Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 131
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Миоки, на гладно го пия, да, но в половин чаша топла вода. Четох преди няколко страници, че е  хубаво преди хранене да се пие ябълков оцет с цел да не се покачва кръвната захар много след храна.Но аз пих оцет, а после ядох чак след 1 час. Може би това е оказало неприятен ефект.

# 166
Киселините в стомаха, естествено се повишават, когато в него постъпи храна. Това е норалният процес и всякакво "вмешателство" извън него не вярвам да доведе до добър резултат.
Ако се храниш с нисковъхлехидратни храни, при хранене няма да ти се повишава КЗ. Чесно, не виждам логиката в пиенето на оцет и яденето на ВХ. Просто не яж въглехидратите.

# 167
  • Paris, France
Няма логика да се пие оцет на гладно и след това да не се яде. Оцетът прави това, което прави Метформина, а Метформин не пием без да ядем. Така само дразни стомаха. Бях пуснала графики за ефекта на оцета на инсулин и КЗ. Сваля и двете значително при хора с ИР. Ако не се яде ВХ след оцет , КЗ може би пада, раздразненият стомах е пуснал и  киселина и така.

Оцетът е полезен когато ядем въглехидрати за да подобряваме инсулиновата чувствителност със спорт след хранене. Този етап се случва след свалянето на излишните кила, преди това ми се струва смислен само за слаби диабетици или ИР. Дотогава ВХ са излишни, както Миоки писа.

# 168
  • София
Понеже ви чета за добавките от известно време. Пия тези:

х1 капка не всеки ден, през 2-3 дни понеже не съм изследвала вит Д и да не взема да предозирам

х14-15 капки отново не всеки ден по същата причина

И този магнезий от дъжд на вятър, по една таблетка през няколко дни, защото я забравям

Да коригирам ли нещо?

# 169
Магнезият е хубаво всеки ден да го вземаш, вечер, преди лягане.
С витамин Д е много трудно да предозира човек. Аз моя го пия всеки ден, в който не съм стояла поне 30 минути на слънце с голи крака, ръце, корем, гръб и т.н. 1000 мг + К2.
С Б12 е възможно да предозираш, не мисля че беше много опасно, но все пак... Тук се е споменавало, че е възможно да предозираш, ако не се усвоява правилно от организма, а циркулира свободно в кръвта, нещо такова имаше, но другите ще се изкажат по-компетентно по този въпрос. Ако пиеш метформинов препарат, той черпи Б12, така че ще е по-трудно да предозираш. Зависи и с какво се храниш, ако ядеш редовно месо и дреболии, може и да нямаш нужда от прием всеки ден на добавката.

# 170
  • София
Можеш, можеш, аз успях с Б12. И не е полезно.

И  с Д предозирането е опасно, води до прекалциране на костите.

# 171
С пиене на изкуствени добавки, винаги има риск от предозиране според мен.

# 172
  • София
Тоест по добре да не ги пия докато не си изследвам нивата им?
Магнезия поне да го оставя ли?

# 173
  • Paris, France

За да изследваш нивата трябва да не ги пиеш поне 10 дена. Иначе резултатите са фалшиво завишени.

Магнезият го остави до влизане на КЗ и инсулин в норма, а после може и да не го пиеш редовно. От година не съм пила.

Б12 трябва да се пие в правилната форма. Цианокобаламинът е излишен и не е хубав витамин. Метилкобаламинът не всеки може да го отметилира и ако само се покачват нивата, а не влиза в клетките се сменя с аденозилкобаламин. Б12 трябва да се пие с всички останали Б витамини.

# 174
Най-добре не ги пий, ако нямаш симптоми с които асоциираш липса.
Аз преди да започна режим, пиех Б-комплекс, защото мислех, че може би съм с дефицин заради симптоми които имах. На иследването Б12 ми беше на горна граница. Със сигурност не съм била с дефицит и пиенето на добавката ми е било излишно.

# 175
Невенка, не съм си направила дневник още. Предлагат ми да ме вземат в болница, защото сецнатото, за което споменах, се премести в крака ми и пълзи като змия. нечовешка болка е денонощно.  Слагат ми инжекции, но отказах да вляза в болница, заради вируса. Качих 1 килограм, независимо, че не съм нарушавала диетата. Ходя само до банята. Мъжът ми, колкото и да го е гнус от месо, всеки ден ми вари конско, или патешко и ми прави салати, но пак за три дни качих 1 килограм. А не съм нарушавала. Освен ако се брои за нарушение кисело зеле-една малка купичка. Татко наготвил и ми изпрати. И после изпих солидно количество вода. Днес си наложих да изляза и да пазарувам с татко и сина си, но тук стана задължително да се носят маски. Прибрах се с копривена треска от маската...Съвсем обикновена маска от аптеката, за еднократна употреба....Да е едно...с мед да го намажа. Съжалявам, че ти мрънкам, обаче действително ми е отчаяно...
Шарки, видях, че пиеш витамин Б12. И аз го бях започнала, обаче синът ми ми вади разни статии, че употребата му водела до левкимия и се изплаших и го спрях. Не, че на този етап все още е заслужил доверието ми в тази сфера. Simple Smile Ама нали съм си хипохондрик........

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 02:35 от alinnna

# 176
  • Paris, France
алиннна, инжекциите вероятно са стероид и затова качваш. Той предизвиква ИР. Аз винаги качвам масивно след стероид ако не ям кето. Ако ям кето, не се сецвам, не ме болят колене, гръб, г*з. Обрива от маслата е от възпаление, което си имаш хронично от килата.

Пак, и легнала можеш да правиш някакви силови упражнения с ръцете. Има в YouTube. После, като ти помогне почваш пак на Елора тибетците и упражненията за задник и бедра на Jane Fonda. Глутеалите и бедрените мускули са най-големите мускули в тялото и много важни за стойка и поддържане на гръб.

Колкото повече седиш и лежиш, извън времето за възстановяване, толкова по-зле ще става положението. Пиша ти го от опит. Между другото, аз си бях сецнала кръста докато бях на стероид за друго. Стероидите намаляват костната плътност и мускулната маса. След тоя кръст не можех да стана от леглото и майка ме заведе при ендокриноложката, та почнах Метформин и диета и оттогава, да чукна на дърво съм ОК.

Супер се чувствам на кетогенна. Днес ядох гъби, яйца, сиренце, сьомга, салатки. Коленете ми не скърцат като клякам. Ям си по 2000-3000 калории на ден, почивам си и сантиметърът си показва същото. Кантарът е в мазето. Няма да го качвам, че да не се сецна нещо, 🙄😋.

Направих 2 купи с табуле, едната с булгур, другата без и си изядох едната сам самичка. Сещате се коя.

# 177
В табулето, твоето де, булгурът с хуск ли го замени. Аз често правя, ама само на половин, с булгур, киноа, или гречка. Детето не го харесва.
Ами сигурно са стероидни инжекциите. Едните са алмирал, ама другите им изхвърлхи опаковката, но са много болезнени. Чак скърцам със зъби, докато отмине болката....И да, адски ми се качи апетита, откак ми ги поставят.
Дааа, гъбите ги забравих. детето ми напълнило гъби с моцарела на фурна. Ама солениииииииии, пак се наливам с вода, която уж по принцип не обичам....
Е аз легнала правя някаква лодка и още две ,уж вълшебни упражнения от един руски сайт. То като напиша упражнения за дискова херния и веднага ми излиза "межпозвоночная грыжа"...Нямаме си ние упражнения.
Хубаво си пратила кантара в мазата. Аз бях с два. Единият показва мазнини и други куп глупости, ама аз не знам как се работи с него. Другият си беше нормален-електронен. Мъжът ми се изнерви да ме гледа по кантарите и единият изчезна. Ама не питам къде е, да не ме овика....

# 178
Здравейте, момичета!
Радвам се , че така активно се включвате в темата.
Аз да споделя малко резултати.
По-скоро физически.
Равносметката ми е следната.
Ще припомня последните резултати от натоварването В началото на март, а на  диета съм от края на Януари, като доста кг. свалих  от  стреса покрай поставянето на правилна диагноза. За малко да ми предпишат успокоителни защото било пременопауза.
Глюкоза 0 мин-4.6    Инсулин-4.3
Глюкоза 60 мин.-10.7   Инсулин -не е изследван, лекарката не го поиска
Глюкоза 120мин-11.4   Инсулин-71.2
В края на януари правих обременяване, но без инсулин. Резултатите бяха 0мин-6.5 , а на 60 и 120 около 13мол.
Предписан ми е  от бавния Глюкофаж 500 по 1 на обяд , с оглед сутрешните резултати, т.е  на гладно от обременяването.
Опитах по четвъртинка, по половинка, но до там. Продължавам с режима и съм минус 20кг. От 85 на 65. За сега са ми достатъчни.През 3та, 4та седмица от режима имах най-различни реакции на организма. Сърбеж по тялото-рамене, глава, бедра, гърди. За около седмица-две и изчезнаха. Нямам пристъпно сърцебиене, вълчи глад, подуване на корема . Бавно започна да отшумява и внезапното зачервяване и парене по лицето. Остана едно леко потреперване в тялото, но предполагам, че е от нивото на захарта и инсулина. По-рано беше по-осезаемо.
Имам глюкомер, но не искам често да го ползвам защото се панирам от самото очакване. Като апарат за кръвноми действа. В събота реших все пак да прамеря, но на гладно не успях.  1 час след храна с домат, кашкавал и малко крема сирене и маслини беше 5.8, на втория час-5.4. Все ме мъчат съмнения, че трябва да почна хапчетата, но искам да видя резултата в лаборатория без тях, а не мога и не искам да отида в този момент.
Преди години лекувах хронично очно заболяване и доста противовъзпалителни откарах, както и Дипрофос. Сега, когато ви чета ми светва лампичката, че и това е допринесло за ИР.
Имам едни витамини на Витаголд за стави с колаген и други витамини, но не ги почвам. Какво мислите за Магне доро с вит.В комплекс?
Успешен ден и бъдете здрави!
Забравих да допълня, че болките в краката и гърба изчезнаха. Сутрин дтавах винаги с болки в плешките и в мускулите на краката.Сега пък ми пукат колената .За това се замисля за колаген.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 07:33 от МАРИ77

# 179
И аз да си споделя чуденката. От вчера реших да не вечерям. Закусих две кето палачинки, на обяд  , около 14 часа ядох агнешко с две лъжици ориз. Пих глюкофаж 500ХР . Преди обяда пих оцет. Час след хранене захарта беше 5.0 ,в 23 часа 5,2 , а днес сутринта 6,1.
Направо се втрещих. От къде бълва толкова глюкоза тоя дроб. Продължаван днес с експеримента , няма да вечерям , докато тоя дроб бълва глюкоза
 Питанката ми е дали да пия вечер оцет. Нали не ям ,има ли смисъл от него? Вечер пия само магнезии.

Общи условия

Активация на акаунт