Отговори
# 540
  • София
За рязряда прекрасно помня, защото в първия момент това ІV ми се стори мизерна работа, чак после разбрах, че било доста добре.

За какво ми е да лъжа, още повече, че имането на разряд в произвоство не е много момичешко и дори звучи просташко, особено пък за възпитаник на МГ. Абе, срамота направо, не е женствено! Simple Smile

# 541
Много вярно. Аз му обяснява на ММ какъв мъж е татко Мецан.... Нали изхождам от идеята си, че трябва да давам примери, че примерите са важни. Е, отговорът беше: "Да, добре. А може ли да прави суши...?"
И ми тресна пълен, тотален игнор.

Ти пък намери кого да даваш за пример:) И е прав мъжът ти, не мога да правя суши и по принцип не готвя, та не съм за пример.
Напротив... Хората не могат всичко. Но е важно старанието и отношението. И желанието

# 542
И аз към 80% мия съдовете. Много мразя да простирам, но и това правя  - жена ми не дава да ползвам сушилнята на пералнята. Пералнята пере, ама аз простирам. Ако искам да са ми гладени дрехите, трябва аз да си го свърша. Тя глади обаче на детето дрешките, слава Богу!
Ако искам ракийка със салатка, аз трябва да си купя ракийката и да си направя салатката. Няма братче някой да ми ги даде наготово, докато лежа на дивана. Че така и така щом правя салатка, правя за всички. А сега отивам да хвана детето да пише домашно, че цял ден се скатава, жена ми не можа да го накара и пак на мойта глава.

# 543
  • София
Хайай, Ашко, бе Simple Smile Толко зян не съм Simple Smile Просто не го виждах изобщо в мрежата като опция принтера. Оправихме се де, от вратата отиде ММ да го.оправи - ама режех салата за ракийка с, нямаше как иначе Wink

# 544
  • в страната на чудесата
Какво е Ашко?
Sad

# 545
  • София
Ашко е някой, който е по-зян от Бърди днес - т.е. аз Mask

# 546
  • София
Мецане, какви домашни ще пише това дете в 9 часа? Я го пращай да си чете книга, а ти изпий чаша вино с мезе или измий чиниите.. Домашни - утре сутрин на свежа глава, това е първокласник, не е студент-първокурсник

# 547
  • София
Вече нямам търпение всичко с тази епидемия да приключи и да се запозная с всички ви на маса с хапка и пийка! Огромна пица за мен, бира или вино. И без да бързаме да си ходим.

# 548
За разрядите не мога да си заложа главата, но мисля, че можеше да се вземе четвърти разряд. Аз си бях УПК към математическата - оператор-програмист и при нас нямаше разряди, затова не помня точно. Всички производствени УПК вземаха разряди и май че да, вземаха четвърти разряд най-добрите.

Главата си залагам обаче и съм готов на бас за 1 млн. долара, че всички останали твърдения на Анди са абсолютно верни.
УПК-то беше 1 година.
Скрит текст:
Имаше сребърни медали за завършване на гимназия.

И 99,99% съм сигурен, че имаше и хора с четвърти разряд.

А напълно пък й вярвам, че е работила една година и е имала четвърти разряд. Защото и другото й твърдение е абсолютно точно- че трябваше  минимум 8 месеца стаж, за да можеш наново да кандидатстваш за ВУЗ.

Това важеше и в случай, че прекъснеш следването си, примерно по слаб успех, защото при три двойки се прекъсваше директно без право на поправка дори. За да продължиш следващата година, трябваше задължително 8 месеца да си работил, освен че да си вземеш всички изпити.

А и  по принцип й вярвам, защото Анди не е човек, който лъже.

Много много по-трудно ми е да повярвам, че някоя жителка на Хюстън е съумяла сама да поправи градинска машина. Като не сме живели в САЩ, не значи, че ядем доматите с колците все пак.
Да се обадя и аз като по-възрастна Simple Smile Аз също  имам 4-ти разряд от УПК, само че друга специалност, даваха го на единиците, които се представят най-добре на крайния изпит, масово беше 2 и 3-ти.
И останалото е така, за 8-те месеца, за да кандидатстваш 2-ри път, а също и ако прекъснеш. Не ми се е налагало, но около мен се случваше, а най-добрата ми приятелка от университета беше с 1 година по-голяма, защото не беше влязла от 1-вия път и беше работила 8 месеца. Не знам кой е спорил по въпроса, но Андариел е права за всичко.
Чиниите са само в миялната, тя за какво е иначе.

# 549
Мецане, какви домашни ще пише това дете в 9 часа? Я го пращай да си чете книга, а ти изпий чаша вино с мезе или измий чиниите.. Домашни - утре сутрин на свежа глава, това е първокласник, не е студент-първокурсник

Онна, написа го, току-що се преборих, свърших с това и го сложихме да спи, та ей сега си сипах едно червено и сядам пак със вас. Ми отговорен съм, следя да си прави задачите, следя какво и как учи. Което е много по-тежък труд, отколкото да измиеш 1000 чинии. Сега няма да мия нищо, неам нерви, сядам да ви чета и дано да пишете, че инак сам ще трябва да си пия 🍷.
А друго си е с компания като вашата.

Доп.Попеа, респект, права си за всичко и добре, че има и други освен мен, които помнят и да подкрепят Анди, с удоволствие ти сложих лайка.

Да, не всички вземаха четвърти разряд, ама Анди явно е била от най-добрите.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 21:53 от Татко Мецан

# 550
  • София
Абе я дайте да се преброим тука тези, дето сме без 4-ти разряд. Един глас от мен Joy

Мецане, ще го умориш Sad

# 551
Татко Мецан, аз не карам да ми вярва никой, ако не си разбрал. Шом мога да поправя миална машина, машинката за трева е просто детска играчка.
Срокът на обучение в УПК е една учебна година, правилно. В тази учебна година (от 15 септември до 15юни(последното ако не ме лъже паметта) са вкл и 3 месеца стаж ( разпределен си по заводи, най-общо казано). Горе долу от 1 април си на стаж, което сумарно пресметнато прави 6 учебни месеца. Та искаш да кажеш, че за 6 учебни месеца получаваш разряд, който учениците от техникума получават за 4 години.
Можете двамата да продължите да си подскачате и да си вярвате. Съжалявам, че в момента не мога да намеря документите, но обещавам, като се прибера заради вас,ще отида специално до архива.

За другите неща, не съм казала нищо, освен, че по спомени не връчваха сребърни медали. Сребърни и бронзови медали се връчваха на олимпиади, турнири и подобни

# 552
  • София
Е, кой е спорил с мен, естествено, че Титина, от не знам колко хиляди километра знае какъв разряд няма как да имам, защото максималният бил трети за УПК! И за сребърните медали не била чувала.  Да се чуди човек, как някой, който не ме познава, знае по-добре от мен какви квалификации имам и как съм живяла! При това упорства в незнанието си.
Титина, по-достойно е просто да се извиниш, че си в грешка. Не боли. Е, да, боли самолюбието.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 21:53 от Andariel

# 553
Е, сега, аз ли зная по-добре кой разряд имам или ти?
Има си законови положения, от който ти единствено си изключение. и не ми подскачай, пази си нервите, все пак не се знае колко време ще сме в криза.
След 4 годишен техникум - 4ти разряд, ако го защитиш. След УПК ( 6 месеца) - максимум 3-ти разряд.
Никой не оспорва с какъв медал си завършила училището ( знам, че раздаваха златни медали, за сребърни сега чувам)
Не е вярно. Аз също имам 4-ти разряд от УПК. И не е 6 месеца, а е една година. И да, от техникум се излизаше също с 4-ти разряд. Но след УПК имаше изпит, теория и практика,  и зависеше как ще се представиш на него, ако и на двете имаш 6-ци, ти дават 4-ти разряд. После ако не те приемат да следваш, може да работиш с тази квалификация 8-те месеца, за които стана въпрос. Но може и друга работа да работиш, който-както - за другата работа се искаха връзки, де. Не знам къде съм си забутала книжката с разряда, да ти покажа какво пише вътре. А може и да е  при майка ми, не съм сигурна дали е при нас.
И да, само на отличниците от УПК даваха 4-ти разряд, а в техникумите даваха на повечето, ако не и на всички.
Какви документи, бе Титина, ще намериш? Аз имам книжка с разряда си и отлично знам кой е, ще я потърся и ще я кача, ако е толкова важно.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 21:53 от Анонимен

# 554
  • в страната на чудесата
Значи напълно съм потисната вече. Харесва ми да чистя, обичам да гладя, да готвя. Живея с твърдо убеждение, че никой не може да изглади гащите на мъж ми по-добре от мен. Май съм до тук. Не мога да се занимавам с отверки, зегета, косачки, струг. Не шия, не бродирам, не плета. Имам желание, ама ме хващат братята.
Респект на всички, които освен професионалното си развитие са майстори на всичко изброено. Добре че няма вече партийни секретари та да ме скастрят.
Момичета, като от естрадна песен Simple Smile Simple Smile
Нямам разряд, а вече и заряд.
Отивам да изпия едно вино!

Амели, страшно ми помогна с твоите хрумки, благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт