Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 171
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
ох, Франсоаз, съща кифла бях и аз 😂
резене сега търсих в гугъл к'ва измишльотина е
сега съм само на вит Д, Е, селен и магнезий

Алина, малко гнусно, ама в ентусиазма да пия Б-витамини и се вмирисах едно много, много неприятно

# 346
Херцен, аз не искам да пия Б, витамини. Джипито ми ги изписа заради крака.  Щото не е само от дисковата херния, ами понеже съм космонавт, преди два дни паднах в цял ръст пред магазина и си изкривих глезена.....Може да е навехнато и трябвало да пия Б витамини-иначе аз нямах намерение да ги започвам...

# 347
Резене съм яла в Италия- на около 1 евро за килограм. Свежо, крехко, ароматно. Когато започнат да ми го внасят в България с аналогична цена и в  подобно състояние , ще започна да го купувам и тук. 4-5 лева за смижурено, застаряло резене няма начин да купя. Иначе не е измишльотина, много е вкусно, нискокалорично, отводняващо, става и за салати, и за супи, и за лек снак за навън на дълги парчета.

# 348
Сега погледнах какво е това резене. Ми то тревичка Grinning това храна ли е?

Хубаво ниско калорично, но какви хранителни вещества има в него? Голяма грешка е това с тия диети на салати, хората ядат някакви неща, които само им активират храносмилателната система, а дали усвояваме нещо от това което преминава през нея, е силно съмнително. После що има дефицити...

# 349
  • Paris, France
Алина, малко гнусно, ама в ентусиазма да пия Б-витамини и се вмирисах едно много, много неприятно

Б витамините са много, много важни за въглехидратната обмяна, но не само. Последиците от продължителна липса на Б12 са непоправими.

От обикновените Б витамини повечето от нас няма да видят добро и само товарят бъбреците. Тези, на които пише цианокобаламин и пиридоксин не ги пипвам. Само коензимирани пия, отвреме навреме, не всеки ден и усещам разлика. И това сме го сложили в първия пост. От коензимираните нито урина, нито тяло миришат.

Херцен, аз не искам да пия Б, витамини. Джипито ми ги изписа заради крака.  Щото не е само от дисковата херния, ами понеже съм космонавт, преди два дни паднах в цял ръст пред магазина и си изкривих глезена.....Може да е навехнато и трябвало да пия Б витамини-иначе аз нямах намерение да ги започвам...

Не ги пий като не искаш. Ама после недей да се оплакваш от повдигане, изтръпване и болки в крака и г*за. И аз не ги пия непрекъснато докато краката не ме подсетят. И магнезий спрях от година. Сега го почнах и ми е хубавоооооо.

В края на краищата много хора са отслабнали и без резене и Б витамини. Но са отслабнали.

Да пиша, че Франсоаз е права е малко. Горката, колко пъти три пръстите. Чест и прави, на нея, но и на всички вече отслабнали, като Елора, Бледолилава, които методично те ръчкат, обясняват ти, показват си резултатите, преди отслабване, след отслабване, след задържане на ново тегло. Резултат - 0. Кръгла нула.

Винаги, когато стане дума за влизане в релси и намаляване на калории ти се врътваш и или пишеш за нова болежка, която ти пречи на въображаемата диета или питаш за възможно най-нямащата връзка с диетата добавка или продукт.

Написах ти калориите. Като махнеш въглехидратите и се стегнеш ще слабееш. Дотогава, Алинке, ще си ходиш дебела, депресирана и болна. Това е положението и се влошава. Повечето пишещи в темата сме били някъде там.

За себе си съм разбрала, че не всичко работи при всеки. При мене и след диети алкохол, сладки плодове, млечни отчасти не се отразяват добре и внимавам, но не оревавам орталъка, че не мога да ги ям. Не мога да ги ям редовно, не ги ям. Баста. Млечен шоколад и газирано, плодови сокове не доближавам и с гумени ръкавици.

Ти имаш избор, много избор. 12 инсулин на 135 кила е шестица от тотото. Кеф ти пости, кеф ти кето, кеф ти нюкасълска и това всичкото лежейки. Навехнатият крак и дискова херния не пречат на диетата и тя даже помага да се произвеждат по-малко възпалителни цитокини и да има по-малко болка. По време на глад протеолитичните ензими, които организмът произвежда за да разгражда храна обикалят и търсят калории. Първо разграждат и изяждат бактерии, вируси, стари, болни, ракови клетки, фиброзна тъкан, ненужни неща. Ето метод, който намалява риска от рак много повече от боровите връхчета.

Топката е в твоето поле.

# 350
За Б-витамините д-р Берг препоръчва и хранителна мая. Виждала съм в Зоя и преди исках да си взема, защото някой я похвали, че е малко като пармезан, та с лакомски мотив я загледах. Тиаминът специално го спомена в едно видео за тревожност ли беше, депресия ли, не помня. Отбелязала съм си да потърся да прочета повече, сега се подсетих.

# 351
Какх, да, има вкус подобен на пармезан хранителната мая. За разлика от бирената мая на прах- която не понасям на вкус.

# 352
  • Пловдив
Сега ми попадна мисъл на Стив Джобс-Яжте храната си като лекарство,в противен случай ще трябва да ядете лекарството си като храна.Колко истина има  само....

