Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

• 31 188
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, четох , че Меркел е казала, че ваксините срещу Covid - 19 ще са задължителни. Аз не искам да слагам никакви ваксини на нас , камо ли на детето ми и то за вирус....

# 616
  • Немция
Докато излезе ваксина, ще изтекат сто реки. Не го мислете отсега.

# 617
  • В страната на мечтите
Аз личен опит с преносване нямам, но сестра ми роди две от три деца седмица след термин, предизвикани именно със секс, така че нищо смешно не виждам. А и е напълно логично, защото при оргазъм матката се контрахира и отделно, че се отделя окситоцин...Дори да не помогне, няма да навреди, а и е по-приятно от някои други методи Wink

Че много се грижат за теб лекарите и персонала хич не съм съгласна. За раждането уцелих изключително груба акушерка, след него никой не ти обръща внимание и те оставят сам да се оправяш...при все, че питат милион пъти дали ти е първо и са наясно, че си като в небрано лозе.
Сега с втората бременност като лежах в болницата с кръвоизлива, абсолютно същото впечатление оставиха (в друга болница бях, не там, където раждах) - никой не се интересува как се чувстваш или колко те е страх, шляпват ти хапчета до леглото  и се оправяй...В последствие се оказа, че едните таблетки трябвало да ги прилагам вагинално, но никой не ми беше казал и като резултат направих втори кръвоизлив две седмици по-късно, дето още си го нося (вече над месец).Изобщо...голямо безхаберие цари според мен.

Извинявам се за лиричното отклонение. Тео, бързо и леко раждане ти пожелавам, ще се гушкате скоро с мъника Hug

# 618
  • Немция
Вие за успокоение на Тео "хубави" истории й разказахте. Grinning

И двете ми раждания плюс престой в болница ми оставиха добри спомени. Акушерки, лекари-всичко беше оптимално. Въпреки че след раждането на първото дете не бях съвсем на себе си, че бебокът беше неспокоен и ревлив от началото.
Само акушерката, която ме посещаваше вкъщи, ми лазеше по нервите, но тук имаше значение хормоналният дискомфорт и неспокойно новородено, не само разликата във вижданията ни с акушерката .

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 15:25 от Бибит

# 619
Може би както навсякъде и тук също има неадекватни и безхаберни лекари Но аз лично не попаднах на такива тук (все едно раждах в 5 звезден хотел,ако махнем болките при раждането:astonished:,)затова  пожелавам на  и на Тео  също  да  попадне на читав акушер и всичко да мине безпроблемно!!!:hugs:

# 620
  • Германия
Ох, някак окупирах темата с моите проблеми без да искам ☺☺☺

Оказва се, че сексът помага ако тялото е готово. Пробвахме го тоя номер, но без резултат. Днес може пак да опитаме 😉

Аз с първото раждане също бях много доволна от отношението, наистина не мога да се оплача. Не знам до късмет ли е, от болницата ли зависи, или дали просто на места (или навсякъде)си има такива хора, на които не им пука и те оставят да се оправяш както знаеш.

Разходките и аз знам, че помагат, но аз не мога да ходя дълго, защото след няколко метра започва безумно много да ми се пишка! Айде, в гората ще се скрия зад някоя дръвче, но ако е по-открито забрави! 😅

Още малко ще ви позанимая и после млъквам 😂

# 621
TeoM83, не опитвай днес, че Луната влиза в скорпион, а този знак за нея е не особено благоприятен.
Довери се на Промисъла и бъди спокойна.
Успех и щастливо посрещане на второ ти детенце ! Flowers Hibiscus

# 622
  • The QC to be!!!
TeoM83, не опитвай днес, че Луната влиза в скорпион, а този знак за нея е не особено благоприятен.
Довери се на Промисъла и бъди спокойна.
Успех и щастливо посрещане на второ ти детенце ! Flowers Hibiscus
Е тя Тео е гърмян заек, това не и е първо раждане, ама това с Луната влизава в скорпион, може да я озадачи Simple Smile

# 623
Получихме писмо от училището. Ще започват поетапно евентуално след Pfingstferien (4-те класове от 18.05). Ще са на някакви смени, само за по 2-3 часа, с милион ограничения... чак вече се чудя дали изобщо има смисъл. Но децата сигурно ще се радват и няма да се стресират от мерките, както на мен ми се струва. Аз например ако трябва на работа да гледам по цял ден муцуни с маски, хич няма да се чувствам комфортно.

asyalein, за мъжа и детето маските са съответно L и S. M само на мен ми става.

TeoM83, леко и безпроблемно да е!

# 624
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Нещо чух, че в Хесен ще отварят кина, ще има концерти... не разбрах всичко, бебето крещеше.
Детето май началото на юни ще тръгва. Нямам още официално инфо. Днес пак имаше драми със задачите. Обаче вече не се впечатлявам...😏

# 625
  • в сърцето на един мъж...
И при нас щерката ще тръгва, баткото не. Тя - 5, той 8-ми клас.
Аз съм супер доволна и от двете раждания, хем бях секцио и двата пъти. И внимание, и помощ имаше, при второто беба не изплака, беше в кувьоз, и се погрижиха за нея, и я спасиха, родена е в 33та седмица. Персонала беше прекрасен, от много голяма помощ ми бяха да не се срутя психически. И ми я дадоха да си я видя, и да я прегърна. По същото време позната роди в България, извадиха детето от кувьоза, за да сложат друго. Тук по време на този период само хубави неща видях. И за задържане лежах, и се държаха с мен добре, на ръце все едно ме носиха. Уцелих туркиня главна лекарка и асистент българин, та нямах проблем и с езика Simple Smile Така че всичко е различно навсякъде.

# 626
Моята първолачка започват от понеделник. Берлин
В началото 3 пъти седмично по 3 часа, после ще увеличават.Хорта остава само в нот група.

# 627
Пожелавам на Тео раждане като моите. От всичко си спомням само страхът. Аз съм много страхлива.
Акушерки, доктори - лоша дума не мога да кажа за тях, много внимателни, отзивчиви и състрадателни. А съм раждала в България през 90-та и 94-та година.
Е, по отношение на хигиената имаше какво да се желае, но това е друга тема.

# 628
  • Немция
Гея, трудно ти е било покрай второто раждане... Добре е, че си имала голяма подкрепа!

Аз да се отчета. НРВ. Малкият от другата седмица на училище. Само във вторник, за няколко часа. Като при Синьо. Колкото да видят полунормален учебен процес.
Големият, в 5 клас от 26 май. Точно как ще е при тях с часовете, не знам. Учебната им година е до края на юни.

Ася, в Хесен говорят за позволяване на сбирки до 100 души.

Нямам представа вие как преценявате новите мерки, на мен ми се струва, че се избързва. А си имаме доста случаи при нас.
Юруш на маслините...

# 629
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, да, късметлийка бях. Много труден период беше Sad

Общи условия

Активация на акаунт