Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 197
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Какво мислите и някой има ли достатъчно информация за лептиновата резистентност?

Titi- Piti, горещо препоръчвам книгата Managing Leptin 👍

Teodora Yolcheva, малко късно се включвам по питането, защото наваксвам с темата на по-големи периоди, но мога да споделя опит.
Повече от година преди бременността значително увеличих двигателната активност.
Пиех магнезий, йод и селен, както и фолиева киселина.
Месецът, в който забременях, съвпадна с годишната ми почивка от тренировки, което,  предполагам,  също има значение,  защото бях добре отпочинала.
Предишния месец се бях консултирала в подфорум Искам бебе за едни хранителни добавки,  но докато ми ги доставят мина време и към момента на зачеване ги бях пила няма и месец. Въпреки това мога да препоръчам да се потърси мнение и там, ако прецениш за необходимо.

P.S. Редактирах след като постът вече беше прочетен от съфорумката. Hands Thumbsup

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 18:48 от Обич Синеока

# 556
Не знам какво се случва с мен и какво да предприема. Не знам лептиновата резистентност може и да е налице при мен...
Много четох и установих, че високият ми кортизол може би покачва кръвната ми захар. Защото сутрешен , следобеден кортизол все ми е висок. Ама аз и си живея вечно в стрес.
Усещах, че не ми е много Ок и вчера пуснах някои изследвания.
Ще пробвам да ги кача.

# 557
Тити пити, когато си измерваш кортизол е добре няколко дена преди това да не се спортува, а само разходки. Как ти е вит Д и Б12?

# 558
Елица, а кафето трябва ли да се спира?
Тити-Пити, хиперфункция на ЩЗ, Базедова болест може би? Много ниско ТСХ...

# 559
Да, знам, че се взема кръв в покой при изследване на кортизол.
Ами Д и Б 12 са ми неоптимални. А и забравям да ги пия.
До сега приоритет ми беше щитовидната жлеза. Е с една добавка я побутна да проработи. Видях, че отивам от хипофункцията към хипер. Ще намаля добавката.
Обаче едно като оправя, друго се разваля.
Как да смъкна тази захар?
Не се чувствам никак добре, така...
Каква добавка да взема?

# 560
Долче, аз се бях шашнала , че ми е висок кортизола и Лл директно ме пита дали съм спортувала, а аз наистина се бях изкъртила на фитнеса деня преси изследването. Кафета не пия, та за тях не ми е ясно вдигат ли го. Повторих изследването няколко дена след това и кортизола вече си беше много в норма. Знам че кортикостероиди много го вдигат, но за кафе не съм се интересувала

# 561
  • Paris, France
Обич Синеока, честито бебе. Да сте живи и здрави и много щастливи заедно! Браво за постигнатото.

Тити, хипертироидизъм - как са ти другите щитовидни хормони? Ниският креатин е силно проблемен. Нормално е като нямаш мускул да е такава захарта. Захарта е ужасна. По колко грама протеин ядеш дневно. Движиш ли се?

С тези стойности - лекар и то спешно.

Високият кортизол може да се постигне с лекарства.

Ниски Б12 о Д, а не ги пиеш. Каква е тази добавка? Аз бих я спряла за известно време и после бих я намалила.

Всичко ти е зле.

На каква диета си. Опразваш ли се редовно от глюкоза?

# 562
Тити, пиеш ли магнезий? Мисля, че би ти се отразило добре...А каква е добавката която пиеш за ЩЗ?
Елица, мерси.

# 563
Тити , от магнезия и вит Д съм много доволна.  Забравям с седмици за тях, но в момента в който ми се разбие съня веднага се сещам и ги почвам. Три дена да пия и вече влизам в релси и почвам да си спя дълбоко. Пии магнезия вечер

# 564
Пия изсушената говежда жлеза. Защото от две години се боря с хипотиреоидизъм. Щитовидните хормони и те мръднаха, иначе бяха на дъното. Последно декември съм ги мерила. Сега нямах възможност. По-нататък ще е...
Пия доста добавки.
За кортизола ще взема Ашваганда.
Протеини... Уф, нали не ям много от тях.
Постоянно съм в лутане за храненето. Ами проблем ми е. Но определено не ям въглехидрати,  те ми идват от зеленчуци, ядки, млечни, черен шоколад и някой плод.
Карам велоргометър, йога.

# 565
И аз като Елица много бързо се повлиявам от магнезий и го пия вечер малко преди лягане.
Тити, тази жлеза мисля, че си е хормон, не просто добавка.

# 566
Пия изсушената говежда жлеза. Защото от две години се боря с хипотиреоидизъм. Щитовидните хормони и те мръднаха, иначе бяха на дъното. Последно декември съм ги мерила. Сега нямах възможност. По-нататък ще е...
Пия доста добавки.
За кортизола ще взема Ашваганда.
Протеини... Уф, нали не ям много от тях.
Постоянно съм в лутане за храненето. Ами проблем ми е. Но определено не ям въглехидрати,  те ми идват от зеленчуци, ядки, млечни, черен шоколад и някой плод.
Карам велоргометър, йога.
От написаното оставам с впечатлението, че ядеш добавки, а не храна. Пиеш какво ли не, че ще добавяш и още, а протеини не ядеш много. Какво ядеш всъщност?
Същевременно се скъсваш от спорт... нещо схемата ти нещо хич не е наред.

# 567
  • Paris, France
Тити, жлезата си е хормон, както Долче ти писа. Намалявай, защото положението е зле. Йод и селен приемаш ли? Щитовидните хормони се правят от йод. И магнезий, Б12.

В ядките има много ВХ и мас, но няма протеин.Гъби? Ти се хранеше вегетариански основно, нали? Тези вх са ти излишни при такава КЗ на гладно.

Тоя велоергометър ти изяжда електролити и протеин.

Креатинът на 95 годишната ми съседка беше по-висок.

Всичко е зле, Тити. Бягай на лекар.

Храненето ти явно не дава резултат.

# 568
Маруля, яйца, малко домашно сирене, ядки,
кокосово масло, единн плод на няколко дни.
Не съм много по месото.
Това, което пия е добавка, без рецепта е. Но ми е Ок от нея. Нямам симптоми на хипофункцията.
Преди пиех келп. Селена също, но съм го предозирал и го спрях.
Стремях се нисковъглехидратното веге хранене, клонящо към Зона. Не ям бобови или зърнени. Да имам различни ядки и семена.

Ами, страх не страх, ще включа месо, но то е от месарница, няма да е домашно.

# 569
Сърдечно благодаря за пожеланията,  Невена!
Бях желязна по отношение и на движение,  и на хранене през всеки един ден и научих много за себе си през този период.

Тити-Пити, по какви причини не приемаш по-разнообразни нисковъглехидратни зеленчуци? Успяваш ли да се заситиш при сегашното си хранене?

Общи условия

Активация на акаунт