👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 833
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 890
айде отивам за пуканки! 😂
Като вляза след малко искам да е горещо тука! 😀
Аз също съм ЗА.
 Не мога да се аргументирам качествено, затова ви позволявам да ме нападнете 😂

Хаха😂Ето ти и една мелба 🍨 и малка тортичка- 🍰

Моето виждане също е ЗА ваксините,но винаги ми е било интересно мнението на майките-антиваксърки.Не знам техните аргументи и за това ми е интересно да чуя.Сериозно,не е за да се караме,а информативно.

# 1 891
Абсолютно никаква представа нямам как стоят нещата със социалните майчински и си мислих, че не ми се полагат, защото не работя в момента. Затова и се учудих днес като отвори темата акушерката. Ще трябва да почета малко тази вечер какви права имам преди да отида утре да ги разпитам, тъй като за съжаление в държавните учреждения не винаги човек може да получи адекватна информация.
Гет риъл Сетих се за варианта да се самоосигурявам във фирма още в началото на бременността, но за съжаление нямам познат с фирма, който би могъл да ми направи такава услуга. Здраве да е!

А за ваксинирането - аз също съм ЗА.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:26 от Mardinna

# 1 892
Дъщеря ми почина след усложнения от сърдечна операция. Усложненията бяха инфекция тип морбили. За която има ваксина.

Но хората масово не се ваксинират и така страдат незащитените, които по една или друга причина не могат да бъдат ваксинирани.
Важно е да се мисли за всички, а не само за себе си.

На тази тема съм абсолютно категорична и смятам за престъпление да не се ваксинираш, но и да не спазваш правилата за разделение.

# 1 893
  • София
Точно днес говорих с позната за педиатър и ваксини и понеже вероятно след 5 месец ще живеем в държава, в която имунизационният календар е по-беден (по-малко ваксини), коментирах, че ще пътуваме до Бг, за да си следваме нашия с повечето.

Analuna, нямам думи, мога само това да ти изпратя ❤❤❤

Ваксините, за разлика от пелените, козметиката и броенето на седмиците, не са личен избор, а обществена отговорност. Подсигурена с нормативни документи и бюджет. Който не иска да участва може да потърси друга общност. Имам приятели, които живеят в руските степи в едно общество без пари, без ваксини, без ток. Много мили хора са, обичам ги и уважаеам техния избор. И особено начина, по който го прилагат. Не го налагат тук, не нарушават нашия ред, създали са си техен.

# 1 894
analuna,съжалявам.Просто...не знам какво да кажа,много тъпо ми стана,съжалявам,че повдигнах темата.Това,което си преживяла е най-жестоко и непоносимо нещо на света.Ти си много силна жена!❤

# 1 895
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,
Върнах се от Джъмбото- доволна купих 2 памучни сутиена като сивия на Мистик. Добре стой, меки са, най-важното ММ ги одобри Grinning , намерих си и джапанки най-обикновенни за в болницата, да мога и да се изкъпя с тях, а ако ми стане студено да мога и  с чорапи да ги обуя. Всичко за багажа е купено. Утре ще изгладя, подредя, и ще остане само помпата да стерилизирам в последния момент.
Хубаво нещо са парочистачките, имахме една комунистическа, доста добре се почистваше с нея, ама се счупи. Сега като им гледам цените, алелее майко. Аз още не мога да преглътна 400лв дето дадох за перяща Зелмер-тоя неземен кютук. Лошото е че ММ сега не дава да купя най-елементарна с контейнерче от 100лв. Бих вложила повече единствено за робот, но за вкъщи не става.
Мале момичета толкова ми е грамаден корема вече, че като вървя и ме боли ниско долу,а и усещам контракции. Одеве в Джъмбото си виках еййй сега ако не родя тука те на. От тежестта имам чувството, че аха и водите ще ми текнат. А да не ви казвам от дебелота започнаха да ми се трият краката и да се потя Flushed .  И за да не си помислите че преувеличавам ето ме. И сега само си представете да се яхна на топка
Ся някой ще кажа, тя и преди си е била дебела, ама ето от преди бременността направо друг човек Grinning

# 1 896
analuna,съжалявам.Просто...не знам какво да кажа,много тъпо ми стана,съжалявам,че повдигнах темата.Това,което си преживяла е най-жестоко и непоносимо нещо на света.Ти си много силна жена!❤

Не се притеснявай изобщо, че си повдигнала темата. Тя е важна и трябва да се говори за това колкото може повече!

