Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 140
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Невенка, знам, че сега вече ще ме набиеш, ама все чета за цитрати, все не смея да запитам. Аз преди около 7 години, пих година, че може и повече натриев цитрат,защото постоянно повръщах -сигурно не е от полезните цитрати.
Другото, което все забравям да запитам е, че ми прави впечатление, че мъжът ми не пие кафе-пие:зелен чай, матча, мате , билкови чайчета, обаче ми е странно, че последно време започна да пие цикория....аз ям прясна цикория на салата, ям радичио, когато намеря, обаче тази цикория, която той пие, прилича на бившата "Инка"....ми то това пак е направено по химичен път. Мисля си, дали не е вредно. Не смея да се обаждам, защото не съм особено веща, ама сякаш не е много полезно...

# 361
  • Paris, France
Не знам вече на какъв език да обясня. Елора яде торта и в това няма лошо. Елориното тяло не е моето или твоето, генетично е различна, спортува много и..... Елора отдавна е отслабнала. Аз също ям торта, представи си. Не го пиша тук за да не развалям реда, така да се каже, но да, ям торта и ще си ям докато инсулинът ми е под заветните 5, 25,15 на 0,1 и 2 часа и КЗ под 5.5. Франсоаз пийва по чашка, прекрасно.

Ако при тебе кантарът вървеше стабилно надолу, изчезваха ти болежки, започваше да се движиш, да ти просветва пред очите, никой нямаше да те хока за баклавата в Турция. Сега те нахоквам и аз, ама яко. Ако бях наблизо щях да взема една дебела точилка и да помоля мъжа ти с картата да ме закара у вас, честно. Ако ме спрат ще кажа, че отивам за медицинска процедура.

Предвид, че при тебе няма никакъв напредък е нормално да забравиш за баклава и торти, вафли, кифли, алкохол, мед за доста дълго. Видно е, че не ги понасяш. Видно е от кантара.

Нужна е някаква мазнина, но ако поемаш много, а с мазнини се поемат доста калории, тялото ти ще вегетира на тях и няма да гори тези, които седят от десетилетие в шкембората.

И не е само баклавата. Преди време беше писала, че от почивка в Турция си се върнала с 6 ли с 10 ли кила нагоре. Май в Тема за Турция беше. Еми като се знаеш на какъв хал си за какъв такъв отиваш в устата на вълка?

Другите могат да си ядат кофи с масло и сметана. Може червата им да не ги усвояват и да ги изс*рат такива, каквито са ги поели, може да спортуват и да ги изгарят, може да имат повече мускулна маса, по-бърз метаболизъм. Аз не мога да слабея на млечни мазнини. Явно и ти не успяваш.

Кетозата е зависима от обем на мозък към обем на тяло. Колкото е по-голям обема на мозъка и по-малък този на тялото толкова по-лесно влизаме в кетоза. С твоите габарити това е изключително трудно и понякога невъзможно с месеци и всяка хапка хляб или баклава те изхвърлят назад и така вовеки веков. Най-бързият начин е няколко дена или седмица глад и пак не е сигурно.

При тебе ще има дълъг период на мъки и мизерии и после всичко ще е лесно и приятно.

Натрий поемаме достатъчно със сол, а бъбреците го връщат обратно и не го изпикават. Затова е добре калиев и магнезиев.

Невена, би ли споделила какъв метилиран Б комплекс пиеш?

https://www.countrylifevitamins.com/store/coenzyme-b-complex-caps-0

Купувам голяма опаковка от 120 хапа от iherb.

алинна, то хубаво да те набия, ама няма да отслабнеш. Трябва да те заключа в стая с баня за 3 месеца и да ти подавам резени гъби и яйца под вратата веднъж дневно, а през останалото време стръкове магданоз и маруля. Обаче преди да пъхна следващото листо ще трябва да видя, че си се навела и си измъкнала предишното.

Цикорията е растение с вкус, подобен на кафе. И аз съм пила 50/50 цикория и кафе, ама си е извлек. Не знам дали вреди или помага, честно казано.

Цикория ядеш, значи. Ми виж как си намираш достатъчно изгъзици. Аз даже не знам как изглежда.

