Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Елица, защото бях започнала да виждам най-ниските стойности на КЗ 2-3 часа след вечеря- а абсурд чак да съм била в хипо при 4,5- 4,9. Исках да изместя часа на ниската захар така, че да е към сутринта ( а не между 23 и 3 ч)...Понеже не исках да пия всеки ден по 2 хапчета от 1000 мг на гладно, започнах като изместих едното хапче само. Четох, че някои хора се чувствали по-добре като пият хапчетата на 2 пъти (на мен не ми се експериментираше това да е сутрин и вечер). Понеже бавните хапчета започват да се освобождават 7-10 часа след приема (обикновено са поне 8 ч) реших, че тази толкова хубава КЗ след вечеря се дължи на хапчетата от предишния ден. И може би между 3 ч и 10 ч остава "прозорец" в който хапчетата все още не действат достатъчно активно. Не знам, безсънието ми ли влияеше на КЗ или КЗ на това да не спя, а със сигурност и магнезия влияе добре сега. Много ме е яд, че не мога да премеря КЗ. Но се чувствам добре, това е показателно...
Не съм съгласна, че другата тема е замряла, защото и се е променила атмосферата. Напротив, пишещите тук спряхме да пишем там (мен там дори ме обвиняваха- че всеки ден ям царевични пръчки и понички, защото съм ги сложила в кутията за храна за училище). Вече, ако на някой му пречи, че съществуваме, си е негов проблем. Аз нямам нужда никой нищо да ми доказва, спокойно. Blush Аз отдавна съм спряла да я чета дори онази тема, но обратното явно не важи.

# 481

Хм, замря, защото не се спряхте, докато не направихте атмосферата същата като тук. Задай си същия въпрос защо няма никой с различено от Вашето мнение тук.
Аз така или иначе се отказах да споря  както казаха "вятърни мелници"
За какво да си показвам изследванията, нещо ще се промени ли? Някаква си там отслабнала и оправила инсулин и кз с веганство и то за много кратко време. И съм сигурна, че има още като мен, които не виждат смисъл да доказват нещо на някой, който не вижда по далече от носа си. Излей си сега злобата, както направи на лични. По грозно не може и да бъде.
И каква точно я направихме атмосферата там? Нищо и нямаше. Всеки може да отиде и да види. И ще види, че лъжеш и то нагло.
Или просто като прочете темата, ще схване каква е атмосферата и ще разбере, че ти всъщност имаш проблем, а на атмосферата нищо и няма.
На всичкото отгоре си и лъжкиня. И то нагла лъжкиня. Злобата ти си я изля.
Имаше наглостта да ми пишеш на ЛС и да ми забраняваш да съм пишела.
Абе ти за коя се мислиш?
След като твърдиш, че веганството е полезно и лекува, СИ ДЛЪЖНА да го докажеш. С изследвания. Така както аз съм го направила и много други тук.
Иначе си оставяш една лъжкиня.

Я дайте линк да я видя тази тема за веганско ИР. Що толкова реват?

Заповядай
https://www.bg-mamma.com/?topic=1181000

За нея явно атмосферата е отровна, защото сме писали и там.
А всъщност  ясно съм написала, защо съм направила темата и спорове не е имало. Само че мозъка и възприема всяка наша дума за заяждане. Даже и добро утро да и кажеш, тя ще го приеме за обида и заяждане.
Но явно просто и пречем, че въобще съществуваме. Дразним я, че ядем животинска храна.
Въобще, за мен тази жена има огромен проблем.
Мисля, че и трябва кюфте.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 23:37 от Елора

# 482
Колкото и да ми е бил неприятен някой, никога не съм му казвала да спре да пише в някоя тема, нито съм го обиждала. Нито съм казвала на някой, че не го чета- и не визирам с тези думи Алина. Това е публичен форум, все пак, всеки може да пише- стига да спазва правилата на форума.

# 483
А бе не знам кой каква атмосфера е развалил, но знам едно, когато има интерес към дадена тема, то има и много потребители, които пишат в нея.
Атмосферата в темата за Ковид да не би да е много приятна? Ама там всяка минута има поне по един пост. Така че тия врели-некипели оправдания са смукани от пръстите. Просто няма достатъчно интерес, за това и онази темата е RIP - ясно като бял ден.