# 353
ама хайде с толкова ядене на месо да нямаме липси на всякакво Б
аз така се наиграх от едни болки в кръста, даже фолиева киселина ми бяха изписали... 3 кила за една седмица без промяна в храненето и смърдях на умряло куче

Лея, това е Хипократ Simple Smile

# 354
  • Пловдив
Herzen,моя грешка,но покрай статията за Стив Джобс що реших че е негова мисъл не знам...Purple Heart

# 355
E Алина, щом лекаря казва, че нямаш ИР, сигурно е прав. Тоест си здрава. Нищо, че си 135 кила. Нищо работа.
И на мен ми казваха, че съм здрава и нищо ми няма години наред. После какво се оказа.
Не знам какво искаш. Невена да дойде да живее при теб, че да те стимулира, щото ти не можеш сама?

Съжалявам, че сме останали само някакви идиотки тука....

# 356
  • Пловдив
Не знам дали сте чували за Метода Гейбриъл,който е много проста,здравословна и ефективна  система за отслабване,която акцентира на връзката дух-тяло.В интернет има инфо,на който му е интересно.Бил е над 180 кг и  е свалил 100 ,но преди това е бил на какви ли не диети и ефекта е бил че е свалял примерно 10кг след това е качвал 20кг.Алина,ако искаш попрочети ,защото колкото и ти да искаш да отслабнеш,то тялото ти иска да е дебело,защото е включило биологична програма за защита,просто трябва да го пренастроиш  да иска да е слабо.
Според него винаги ,когато се храниш,трябва да има източник на жива храна,протеин и омега 3.Това е,просто и ясно...Разчита се много на медитацията,душевното ни състояние е също много важно.Мисля че точно в тази насока трябва да поработиш,а не да се втренчваш постоянно в добавки,грамажи,калории.Пробвай с медитациите ако искаш,просто пренастрой тялото да включи  на защита да иска да е слабо.Знам,сложно е,всичко е биохимия,но
дай шанс на тялото си като оздравиш и духа си.

# 357
  • Paris, France
Елица, според проучвания кафето вдига сутрешен инсулин на гладно и променя начина, по който черния дроб чисти мастни киселини. При дълготрайна, честа консумация предпазва от диабет 2 и жлъчни камъни. Кафеин и прясно кафе не е едно и също. В кафето има много антиоксиданти. Нес кафе, разни кафета без кафеин са определено в графата боклуци.

https://care.diabetesjournals.org/content/27/12/2990

Това проучване ме накара да се тествам след черно кафе, 500мл, арабика + робуста, сутринта на гладно и 1 и 2 часа. Тогава си нЕмах друга работа, хахаха.

алиннна, не си от три месеца без въглехидрат. Доскоро приемаше мед ежедневно. Моментът, в който изведнъж ще губиш по кило на ден е моментът, в който започваш празненето от глюкоза.

Ако аз почна да мажа с масла и да ям сметана с лъжица ще се освимя за нула време. Защо да трябва да ядеш зехтин и кокосово масло? Никой тук не ги яде за да слабее. Това са си яки калории.

Вчера ядох:

6.30 500мл вода с лимон, кафе и магнезий
9.30 още кафе, морков, целина в резачката 1 варено яйце
14.00 един малък кефал, салата от маруля и краставица с лимон и зехтин, сол кафе
17.00 цитрат, кафе
21.00 салата от краставица, домат, целина, магданоз, зелен лук, зехтин, сол натрошено сирене. Половин голям кефал.
23.00 цитрат кафе кисело мляко и ягоди
Днес:

10.00ч вода, магнезий
10.30ч кафе
16.30 четвърт пилешки гърди в зехтин, 200 гр гъби в зехтин, чесън, магданоз, цветчета от четвърт голяма глава броколи на пара Б комплекс, Вит Д
21.00ч ще претопля пилето с гъбите и една хубава овчарска салата. Малини ако останат от децата

Аз не съм на диета за слабеене и помежду тези хубости мога да ям кашкавал, сирене, ядки. Гонещите калориен дефицит могат да хрупат чушки и целина.

Това и Елора го написа преди няколко поста. Никой не се храни с мас ако не я изгаря. Маста идва от собствените ни сланини. Малко мазнина трябва да има при хранене с протеин, но чаена лъжица е предостатъчна. Яйцата, цели, съдържат достатъчно мазнина.

# 358
Невенка, аз не искам да ям мазнини. Тук постоянно се коментира, че трябва да се ядят мазнини. даже ми беше направило впечатление, че закусват със сметана и берита. При положение, че съм била на Дюкан, мога и без мазнини да карам. Просто се заблудих, че трябва да се ядат мазнини.
Шарки, може и да е прав човекът. Аз, действително, откак започнах да пия лекарства, започнах и да ям....мнооого.

Принцеса Леа, аз също на моменти си мисля, че тялото ме саботира.
 Невенка, не искам примери с Елора. Жена, която  се хвали, че си храни месечният цикъл с торта, а мен  ме замерва с камъни, че ям баклава, веднъж на 5 месеца, като ходим на пазар в Турция и да си позволява да преекспонира думите ми-спрях да я чета. Все пак имаме деца, семейства....аз не мога 24 часа да мисля за трибуквеника си като и да готвя само за себе си...Нека и злато да яде ако иска...Това, което ми препоръчваш ТИ, ме задоволява. Вчера половин ми бланшира 5 килограма гъби във фризера, да ми е по-удобно и да си имам подръка....Сега няма да се качвам на кантара поне 20 дена. Ще се изтегля чак, след 20 дни и ако те няма в темата, ще ти докладвам лично колко съм свалила. От утре ще ходим на Мадарското плато....нас не ни спират полицаите, защото мъжът ми им е колега, така, че на първо време ще бродя по платото, без опасност от зараза.....Действително ще ме е срам ако нямам постижения, при положение, че цялото ми семейство ме подкрепя и ми помага....

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 20:44 от alinnna

# 359
Невена, би ли споделила какъв метилиран Б комплекс пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт