Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 203
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
О, аз лично предпочитам сканирани резултати.
Доста по-достоверно е.

Аз не. От телефона не.мога да ги видя, трябва да ги отворя в друг прозорец и да увелича, обаче тогава виждам или цифри или текста в ляво, никога и двете. Старост нерадост.

По-приятно ми е да са копирани от сайта на лабораторията или написани.

За някои потребители знам, че няма да излъжат.
Но въпросната госпожица съм убедена, че е способна да излъже. Затова предпочитам снимка на резултатите.
Вместо да седне и спокойно да напише за хората, които се интересуват от такива режими, какво е яла и пила, какви са и били резултатите преди и след, тя върви из темата и се заяжда. Трябвало само нейния режим да обсъждаме. Нямаме право да седим в другата тема, нямаме право да се интересуваме от вегетариански и вегански рецепти.
Как точно да коментираме режим, който е навредил на повечето тук. Знае се, че има бивши вегани и вегетарианци, които са имали проблем.
Аз също съм една от тях.
Ако притежава достатъчно акъл, да седне и да направи това,което казваш. Който иска да се храни като нея.
Отговорността си е негова.

# 496
  • София

Елена, дори в листовката на Глюкофаж XR си пише, че в някои случаи може да бъде предписан по 2 пъти дневно. Предполагам, че си я чела... Аз пия и 2000 мг и това  също има значение. Как се чувстваш с обикновен метформин? Отслабваш ли, апетитът как е, вгх ядеш ли и какви?

В интерес на истината рядко чета листовки, като прочета страничните ефекти лошо ми става Grinning
С обикновената Метфогама ми е по добре, няма го този глад. Бях свалила 10кг за около една година и за няколко месеца с Глюкофаж ХР си върнах всичките килограми, даже и отгоре.

Сега почнах пак Метфогама 2х850мг, стягам режима, почнах да правя упражнения, че не съм на работа и това стоене вкъщи ми се отразява зле. Храня се с намалени Вх, но тук в темата разбрах че не е добре веднъж седмично примерно да си позволявм сладолед или картофи, защото се връщам в изходна позиция. Преди го правех, примерно храня се ниско въглехидратно, но си имам един чийт ден. Отслабвах де, но доста бавно.

# 497
Да, разбрах...Прочетох в една статия това:"Също така, ако има висок инсулин, той може да показва наличието на различни тумори в надбъбречните жлези, панкреаса. Важно е да се гарантира, че в живота са сведени до минимум състояния като депресия, постоянен стрес. Те често действат като провокатор за висок инсулин в организма."

Исках да знам дали само храненето определя висок инсул или може да бъде и друга причина

# 498
  • София
Системният стрес също може.

# 499
Системният стрес също може.

Благодаря...Защото и високият кортизол пишеше, че също вдига инсулина, а той се повишава от системен стрес

# 500

Елена, дори в листовката на Глюкофаж XR си пише, че в някои случаи може да бъде предписан по 2 пъти дневно. Предполагам, че си я чела... Аз пия и 2000 мг и това  също има значение. Как се чувстваш с обикновен метформин? Отслабваш ли, апетитът как е, вгх ядеш ли и какви?

В интерес на истината рядко чета листовки, като прочета страничните ефекти лошо ми става Grinning
С обикновената Метфогама ми е по добре, няма го този глад. Бях свалила 10кг за около една година и за няколко месеца с Глюкофаж ХР си върнах всичките килограми, даже и отгоре.

Сега почнах пак Метфогама 2х850мг, стягам режима, почнах да правя упражнения, че не съм на работа и това стоене вкъщи ми се отразява зле. Храня се с намалени Вх, но тук в темата разбрах че не е добре веднъж седмично примерно да си позволявм сладолед или картофи, защото се връщам в изходна позиция. Преди го правех, примерно храня се ниско въглехидратно, но си имам един чийт ден. Отслабвах де, но доста бавно.
Елена, моя опит сочи, че ако имаш чийт ден и качваш, значи ИР още не е под контрол.
Месеци наред съм била изключително стриктна. Освен по време на цикъл, но нямах избор. Веднъж опитах да не ям сладко и поприпаднах на работа.
После ми трябваха дни за да се вкарам в релси.
Преди ако хапнех В, ми се усилваше глада за няколко дни напред. Сега за 1 ден се нормализирам.
Дори леща ако ми се случеше да хапна, тръгвах нагоре. Това ми говореше, че имам още работа.
Сега вече не е така.
Естествено ако седна ежедневно да ям леща и другите В-храни, пак ще тръгна.
Въпросът е от една вечеря с боб или леща да не тръгнем нагоре.
Спокойно, ще дойде ден и купа леща няма да ти пречи.
Странното е, че при мен плодовете не оказвах такъв ефект, като леща или боб.
До организъм си е.
Опитвала ли си фастове?
Яж и много магданоз. Ама много. Цяла връзка в салатата слагай. Това е витаминозна бомба, а и магданоза е много полезен за ИР и диабет. Не забрявай, че при много хора ИР може да не е само от прием на В храни, но и от липси на витамини.
Имала съм случаи да съм стриктна в НВ и гладна. Магданоза по съвет на Невена го опитах и проблема изчезна.

# 501
  • Пеликания
Аз имам аденом на надбъбрека и ендокринолога ми каза, че от там ми е хиперинсулинемията, но пък ми казаха, че не е хормонално активен и не можах да разбера по какъв начин влияе точно на инсулина.

# 502
Демон, по принцип, храненето е доста голям фактор. Индивидуалната поносимост към някои храни също, стрес, кортизол, липса на витамини, безсъние/недоспиване и др. Мисля си, че в повечето случаи е съвкупност от поне 2 фактора- при мен хранене (вгх над индивидуалната ми поносимост), недоспиване, стрес, липса на витамини. Като върху въглехидратите обикновенно можем да влияем най-много и най-бързо. Blush Тумори и подобни според мен са редки случаи по-скоро...Тук от толкова хора само МариСт май споделяше за аденом... Thinking

# 503
  • София
Елора, благодаря. Изобщо ИР не е под контрол, така си започнах от самото начало с чийт ден, по съвсет на лекари, близки и т. н. Според всички може да си позволявам веднъж на 5 дни примерно високи В.
Ям много магданоз и пресни подправки. Много салата ям, без салата не сядам. Имах период, в който реших, че ще съм на Дюкан...издържах цял един ден и вечерта ми се гадеше вече. Не е за мен.
Днес ще правя скумрия. Другия голям проблем е че съм свикнала цял живот към риба, към месо да имам въглехидратна гарнитура като ориз или картофи, с всичко друго което съм пробвала оглднявам много бързо. Ще възпитавам нови навици, то е ясно, просто ми е много трудно.

# 504
Трябва да изчистиш храненето си за доста дълъг период.
От всякакъв алкохол, сладки, ориз, хляб, картофи и други такива. И като казвам да изчистиш, означава точна това. Премахваш напълно и тотално за дълъг период.
Не става да мислите, че може да джурнете хапчето, да хапнете нещо В и няма да ви се отрази.
Махни ги лекарите. Ако бяха прави, нямаше да я има тази тема, нали.
Да не почвам какви глупости съм чувала от лекари.

# 505
Системният и хроничен стрес от всякакво естество е пагубен за организма. Стресът трябва да е интензивен, но краткотраен, тогава помага за изграждане на силно и издръжливо тяло.

# 506
  • Paris, France
Колко ниски ги държите въглехидрати,че ви спира цикъла?Моя нещо се разбута откакто се старая да ям НВ  и да спортувам активно,колкото е възможно при ИП и де чудех дали може да е от храненето.

При всеки е различно. Да, може да е от липсата ма ВХ, но може и да е от повечето спорт. При мене увеличаване на ВХ не помогна, намаляване на спорт също. Върнах се на нормално хранене с пости максимум 2 дена седмично и въглехидрат при по е 2 хранения през останалото време. Но вече бях отслабнала.

За мене увеличение на ВХ докато се храним ВМ с ИР е рецепта за катастрофа.

Както Елора писа, при всеки е различно. Всеки трябва да намери това, което работи при него.

Трябва да си изследваш половите хормони и щитовидните с Т3. Така се разбира откъде идва проблема.

Мари77, не съм убедена, че КЗ се е качила точно от картофите, след като си яла и крем карамел. Изчакай и тествай пак, но без добавена захар. Може да се окаже, че ги толерираш.

В червата се произвежда инкретин, не инсулин.

Елора, благодаря. Изобщо ИР не е под контрол, така си започнах от самото начало с чийт ден, по съвсет на лекари, близки и т. н. Според всички може да си позволявам веднъж на 5 дни примерно високи В.
Ям много магданоз и пресни подправки. Много салата ям, без салата не сядам. Имах период, в който реших, че ще съм на Дюкан...издържах цял един ден и вечерта ми се гадеше вече. Не е за мен.
Днес ще правя скумрия. Другия голям проблем е че съм свикнала цял живот към риба, към месо да имам въглехидратна гарнитура като ориз или картофи, с всичко друго което съм пробвала оглднявам много бързо. Ще възпитавам нови навици, то е ясно, просто ми е много трудно.

Чийт дни могат да имат щангисти, културисти. Ние, докато имаме излишно тегло, не можем. Чийт дена може да е с висококачествени продукти и без боклуци, безалкохолни, сладолед, банички с маргарин и подобни.

За да се лепне едно кило са нужни около 7000 калории. За 10 кила 70 000 калории. Това са 500 калории по-малко ако искаме да свалим тези 10 кила за 140 дена. 4 месеца се плащат тези чийт дни.

След като обичаш ориз и картофи ги намаляваш бавно, първо ядеш салатата, после рибата и накрая ориза. И намаляваш докато почнеш да не го ядеш.

И аз не можех без ВХ. Намалих ги за 7-10 дена и ги махнах от менюто. Замених плодовете със зеленчуци.

Всеки ден извън режима ти спъва цялата седмица. Слагаш се на режим една година, сваляш килата и ако нямаш силна ИР може понякога да прегрешаваш.

# 507
Има едно упражнение за стрес с дишане.
Като го намеря ще го напиша тия дни.

# 508
  • пак там
Колко ниски ги държите въглехидрати,че ви спира цикъла?Моя нещо се разбута откакто се старая да ям НВ  и да спортувам активно,колкото е възможно при ИП и де чудех дали може да е от храненето.

Това, което съм чела до момента, говори, че цикълът пада не от твърде малко въглехидрати, а от твърде малко мазнини, съчетани с малко въглехидрати.

Тоест. Организмът ти досега е свикнал да получава енергия от въглехидратите. Когато ги намалиш, той си търси енергията и си я намира в мазнините. Ако няма мазнини - няма и енергия. И първото, което спира, когато организмът е "гладен", е цикълът.

Изкарах 7 месеца на кето - нисковъглехидратно, с достатъчно мазнини. Нито веднъж не ми спря цикълът. За сметка на това престанаха да ме болят костите, кръвното ми влезе горе-долу в норма (това при наднорменото ми тегло), абе живнах. Но си се хранех достатъчно мазнинно. Сега съм на ниски въглехидрати, но не гоня кето. И пак си имам нормален цикъл.

# 509
  • София
Да, прави сте. От тук разбрах, че всъщност парче пица през уикенда ми съсипва седмица упорито хранене, дори и повече от седмица. Ще се наложи да изчистя храненето за няколко месеца за да видя резултат.

Общи условия

Активация на акаунт