# 484
  • Пловдив
Невенко, не само сега, по принцип се наяждам с малко. Така съм свикнала. Иначе, разбрах логиката за боба и салата. Аз съм 158,  48 кг., така да се каже, харесвам се и нямам нужда от сваляне на килограми. Нямам и коремче, паласки и т.н. Наложи се да се боря с едни 5 килограма, които са неестествени за мен, но се справих и ги свалих за два месеца. Макар и да имам лека ИР, искам да се опитам да възстановя здравето си до степен да прегрешавам с малко бобови (ориз и картофи никога да не ям, не ми пречи). Така да се каже, ако прегрешавам предпочитам да е с това, отколкото с торти Simple Smile Надявам се, че няма да се наложи да променям убежденията си, поне за сега се справям добре и без това. Благодаря ти за съветите!

Долче, ям риба и яйца, да, обичам и саламурено сирене, ям козе, но сега два месеца бях изцяло на растително хранене, защото бяха пости. Преди да ги проям, ще си пусна изследвания, само, за да сверя часовника.

# 485
  • Paris, France
Хм, замря, защото не се спряхте, докато не направихте атмосферата същата като тук. Задай си същия въпрос защо няма никой с различено от Вашето мнение тук.
Аз така или иначе се отказах да споря  както казаха "вятърни мелници"
За какво да си показвам изследванията, нещо ще се промени ли? Някаква си там отслабнала и оправила инсулин и кз с веганство и то за много кратко време. И съм сигурна, че има още като мен, които не виждат смисъл да доказват нещо на някой, който не вижда по далече от носа си. Излей си сега злобата, както направи на лични. По грозно не може и да бъде.

Привет и поздравления, че си се излекувала. Разбирам как се чувстваш. И моите разкази за Нюкасълската ми диета, при това препоръчана от лекари!!!!!, не бе приет с особено въодушевление.

Аз познавам хора, които поради генетична особеност (фенилкетонурия, ген за таласемия), не могат да толерират диета с месо или много месо, хранеха се вегански, но с разни добавки като специални аминокиселини и си оправиха и ИР и КЗ и наднорменото тегло. Всички сме различни.

Бих те помолила веднъж да систематизираш и разкажеш историята си с цифрите от изследванията и какво си яла пила и как си спортувала за да има положителна история, която да ориентира хора, които по някаква причина - генетична, културна, религиозна, морална, не могат или не искат да ядат животински продукти.

Няма нужда да си сканиращ резултатите, но просто да напишеш приблизителните. Това много помага на тези, които още се борят с проблема. На мене ми помогнаха резултати на вече отслабнали и хранещи се нормално, които показваха, че инсулинът пада, защото бях разочароваме, че след толкова усилия инсулинътт ми все още беше висок. За благодарност, като се излекувах, разказах историята си, какво ми е помогнало, как съм се хранила и какво съм пила и как са еволюирали резултатите от ОГТТ през годините.

Дойдох и да рева през септември, че малко се оплесках, но понеже беше за кратко за месец всичко се оправи.

Може и в другата тема. Да напишеш колко кг си била обичайно, възрастовата група, как си диагностицирана, нива на инсулин и КЗ, Д3, Б12, полови и щитовидни симптоми. Пила ли си лекарства, какви и колко време, витамини, добавки. Колко килограма си била и какви симптоми си имала. Как си променила храненето и спорта, за колко време си отслабнала и с колко кг, колко време е минало от излекуването, имало ли е връщане назад и как си се справила, как се чувстваш и каква диета пазиш сега. Също, ако може някакво примерно дневно меню за два или три дена.

Може тук, а може и в другата тема.

Не се сърди! Всеки, за когото нещо не е проработило тайничко си мисли, че то не би проработило за никой друг.

Благодаря.

# 486
О, аз лично предпочитам сканирани резултати.
Доста по-достоверно е.

# 487
  • Paris, France
О, аз лично предпочитам сканирани резултати.
Доста по-достоверно е.

Аз не. От телефона не.мога да ги видя, трябва да ги отворя в друг прозорец и да увелича, обаче тогава виждам или цифри или текста в ляво, никога и двете. Старост нерадост.

