Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 134
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
алина, много месо ядеш, протеина е много
увеличи мазнините и махни млечните
тоя Дюкан на толкова народ ви съсипа здравето... и кило сухо месо да изядеш, пак ще си гладна

# 181
Скрит текст:
алиннна, инжекциите вероятно са стероид и затова качваш. Той предизвиква ИР. Аз винаги качвам масивно след стероид ако не ям кето. Ако ям кето, не се сецвам, не ме болят колене, гръб, г*з. Обрива от маслата е от възпаление, което си имаш хронично от килата.

Пак, и легнала можеш да правиш някакви силови упражнения с ръцете. Има в YouTube. После, като ти помогне почваш пак на Елора тибетците и упражненията за задник и бедра на Jane Fonda. Глутеалите и бедрените мускули са най-големите мускули в тялото и много важни за стойка и поддържане на гръб.

Колкото повече седиш и лежиш, извън времето за възстановяване, толкова по-зле ще става положението.
Скрит текст:
Пиша ти го от опит. Между другото, аз си бях сецнала кръста докато бях на стероид за друго. Стероидите намаляват костната плътност и мускулната маса. След тоя кръст не можех да стана от леглото и майка ме заведе при ендокриноложката, та почнах Метформин и диета и оттогава, да чукна на дърво съм ОК.

Супер се чувствам на кетогенна. Днес ядох гъби, яйца, сиренце, сьомга, салатки. Коленете ми не скърцат като клякам. Ям си по 2000-3000 калории на ден, почивам си и сантиметърът си показва същото. Кантарът е в мазето. Няма да го качвам, че да не се сецна нещо, 🙄😋.

Направих 2 купи с табуле, едната с булгур, другата без и си изядох едната сам самичка. Сещате се коя.
Много истина има в тези редове, но малко хора ги осъзнават навреме. Всеки си казва Абе боли ме гърбът, ще правя упражнения за него да го укрепвам. Боли ме кръстът, него ще раздвижвам основно. А то като един мускул е слаб, товарим повече останалите за да го щадим него и резултатът е неправилна стойка, болежки и дори травми и сецвания. Целият мускулен корсет около кръста и торса, че и глутеусите, всичкото се укрепва при дискови хернии и наистина има и упражнения дето се правят от легнало положение. Част от тях са само разтягане, други са по-активни, но вършат работа всичките. И по-добре да се прави цял комплекс по малко, ако ще и по 1-2 повторения от всяка ако не може повече, отколкото само 1-2 упражнения понеже другите идват по-трудни. Няма баланс така и пак не е добре.

# 182
Браво, Мари! Чудесни резултати! Ако решиш, изчакай докъм шестия месец. Тогава би трябвало да е напълно виден ефекта от режима. Те не случайно лекарите много често назначават контрола след 6 месеца. Магне доро виждам, че пише, че е с магнезиев цитрат, което е добра форма, но само 9% е указан като цитрат, останалият "морски"? Нямам представа какво значи. Това го разбирам като произход, но защо не указват формата? Витамин Б12 не е добра форма, малко по-напред е писано.

# 183
А, да, забравих за формите на добавките да споделя. И според мен не е желателно да се пият без установен дефицит. Хайде, магнезият не e толкова проблемен. Има много хубав цитрат на Now Foods, аз лично съм изключително доволна. От тези от аптеката, освен да ми докарат разстройство, друго действие не съм усещала...
https://shop.bb-team.org/now-foods-magnesium-citrate

За Б12, както казах, ако се хапват месо, дроб, яйца и риба, не мисля че има смисъл от прием на добавка.

За витамин Д е наистина много опасно предозирането, но както казах, това е изключително трудно, особено зимата и след зимния период, тъй като той почти не се съдържа и усвоява от храната и 90% от хората имат недостиг в крайните зимни месеци, когато запасът се е изчерпал и не суплементират. Поне така съм чела, тъй като аз бях с много сериозен дефицит, почти нямах витамин Д в организма, беше ми 6, от 100 максимална граница. Това преди 3 години, началото на април месец. Сега го докарвам вече до 30-40, но в горна граница е трудно постижимо и само с добавка е абсурд да го вдигна повече от това ниво, пробвала съм. Уж хубав си бях купила, приемах го с К2, с мазнина, допълнително вечер пиех магнезий, но не успях да постигна резултатът, който постигнах след 1 седмица на море и по-интензивни слънчеви бани на плажа. Иначе не обичам да се излагам на слънце, пека се когато имам възможност на терасата за по 15-20-30 минути, като заголвам крака, ръце, стомах, гръб. От ноември до март пия почти всеки ден 1000 мг Д+К2. Ефектът от всичко това е осезаем, вече втора зима не се разболявам сериозно, дори и всички около мен да са болни, може да ми се запуши носа за 2 дни или гърлото малко да ме заболи, но в рамките на 1-2 дни си отшумява само. Преди бях болна през цялата зима. Да, и начина на хранене е важен, но Д-то също има много важна роля.

ПП. Допълвам, че когато се пека на слънце, не приемам добавка.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 12:24 от H0uSse_Baby

# 184
Аз сама поисках при натоварването да ми изследват и Б12, който е добре.Но вит. Д не успях. Отложих го за по-късно и то стана ИП.

# 185
  • пак там
Преди време четох една книга, написана от руски лекар-терапевт, доктор на медицинските науки Виталий Гитт. Разработил е някаква методика, с която чрез мануална терапия (по-старому чекръкчийство) и упражнения успява да възстанови хрущяла на тазобедрените стави, възстановява работата на целия скелет.

Та той твърдеше, че кръстът се оправя с тренировка на коремните мускули. Нямаше как да отида при него на прием, но беше публикувал в свободен достъп една малка книжка с няколко упражнения, от които кръстът ми доста се пооправи.

# 186
Рися, ако я имаш тази книжка, я снимай ако можеш или я качи онлайн някъде.

# 187
Алинна, моя мъж беше като теб. Заболя го кръста и после слеза надолу по крака. Стигна чак до пръстите на крака. Тръгна на водна гимнастика. Едвам ходеше до басейна. Там си прави упражнения, като поне половин час просто ходи в водата. Басейна му стигаше до врата. Но ако е дълбок може и с възглавница да си. След гимнастиката се чувстваше по добре. Ходи месец но всеки ден. Преди това около 3 седмици лежа в къщи. Много го болеше, но в момента в който можеш да вървиш почвай раздвижване. Ако имате топъл басейн е много добре да ходиш

# 188
  • София
Ето оттук се сваля книгата: https://www.gitt.ru/books/. Най-отдолу на страницата.

# 189
  • Paris, France
И аз да си споделя чуденката. От вчера реших да не вечерям. Закусих две кето палачинки, на обяд  , около 14 часа ядох агнешко с две лъжици ориз. Пих глюкофаж 500ХР . Преди обяда пих оцет. Час след хранене захарта беше 5.0 ,в 23 часа 5,2 , а днес сутринта 6,1.
Направо се втрещих. От къде бълва толкова глюкоза тоя дроб. Продължаван днес с експеримента , няма да вечерям , докато тоя дроб бълва глюкоза
 Питанката ми е дали да пия вечер оцет. Нали не ям ,има ли смисъл от него? Вечер пия само магнезии.

Висока глюкоза може да имаш и докато правиш гладен пост. Отговорила си си сама откъде идва - от черния дроб. Имаш си глюкоза в мускули, черен дроб и отвреме навреме, горките, я изхвърлят в кръвта. Като се изпразниш от глюкоза няма да я бълват, защото няма да я има. Глюкозата се изгаря само и единствено с кардио или дълъг глад, без прием на мазнини, особено ако имаш излишни в организма. Тук е обяснено:

https://www.dietdoctor.com/why-is-blood-glucose-elevated-when-fasting

Никакъв оцет няма да помогне в твоя случай. Според мене е по-удачно да махнеш ориза, който вкарва глюкоза в и без това препълненото с глюкоза тяло. Почни да тичаш или ходиш бързо преди лягане и ще виждаш по-ниска сутрешна захар. Другото е висок сутрешен кортизол.

