Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 25 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Миоки, аз съм голям фен на салатите, зеленчуците, даже и плодовете. Затова съм си винаги на салатки и протеини.
Та не си представям такова хранене като твоето.
Ама не съм седнала да ти опявам.
Щом ти върши работа и ти е помогнало, харесва ти, значи всичко е точно.
Ако на някой изследванията са му наред като яде мед, плодове, тестени неща, торти, пици - ми браво.

Невена, сериозно ли има хора ядат сурово месо? Втрещена съм. Сериозно.

# 451
Невена, не, сурово не ям. Не ми се струва да има някакви предимства, а има рискове, въпреки че уж е контролирано. Дори алангле не ям, никога не ме е привличало.

Елорка, яж ги щом са ти вкусни. Само казвам, че не са нужни. Има разлика между нужно и вкусно и ти и някои други момичета в темата я улавят, за разлика от други.

Единственият човек, на когото казвам какво да прави е синът ми. Всеки друг, дори на хората от моето семейство  си казвам мнението, а те от там правят каквото сметнат за добре.

Има много хора които са на основно животински продукти и по-точно месо и повечето са били със сериозни здравословни проблеми. Доста лекари говорят за този начин на хранене включително и кардиолози тук в УК и зад океана, но ако човек не се поинтересува специално, няма да попадне на информация в мас медиите, защото не е финансово изгодно на големите корпорации.

# 452
  • Paris, France
Невена, сериозно ли има хора ядат сурово месо? Втрещена съм. Сериозно.

Да. Той отиде да живее на село и гледа кокошки за яйца и месо и купува от местните като заколят животно. Ето малко рецепти:

https://www.google.com/amp/s/www.greatbritishchefs.com/features/ … w-beef-dishes/amp

Аз не мога. Англичаните и французите ядат месото кървящо, Бляк.

На месна диета не мога да ходя до тоалетната. Аз и на кето не мога, та хапвам понякога цвекло.

Без плодове свикнах и не ми липсват, без зеленчуци не бих могла. В момента не ям много зеленчуци и ми е малко тегаво. Утре ще купя някакви.

Миоки, предполагам купуваш grass fed. Ах, какво агнешко и овче имат в Англия! Едно тлъсто, такова.

# 453
Купувам, но не само. Поръчвам онлайн основно - има няколко магазина, които продават фермерски изделия като месо, сирена, яйца, масло. Цените са забележително по-високи обаче и не мога да си позволя да купувам само такива меса.
С тоалетната нямам абсолютно никакви грижи, но и аз никога не съм яла много фиброзни храни и зеленчуците не са ми били любими, нито си падам много по салатите.

# 454
Скрит текст:
Безкрайно ме учудват хора, за които статия в булеварден вестник означава повече от мнението на хора, които от години изчитат де що има медицинска литература по въпроса.
Зависи от способността за мислене и търсене на информация.
А понякога дори не и това. Просто така им изнася на тези хора. Щом някакъв дядо е рекъл в статийка, значи важи за всички и дай да пляснем тъпа статия в тема за ИР.
Сигурно важи и за тези, които имат алергия към мед. Смело тогаз щом този дядо е рекъл, всички алергични да започнат да ядат мед.
Един човек в темата ще е първия, който ще се затърчи към бурканчето hahaha
Точно!   Smiley
И после трЕбЕ да се затичам към БП...или към гробището!  Laughing

Христос Воскресе!
Много здраве, късмет, любов, щастие и всичко хубаво, каквото си пожелаете, да го имате!     Sparkling Heart

# 455
Воистина Воскресе!

Много интересни неща сте писали. Браво!
Аз нали споменах, че ще си направя проследяване през празничните дни.
Ето резултатите от вчера:
8.30ч-на гладно  захар 5.4
Закуска към 9ч-зелена салата, варено яйце, 2-3 парчета домашна луканка и нарочно залък купешки, отвратителен козунак.
10ч-5.9
11ч-5.5
 Обяд в 14.30 с агнешко, 4-5 малки печени картофчета, зелена салата и 2 лъжици крем карамел, последното с цел проследяване на КЗ. Отбелязвам, че за първи път след хранене си полегнах. Иначе поне 25-30 мин се мотам с други задължения освен отсервиране на масата.
15.30ч.-6.5
16.30ч-6.6
17.15ч-5.5
Снощи хапнах парче кървавица и малко салата, на крак. Преди това , с мъжо напомпахме гумите на колелото  и се вдетенихме по улицата. Много добре ни дойде. Мъжо се шегува, че понеже сме без маски да карам само до първата пресечка защото глобата е 300, а на следващата се удвоява.Simple Smile Улицата беше пуста и накарах и баба да се разходи. Милата беше щастлива. Само до пресечката де.
Тази сутрин на гладно е 4.6.
Днес за последно ще хапна и 2-3 лъжици ориз от пълненото агне.
А за зеленчуците-в предишен живот изглежда съм била тревопасно. Мога само със шопска салата да се нахраня.
Като видя сергия, отрупана със зеленчуци и само салати ми се привиждат. С плодовете не е така.

# 456
Воистина Воскресе.
Много здраве, щастие на всички и по-малко хора в темата с ИР да идват.

# 457
  • пак там
Елсефи,
Хубаво е да приемеш, че в тази тема никой никога не е влязъл с идеята да поспори. Ако са възниквали спорове, те се решават с аргументи. При теб, съжалявам, аргументи не видях.

И като започнахме темата за неаргументираните реплики, знаеш ли, миналата година, към края, се оплаках в темата, че не свалям. Нямаш идея колко простотии отнесох от такива, които като теб оплюваха момичетата.

А знаеш ли колко добри съвети получих от тези момичета, същите, които плюете? Никога няма да им се издължа! Благодарение на подкрепата им и съветите, които, забележи!, не са ги взели от "един дядо доживял до 100", а са изпробвани от самите тях, започнах да отслабвам.

Момичета, не знам дали ще ви помогне, но... Случайно попаднах на един руски лекар (аз, нали знаете Simple Smile , там чета, че ми е по-лесно), който е създал система от упражнения за шията и твърди, че помагат и за отслабване. Лекарят се казва А. Шишонин, ето ги и упражненията:

# 458
Благодаря много, наскоро някой ми даде този линк тук, но го изгубих.
На мен ми трябва точно такива упражнения. Заради изкривяването на гръбнака.

# 459
Баба ми, родена 1911, е изживяла живота си в планината, забутано селце на 60 км от София. Цял живот я помня кожа и кости, кой знае какво не е яла - най-вече овче (мазно) мляко, горски плодове, ако докарат хляб, картофите почти не вирееха там, месо чат-пат...Умря 2001, на 90. Дъщеря й ( майка ми), живуща от 54 год. в равнина, в "цивилизацията", от   7-8 год.е диабетичка - бял хлЕб, сладкиши, кексове... И месо и сирене де, но явно недостатъчно.
Чърчил е живял до поне 90 год, затлъстял от десетилетия и с вечно забучена пура... Така че, писано е в гените...Grinning

# 460
  • Пловдив
Птиче, и аз години си бях дебела и си мислех, че съм безволева. Пък то било висок инсулин. Той ме карал да похапвам. Е, не отричам и емоционалното похапване.
Да, кроса е за хора с по-малко кила. Аз съм с дискова херния и го включих като станах 95. Принципно лекарите заради дисковата ми забраняваха въобще да карам, ама аз не съм много послушна.
В началото карах по 10 минути. За да свикна.
Петте тибетци не ги пропускай.
Опитай и медитация и дишане. Дълбоко дишане и със смяна на ноздрите.
Ако ти се намира каквато и да е рецепта за глюкофаж, не мисля, че в аптеката ще ти направят проблем.
Тибетците и аз в началото ги правих трудно. Повечето упражнения вместо по 21 ги правех само по три пъти, максимум 5 Grinning Постепенно от самосебе си се увеличиха бройките.
Точно тибетците ми помагаха много за кръста. Само не се пресилвай. Прави ги бавно, както трябва с дишане и колкото броя повторения можеш. Ако на някое можеш само 3 пъти, толкова.
Колкото до грешките.
И аз съм грешала. Експериментирала съм сама със себе си.
И ти трябва да минеш през същото.

Утре може да се окаже, че нещо, което аз съм ти казала или друг, на теб ти влияе не толкова добре.
Но си опитала. Ще сменяш, ще търсиш.

Мииии elsefi...чувствителни сме на глупости Grinning
Аз отново не разбрах защо я пусна.
За да видим някакъв дядо дето познаваш и който яде мед. И как изглеждал. Ми браво на човека, жив и здрав да е.
И какво от това?
Нещо това трябва да ни докаже ли?
Все едно да взема снимка на кльощавата съседка как яде торта и да я сложа тук.
Някак си не върви. Предвид темата. А и предвид, че хората сме различни.
Само че в тази тема по едно нещо си приличаме.

Сега може ли да дадеш поста на Миоки, която уж пише, че сме длъжни да се храним като нея.

Елора, нямам намерение да ти доказвам каквото и да било, това ще е борба с вятърните мелници. Що се отнася до неразбирането за поста ми, ами и аз не разбирам защо много неща се постват, но не критикувам. Само не разбирам, защо така удобно мълчиш на примерите на Невена в семейството  й, а се дразниш на примера, който давам аз, не мисля, че по нещо се различават. Защото другата причина да сложа статията е, за да я подкрепя в това, което твърди. И не, не е същото, ако покажеш съседката с тортата, освен ако и тя не е на над 100 години. Това, че теб с нищо не те обогатява моят пост, може да не е валидно за други. Не се чудете, че все оставате едни и същи тук да нищите здравето си, много хора просто не смеят да изкажат мнението си.

# 461
Така е, гените са си от значение, но и епигенетиката е от изключителна важност и тя може значително да промени това което ще ти се случи в здравословно отношение. Отделно, епигенетиката влияе не само на нас, а и на следващите поколения и това че нашите баби и дядовци или родители са изглеждали относително здрави или живяли до дъблока старост, не означава че и ние ще сме така, дори да сме взели техните гени.

Прекалено много фактори влияят на здравето и се натрупват в продължение на целия ни живот, за това и не е възможно да се изолира един или дори няколко фактора, които са били предпоставка за добро здраве и дълголетие. За това и темата за здравословно хранене и начин на живот е толкова спорна и за това примери като онзи дядо на 103г са частни случаи и не могат да бъдат пример, който да се отнесе към всички или дори малка част от хората.

# 462
И моя дядо беше пчелар и ядеше мед с лъжицата. И ракия и вино пиеше. Но цял ден копаше на двора. Не е развил ИР защото имал сериозно движение цял живот.  Почина на 92 , защото не можа да преживее смъртта на баба ми. Но защо   постваш такава статия в тема за хора  с ИР. Питам се, защо си решила да я постнеш точно в тази тема?  С какво би ни помогнала тя на нас болните с висок инсулин?

# 463
Миоки, на същото мнение съм. Затова има значение дали бъдещите родители са наркомани, пушачи или алкохолици, примерно. Но гените са една много добра основа- и е жалко  когато човек не се възползва от този късмет.
Елсефи, според мен, всеки е свободен да изкаже мнението си. Вече дали смее да го направи си зависи от него. Аз като търся начин да си подобря здравето не оставям няколко по-рязки мнения на потребители да ми влияят до степен, че да не чета и пиша повече- преразглеждам аргументите, осмислям ги, пробвам различни неща. За мен е много ценен личния опит на другите. И щом постигналите най-голямо подобрение са минали от едната крайност в другата- търсейки по-добро здраве- поучавам се от опита им и пробвам дали и при мен действа. Иска ми се при мен да ставаше по-бързо, но не съм тръгнала да се отказвам- ето, имам периоди на застой с кг, но пък показателите ми и начинът по който реагирам на въглехидрати се подобряват. Би трябвало вече да си свикнала на стила на писане на Елора Grinning Но това че мъжът на Невена яде кроасани и е добре, че този дядо на тази възраст яде мед и  е на 103 не се отнася за хората с ИР, за съжаление. Принципно, възможно е да се повлияе добре ИР и с умерен (но все пак намален спрямо  стандартния) прием на въглехидрати, не е нужно съвсем да се изключват- но много зависи от конкретния случай и индивидуална понисимост. И все пак, след постигане на целите и при положение, че се понасят добре- никой тук не е казал, че не може да се включват и малко повече въглехидрати. Прави ми впечатление обаче, че хората които се появяват тук и "изчезват" са доста често хора които НЕ са склонни, дори и за известно време, да намалят въглехидратите. Техен избор, тук никой не може да наложи насила хранителен режим- каквото и да се пише в темата, всеки сам си слага лъжицата в устата, нали така. Blush
Елица, надявам се, че не се лъжа и не бъркам вече потребителите Blush - но и ти отначало дълго пробваше да подобриш ИР с повече въглехидрати, нали?

# 464
Да. Аз отскоро ям месо след много дълги опити да излекувам ИР с вегетариански режим. Боря се от години с ИР през това време много хора се справиха и   забравиха, а аз продължавах да се боря. Всякакви начини пробвах. Единия беше на бобови и салати без никаква мазнина. Но явно движението не ми беше достатъчно и не се получи. А спортувах доста , но ядях 5 пъти на ден. И все си бях гладна, само си вдигнах триглицеридите. Друг ефект нямаше. Пробвах и само риба и салати,и пак не бях Ок. Сега вкарах и месо и сланина и маи взех да влизам в релси. В момента държа въглехидратите около 50 гр на ден и се чувствам супер. Последното , което установих е че като пия метформина на обяд около 11 часа, КЗ сутрин ми е по- ниска от вечерната. Другото хранене ми е около 16-17 часа.

Общи условия

Активация на акаунт