👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 88 503
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 860
Christiana секциото не се ли прави 14 дни преди термин 😊

# 1 861
  • Plovdiv, Bulgaria
Christiana секциото не се ли прави 14 дни преди термин 😊

Не е задължително, то се гледа и как се движи бебето, води, плаценти. Като цяло се насрочва по-рано, за да не тръгне бебето нормално и да стане спешно секцио. Ако е прекалено дребно, изчакват и до 39с някой, други пък може да се наложи още в началото на 9ти да го вадят.
 С малкия 10 дни по рано го правихме, можеше и още да изчака, защото нямаше индикации за раждане, но бяха новогодишни празници и доктора излизаше отпуска.
Моят термин в момента е 13.06. Така и така пак ще се пада 10-14 дни преди термин.
Като цяло е хубаво да седят колкото се може повече в корема, ама понякога има други фактори, които не го позволяват това.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 15:28 от christiana_

# 1 862
  • София
Ех, момичета, супер много се радвам на всички за добрите новини.
На момичетата в болница - вярвам, че всичко се закрепва и ще си дочакате 9-ти месец, бързо ще дойде Simple Smile

Лемонс - ще си полежиш, но пък няма толкова лошо, зареди сериалите, книгите, телефоните, игричките и малко по малко ще мине.

За Начев и аз мисля, че е най-добрия ако става въпрос за щитовидна жлеза, просто това му е специалността. Но за Гестационен диабет, ИР и диабет като цяло не е той човека или поне има една идея снижени параметри за границите на захарта преди и след ядене. Той иска да е под 6, което отдавна е променено като световен стандарт.

Моето секцио ще е между 7 и 14 дни преди термина, ще видим коя дата ще е удобна и за лекарката и за мен.

С покупките аз приключих супер добре, остава само праха. За Персила знам, че не е специално бебешки, а е сенситив, то и Саното е такъв, никъде не пише бебе (мисля), сенситив си е. Пише обаче, че са подходящи за бебешки дрешки. Силно се надявам да се понесе на бебето, защото в емаг има промоция ако си купиш 4 излизат по 12.50, което е за 160 пранета. Иначе единичните опаковки по 40 пранета са по 20лв ако не са промоция.

Ох ще разгледам и аз парочистачките, вие предполагам всички имате на керхер, аз също искам, винаги съм искала но нямам някой който да ползва някоя по-бюджетна марка. Имаме 2-ма познати, които имат за по 900лв подобна машинка, която дори се води професионална и са много доволни Simple Smile

Аз не смятам също, че неизползвайки препарат изнежваме бебето, просто не използваме препарат. Все едно аз да се изнежа ако не ползвам препарат Simple Smile
То по земята от нас си е нечисто постоянно, всяка една повърхност става нестерилна веднага след измиването. Но е яко да се постига чистота, без препарати, без миризми, пестят се пари, щади се природата, намаляваме пластмасата Simple Smile Дано не е голяма хамалогия с тия парочистачки.

# 1 863
  • Plovdiv, Bulgaria
Моята парочистачка е под 100лв и си ми върши работата, за която е празназначена. Даже не знам каква марка е, майка ми я домъкна в нас.
Повече пари за такова нещо не бих дала аз поне. Виж за робот някой ден ще дам Simple Smile

# 1 864
Моята е на керхер, но все си мисля, че сме я купували за 200лв. Но беше преди 7 години, погледнах сега аналогична в технополис е 400 намалена, нещо много ми се струват, явно и тях ги е ударила "инфлацията".
За робот също бих ги дала, но най-голямата ми находка и любов си остава дайсънчето ми Heart С деца и домашни любимци просто ми е незаменим помощник.

# 1 865
А какви повърхности чистите с тези парочистачки ? В нас сега, а и в бъдещия апартамент всичко е ламинат.
Аз днес установих, че съм започнала да задържам вода.. Пия по много, а не ходя да пишкам често и лицето ми е подпухнало. Краката и ръцете не ги усещам и виждам подути за сега. Потърсих инфо как да не се случва това задържане на първо място ДВИЖЕНИЕ.. по тоя повод слизах 1 час да обикалям пред блока и смятам всеки ден да го правя (не, че 1 час е достатъчно, но пак е нещо). То пък такъв задух беше, че се прибрах вир вода. В Понеделник влизам в 9 месец и явно си казва думата. На кантара не ми се качва, че да не ми стане лошо. Ще се изтегля преди прегледа на 13ти чак. Satisfied

# 1 866
Привет, момичета! Animal Bee

Аз най-накрая утре съм на преглед и с нетърпение очаквам да видя бебка колко е пораснала и дали се е обърнала вече главично. В тази връзка днес си пуснах изследвания и като цяло вс е ок, само имам 2 питания. За урината - излезнаха ми 5-6 левкоцита. Това ок ли е? Досега съм нямала. Или са били 1-2. И ТСХ си пуснах - 0.74, малко ниско ми се струва? А в същото време FТ4 е 15.69 при граници от 8.9-17.20. Нещо ме жегна да се разтърся информация.

За парочистачките ви следя с интерес - и аз бих си взела, но повече от 200-300лв не ми се дават, а ако ще е някоя китайска за тези пари, ще пропусна. Ще гледам инфо в нета и за тях.

Дрийм, страшен комплект за изписване! Мн ми хареса. Чак се замислих дали и аз да не си поръчам Joy досега имам само одеалце и бандана от там с името.

Аз нямам никакви болки в таза засега 🤷🏻♀ Дано така и да остане. Но за сметка на това кръста направо ме спуква. Мн се плаша да не си докарам някоя дискова херния Cry

Имам си и подготвителните контракции, все по-неприятни стават с напредването на седмиците. Цееелия ми корем до гърдите става на камък и ако съм в движение тр да седна, иначе съм скована и ходенето става мнооого трудно.

# 1 867
Привет момичета,
Да се отчета и аз. Вчера бях на ЖК и вече съм 45 дневен болничен. Термина ми е на 11 юни.
Днес пуснах всички изследвания и чакам резултати.
Бебка за сега се движи нормално, доста нисичко е и най-вероятно ще се роди по-рано. Та и аз съм в отбора на тези, които трябва да лежат и почиват повече.
От днес съм в 34 г.с. и по традиция след всеки преглед или нова седмица и взимам по нещо. И днес се отчетох в kinderland имат много сладурски неща.
Другата седмица на 6 май съм на тонове и ще говорим с Др за раждането.
Хубав ден, момичета 🙂

# 1 868
Здравейте, 🌞

Минах и аз днес преглед и най-накрая ме регистрираха за ЖК. Пускахме урина , ТСХ, фт3 и фт4. Акушерката записа и тонове. Някой май писа, че се е изненадал , че е платил 25лв - плащат се наистина и на мен май ми таксуваха 50лв от които 20лв май бяха за тоновете.
Лошото е че ЖК ще ми води само акушерката, а прегледи при АГ-то на месеца веднъж. Тъй като последно бях на преглед при него преди месец и реших и днес да мина , хем да види и записите от тоновете. Но лошото е че не беше в кабинета си, а е имал операция в болницата и ми обеща като приключи да ме види. За съжаление прегледа беше само 2-3 минути, но беше доста зает, имаше и други чакащи (само за преглед). Каза , че бебо е около 2кг , плацента, води, кръвопоток е наред. Само за тоновете изкоментира, че ако пия лекарство за ЩЖ трябва да се намали дозата и е добре да се консултирам с ендокринолог за дозата. Казах му , че ТСХ миналия месец ми беше 2.6 едва ли е нужно да се намалява дозата.
Накрая изкоментира, че няма нищо нередно и щом на УЗД е наред всичко, но честно казано ме обърка с тоя си коментар за намаляване на дозата ми. Не можах да разбера какво общо имат тоновете и щитовидната жлеза.
 Ще изчакам резултатите утре за ТСХ да видим какво ще покажат. Сега се чудя дали трябва да посетя ендокринолог.
Иначе от сега нататък ще ме викат на ЖК през 2 седмици.
Другото интересно нещо от днес е че акушерката ме пита дали искам някаква бележка за социално подпомагане и аз и отговорих, че съм безработна в момента и че знам, че не ми се полага освен еднократната помощ. Изненадах се като каза, че се е полагало и за безработни майки, само , че им се изплащало само 1 година сумата от минимална заплата. Утре ще ходя в социалното с тази бележка и наистина , ако може ще си е доста добре.
Някой има ли информация дали наистина безработните майки също имат право да получават майчински 1 година?

След прегледа се отбих в аптеката и купих намаления комплект от гел за измиване + лосиона на Юриаж.
 Бях купила преди крем за подсичане и крем за зърна - сега остава само да взема физ. разтвор, марлички и правн крем в аптека за подсичане. Дано не пропускам нещо. Лекарства за колики, чайове за кърма, витамин Д остават май, но тях мога да поръчам и ММ да ми ги донесе от Турция, че там медикаментите са почти без пари.

