👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 945
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 875
engruseva страхотни са!Така мило ми стана от поста ти!Аз преди няколко месеца купих най-хубавата прежда, която открих и копченца и ги дадох на баба да ми изплете някакви дрешки по нейно желание, било жилетка, терлички. Хич и да не ги обличам, ще ми остане сантимента някой ден, а и смятам много да ги пазя, да ги предам на следващото поколение, живи и здрави, тъй като този занаят с баба, ще се прекъсне в нашето семейство. Нито мама, нито аз можем да плетем, така че остава да съхраним и предадем.💙❤

# 1 876
Привет, момичета,

Избрахме си количка най-накрая от Online4baby  - Cybex Balios S и смятам да я поръчам утре. Blue Heart

Тъй като, следя всички теми от началото им съм срещала няколко поста, свързани с ваши поръчки на Cybex от UK като имаше пристигнали такива с объркани облегалки. Въпросът ми към вас е количките ви имат ли гаранция, която важи в България, в случай че нещо се повреди по количката?

И замяната на нещо сбъркано по поръчката за ваша или за сметка на сайта се извършва?

Мерси Simple Smile

# 1 877
Момичета, благодаря много за информацията за парочистачките. Аз със сигурност не бих дала 800 лв за Karcher, а и те изглеждат доста големи и само ще се чудя къде да я слагам. Видях, че Philips имат добро предложение, нещо такова ще търся, а и да не заема много място Simple Smile
Взела съм си книгата на др Спок - чета и се образовам. Някои от съветите му ми се струват доста остарели, но като цяло дава добра информация. Например пише над креватчето да не се слагат картини, че да не стане така да падне някоя и да удари бебето в леглото. Аз моите принтове точно над кошарата мислех да ги слагам Rolling Eyes ама ще сменя позицията. Другото, за което се зачудих е, че не препоръчва обиколници в креватчето, за да не се завъждат акари много. Но пък от друга стана бях чула, че е добре по някакъв начин да се ограничи да е по-тясно пространството около бебето, че то се чувства по-добре на тясно. Ей така като чета и чувам противоречиви неща и ейййй си мисля как ще се справя?!??!!
Редактирам се, за да кажа: Engruseva - нещата от бабати са прекрасни, сигурна съм че това ще е един от най-милите и скъпи подаръци, които ще получите Heart Exl

# 1 878
  • Варна
Охх с риск пак да предизвикам някой спор, но Снежи Д-р Спок? Сериозно ли? Вземи си нещо друго, не се обърквай с такива остарели четива Simple Smile Според мен, де...

# 1 879
  • София
Мардинна, при положение, че имаш стаж в БГ 10 г. е просто жалко да не вземеш майчинство. Нямаш ли някой познат, който да те назначи за един-два месеца сега? Така поне една година щд взимаш поне 510 лв./месец и после още 1 по (май бяха) 380 лв.

Engruseva, приказно красиви са, милата ти баба! ❤❤❤

Мен ме е срам да ви кажа за парочистачката. Купихме една с майка ми, ентусиазирани. Уж да си седи при нея и да я ползва по-често, пък да я ползвам и аз 1-2 пъти годишно. Ползвали сме я два пъти от тогава, хахах. Така изхвърлени на вятъра пари, че чак ме е яд. Стори ми се, че мокри доста, не зная за ламинат би ли била ок. Ние на гранитогрес, камък и теракот я ползваме, понеже е къща и е доста голяма, има тераси, бани. Реално едно изкарване на парочистачката е около 2-3 дни нон-стоп работа с нея. Тоест, за основно почистване два пъти в годината сме я ползвали, ако мога да обобщя.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 19:05 от get_real

# 1 880
И аз съм чела книгите доктор Спок, има полезни и не толкова полезни неща, разбира се всеки взима за себе си различна информация.

Относно обиколниците и от СЗО не ги препоръчват, но не заради акари, а за безопасността на бебето по време на сън и рискът от задушаване. Затова не препоръчват в леглото на бебето да има каквото и да е, освен бебето и казват, че е най-добре да е завито с чувалче, а не със завивка.

Разбира се, всяка майка сама преценява кое е най-добре за нея и нейното бебче и всеки случай е индивидуален. Simple Smile

# 1 881
  • Варна
От вчера съм в 45 дневния и днес ходих да си го взема. Срещнах се с акушерката, че си бяхме забравили очите от месец и половина. Пуснахме изследвания /кръв и урина/, тонове на бебка, каза че била добре. Вече ще ходя всяка седмица и съм по-спокойна. Не плащам за тях, те са ми в пакета. Нямаше как да не се кача на кантара... ами заковах си 70 кг/започнах 52/, а аз дори мислех, че съм 73-4, нали избягвам срещите с него и не знаех от последния път при нея Grinning та се успокоих и за наградка минах да си взема един козунак с шоколад Relieved
Последните дни ме гони една сънливост, сега съм навън, но нямам търпение да се прибера и да си легна Sleeping отделно пък нещо храната ме отблъсква, почти нищо не ми се яде и само ми ври стомаха..

Енгрусева, прекрасни са просто ннещата, които баба е оплела. Heart Eyes за мен всичко от моята ми е тоолкова свидно и скъпо Heart
Риъл, мисля даже, че минималното майчинство ще бъде 610 лв за първата година.

# 1 882
Спок е платен соц автор, писал е с цел жените максимално бързо да отбиват и да се връщат в завода, водичка нощем, режими и т.н. Аз определено не го харесвам също...

# 1 883
Значиии,ако искате наистина да се разрази буря тук,то има една тема,която не сме разнищили и това са ваксините!😁За или против сте?Не че нещо,ама ми доскуча тая идилия😂😂

Аз така се набухах с миш-маш току-що(някаква ранна вечеря си спретнах),че ще грухтя половин час докато слегне...

# 1 884
Ооо недей, тази тема ще ни скара всичките, за съм, на чуждите деца Simple Smile по душа съм антиваксър, но за съжаление, дъщеря ми ги има всичките, за да ходи на градина..сега с второто таткото иска ваксини... мен ме е страх, защото едната от новите е още по-зле и така..

# 1 885
  • Варна
Да, да и аз съм чела Спок. Не заради бебето, а заради един проект. Не бих си позволила да коментирам, ако не го бях чела. Simple Smile
Но Аналуна, права си Simple Smile Всеки вярва в каквото прецени. Наистина го написах спонтанно и с приятелско чувство, както бих реагирала на всяка близка до мен, ако ми каже, че го чете Simple Smile

Ооо нееее, ВАКСИНИТЕ недейте бе хора! Имайте жал!

# 1 886
Охх с риск пак да предизвикам някой спор, но Снежи Д-р Спок? Сериозно ли? Вземи си нещо друго, не се обърквай с такива остарели четива Simple Smile Според мен, де...
Дааа разбрах, че е много остаряло това четиво, ама аз купих нещо там без да знам какво е и после сестра ми ме светна, че тоя бил от каменната ера 😂 Е то просто е още една проява на това, че за бебета не знам ниииищо 😂 Ще поръчам от store.bg нещо друго също. Видях тухлата, която препоръча ще видя дали я има.
Редакция: Аз за ваксините въобще не ме е страх да кажа, че съм силно ЗА. Наясно съм, че са възможни реакции, но те се наблюдават, споделят и оправят с педиатър. Четох и на Майко Мила книгата и там бяха описани подробно всички болести, за които се слагат ваксини в БГ, ами болестите ми се сториха по-страшни ...

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 18:52 от Sneji*

# 1 887
  • Варна
Снежи, не мога да кажа че я препоръчвам 😂 Аз още не съм я прочела, само 20-30 страници 😂🙈 Само отлагам да я започна... 😂

# 1 888
Айде бе,кво толко,после пак ще се сдобрим😂😂
Дрийм,пускай анкета😂

Редакция:майка ми навремето ме е гледала "по Спок",е не изцяло,разбира се,но си е отживелица за съвремието.За тогава толкова малко информация е имало за всичко....

# 1 889
  • Варна
айде отивам за пуканки! 😂
Като вляза след малко искам да е горещо тука! 😀
Аз също съм ЗА.
 Не мога да се аргументирам качествено, затова ви позволявам да ме нападнете 😂

Общи условия

Активация на акаунт