Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

• 31 169
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • в сърцето на един мъж...
Ох, това с пътуването и аз го мислих, обаче ако половин Европа е затворена, от къде ще пътуваме? Мен не ми се чака по границите с други луди...

# 661
Много благодаря за отговорите!
Полезни както винаги

# 662
При нас,  сега научих, че учителите над 50 годишна възраст са спрени от преподаване, че се водят рискови. При вас има ли такова нещо или си е само за нашето училище?
Класната на малката е на 52 г. Здрава, права жена, не знам да има придр. заболявания (може и да има). На 52 г. е . Идва с колело на работа, активно спортуваща. Ще я замества някаква млада девойка. Много съжалявам, защото нашата си беше страшен професионалист и децата я обичаха.. Новата девойка, дано се окаже и тя добра. Но разбрах, че всичките учители над 50 г. в училището, ще бъдат замествани от младите или студенти, докато се овладее вируса.
Значи децата ги пускат като експеримент и покрай тях родителите.

# 663
Застрашени се водят учители, както и в другите  професии (освен, ако няма изключения някакви), над 60 г. Учителите над 60 г, които въпреки това желаят да преподават, трябва да го заявят писмено.
Може би вашата учителка има някакво заболяване и по този признак да влиза в рисковата категория.

# 664
Всички учители на дъщеря ми независимо от възрастта си работят, включително и класната й, която е на 50+ и е болна от рак. Говореше се преди да почнат, че по-възрастните и тези със заболяеания няма да работят, но вече две седмици работят. Може би е по желание.

# 665
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Една възпитателка 50+, ми каза, че се води рискова и не ходи за нот групи. И тя е видимо фит, ама знае ли човек.
Вчера мина един от училището, незнам дали е учител, води занимания следобед, сега щял да види немски за чужденци. Той каза, че следващата седмица може да започне, само ако иска, защото е рискова група. Не каза дали 50+ или 60+.
Т.е по желание могат и да работят, другите били длъжни. Хесен това.

# 666
При нас рисковите групи колеги са Homeoffice, ако искат. Всички останали ходят на работа. В отдела ни има само 1 такъв колега. При учителите не знам, как ще е. Още чакаме официално писмо.

# 667
  • У дома
При нас - Тюрингия, щерката вече една седмица ходи на училище всеки ден.
Имат си нормални часове. Класът им е разделен на 2 групи. Имат 2 по-големи паузи, в които трябва да носят маски. Миене постоянно на ръцете, ходене до тоалетна единствено и само в час, хапват в стаята, който си носи нещо и така.
Прюфунгите им не са изместени, ще се състоят на същите дати, на които бяха обявени и преди това. Разрешили са им да си подготвят тематична седмица и сега текат едни дебати какви теми да си изберат, много са ентусиазирани. Имат и дата, на която ще им раздават цойгнисите, да видим там как ще се случат нещата, дали ще ни съберат и родителите и дали ще им направят някакво изпращане, не знаем още.
Малкия ще започне  училище на 26.05. Също са на групи, но ще са по 2 или 3 дни само в седмицата, през ден. Учебната година ще свърши нормално, при нас това е 17 юли.

Започнах да виждам светлинка в тунела Relieved Дано успеем да си изкараме летните отпуски в България. Flowers Four Leaf Clover Дано бъдем сватбари тази година. Flowers Four Leaf Clover Дано разхлабването на мерките не изиграе лоша шега. Flowers Four Leaf Clover
Дано, дано, дано Flowers Four Leaf Clover

# 668
  • Берлин
Така ми е домъчняло за нашите...все ги мисля. Обикновено си ходим за няколко дни през март,те идват май-юни за три седмици и пак сме заедно края на август-началото на септември,после за коледните празници. Дотук нищо не стана от плановете. Дано отпадне 14-дневната карантина и се приберем поне август за малко...страдам си, помрънках и сега ще си сипя едно малко два-три пъти. Simple Smile

Приятелка ентусиазирано ми прати мерките от фитнеса ни. Отварят в понеделник.

# 669
  • Немция
Папур, представи си този списък в едно училище. Stuck Out Tongue Winking Eye И колко ще се спазва, особено от малки ученици.

Позитив, ти виждаш надежда, защото при вас ежедневието ви заприличва на нормално. Моите деца няма да ходят с такъв ритъм на училище. Даже се чудя какъв е смисъла малкия да е за 3 часа седмично на училище... Да свикват с новата реалност ли? Да се шашкат от правила и носене на маски...
От новините  сте разбрали сигурно, откриват кланици с много заразени работници от Източна Европа. В НРВ смятат всички да ги тестват. И нашия град има кланица, където работят нашенски турци и роми. Не живеят на общежития, но са по много хора в едно жилище. Или роднински кланове.
Аз не вярвам да изкараме лятната отпуска в България, прекалено много рискове ми се събират.
Има време дотогава, де.

# 670
Аз все повече съм на мнение, че има много повече въпросителни, отколкото яснота. За отговори да не отварям дума.
В началото исках да се тествам. Сега не искам да чуя за никакви тестове, нито пък за какъвто и да е контакт с лекари и болнични структури.

# 671
  • Berlin
Да се тренира с маска, успех на трениращите! 😂
Моят господин ще е на 20ти на училище, ще разделят класовете на две групи, за да са по-малко деца в стая. Малкият - в края на месеца на градина по предпоследна информация. ММ ще са всички от вкъщи до края на юни, но това го бяха решили още в началото. Аз също съм от вкъщи засега, макар че като за първа седмица на работа, не ми е супер пълноценно времето и усещам колко по-различно би било, ако имах въвеждане на място в офиса и всички колеги да са там.
Днес ходих до кварталната библиотека, но в понеделник ще отварят,  имаше много хора навън, опашки пред магазините.  На площадка още не сме ходили, ама малкият нещо не иска да излиза навън - слънцето било силни, колите шумни, повървя пет минути и искаше да сяда.🤷🏻♀

# 672
  • Берлин
Abs,направо тренировката с маска образно си я представих...като днешния ми опит да си купя парфюм. С маската. Та пръснах блотери и в свивката на лакътя душих парфюми (вместо да кихам там де). Имах нужда от шопинг,не ми се получи. Заради маската ми беше дискомфортно (а нося от март от/до работа). Тегавина.
Отидох и до оптиката - вече само с час,за да се избягва струпване на хора, дезинфекция на входа и маска естествено.
Синът ми пък вчера беше на фризьор. Поискал и оформяне на брадата. Отказали са му - не може да сваля маската в салона, затваряне и 25 хил.евро за собственика била глобата за нарушени мерки.
 А иначе народ навсякъде - кой с ботуши,кой с джапанки, кой с маска,кой без...нямаше къде да се стъпи буквално по центъра (кварталния). Ааа, и нямаше нито едно заведение с маси и столове вън. Очаквах,че работят. После се сетих,че се заблудих от сутрешните Бг новини.

# 673
Здравеúте! Flowers HibiscusСледя ви от години, но чак сега ми се налага да се включа с въпрос- гледам и без това сте на бременно-родилна тематика. Relieved
Та, тези от вас, които са раждали в Германия- каква акушерка имахте : Beleghebamme, която да ви проследи през цялата бременност и да ви изражда или от тези, които само проследяват ?
Понеже ми е първа бременност съм много объркана- от една страна много ме блазни идеята да ме изражда човек, коúто ме познава и аз му имам вече доверие- и без това ще ми е стресирано.

Но доколкото разбрах акушерките с договор към болница се намират много трудно и затова въпросът е струва ли си усилията да си търся само и единствено Beleghebamme или това е по-скоро глезотия и при раждането няма значение дали акушерката ти е позната или непозната?Rolling Eyes

Благодаря предварително за мненията ви!

# 674
Summer_, да намериш Beleghebamme през последните години си е направо кауза пердута. Някои ги търсят още веднага след положителния тест за бременност.
Аз раждах два пъти така и си беше много приятно, защото останахме приятелки след това и поддържаме контакт.
Потърси в района, в който си някоя Hebammenhaus или подобно нещо, те са обикновено група акушерки, които това правят и имат и организирани курсове за подготовка и възстановяване след раждането

Общи условия

Активация на акаунт