Отговори
# 270
  • в страната на чудесата
Сингапур спира използването на зуум от учителите поради пробив на сигурността:
https://www.theguardian.com/world/2020/apr/11/singapore-bans-tea … images-on-screens

# 271
Уоруик, няма как да я пусна за дзи направо, защото ще е задължена да ходи на училище.
Освен това отлагането има и друга функция.  Време да се изследва вирусът, да се търсят методи за лечение, лекарства и т.н. Та, хич не е все едно.

За груповия имунитет пък се знае още по-малко.
Тази статия от Китай излезе наскоро
https://www.scmp.com/news/china/science/article/3078840/coronavi … e-questions-about
Тепърва трябва да правят проучвания има ли го-няма ли го.

# 272
Тъй де, ако децата ще тръгнат на училище когато всичко за този вирус е ясно, има лечение и т. н., това във времето го виждам там някъде, след около 5г., т. е. когато дойде времето за матурата на твоето. Пък наште ще се изпоженят преди това и деца ще народят 🙂 Имам предвид, че месец-два не са от голямо значение, още повече когато никому не е ясно със сигурност кое е по-добре. ИП е с една единствена цел - да не се препълнят болниците. Но то не може да продължи с години.

# 273
  • в страната на чудесата
Тогава се гответе за сватба и не давайте свежи идеи. Ако толкова желаете, можете да коментирате в СМГ темата варианти за отваряне на гимназията. Прави впечатление, че не го правите там.

# 274
....., за да не се прецакат бъдещите години на 4, 7 и 12 клас.
Ами, именно! Някъде по-назад писах, че трябва да се съсредоточат в безопасно и отложено провеждане на НВО за 7ми и ДЗИ  за 12ти клас, както и ОМТ за 4ти (ако го има, тъй като не следя как се осъществява приемът тази година). Матурите на четвъртокласниците не знам струва ли си да ги коментираме?! Спокойно могат да отпаднат. Нямат никакво значение. Дори тази по математика за математическите гимназии. Пълен смях е да я включват. Само излагат децата на допълнителен риск, като ги събират по сто пъти за нещо толкова безсмислено.
Отложени с 1 ден. Абсурд на абсурдите.

# 275
Мастните училища също не са България. Както знаете от тази тема разлики в обучението няма, децата напредват отвъд очакванията. Ако сте се загрижила за българското образование извън ЧУ, моля го направете в съответните теми. Например по набори.
Не знам на кои училища казваш мастни, но пак ти казвам, че не съм се загрижила кой знае колко - нито имам дете в най-засегнатите класове, нито имаме некачествено ДО. Дискутираме си, и ти не си тази, дето ще ми каже къде да си дам мнението.
Дъждец, дали е +1 ден или +15 дни при този процент на разпространение е все тая. Ако седнеш да го разпишеш, ще видиш, че съм права и на 1 юни няма да си по-спокойна. За 4 клас нямах предвид само НВО, а и състезанията в мат училища, приемът в НГДЕК и прочее. В тези класове има по-масова миграция по училища.

# 276
  • в страната на чудесата
М се намира до Ч във фонетичната клавиатура. Разбирам, че няма какво друго да кажете и се хвана за техническата ми грешка.
Не ми харесва мястото на коментарите ви. И уместността им на фона на изписаното в последните страници.
Приемът в СМГ и в НГДЕК не касае частните училища.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 14:51 от Leika_moja

# 277
След констатирането на техническата ти грешка съм казала много други неща.
Ако не ти харесват моите мнения, прескачай ги, никого не мога да задължа къде какво да пише и чете, както и ти впрочем. Кандидатстването в СМГ, НГДЕК, ПЧМГ и още куп други училища с прием след 4 клас касае много ученици, включително от ЧУ.

# 278
  • в страната на чудесата
Не знам на кои училища казваш мастни, но пак ти казвам, че не съм се загрижила кой знае колко - нито имам дете в най-засегнатите класове, нито имаме некачествено ДО. Дискутираме си, и ти не си тази, дето ще ми каже къде да си дам мнението.
Дъждец, дали е +1 ден или .....
...
След констатирането на техническата ти грешка съм казала много други неща.
Доста други неща ли ми казахте?
Чудесно е, че нямате дете в засегнатите възрастови групи.
Уоруик, аз често прескачам Вашите постове. В случая реагирах, защото се изказвате лаишки и неподготвено относно епидемиологичната роля на училищата, независимо от тяхното финансиране. След забележката ми, отбелязахте, че СМГ (което следва да Ви касае непосредствено) не е България.
Ако се притеснявате за 4-класния прием, направете нещо в тази посока - давайте уроци онлайн, споделете компютър, осигурете сървър, среда и пр. Всичко останало е низкото ви пренебрежение към хората, които имат известни съмнения в безопасността на училищата в епидемиологична обстановка от какъвто и да е характер.
Тъй като разбирам от постовете Ви, че се грижите за децата, извън ЧУ и СМГ, ви предлагам да бъдете по-близка до тях. В съответните теми.
Ако не Ви е ясно, ще се опитам още веднъж.

# 279

Дъждец, дали е +1 ден или +15 дни при този процент на разпространение е все тая. Ако седнеш да го разпишеш, ще видиш, че съм права и на 1 юни няма да си по-спокойна. За 4 клас нямах предвид само НВО, а и състезанията в мат училища, приемът в НГДЕК и прочее. В тези класове има по-масова миграция по училища.
Не говоря ,а 1юни, а за 15 септ.😉
А и не е нужно да се решава отсега. Може в движение да се преценява според ситуацията.

# 280
  • София
Хубаво ще е може би да ни пуснат анкета от кога искаме присъствено да се върнем в училище - предвид това, че ситуацията е много деликатна и хората са чувствителни на тема здраве и безопасност, особено в този момент. Макар че ако МОН кажат "връщате се от дата Х", едва ли училището има право да каже "не, нашите деца ще се върнат присъствено от дата У, две седмици по-късно".

По-скоро ми е любопитно как ЧУ могат да удължат онлайн обучението, независимо от официалния край на учебната година, обявен от МОН.

# 281
Ама Уоруик, наистина какъв го дириш постоянно в тази тема? СМГ тук преимуществено коментираме със симпатии, та няма нужда да си на пост.
Затворен ли ви е офисът в Изток, че имаш постоянно свободно време за заяждане.
А като учила доста мат. Wink можеш да си направиш математическия модел и да си обясниш защо към момента заболеваемостта е толкова ниска. Подсказвам: включи като параметър и бройката тествани. Wink

# 282
Фенси, ще ти отговоря само с една твоя любима дума: Елементарно. 😉 Не знам за какъв офис в Изток ме питаш, никога не съм работила в този квартал. Ако уточниш чий офис те интересува, питай, може да знам. На останалите въпроси ти отговорих.

# 283
Ти ме разбра, колкото и елементарно да ти се струва. И за Изток, и за другото. Просто влязох за момент в стила ти, за да ти покажа като точно каква се показваш в темата. Не отговори на първия въпрос, но нищо.

# 284
Наистина не се сещам за кой офис питаш, честен кръст 🙂Но сигурно не ти е важно да знаеш, просто така си питаш 😉

Общи условия

Активация на акаунт