По-приятно ми е да са копирани от сайта на лабораторията или написани.

Моите, повечето са в София у майка. Като се прибера ще те хвана да ми помогнеш да ги сканиране и пуснем, та да упрашим и стегнем народа.

# 488
Миоки,
Скрит текст:
попрочетох пак малко от другата тема- там всъщност мисля само един човек настоява да не пишем в нея понеже си имаме "наша". Не виждам другите потребители да са протестирали. Като че ли проблемът беше точно, че не пишат само вегетарианци там. Обсъждала съм там рецепти с яйца и млечни (не съм описвала как ям пържоли), не съм убеждавала никого да яде месо след като противоречи на убежденията му. Споделила съм също, че на мен почти вегетариански режим не ми се е отразил добре, т. е. мой личен опит. Не съм осъждала никого. Всеки има право на личен избор. И проба-грешка-проба.

Невена, в другата тема всеки който има желание можеше да публикува интересни статии, да обобщи и систематизира резултати, да споделя менюта...Ако прочетеш, ще видиш, че никой от пишещите тук не се е намесил в темата там, за да дразни някого. Имаше негодувание срещу Франсоаз  (ако не се лъжа) понеже беше написала, че това че човек е слаб, не значи, че е здрав. Не беше казано със злоба или подигравка- то просто си е факт. Какво лошо има човек да се информира и от други теми и да отсява информация. Когато един режим не работи при даден човек- търси се друг режим. Ако в друг момент и той не действа се сменя с трети. Ама да се делим на месоядни и вегетарианци ми се струва безсмислено. Blush

# 489
Миоки,
Скрит текст:
попрочетох пак малко от другата тема- там всъщност мисля само един човек настоява да не пишем в нея понеже си имаме "наша". Не виждам другите потребители да са протестирали. Като че ли проблемът беше точно, че не пишат само вегетарианци там. Обсъждала съм там рецепти с яйца и млечни (не съм описвала как ям пържоли), не съм убеждавала никого да яде месо след като противоречи на убежденията му. Споделила съм също, че на мен почти вегетариански режим не ми се е отразил добре, т. е. мой личен опит. Не съм осъждала никого. Всеки има право на личен избор. И проба-грешка-проба.

Невена, в другата тема всеки който има желание можеше да публикува интересни статии, да обобщи и систематизира резултати, да споделя менюта...Ако прочетеш, ще видиш, че никой от пишещите тук не се е намесил в темата там, за да дразни някого. Имаше негодувание срещу Франсоаз  (ако не се лъжа) понеже беше написала, че това че човек е слаб, не значи, че е здрав. Не беше казано със злоба или подигравка- то просто си е факт. Какво лошо има човек да се информира и от други теми и да отсява информация. Когато един режим не работи при даден човек- търси се друг режим. Ако в друг момент и той не действа се сменя с трети. Ама да се делим на месоядни и вегетарианци ми се струва безсмислено. Blush
Само на рибоядни и неядни да не почнем, че тия гадове няма никакъв шанс да ги проям и не знам де ще ходя, пък си ми харесва в темата Grinning Като каже някой че не понася вкуса на месо, се сещам аз как съм с водните гадове и напълно ги разбирам. Хем при мен е въпрос само на вкус, няма други съображения както при доста вегани има за яденето на месо. Със сигурност не им е лесно. Риби и всякаква водна сволоч ми се видят по-лесни за замяна с други неща и пак да остане що-годе пълноценно храненето.

В интерес на истината, аз си хвърлям по едно око като публикуват в темата за вегетариански кето рецепти, щото аз може и да обичам месо, ама това не значи че държа да го ям всеки път. Винаги има какво интересно да се види. Само дето и там май се обърна на спор кой колко е по-вегетарианец и веган по едно време... Щото яйца и млечни и прочие из рецептите. Дано пак да стане интересно там по някое време, тя и без това не беше толкова активна темата.

# 490
Долче , ХР 500 пия. Но като почнах да го пия на обяд, сутрешната КЗ стана по ниска от вечерната. От няколко дни смених приема от вечер на обяд, засега съм доволна от резултата.
На мен също ми е предписан да го пия на обяд. При обременяването сутрешните на гладно КЗ и Инсулин бяха еднакви, в норма. 4.3. Но на 60 и 120мин не са.
За сега не пия. По-късно ще пиша за края на експеримента с храненето от вчера.
Тази сутрин КЗ е 4.6. Спирам с боцкането.
Излиза, че оризът не ми влияе толкова, колкото картофите. Но 4-5 картофчета  бяха в комбинация и с лъжичките крем карамел. Млечните също не ми се отразяват добре. Ще опитам и аз катоНевена да вкарам малко въглехидрат, че и моя цикъл го няма. За сега глюкомера показва задоволителни стойности на този режим.

# 491
  • София
На мен за този Глюкофаж ХР изрично ми каза лекарката един път на ден, най добре вечер, действал 24  часа. От вас виждам, че го пиете и по два пъти.
Аз си минах на старата Метфогама. Обадих ѝ се, казах че от октомври съм на Глюкофаж, но се чувствам зле, жесток апетит, качвам килограми, захар и инсулин не знам как са, но просто такъв апетит ми се отвори...

# 492
Колко ниски ги държите въглехидрати,че ви спира цикъла?Моя нещо се разбута откакто се старая да ям НВ  и да спортувам активно,колкото е възможно при ИП и де чудех дали може да е от храненето.

# 493
Долче , ХР 500 пия. Но като почнах да го пия на обяд, сутрешната КЗ стана по ниска от вечерната. От няколко дни смених приема от вечер на обяд, засега съм доволна от резултата.
На мен също ми е предписан да го пия на обяд. При обременяването сутрешните на гладно КЗ и Инсулин бяха еднакви, в норма. 4.3. Но на 60 и 120мин не са.
За сега не пия. По-късно ще пиша за края на експеримента с храненето от вчера.
Тази сутрин КЗ е 4.6. Спирам с боцкането.
Излиза, че оризът не ми влияе толкова, колкото картофите. Но 4-5 картофчета  бяха в комбинация и с лъжичките крем карамел. Млечните също не ми се отразяват добре. Ще опитам и аз катоНевена да вкарам малко въглехидрат, че и моя цикъл го няма. За сега глюкомера показва задоволителни стойности на този режим.

Мари, ти пиеш ли Глюкофаж или си само на режим?В началото на диагностицирането КЗ над норма ли ти беше?Питам, защото при мен само Инсулин е висок, а КЗ ми е добре.От както разбрах за това и си промених храненето ,многократно съм проверявала КЗ сутрин - обикновено е между 4,6-4,8...След храна съм я следила на 60 и 120 мин - държи се в добри стойности - под 6..Е, някои храни установих че ми я качват до 6 и нещо, даже 7,1 и не ги консумирам,естествено, но това нямаше как да го знам преди да имам глюкомер...Аз не пия глюкофаж,лекаря прецени че засега не е необходимо..Исках да попитам, това че КЗ се движи в този диапазон, означава ли, че и инсулина ще започне да пада?Другото, което исках да попитам също е - аз например не знаех, че 80% от инсулина се произвежда в червата...Та, има ли вариант при някакъв проблем с червата да се получава хиперинсулинемия?

# 494
Демон, Мари пише "засега не пия" (хапчета). Инсулинът пада бавно по принцип. Особено този на гладно. Трябва време. Инсулин се произвежда в панкреаса! Мисля, че Невена писа, че до 80% от инсулиновият отговор/реакция се случва в червата, а не че там се произвежда Wink Т. е. че при попадането на храната в червата нещо се случва...
Елена, дори в листовката на Глюкофаж XR си пише, че в някои случаи може да бъде предписан по 2 пъти дневно. Предполагам, че си я чела... Аз пия и 2000 мг и това  също има значение. Как се чувстваш с обикновен метформин? Отслабваш ли, апетитът как е, вгх ядеш ли и какви?

Общи условия

Активация на акаунт