И да, с право всички ти се караме, и аз и Елора и Франсоаз и всички останали. И да, поне за две години отписваш всичко изброено. Така направих аз. Е, оказа се, че за два месеца съм се справила с килата.......но не и с инсулина. Ако се стегнеш ще си живееш и ти като Елора и Франсоаз, но не може да лежиш с години и да се освинваш и като почнеш да сваляш да почваш пак да ядеш.

# 362
Мисля си, че
Скрит текст:
човек трябва да е много нещастен, за да лъха от думите му такава непредизвикана злоба... Confused Аз не мога да се обидя от думите на такъв човек. И няма значение дебел ли е или слаб. И аз си имам моите проблеми и тревоги, депресивни моменти даже, но дори не ги и споделям тук...Но си нося сама отговорност за това как се храня. Не изпитвам нужда да злобея и да квалифицирам потребителите- кой е интелигентен, кой не, кой завзел темата и прочие...А човек може просто да бъде толерантен. Като не чете мненията на определени потребители, да не ги и споменава по този начин, много е грозно. Толкова е лесно, нали? Blush
Все пак, не сме обидени деца и няма нужда от подобно поведение. Не държа да се харесвам на всички, и аз не харесвам всички- подминавам им постовете и толкова.
Невена, виж колко въглехидрати има в цикорията и става ясно доколко е полезна при ИР. Първите няколко разтворими на които попаднах онлайн имаха по 81,2 и 81,7 гр въглехидрати на 100 грама. И още 10-20% фруктоза. И Инката е с подобен състав. Цикория съм яла като салата, пак в чужбина. Там съставът е друг.
Миоки, знаеш, че винаги съм била умерена- ям зеленчуци, рядко плодове. Не с огромни купи както преди години. Това че нещо е нискокалорично не е повод човек да го яде в свръх големи количества и да разчита, че от него ще се изхранва. Не виждам проблем в някакво количество зеленчук като гарнитура или салата към основното хранене. Или дори като снак. Това по повод резенето Grinning

# 363
  • Paris, France
dolce, в порция цикория на прах за напитка като кафе има 1.4 грама ВХ, което се изгаря докато вдигаш чашата да го пиеш, дето се вика

https://mobile.fatsecret.fr/calories-nutrition/leroux/chicor%C3% … 9e-nature/1-tasse

За хора, които обичат вкуса на кафето, а кофеинът не им се отразява добре е добра опция, сама или 50:50 с кафе. Тези, които аз купувах са кафе с цикория на прах и 100 грама стигат за месец. 2 грама се слага на едно кафе. Неподсладени са.

Алинке, вирусът е най-добрия ти приятел, честно. Зашивай устата и трай да отмине.

На ол инклузив и аз вече не ходя, даже когато ми го предлагат безплатно. Мъжът ми постоянно снове на разни конференции. Да си ходи сам да си яде кроасаните, тъкмо да пестим от закуска, хахахаха.

Ми, виждаш ли, всичко е в твоя полза? Семейството ти те подкрепя, ИП навън, поляна зад къщата, супер си си. Благородно ти завиждам. Като на почивка си.

Като си знам устето, ни в Турция стъпвам, ни в Дубай. От 4 години и в България не съм ходила. Майка ме посреща с баничка и вика "Е, какво толкова!" Нищо. Омитам тавата и отивам да търся бозата. Шегувам се, но не много.

Да се похваля - прибрахме си котето. С фуния е на главата, обръснато предно краче и корем, но вече е по-добре. 7 дена трябва да му даваме по 2 хапа сутрин и вечер, брррррррр. Молете се да не му се запуши уретрата пак.

# 364
  • here, there, everywhere
Алина, недей така. Долче за мен е една от най-толерантните дами в темата. Миоки си казва виждането по определени теми, но никой не натиска да мисли като нея. Нямаме какво да делим освен мръвки и марули;).

Инката и аз я обичам още от дете. То се слага по 6—7—8 грама в чаша, не е болка за умирачка. Помага за хора, които избягват кофеина. Тук продават и направо смлян корен, като кафе. По същия начин се и приготвя. Хората по време на войната са го пили вместо кафе. Дори и сега по-възрастните хора като си правят кафе, слагат и щипка цикория. По навик, не че сега нямат кафе. Идея си нямам като е екстракт дали е вредна. Аз от био магазина купувам, но и там си има боклуци, просто ги продават по-скъпо:).

