Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

• 31 172
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Аз също се притеснявам. Ще се прекръстим и Господ да ни е на помощ. Днес като видях каква гмеж е по детските площадки, лошо ми стана. Та толкоз паплач в отминалото нормално време не е било. А да не говорим пред фризьорските салони какви опашки се виеха. Хем са на всяка крачка тук при нас. Сега очаквам пик. А и училищата точно сега баш започват. Хич не ми е поетапно това разпускане.

# 631
Със загриженост и резерви преценявам новите мерки. Разчита се на личната дисциплина, изградени вече навици и отговорност.
Трудно бих била напълно спокойна, като знам колко скрита е заразата, защото вирусоносителите са предимно безсиптомни. А все още всекидневно се отчитат новозаразени.

# 632
Аз не се притеснявам вече. Само да отварят по-бързо границите.

# 633
  • в сърцето на един мъж...
Не мога вече да се притеснявам Sad Или ще се заразим, или няма Sad Правим каквото трябва - мием ръце, носим маски, спрея с дезинфекционния разтвор нося нон стоп. Ами каквото, това. Или ще се мре от корона или от друго Sad Нито ще ида на фризьор, нито на ресторант, ходя за хранителни стоки и на работа. Не мога да огранича друго Sad

# 634
И аз нямам ресурси повече за притеснения. Спазвам дисциплина. Нося маска, пазя дистанция, мия се със сапун..
Считам, че кривата неизбежно ще тръгне нагоре. Кога и дали обаче пак ще затегнат мерките не искам да мисля.
Тъжно е когато показател са броя свободни легла в болниците, а за разбити човешки съдби се затварят очите. Повече не ми се мисли.

# 635
Говорите си за раждане и мен ме вълнува точно сега Simple Smile Тирмин 22.07
Интересно ми е да знам някои неща ,трябва ли нещо до се носи в болницата ,тоест с какво е добре  да се подготвим за мен и бебчо.
Колко време е престоя там.
Може ли и малко важни термини да ми кажете ,например секцио ,видовете упойки и др важни неща ако се сетите:).
В тези родилни стаи предполагам сме самички.
На таткото полагат ли се дни при раждането или взима от отпуската си ?

# 636
Артемис, честито! Аз преди доста време съм раждала, та не мога да дам актуална информация Simple Smile Но може да кажеш къде си, в кой район, за да са по-адекватни момичетата. По мое време ми казаха да си занеса само мутер паса, четка и паста за зъби, нощница, червило и музика Simple Smile За бебето имаше всичко в клиниката. За татковците имаше някакви промени, та ако някой знае повече подробности, ще сподели.

# 637
Живеем в Schleswig Holstein  близо до град Кил и съответно там ще раждам.

# 638

Блазе ви. Поне море имате. Ледено студено, но море и риба. 😍

# 639
Даааа, най-вече риба. И то от хубавата, мазна риба. Sunglasses

# 640
И за набързо се яде fischbrötchen, а не вурстове и сладки мазнотии. 😂 Абе като у дома се чувствам там, но другаде ме завя късметът.

# 641
Леле, любимият ми район...Влюбена съм в Кил, имаме приятели там.

# 642
  • Germany
С тия раждания, чак ми се приражда пак 😉 Моето дете от понеделник е на училище, всеки ден по 3 часа. 15 часа седмично трябвало да имат. Едната седмица ще е от 10, 30ч на училище, а следващата седмица неговата група ще е от 7,50 ч. Това което ме учуди е, че в края на писмото пишеше, да не забравяме детето ни да бъде с маска по пътя за училище и в паузите. Нали навън не се носи маска, защо пък по пътя за училище да я носи...може би за да не я слага пред училището ли...

# 643
Значи да се радвам, че чак след 5 седмици ще има училище при нас. Дотогава ще се разбере дали отхлабването на мерките е било прибързано. Ние също няма да се юрнем нанякъде... освен ако не отворят границите.🙄 Продължаваме си с хоумофиса и на пазар само за храна. Отвориха ни библиотеката, там вече бяхме.

Хаха... и на мен ми се приражда. Моето раждане си беше много ОК. Само силните болки не ги ща пак, че 7 часа си бях с една почти непрекъсната контракция.

И аз искам да живея на море или езеро, или поне до сносна планина. Тук, където съм, не е моето място, искам много близо до природата и да не е толкова пренаселено. Ръчкам половинката... подкокоросвам с хобита разни и може и пък да стане.😅

# 644
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Артемис, незнам сега по време на Корона могат да се оглеждат болниците.
Те имаха преди Короната ( ново летоброене започваме май) инфо вечер и казваха какво предлагат. Аз ходих в съседен град, защото там стандартната стая беше с две легла, а в нашия с три 🙄
Можеш да си доплатиш за семейна или единична. Цените варират много.
Аз държах на баня в стаята, оказа се, че имало стаи без баня 😧

За там ти трябват: дрехи, кърпи и козметика за теб, чехли/пантофи, книга/музика ( при второто прочетах цяла книга !), телефон, зарядно, аз влачих и неща за ядене (ядки, рийгел, плодове и подобни).
Водата и чая бяха безплатно.
За бебето ти трябват дрехи за изписването само.

При първото раждане ( тежкото) бях три дена вътре: вечерта влезнах, през нощта родих, после ме наблюдаваха. Семейна стая, мъжът ми оставяше да спи при нас.
При второто бях една седмица: сряда влезнах за предизвикване, събота следобед родих, после се надявах вторник да ни пуснат след У2, но бебето беше с жълтеница и я вкараха за 13ч под една синя лампа, та чак сряда се прибрах. Откачих!!!

Та, престоят зависи от много неща.
Вторият път бях в обща стая, имаше текучество, понякога и нощем идваше някой... ама, ако бях в единична стая съвсем цял да изкукам.

Общи условия

Активация на акаунт