Отговори
# 525
  • София
Олеле, ние освен гимназия по фармация, имаме кадри и за цял механотехникум Stuck Out Tongue Winking Eye

Впечатлена съм, честно! Браво момичета!

# 526
  • София
И за да разсея следващите предположения на Титина какво съм учила - завърших математическа гимназия със сребърен медал. УПК-то ми е производствено. В началото хич не ми допадаше като идея, но отидох, защото там се паднах, обаче ми хареса, оказа се, че ми се получават техническите неща, много бързо разбирах за какво става въпрос - чертежи, машини, сглобяване на различни модули. На баща си съм се метнала в това отношение, все покрай него се завирах като малка.

# 527
Ще се окаже наистина, че младежи и девойки трябва да се търсят само в БГмама Smile

Аз нямам никакви спомени от часовете по трудово. Може би защото хванах промяната.

Нот, да ти е жива и здрава!

Санака, и аз се научих да бия мускулни инжекции от клипчета в ютюб. Редовно бия на майка ми НСПВ и милгама, като я хване кръстът. ММ обаче не се довери на способностите ми и чинно си ги пи Smiley

Нашият принтер също взе да сдава багажа. Вчера правих поръчка за друго и без малко да поръчам и принтер, но тези от Зора нямаха патрони за този модел и се отказах.

# 528
  • София
Нот, честита, здрава и успешна да ти е девойката! И богат зет да доведе, знам че ти е дерт 😉
Аз съм от "младите", трудово почти не за качих, освен някакво бродиране върху канава. Така като чета Пипи и все едно аз съм го писала нейния пост само дето повечко готвя, но и там съм на приливи и отливи.

# 529
Е, сега, аз ли зная по-добре кой разряд имам или ти?
Има си законови положения, от който ти единствено си изключение. и не ми подскачай, пази си нервите, все пак не се знае колко време ще сме в криза.
След 4 годишен техникум - 4ти разряд, ако го защитиш. След УПК ( 6 месеца) - максимум 3-ти разряд.
Никой не оспорва с какъв медал си завършила училището ( знам, че раздаваха златни медали, за сребърни сега чувам)

# 530
 Благодаря отново на всички за поздравленията💕
Стига с тия разряди, коскоджамити успешни мацки да си мерят шлосерските умения😀

# 531
  • София
Титина, не усещаш ли, че няма как да знаеш какво и как е!
Какви шест месеца, УПК-то беше или една година или две години! Две години бяха в медицинските техникуми, а някои езикови гимназии имаха право да карат някакво педагогическо УПК. Останалите бяха една учебна година, дори матурата по български карахме в училището, в което бяхме разпределени за УПК, но дипломите ни за средно образование са от гимназията. От УПК-то имаме професионално свидетелство с държани държавни изпити, рязряди и каквото там трябваше.
Да, и сребърни медали имаше! Още някакви претенции да имаш?

Нотарис, там се иска точна ръка, точно око и координация!

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 19:42 от Andariel

# 532
  • София
Ох, и аз хванах промените, но този по трудово в основното беше железен, яко ни гърчеше. Още ми държи влага като се сетя как за домашно ни даде да правим светофар Joy

# 533
Много вярно. Аз му обяснява на ММ какъв мъж е татко Мецан.... Нали изхождам от идеята си, че трябва да давам примери, че примерите са важни. Е, отговорът беше: "Да, добре. А може ли да прави суши...?"
И ми тресна пълен, тотален игнор.

Ти пък намери кого да даваш за пример:) И е прав мъжът ти, не мога да правя суши и по принцип не готвя, та не съм за пример. Повечето от мъжете, които познавам, готвят. Аз чистя с прахосмукачката - на ръка, защото не е робот, а най-обикновена прахосмукачка. Мия чиниите на ръка, защото нямаме миялна машина, нямаме място в кухнята. Но не ги мия само аз, редуваме се, но не се скатавам и поемам над 50% това. Мия баните на ръка също, гледам детето и се занимавам доколкото мога с него. Преди ИП пазарувах, сега гледам да не ходя по магазини, защото ме е страх. Като гледам Спейси доста повече неща от мен прави. Както казах, аз въобще не познавам мъже, които си чакат салатката и ракийката с краката на дивана. Контакти и такива работи също аз ги правя, защото разбирам от електричарство. По принцип обаче не ми се удава много-много да правя неща с ръцете си и най-много преживявам, че не мога да седна с детето да майсторим разни неща, да сглобяваме, изрязваме, лепим, които си е точно работа на бащите, но аз не мога, полудявам да се занимавам с такива неща. Добре, че жена ми се занимава, но и тя не може постоянно. Аз само задачи го карам да решава. Е, и с колата ясно, че е грижата е моя, тя само кара, дори и бензин не зарежда, моя задача е.

Трудовото аз го мразех и не мога да кажа като Анди, че съм научил кой знае какво. Мъка ми беше и не ми се получаваха нещата. Понякога тя наистина доста смело обобщава.
Наистина обаче какъв разряд има, е нелепо да й обяснява някой, който даже не я познава.
Сребърни медали разбира се, че имаше! Дори и при успех 5,99 даваха такъв. И да, имаше и успех 5,99. Също и 5,98. Как беше възможно да се получи такъв успех? Ами от УПК-то в дипломата влизаше една обща оценка, която беше средният успех от УПК. Така че ако завършиш 11 клас - УПК, с една петица, се получава среден успех само от 11 клас 5,90. И ако до десети клас си бил пълен отличник, то в дипломата имаш примерно 35 оценки 6,00 и една оценка 5,90 от УПК. Средно аритметичното на цялата диплома става 5,99. И заради тази 1 стотна вземаш сребърен медал. Предполагам, че на Анди случаят е бил такъв. Това беше много гадно, само заради една стотна.

Нотарис, честит рожден ден на щерката, да е жива и здрава, щастлива и успешна, а колкото до зетя, аз й пожелавам да си намери такъв мъж, който на нея да харесва и тя да е добре с него, а дали на теб ще ти харесва, не е толкова важно! Няма ти да живееш с него, а тя. Grinning

# 534
Титина, не усещаш ли, че няма как да знаеш какво и как е!

Нали ти казах, ти знаеш нещата. Освен теб никой друг не е бил в УПК и за теб единственно са били УПК-та с 4-ти разряд.
Сега успокои ли се?

# 535
  • София
Мия чиниите на ръка, защото нямаме миялна машина, нямаме място в кухнята.

E, как ще имате място в кухнята с този хол? Joy

# 536
  • София
Титина, няма да доказвам, че не съм камила. Можеш да твърдиш някакви неща само за себе си, но не и за мен.

Ами, да, гадничко си е за някакви мизерни стотни, и то по правило за някой тъп предмет се прецаква дипломата. По-лошото беше, че тези стотни решаваха дали си под чертата или над чертата на крайното класиране във ВУЗовете.

# 537
За разрядите не мога да си заложа главата, но мисля, че можеше да се вземе четвърти разряд. Аз си бях УПК към математическата - оператор-програмист и при нас нямаше разряди, затова не помня точно. Всички производствени УПК вземаха разряди и май че да, вземаха четвърти разряд най-добрите.

Главата си залагам обаче и съм готов на бас за 1 млн. долара, че всички останали твърдения на Анди са абсолютно верни.
УПК-то беше 1 година.
Имаше сребърни медали за завършване на гимназия.

И 99,99% съм сигурен, че имаше и хора с четвърти разряд.

А напълно пък й вярвам, че е работила една година и е имала четвърти разряд. Защото и другото й твърдение е абсолютно точно- че трябваше  минимум 8 месеца стаж, за да можеш наново да кандидатстваш за ВУЗ.

Това важеше и в случай, че прекъснеш следването си, примерно по слаб успех, защото при три двойки се прекъсваше директно без право на поправка дори. За да продължиш следващата година, трябваше задължително 8 месеца да си работил, освен че да си вземеш всички изпити.

А и  по принцип й вярвам, защото Анди не е човек, който лъже.

Много много по-трудно ми е да повярвам, че някоя жителка на Хюстън е съумяла сама да поправи градинска машина. Като не сме живели в САЩ, не значи, че ядем доматите с колците все пак.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 20:24 от Татко Мецан

# 538
Мерси, Мецане. Да си жив и здрав. Чинии при нас се мият ръчно, мания ми е. 80% аз мия. Миялната е шкаф и се пуска по празници. 

Иначе имаме драма - дали утре да чисти, който си чисти, или жената. Не че не ще, за мен е принципен въпрос животът да си върви, доколкото може. Сега текат дебати.

# 539
  • София
Бърди, ма, ти провери ли дали в принтера има хартия?Sad

Нот, наздраве - в чест на щерка ти отивам да си сипа втора чаша бЕло Simple Smile Да е жива и здрава Heart

Моят мъж оправя всичко техническо вкъщи - от контакти до разглобяване на хардуер и пробиване на iOS-a, за да може да си прави разни неща с устройствата. Големият се е метнал на него, много е спокоен и му харесва да си човърка. Аз с най-голям ужас признавам, че днес потърсих помощ от хелпдеска Confused

Общи условия

Активация на акаунт