Самото растение е много добър пребиотик, тоест храна за пробиотиците. На мен в началото не ми харесваше, защото нагарча. Сега се научих как се приготвя и ми е любима гарнитура. Вчера пак купих та тези дни ще направя с вечерята. Не знаех, че продават и в България.

Когато си идвам си купувам Магнерот. Казват, че и Магнерич е добър. Всяка вечер преди сън пия. Не разбрах само защо направиха Магнерот с рецепта, та това си е просто магнезий? А другите магнезиеви добавки се продават без рецепта.

Дописвам се, че гледам с Невена сме писали едно и също.

# 365
В Турция и аз качвам по 5-6 кила за десет дена. И на мен почивките там ми бяха безплатни. Две лета подред ходих, на третото още преди да са ме поканили вече бях отказала. Разбрах че килограми се мога да кача за 10 дена, но не мога да ги сваля с години. Вижте за цикорията какво  открих
Инфо
Научни изследвания предполагат, че коренът от цикория може да бъде ефективно естествено средство при диабет. Той е способен да предотврати и облекчи заболяването. Екстрактът от корен на цикория може да забави или да предпази от ранното настъпване на диабет и да възпрепятства прогресията или развитието на усложнения, свързани с тази болест.

Изследване, проведено в Япония, посочва, че екстрактът от сушен корен на цикория съдържа инсулин, тип фруктан, който притежава антихипергликемични и антидислипидемични свойства. Той помага за подобряване на чревния транзит.

Аз пия отвреме навреме цикория,

# 366
elitsa_b, не знам какво ядете, че да качвате 5-6 кила.
Много е това, страшно много.
Аз и на почивки съм се стремяла да съм режимно.

Купих си цикория преди време. Тоест кафе инка. Не ми хареса. Нещо ме заболя корема.
Впрочем няма инсулин в цикорията, а инулин.

# 367
Това, че цикорията съдържала инсулин, какво е предимството при диабет тип 2? Не се споменава за тип 1 или тип 2 е полезна тази билка, а има отчетливи разлики при двата типа заболяване. От така написаното звучи като за диабетици тип 1 е било изследването.
Аааа, инулин е съвсем различно от инсулин. Благодаря за уточнението Елора. Така тръгват митовете.

# 368
Малка поправка - съдържа инулин, не инсулин. Тъкмо се включих да пиша за цикорията, ти си го написала.

# 369
Елора, това беше преди години. Бях с нормално тегло и за две години се освиних с 10кг отгоре , които нямат сваляне. В Турция има какво да ядеш повярвай ми. Освен това всеки ден менюто беше различно и аз от всичко не мога да опитам, но колкото можех, опитвах. А колко съм си навредила с това ядене е ясно. Резултата е на лице  - ИР.

# 370
Покрай цикъла се губи желязо/бушуват хормони и оттам желанието за сладко. На мен лично по време на цикъл ми е бих казала почти добре, никога не съм имала силни болки. Откакто съм на режим обаче нямам гадното подуване с +1-2 кг. В дните пред и цикъл обаче ми е много отпаднало- хематоложката каза, че било свързано с ниското желязо (на мен 2017 г при хемоглобин 72 и желязо 3,9 цикълът ми се беше свел до макс 2 дни, иначе точен като часовник). Като качих хемоглобина вече е 4-5 дни. При мен сякаш тялото до последно се опитва да си задържи това желязо, задължително поне 2 дни преди цикъл взимам двойна доза желязо и докато свърши почти всеки ден ям дроб.
Аз открих вече великденския "сезон" Blush Какво ядох днес- 45 гр козунак (претеглих от любопитство), няколко домашни курабийки с портокал и канела, малко над половин чаша мляко, 2 варени яйца с 25-30 гр бекон, много вода, един чай, кафе със сметана. Месих козунаци- ще ги опитам утре, изобщо, ама изобщо не ме влече да ям нищо друго! Т. е. като миналата година по това време- апетитът ми даже е намален. Не мога да повярвам, че дори една салата не си направих Thinking
Аз пък видях, че цикорията тип кафе съдържа и 10-20% фруктоза, освен инулин... Rolling Eyes То по малко за някой с контролирана ИР сигурно бива, но по една кана едва ли.
Невена, правилно ли разбрах, че пиеш по 5 кафета дневно?

# 371
  • here, there, everywhere
Полезността е, че е пребиотик. Но говорим за корените и за самото растение. А напитката ако е гранулирана като нескафето си е оцветена водичка, нищо повече.
Аз съм си правила напитка от корените във френска преса. На мен ми допада вкусът, защото като дете когато родителите ми пиеха кафе, на мен това ми правеха, уж и аз кафе пия. Определено вкусът не е на кафе:).

# 372
Шарки,  наблегна на бета блокерите . Даде ми друга насока. Благодаря! Мисля, че и преди някой писа по въпроса и  това ме накара да попитам изрично Ендото, дали Небилет  и Норипрел оказват влияние на ИР. А тя ми отговори, че даже лекарите ги предпочитат да ги изписват. Но ги пия от 6г. Небилетът е бета блокер. Лексрствата ми бяха предписани заради паник атаки и , че от тях вдигах кръвно и имах сърцебиене.
Едва ли това е причината, но ще наблюдавам дали след приема ще имам някакви реакции. Дозата ми е една четвърт, но ако имат действие върху инсулина, значи не е добре. Не мога да ги спра на своя глава, но ще говоря с личния лекар.
Мисля, че Невена писа за свистенето в ушите. Да, и аз го имах , преди да мина на диета. Появяваше се час, час и нещо след хранене. Шум, бучене- нещо подобно и неприятно.
Днес продължих с измерванията с глюкомера.
Писах, че сега имам възможност да разбера някои неща за храненето си.
И с леко разочарование, но не и с изненада, констатирах, че глюкозата на втори и трети час беше една и съща-5.8 , след закуска, включваща кашкавал.
До сега винаги спадаше до изходно положение .Уж трябваше да е качествен, от близка мандра, но то за какво ли има гаранция вече.

Млечните останаха единствените храни, които не съм махнала от Януари, освен -вие си ги знаете другите. Simple Smile

# 373
Елора, това беше преди години. Бях с нормално тегло и за две години се освиних с 10кг отгоре , които нямат сваляне. В Турция има какво да ядеш повярвай ми. Освен това всеки ден менюто беше различно и аз от всичко не мога да опитам, но колкото можех, опитвах. А колко съм си навредила с това ядене е ясно. Резултата е на лице  - ИР.

Не съм била в Турция. Ако отида бих опитала нещо тяхно, но в малко количество.
На мен повечето неща, които преди ядях, сега не са ми интересни.
Миналото лято ми донесоха колеги турска баклава. Отказах първия път, ама 7 жени се разфучаха да съм се спряла с тоя режим и да се почерпя.
Оф, едно е шоколадов бонбон, друго е баклава. А що баклава и толумби съм изяла преди години, аз си знам. Организма ми обаче е отвикнал. Парчето баклава беше малко, но ме заболя страшно корема за известно време. За щастие нямах после силен глад или някакви други оплаквания. Тоест организма ми се е справил с тая баклава.
Сега баклава като видя, даже ми се гади.
На морето като бях и сме се събирали, всеки си яде каквото иска. Нямах проблем да си ям режимно.
И в ресторантите също.
Днес майка ми направи домашен козунак. Страхотен. Хапнах малко, утре пак. Празник е, много важно.
После си влизам в релси бързичко.
Цяла седмица колегите носят на работа козунаци и ядат. И ми се чудят защо не ям. Във вторник опитах малко. Смяха се колко малко парче отрязах.

Долче, от както съм на режима цикъла ми е редовен, дори и миомата не може да го спре да е точен.
Преди това имах известни проблеми. Но прим ойла доста ми помагаше.
Миомата вече е намаляла. От 6, сега 4.8.

Мари, бучене имах и аз по време на режима.
Но се хранех доста безсолно. Увеличих малко солта и нямам вече.
Как си със солта?

# 374
  • пак там
Геройче си ми ти, Елора! Браво на миомата! Hands Clap

Аз в Турция не ходя, но всяка година сме на АИ в Синеморец. Именно там мога да ям каквото си пожелая режимно - като започнеш от закуската (яйца) и стигнеш до вечерята - мога да си избера достатъчно режимни храни. А не готвя на мъжката половина Simple Smile Отделно че плувам постоянно, не лежа на плажа, или си правим екскурзии...

Общи условия

Активация на акаунт