Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 118
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Paris, France
Тревичка, поздравления за бързия и праволинеен напредък. Страхотно е, че си успяла вече да се справяш без Метформин и не остава много.

За пикочната киселина - в първия пост сме писали какво да се прави. Това е киселина и алкализацията я неутрализира. Пие се повечко цитрат - калиевия е най-алкализиращ, магнезиевият ни набавя магнезий.

ВМ-НВХ е убийствена за бъбреците без алкализация. Допълнително се изхвърлят боклуци при слабеене.

Оттук нататък те съветвам да не се хабиш да изследваш КЗ и инсулин по е 6 месеца, а да се концентрираш в диета, добавки и след време спорт. Това е защото, въпреки високия инсулин ти проблем с КЗ реално нямаш.

Увеличи цитратите! Не много, но да речем 3-4 пъти на ден по половин лъжичка, чаена!

Магданоз - по две връзки на ден както съветва Елора или подобно, съдържо К1 растение. Това е заради скачането на инсулина на първо час, но и алкализира.

След месец можеш да пуснеш пикочна да видиш как се движи и правилно ли действаш.

Б12 е висок, но може би пиеш допълнително???????

Д3 е добре.

Успех ти желая. Много хубав и позитивизиращ пост, от които всички имат нужда. Дано повече такова се появят!

# 601
Тревичка, какви храни избягваш, за да не ти се вдига пикочната? При майка ми негативно отражение даваха листните зеленчуци, а не месото както е широко разпространено. Тя беше с подагра и с бъбречни проблеми. Откакто е на режим няма пристъпи и пикочната ѝ значително спадна.

И още нещо, пикочната киселина играе роля на произвеждан от тялото антиоксидант. Повишени нива може да има в следствие на вътрешно възпаление и висок оксидивен стрес.

Изобщо теорията за алкализирането чрез храна е такава - само теория. Не е доказано като факт.

# 602
Невена, Миоки, благодаря че ми обръщате внимание! Пия магнезиев цитрат 200мг и обикновен магнезий 400мг, че имам доста от обикновения. Видях в DM някакъв алкализиращ препарат на прах на марката Mivolis - немско е. Доста му се чудих, но не посмях да го взема. Ще купя калиев. Да не ми завиши нивата на калия, сега ми е 4.9 при граници 3.5 - 5.6. Витамини пия, да - от всички, които са изследвани, плюс А, Е, С. Правя и инвитро процедури, та са ми особено важни и за там В12, Д3 и фолиевата. Сега ще го спра В12 и ще включа още малко фолиева, защото я бях предозирала и съответно спряла, както и Д3 беше предозиран и сега съм на много малка доза и от него, та ще сложа още мъничко. Относно магданоза момичета - абе много ме е страх, че е страшно нитратен - затова ям, но по - малко. Като чета две връзки си представям как поглъщам шепа отрови.
Миоки - вътрешно възпаление нямам - днес правих СУЕ, ДКК с диференциално броене, CRP - всичко в норма - това по повод увеличен шиен лимфен възел. Ще прочета за този висок оксидивен стрес. Иначе четох, че спанак, лапад, консервирана риба тон, гъби, аспержи и май броколи вдигат пикочната киселина и не ги ям. Имаше и още, но не ги помня. Месо не ям прекалено много, пробвах без него в началото, но предпочитам да си го хапвам - мръвкарка съм си, обичам месце. Ще прочета пак в първия пост за тази пуста киселина.
Аз ново обременяване и не възнамерявам да правя скоро. Но ми стана странно как инсулина днес е 4.87 и е паднал толкова след само три месеца режим и вече без метформин. Чудех се как да знам, че КЗ и инсулин са ок, без да се изследвам и си разсъждавам , че след като килограмите падат, макар и вече по - бавно, спазвам си храненето и се чувствам добре - значи и те са добре.
Този начин на хранене вече ми харесва много, свикнах сравнително бързо, чувствам се лека, сякаш не ходя, а летя:) сутрин съм свежа, спя по цяла нощ, без да се будя. Правя си от време на време нещо като соленко - солети от сусамово, ленено, кокосово брашно и малко тиквено и шипково за цвят. И 90% Линдт шоколад - тези двете работи са ми прегрешения и сигурно веднъж в месеца бабек - за разкош.

# 603
  • Paris, France
Миоки, доказано е, че цитратите свалят пикочната киселина. Напиши  citrate lower uric acid и ще ти излезе. Да, важна е в някакви граници, но ако е силно повишена се отлага в стави. Не е добре да скача толкова. Средна е ОК. За останалото съм съгласна.

Тревичка, възрастта ли е проблем, че правиш ин витро с такъв инсулин? Ако си млада ми се струва по-разумно да изчакаш да оправиш трайно килата и инсулина за да имаш здрава бременност. Много жени, ако нямат запушени тръби, забременяват спонтанно след като отслабнат и си нормализират хормони и витамини. Инсулинът скача при бременност, нормално е, но ако е бил висок преди нея е опасно и за майката и за здравето на плода. През бременността не може да се храниш кетогенно ако не искаш дете с панкреас, който не е срещал глюкоза във вътреутео мото развитие и няма да я толерира. Метформин също не е препоръчително да се пие. Помисли по въпроса!

Нитратите от зеленчуци са много, много полезни. Вредни са нитрозамините от колбаси. Яж си го смело! Ако искаш мога да ти намеря обяснението. Всичко, което произвежда азотен окис в организма като аргинин и цитрулин, например, ще ти е в полза за кръвообращение и отслабване, но и за здравето. Е, без да прекаляваш, разбира се.

# 604
Чудех се как да знам, че КЗ и инсулин са ок, без да се изследвам и си разсъждавам , че след като килограмите падат, макар и вече по - бавно, спазвам си храненето и се чувствам добре - значи и те са добре.
Ето това е най-важното и на него трябва да обръщаш най-много внимание.

Ако нямаш симптоми, усещаш подобрение във физическото си здраве, референтните стойности в изследванията са само ориентир и са моментна снимка в този ден и час какво е било положението, което не значи че през останалото време е така.
Отделно стойностите на голяма част от показателите са смукани от пръстите и базирани на погрешни теории като например холестерола. За витамините изобщо няма да отварям дума освен, това, че това, че в кръвта има определена концентрация, не значи, че и в тъканите е еквивалентна, а то там е важно и това с изследване няма как да се провери, за това се научи да наблюдаваш и се доверявай на тялото си на първо място.

Невена, това че цитратите свалят пикочната не споря. Може би е така както казваш. Казвам, че насилственото сваляне или повишаване на даден показател с лекарства и добавки не е непременно добро нещо. За да е повишено/завишено нещо, има причина и трябва да се открие причината, а не да се маскира проблема. За това и пиенето на витамини например, без доказана липса е в най-добрия случай пари на вятъра, в най-лошия изкарване от баланс на други елементи.

# 605
  • София
Здравейте и от мен, момичета.
Писах преди няколко седмици споделяйки само инсулин и КЗ, но сега бих искала и съвет относто другите изследвания.
Това, което препоръча ендокринолога да изследвам беше много, аз се свързах с допълнителния си фонд и те покриха част от нещата, а аз искам да питам вас за мнение, относно тези, които те не покриха, дали да направя всички?

Това изследвах, покрай застраховката, а са ми изписани още:
фибриноген
Желязо
Хомоцистеин
Остеокалцин
b-cross laps
С-пептид
б-12
б-6
фолиева киселина
Цинк
Селен
Мед

Бих искала мнение за това, кои са нещата които трабва задължително да направя и кои мога да си спестя (предвид финансите, да знам че здравето няма цена, но в момента няма да мога да си позволя всички)

Иначе намалих въглехидратите много, единствено слагам по половин лъжичка мед в кафето, още не мога да го пия без подсладител, но ще се помъча. Не обичам магданоз, но намерих начин да го консумирам така, че да ми харесва що годе - 2 -3 връзки магданоз, една краставица и половин кофичка кисело мляко. Става много поносимо Simple Smile И от време на време вечер си сипвам по чаша бира, знам че не трябва, но намалявам постепенно.
Иначе друго не ми липсва, карам на салатата от магданоз и краставици и месо - пиле, днес на риба цял ден, яйца -  ще видим и какво друго ще включа постепенно.

Имам и въпрос относно Mg виждам, че е в нормите, но имам крампи почти всеки ден. Би ли имало друга причина за крампите, шом нямам никък Mg?

# 606
Невена, възрастта е причина за инвитрото - септември навършвам 42г. Имам замразени ембриони от ДЯ, но в близките три месеца няма да правя трансфер. Надявам се през това време да задържа инсулин и КЗ в норма без метформин. Кой знае от кога я влача тази ИР, че не можах да забременея нормално. Разбрах за магданоза - не се труди да търсиш обяснение - и това ми е достатъчно. Благодаря!

# 607
Джинджър, аз лично, не бих изследвала нищо друго повече щом финансиите са пречка. От тези е видно какви са ти проблемите. Вероятно и други неща са ти разбутани, но по-скоро се съсредоточи върху храненето и движението и си оправи ИР. Като оправиш тези, другите ще си дойдат на място каквито и да са те.

# 608
  • Paris, France
Брех, Джинджър, издавай името и адреса на доктора, който ти е изписал всичките тези изследвания!

Щом са ти изписани ги правиш всички. С пептиди е нещо за диабет, не разбирам защо са ти го поискали, мисля, че може да почака. Другото с л крос нещо си не го знам какво е. Бих направила витамините с хомоцистеин а и после останалото при липса на финанси. Другото е да изчакаш, но през това време да си пиеш добавките и да си оправиш диетата. Слагай парите от бирата в една касичка и като се съберат, бегом в лабораторията.

Крампите не са само от липса на магнезий. Може да пробваш малко морска сол, че натрият ти е ОК.

Имаш доста хлорид и можеш да си помогнеш с цитрат за алкализиране и за пикочната. В предишния пост съм обяснила.

Не са ти нужни по 3 връзки магданоз. Една е предостатъчна ако го ядеш редовно.

Бирата отива в отпуск за доста дълъг период.

