Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Тити, като става дума за креатинина... Пиеш ли много вода?
Преди време моят креатинин беше дори малко под долната граница / а твоят е референтен! /. Посетих нефролог и ми каза, че е от пиенето на много вода, аз наистина обичам да пия поне 2-3 литра дневно. Проблемен бил високият креатинин. Каза ми да не се тревожа. В последствие влезе в референтните стойности. А и аз се бях ошашкала. Hushed

# 571
Сега в Странджата продават агнета. Малки са , но са много добре хранени с трева и мляко. Ако искаш инфо, пиши ми на лс. Знаеш и аз не бях по месото. Но проядох агнешко защото с малко  парче се засищам.

# 572
Тити, води се добавка, но пак си е (като) хормон.

# 573
Хора, от тази добавка се чувствам жива и много добре. Не знаете какво ми беше преди време.
Сега не чувствам Ок от тази кръвна захар.
Постоянно съм гладна, което не е типично за мен.
Не пия много вода.
Други зеленчуци досега нямаше. Освен айсберг и марули. Ама то и от тях колко да ям, 100-150 гр.
Ами не се наяждам.

# 574
Тити, трябва да си оправиш храненето и да пиеш достатъчно вода. Никой не те съди за добавката, просто явно  ти е дошла в повече.

# 575
Обич Синеока, честита радост! Да сте много щастливи Heart
Благодаря ти за полезните съвети. Аз съм с влюбена в спинига, имам си и професионално колело у нас, отделно се движа доста пеша. Може би трябва да намаля кардио в посока на повече силови транировки. Правя го за по-добра инсулинова резистентност, разбира се, бих искала и да съм по-слаба, макар сега да съм с нормално БМИ.

Целта ми е здраве и редовна овулация, не толкова естетична, за Мис България ми е късно Simple Smile

# 576
Благодаря ти, Теодора!
Точно същата цел имах и аз - редовна овулация и подобряване състоянието на яйчниците.
От сърце ти желая съвсем скоро да си в отчетните! 🍀

# 577
  • Paris, France
Тити, като става дума за креатинина... Пиеш ли много вода?
Преди време моят креатинин беше дори малко под долната граница / а твоят е референтен! /. Посетих нефролог и ми каза, че е от пиенето на много вода, аз наистина обичам да пия поне 2-3 литра дневно. Проблемен бил високият креатинин. Каза ми да не се тревожа. В последствие влезе в референтните стойности. А и аз се бях ошашкала. Hushed

Не съм съгласна, че патологично ниския креатенин е ОК. Не е. Нисък креатин имат старци, хора с атрофирали мускули, мускулни дистрофии, болни бъбреци и черни дробове. Не е добре. Точно мускулите горят глюкоза. Има връзка нисък К. И ИР.

Не казвам, че трябва да е на горна граница, а че не е добре да е на долна и не е нормално да е под нея.

За Тити не е много добре да яде желязо и затова не е и много добре да яде много месо. Може би риба. Зехтин, червено цвекло, лимони са полезни.

Обич, я дай едно рамо на belle femme, която от години се бори с килата, обаче прави Хипогликемии след ядене и не отслабва на Узунов. Нещо е от лептин май.

# 578
Маруля, яйца, малко домашно сирене, ядки,
кокосово масло, единн плод на няколко дни.
Не съм много по месото.
......
Стремях се нисковъглехидратното веге хранене, клонящо към Зона. Не ям бобови или зърнени. Да имам различни ядки и семена.

Ами, страх не страх, ще включа месо, но то е от месарница, няма да е домашно.
Ясно, нищо не ядеш значи. От къде очакваш да си набави тялото ти строителен материал за хормони, поправка на порведени клетки, изграждане на мускули и изобщо градивни елементи?

Внасяш малко енергия с мазнините, но ти липсва строителен материал. Нищо чудно че си гладна. Без протеини, никакви мускули не може да изградиш, а както каза Невена, с това кардио и без достатъчно протеин, тялото ти си го взима от мускулите, а той там не е безкраен.

# 579
  • Paris, France
Не мога да не се съглася с Миоки. Мазнини си имаме, но протеин трудно се набавя. Не съм фен на протеин на прах, но за хора, които не толерират генетично месо и желязо е идея. Доказано е с хиляди проучвания, че ниският протеин скапва мускули, сухожилия, мозък даже. Косата и ноктите няма да ги броим.

Няма как да се подобри ИР без протеин.

# 580
При такова хранене не съм учудена, че Тити не се е чувствала добре. Гладуването съсипва и ЩЗ, не само мускули, кожа, нокти и т. н.

# 581
Благодаря ви!
Ще се подложа на леко протеинова диета.
Купих си една добавка за кръвна захар Гликолевел.
 Добре, че инсулинът ми е по- нисък от захарта за сега, само да не хвръкне и той...
Имам домашно телешко филе и домашни луканки.
Нали протеинът трябва да е 0.8-1 гр на активно тегло. ( 0,8/1 *43). Аз съм дребна - значи около 50 гр на ден ще ми трябва.

# 582
Нали протеинът трябва да е 0.8-1 гр на активно тегло. ( 0,8/1 *43). Аз съм дребна - значи около 50 гр на ден ще ми трябва.
На теб ще ти трябва доста повече. Минимум 65гр за нормална средностатистическа жена, а ти като тренираш усилено, даже и повече ще ти трябва. 50гр са крайно недостатъчни.

# 583
  • Paris, France
Нуждата от протеин е индивидуална. Чувствам се много по-добре на повече протеин. 1.5-2 грама на активно тегло ако не искате загуба на мускул докато слабеете на кетогенна. Яла съм и повече и се чувствам добре, но понеже подкислява пия цитрат.

Тити, ВХ явно са много щом имаш КЗ 6 на гладно. И хипертироидизмът също причинява ИР. Ядките аз бих ги махнала.

# 584
Поредната вегетарианка с разбити всякакви хормони в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт