизпускала топката няколко пъти откъм хранене. За сметка на това физическата ми активност е много по-добра от обичайното. След две седмици ми идва и колелото за домашен спининг, та ще добавя още движение.

Някой има ли опит или съвет за преди опити за забременяване?

# 159
  • София
Алкохолът за мен е бич при всякакви опити за отслабване, писано и обяснявано е много защо е така - ако пийна една чаша уиски вечер, колкото напръстник, няма драма, но ако поотпусна края с приятели, забрави за контрол на апетита.

То всички знаем, че е вреден, но аз току що се зачетох за директната връзка м/у ИР и алкохола... Може и така да съм си я докарала.

6м преди да реша, че искам да опитам да забременея спрях алкохола и цигарите. Аз сладко и джънк почти не консумирам, така че нямаше нужда да ги спирам. Започнах прием на фолиева киселина и си направих стандатни кръвни изследвания + хепитит и хив.

После вече приемах други витамини и така Simple Smile
Успех ако си решила да тръгваш натам!

# 160
Благодаря много =) Цигари не пуша от повече от 6 месеца, позволявам си само електронна с питие, веднъж седмично макс. Ясно, че има как да е по-добре в това отношение.

# 161
  • Paris, France
Teodora Yolcheva, моята диагноза беше СПКЯ от ИР и с нормален тестостерон. Излекувах се. Всъщност липсващия 2-3 месеца цикъл започна да ми идва редовно още като започнах Метформин и диета.

При ИР липсва магнезий, а той, освен за производство на тоновете инсулин, които бълваме, е силно необходим за производство на прогестерон и още 400 ензимни реакции в организма. Сам по себе си, магнезият намалява ИР с 30-40%.

След щитовидната жлеза яйчниците са вторият най-богат на йод орган. При липса на йод те се разрастват за да могат да го събират. При ИР се изпикава повече йод. Има тип СПКЯ без ИР и при тях има липса на йод. Приемът на повече йод е опасен при липса на селен и затова трябва да си изследваш Селена и да пиеш допълнително ако е нисък.

https://pcosdiva.com/2016/05/hormone-link-thyroid-and-iodine-pcos/

Фолат - много важен за яйчниците. Трябва да си набавяш правилната форма, особено ако не си изследвала генотип. Прием на фолиева киселина е вреден за някои хора.

Инозитол - помага много за СПКЯ, но аз не го пих дълго, защото се пие далече от кафе и с фолат.

Има и други важни витамини и минерали. Разгледай първия пост.

Важно е да започнеш опити за бременност при нормална инсулинова чувствителност, витаминни, минерални нива и с нормални хормони.

Вит Д и Б12 в норма ли са?

За хлорокина и Метформина - намерих проучване, според което можело да са летални. Гугъл го намира в pdf формат. Metformin chloroquine lethal написвате и излиза.

Който пие Метформин да се свърже с лекуващия лекар по телефона и да пита какво да прави. Не спирайте Метформина сами, защото с повишена от спирането му КЗ ставате по-възприемчиви към всякакви болести, не само корона.

С Елора решихме да потърся нова информация за Нюкасълската диета и да ги сложа в един, два или 3 поста, а тя да сложи линк към него. Извинявам се отсега за постовете, който няма да бъдат интересни и релевантни за повечето пишещи.

# 162
Привет, Невена,

Благодаря за отговора. Д и Б12 ми бяха зле при поставяне на диагнозата, от тогава приемам добавки целогодишно. За съжаление, тази година поради ИП не мога да отида на редовния си преглед. Изследвания в посока фолат и селен не съм ползвала.

Инозитол приемам, както тези витамини: https://www.vitabiotics.com/products/pregnacare-conception

Магнезий като цяло да, напоследък занемарих приема.

# 163
  • Бургас
Здравейте, момичета! Започнах да пия сутрин 1супена лъжица био ябълков оцет(купен от био щанда в ДМ), обаче около половин час след приема ми става много лошо, едно такова странно чувство на безтегловност, повдига ми се. Дали е възможно причината да е оцета? Може би звуча налудничаво, но наистина не намирам ясна причина за това състояние.

# 164
Ако го пиеш на гладно, нищо чудно. Оцета се пие разреден с вода първо и второ, аз на гладно не бих.

Общи условия

Активация на акаунт