С глюкозата математиката е лесна. Колкото на вход, толкова на изход и не се качва излишно. Ако не спортуваш и не ходиш бързо тая глюкоза ти е излишна.

Мари, поздравления. Браво!

Рися, ако бедрата и задника не са ти здрави няма как корема да държи гърба, съжалявам. Корем се стяга лесно. Много е права натка. Всичко трябва да се стяга и подсилва. Колкото и да ти е стегнат корема, този гръб седи на г*за, с извинение и бедрата. И ако те са хилави, а при ИР няма как да са здрави, всичко отива по дяволите.

А хрущялът се възстановява сам когато средата е неутрална към леко алкална и има достатъчно протеин, ензими и витамини. Бях пускала линк за Монтесума едно време и за това как захарта разяжда хрущял.

# 190
  • пак там
Книгата е на руски, да предупредя. Казва се "Исцеление позвоночника", но в нея има упражнения за коксартроза и други заболявания на костите.

Шарки ти е казала за линка. Аз случайно я намерих в същия сайт. На сайта има и книги, с които можеш да си помогнеш в това, което правиш - да знаеш как да направиш виброто и тънъ. Ако искаш - разгледай ги. Но последната си е класика - в нея общо казано накратко има за всичко.

Има я и в литмир

# 191
Херцен, благодаря! Много добре е описано. Гледам да докарвам въглехидрати около 30-40 гр на ден, защото иначе пия по 5 литра вода, денонощно. Не мога да спя от жажда, ако падна  под 20.  Вечер правя леки упражнение, а не кардио. Ще пробвам бързо ходене. Тук в планината нямам възможност за много изчистено хранене. Зелениите са ми кът в момента. За сметка на това агнета, яйца и мляко бол. Продават само  домати и лук в магазина .

# 192
Заболя го кръста и после слеза надолу по крака. Стигна чак до пръстите на крака.
При мен така започна проблемът с тазобедрената става. Първо някакво възпаление което тръгна от таза, разпространи се по половината ми задник и тръгна по крака надолу.
В началото болките бяха във всякакво положение нито можех да седя, нито да лежа. Само в изправено сравнително се търпеше. Туширах първоначалното възпаление със самозатоплящи се компреси и спря да ме боли поне когато съм права, но в седнало положение се появяваше отново, а ако се заседя повече от 5 -10 минути ставаше ужасно. Бях принудена да работя права през повечето време. Кошмар някакъв. Мазах се с някакви кремове, но от тях нямаше никакъв ефект. На физиотералия нямам възможност да ходя, а лекаря ми каза да се мажа с Алгезал и да се движа повече...
Оправих се само с диета. Вече не ме боли дори да седя цял ден, освен разбира се, ако не ям някакви боклуци както споменах преди няколко поста. Доста дълго време си я влачих де. Отне ми повече от 6 месеца стриктно хранене, докато установя, че вече я няма. Кривна ли обаче в храненето, веднага напомня за себе си. За мен липсата на болка е сериозен стимул да не си позволявам грешните храни.

# 193
Само да добавя, че това схващане го получи веднага след изкаран грип

# 194
  • Paris, France
Елица б, явно ти липсват електролити, калий и бикарбонат щом пиеш по 5 литра вода на ден. Когато ядеш мазнотии като яйца, млечни и ме ядеш зеленчуци оризът е смъртоносен за КЗ. Ти се тъпчеш с мас и тежък въглехидрат. Цитрат пиеш ли?

Явно си натрупала много глюкоза и мазнините пречат да се изгаря. Като искаш ориз трябва, след като го изядеш, да станеш и да хукнеш да бягаш, а не да лежиш или да правиш леки упражнения.

В момента не толерираш ориз. Факт.

Общи условия

Активация на акаунт