Връщам се да ви изчета и ще се включа пак по-късно, че стана пак мн дълъг поста. 🙂

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 16:22 от Mardinna

# 1 869
Мистик, аз чистя гранитогрес, кухненски плотове, в банята -плочки, параван, фуги, санитария. Преди чистех и ламинат, но преди две години го сменихме и новия не съм го минавала с нея.
Мардинна, като прочетох, че сега си се регистрирала за ЖК, чак погледнах коя тема чета, че като се замисля, ние се регистрирахме есента Grinning
За тонове не ми взимат пари, миналата бременност също не съм плащала, като съм изцяло по ЗК.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 16:50 от Аmélie

# 1 870
На мен в пакета от 750лв по здравна каса ми се включват 6 броя тонове Bowtie Така че при мен си е яко платено, но не знам как е на местата, където си е изцяло по ЗК. При мен доколкото разбрах тоновете ще са всяка седмица от 33-34 седмица до края Simple Smile

# 1 871
  • Варна
Мардина, За тоновете май не важи дали си по ЗК. И аз ще плащам. Те май не влизат в пакета по здравна.

За майчинските -имаш право на соц.майчинство, стига да отговаряш на условията. Отиди да питаш в Нои Wink

А ти два вида крем за подсичане ли ще ползваш? Или искаш да имаш да сменяш евентуално?

# 1 872
Здравейте,
Мардина, за социалното майчинство информацията ми е от януари месец понеже и аз не работех имаш право на 100 лв на месец в рамките на 1 година и там за раждане на бебче помощта за всяка община мисля че е различна сумата, и може да си сметнете с мъжа ти + бебчето трябва да ви се падат 500-510лв на човек на месец според заплатата на мъжа ти ако нямате тези парички на месец на човек получаваш някакви 30-40 лв още на месец по спомен не съм много сигурна. Тогава още не бяха вдигнали минималните заплати, мини и питай как стоят нещата. Но за социално майчинство това за 100те лева го помня понеже бях потресена че имам стаж 5-6 години непрекъснат и понеже не съм работила няколко месеца съм нямала право. Та си намерих работа фиктивно, за да мога да получавам майчинство, понеже вече си ми проличаваше и нямаше кой да ме вземе.

Снежи, аз писах че минавам с парцал и после с парочистачката за по голяма хигиена, споменах имам дългокосместо куче и постоянно има косми навсякъде 😁 естествено след появата на бебка ще минавам само с прахосмукачка и парочистачката. Можеш всичко да чистиш с нея аз минавам, ламината, плочките, имам и балатум в килера и приставка за килими и зимата си ги минавам и тях, за да си ги освежа. Нашата не е на керхер, по обикновена си е но ми върши страхотна работа.

Лимонче, почивай си да може да си изкарате максимално до термин. 🍀

Честитоо на другите мамчета за хубавите новини и за големите бебчета. 🌷 Не помня коя го беше писала и моята бебка е по финна в 31+1 беше 1700гр утре съм на преглед за 1 седмица не вярвам да е качила кой знае колко. Аз самата съм се родила 2,900гр но съм бързала като цяло 20 дни преди термин съм се появила 😇. Дано нашите бебчета да си стоят максимално и да не бързат толкова ☺️

# 1 873
  • София
Искам да успокоя всички момичета, на които сега им предстои да си полежат малко. Знам, че не сте свикнали, но мислете позитивно - бебоците ще си стоят на топло по-дълго време и вие ще можете да си починете преди голямото събитие. На мен ми се наложи да лежа от третия месец, но знам, че го правя за доброто на мен и бебочко 💙 Така, че горе главата, има толкова непрочетени книги 🤣

И да ви покажа нещо, което ми стопли сърцето. Моята баба от известно време не е добре и на нея й се наложи да лежи на легло, съответно и аз не съм я виждала от миналата година. Та откакто разбра, че чакаме бебоци, просто й дадохме смисъл на живота и въпреки, че е на легло, започна да твори много хубави неща 😊

# 1 874
Амели Аз нали бях извън България до 7-мия месец и след като се върнах обявиха ИП и затова чак сега успях да се регистрирам. 😃 То не знам имаше ли въобще смисъл, но така и така си бях платила вече здравните осигуровки с 3 години назад, та се записах накрая, колкото да съм се записала и поне някои от изследванията да ми ги пускат.

За тоновете на мен ми казаха, че за проследяване на нормална бременност не влизат по ЗК и трябва да се плащат. Може би има изключения за рискова бременност, но не съм ги питала.

Лемънс Първите месеци мисля да ползвам приготвения, че много ми го похвалиха, а този на Мустела ще го ползвам по-нататък. На скоро една познатс дерматолижка ми каза, че Мустелата не е била най-подходящата козметика за новородени. Ставало да се ползват в по-напреднали месеци.

Дени Благодаря ти за информацията много! 💐
Моя мъж е чужденец и няма БГ гражданство и може би няма да ми се полага нещо особено, въпреки, че имам около 10 години стаж в БГ. Може би най-много ще се полагат тия 100лв. Ще разпитам утре на място.

engruseva Много са сладки плетивата. Да е жива и здрава баба ти. 🍀❤

Поздравления на всички момичета, които сте минали прегледи днес. 💐

Сетих се , че на телефона си имах една Информационна брошура на НЗОК, но тъй като е в pdf-формат и нз как да го споделя тук ще ви ги споделя като принтскрийн. Информацията моце да е полезна за някой.

Общи условия

Активация на акаунт