Виждам, че свободния Т3 ти е нисък - селен? Ако седи нисък никога няма да имаш добър резултат с отслабване. Ниския Т3 е недиректен признак на лептинова резистентност. Моят беше на горна граница и затова се чувствам супер на кето и лесно отслабвам, но пък като падне още повече лептина ми спира цикъла.

Кантарът върви ли надолу? Ако да, медът не е особено проблемен, но е добре да се махне. Ще свикнеш. Сега мога да слагам захар в кафето, но свикнах да е горчиво и ме ми липсва. 2 години след спиране по влога ме блазнеше.

Имаш късмет с инсулина на гладно.

Това засега, че не мога да поглеждам изследванията. Ако се сетя още нещо ще ти пиша.

Тревичка, щом си с ДЯ можеш да чакаш и повече. Възрастта + проблемите с инсулин те слагат в повишен риск от гестационен доабет, прееклампсия, еклампсия. ИР не се оправя за 6 или 12 месеца, дори с кански усилия. Ти си знаеш, де.

Емисии, да ти пожелая оздравяване, лека бременност и здраво бебе тогава.

# 609
  • София
Благодаря за отговорите, толкова сте мили и полезни - темата е страхотна!
Това, което чета и назад в тази и в миналата е, че на първо време (след края на ИП) ще пусна Б витамините и селена. Той изписа също и някакъв чек на урината, странен за мен. 24ч събираш урина в кофа и накрая разбъркваш и носиш, но и това не съм направила още.

Лекарят открих случайно, но се оказа интересен тип. Звъннах на най-близката клиника до вкъщи (Гриинберг Младост) и просто записах час за ендо. Понеже часа беше в работно време си планирах 30-40м, а се оказа че стоях там почти 2 часа. Беше изключително детайлен, разпитва ме за всичко в миналото ми, за лекарства, за операциите, за ражданията, за кърменето даже, за семейни предпоставки, съблече ме по гащи и сЮтйен и ме огледа мн обстойно, жлези, окосмяване, лимфни възли, после гледа и на ехограф, мери някакви неща с един апарат. И непрекъснато повтаряше как всичко е свързано. Пита ме за кръвна група, прием на лекарства сега и в миналото и тн. Доволна съм наистина. До сега никой не ми беше обръщал толкова детайлно внимание. 10г пих протизовачатъчни заради поликистоза, и накрая направих лапароскопия и се оправих, а той каза, че е ИР и поликистозата (е и диабет де) имат пряка зависимост.
Готин чичо-дядо Simple Smile Румен Милошов се казва, преглежда май на няколко места, но аз ходих в Гриинберг (Младост)

Не съм се мерила за килограми, но аз от скоро промених храненето.
Иначе бирата ми е по скоро социална Simple Smile След работа се взимат децата (2г и 4г) после вкъщи игри, готвене, къпане оправяне, приспиване. И като мине всичко в половинката сядаме и си отваряме по една бира за релакс. Та по скоро от тази гледна точка ще ми липсва, но няма да умра без нея, определено.

# 610
Познато ми е това с бирата, всичките ми приятели са бираджии, начело с мене... Оставила съм си все още по някоя и друга бира с тях от време на време, обаче това хич не е често в моя случай. Веднъж на седмици, а откакто обявиха извънредно положение вече доста по-дълго стана (вкъщи биране купувам и не държа - прекалено много я обичам и няма да устоя). Ако се случи да излизаме по-често - ами аз пък и айрян обичам, с него също така добре ми върви приказката. Това с уточнението че на мен млечните поначало не са ми проблем и не се притеснявам да пия айрян, за който не е ОК с млечни май остават вода, кафе и чай...
Иначе ако само се гледа да е НВ, уж малко бяло сухо вино не би било проблем, но поне аз не бих окуражавала никого да пие алкохол ако сега тепърва се опитва да се вкарва в ред и да бори съществени проблеми със здравето.

# 611
Ще трябва да я смениш бирата с нещо друго, чайче например Simple Smile или костен бульон. Викат ѝ течен хляб и не случайно на мъжките шкембета им викат бирени.

# 612
  • Paris, France
Джинджър, противозачатъчните не лекуват поликистоза, а само замазват временно положението. Благодаря за подробните обяснения за лекаря. Ако кажеш, че подкрепя ВМ-НВХ ще помоля направо Елора да му сложи координатите на първа страница. Пожелавам ти бързо излекуване.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 22:37 от Nevena Virolan

# 613
Магданоз в такива количества не бих могла да приема. 

Защо?

# 614
Всъщност е лесно да се яде повече магданоз, но ако се е ползвал предимно за украса, изглежда трудно. Една връзка в салата айсберг с домат и пресен/червен лук е префектна комбинация. Върху гъбена супа (току-що нарязн в/у  всяка порция) или гъби с масло, дробчета, Невена беше дала рецепта за табуле по-назад. Просто трябва да се свикне. Преди обичах с киви, зелена ябълка, банан и лимон на смути, може би с краставица, авокадо и лимон би бил добър вариант, но не съм пробвала, предпочитам да си го дъвча. Разбира се, ако човек не понася магданоз, историята е друга, но на някой може да му е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт