Отговори
# 510
Благодаря на всички много, много. Да сте живи, здрави, все така перфектни и истински.

# 511
  • софия
Това с поправките си е български патент. Вкъщи аз действам, защото съм от онези на които не им пука. Малко съм джаста праста.
Скрит текст:
Така и така е развалено нещото и никаква работа не върши, по-зле не може да стане. Като не работи - не работи, независимо дали са му повредени 1 или много чаркове. И какво като струва 1000лв. , нали не работи, значи трябва да се пробва. Поправям смело компютри, принтери, прахосмукачки, роботи, корнизи, мазилки, лепене на плочки, на изолация, цар съм на шпакловката, за боядисването да не говорим. Редя ламинат, пренареждам паркет, връзвам миални, душ и кухненски батерии, сглобявам дрешници, след като сама съм си ги роектирала и купила плоскости. Рисувам мебели, претапецирам столове и т.н НО! не ме търсете за нищо свързано със ток, изпитвам зверски страх от ток!
Както са казали хората - неволята учи!

Та и да не са на училише хлапетата, важното е да се учи. Ей на, днес готвиха те.

Санака, браво на теб! Аз серизно бих се изпотила.

# 512
Ни с ток има проблеми, ни с машини. Имам тренинг ( третата специалност ми е трудово обучение).
Първа работа в България. Работех в една немска фирма. Собствениците от Германия са на инспекция- към 10 вечерта, допечатвам последни документи, подписвам...и принтера спира. звъня на брат ми, обяснява ми, разглобявам принтера ( шефа стои и ме гледа невярващо, после си призна, че е мислел, че не мога да го събера). не само го събрах, но и започна да печата. Всъщност шефа беше безкрайно изненадан като изкарах отверка от чантата си

# 513
  • в страната на чудесата
Поклон!!!
Много сте добри.
Аз не мога, всяка врътня ме изкарва от равновесие.

# 514
  • София
така е, като сме минали през часовете по трудово, с всичко можем да се оправим - тоци, машини, металообработване, дървообработване, стругове...

# 515
  • София
Мда, така като гледам какви оправни и сръчни се оказаха дамите във форума,  младежите трябва тук да ни търсят снахи Kissing Heart

# 516
  • в страната на чудесата
така е, като сме минали през часовете по трудово, с всичко можем да се оправим - тоци, машини, металообработване, дървообработване, стругове...
Мили Боже!
Забрави военното.
Я къде сега Ежко ще дойде да припомни незаменимите ползи.

# 517
  • софия
има резон в това.
И все пак, относно ток-а  - мога да си поправя шепсела, но толкова. Контакт ако ми се разглоби, свалям бушона и чакам спец.

Лейка, военната част я  отчетохме сутринта Simple Smile споко
сега се проближаваме към ракиената...

Скрит текст:
При мен определно неволята беше учител - избягва ти строитела с 30К и после само регистрираш какво още можеш да правиш.

# 518
  • София

Санака, браво на теб! Аз серизно бих се изпотила.
Ми, нямах време да се изпотявам - ситуацията беше спешна, а ММ, който е доктор, го нямаше. Опита се да ми обясни как, но обяснението му беше толкова математическо, че му затворих телефона. Joy

# 519
  • София
Да, военно обучение, трудово обучение, че и на всичко отгоре имам четвърти разряд да работя на струг от УПК-то. Май разрядът ми покрива и други подобни машини, но вече съм забравила какво пише, но помня, че се явявах на изпит за разряд на струг.
Не зная доколко се предава техническият начин на мислене по наследство, мисля, че има нещо такова, но и гледам се предава не само по мъжка, но и по женска линия.

# 520
Анди, 4-ти разряд даваха техникумите, УПК-само до 3-ти. Не ти се припокрива. Аз съм 3-ти разряд шлайфист.

# 521
  • София
Не знам за техникумите, аз имам четвърти разряд. И го зная, защото работих в производството точно с този разряд и по него съм получавала заплата.

# 522
Разрядът се получаваше след завършване на обучението. Работата в производството беше стаж и заплатат беше фиксирана и необвързана с разряд, т.к. в момента такъв никой от обучаващите се няма.

# 523
  • София
Е, сега, аз ли зная по-добре кой разряд имам или ти? Извинявай, ама няма как да стане ти да знаеш по-добре от мен аз кой разряд имам! И не съм била на стаж, а на работа, една година, когато трябваше да имаш минимум 8 месеца трудов стаж (аз имам една година трудов стаж в завода), за да кандидатстваш на следващата година пак във ВУЗ, ако не те приемат веднага след гимназия.  Като не знаеш какво се изказваш неподготвена за моя трудов стаж и квалификация!

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 19:02 от Andariel

# 524
  • Пловдив/София
Нищо не умея, чист интелектуален тип съм, цял живот съм учила, мама ме е глезила нищо да не пипна, а ММ се оказа супер непретенциозен домакински, та не напреднах особено. Двама творчески хаотични сме вкъщи, всеки по своему. Но той пък може всичко (само не готви), та има отличен баланс :Д
Да видите покрай децата и особено сега с това ИП как набързо се научих да готвя по няколко пъти на ден, понякога с една ръка, да подреждам и чистя колкото се налага и стени боядисвам даже (така и такс сме вкъщи, нещо полезно). Ама не ми е кеф де.
Иначе вкъщи аз готвя/или поръчвам и се занимавам повече с децата (учене с големия, игри), пране и съдове по равно- който свари, той разхожда кучето и вози детето сутрин, аз го взимам вечер. Като тръгне номер 2 на градина още не ми е ясна логистиката как ще е. Колата само я карам и зареждам, ако е на изпарения вече, и ГО сключвам и дотам са ми ангажиментите- гуми, ремонти, прегледи на колите си поема той.

Общи условия

Активация на акаунт