Благодаря за милите думи, момичета! ❤

Едит:
Ледена кралица, аз имам същата рокля и ми е до средата на прасеца 😄

# 1 897
Мога да дам само личните ми доводи:
1. Не съм против ваксините като цяло, не вярвам на хората в бг, които отговарят за тях! Москов, изтекъл срок на годност и т.н. затова не знам от какво ме е страх повече, да ваксинирам или не
2. Нашето братовчедче стана растение точно от тази за шарките
3. За хепатитната, никой не успя да ми обясни защо се слага веднага след раждане, бебето наркоман ли е, секс ли ще прави??
И т.н. след много четене, но не в бг мама, в крайна сметка ваксинирах дъщеря ми, но слагах всичко едно по едно и след изследвания.

# 1 898
Категорично ЗА ваксините, без да обяснявам, мисля че не е необходимо. В моята глава това не подлежи на коментар, просто няма друга опция. Хей Ледена кралица, аз виждам само, че сега имаш коремче и бузки, всичко друго си ти е същото. Това виждам поне от снимките, на живо незнам. Прекрасна си-висока,чаровна и бременността те е разкрасила, адски ти отива! 😊

# 1 899

2. Нашето братовчедче стана растение точно от тази за шарките

ШукМ,как така стана растение?😂Не те разбрах.Иначе да,за тези ти доводи мога да се съглася.

Риъл,е много точно съвпадаш с моето мнение!Много добре си го казала.

Кралице,много си си готина!Висока,руса,бременна мацка!

# 1 900
  • Sofia, Bulgaria
Ох докато напиша чаршафа се е повдигнал въпроса за ваксините.
Първо analuna съжалявам за дъщеричката ти Hug това е най-тежкото за една майка. Радвам се, че до колкото е възможно си го преодоляла. А за роклята, има няколко модела в Н&М с този плат, аз съм 175см висока, може и от височината да е разликата.
Сега за ваксините, аз съм категорично ЗА, но тук е важно педиатъра да е добър, да може да прецени здравословното състояние на детето и дали е подходящ момента за биенето им. Има и разлика във самите ваксини който взимат за пациентите си, това го установихме с моя приятелка, децата ни са връстници. На нас ни биха 5 валентна,уж някаква изчистена, по-добра, а на тях някаква 3 валентна и още 2 едновалентни,разкарваха ги през няколко дни,в резултат тяхното дете температура вдигна и му понесоха по-зле.

# 1 901
  • София
Гледам 36 отговора - викам има нещо интересно Joy

Ваксините съм твърдо За, най - малкото социална отговорност, както каза гет.

За Спок мога да кажа, че за мен е като интернет, трябва да имаш способността да сортираш информацията. Има по нещо полезно, но има и доста излишно и не е универсално.

Присъединявам се като собственик на роклята от ХМ хахахах чакаме в Еконт да я взема.

# 1 902
  • София
Наистина съжалявам за всички които са имали усложнения и по-лошо заради ваксина.
Не знам как се доказва това също.

Аз ще слагам всксини, но признавам че ме е страх.
Тази за морбилито ще гледам да я сложа максимално късно, бях чела че е доказано по-добре да се слага на 2г вместо на 1г.
За хепатита се слага в болницата защото се водим рискова страна за заразяване в болници, а не заради секс и тнт.

Предвид пандемията ще съм още по-страхлива ...
Иначе съм си измислила схема - бебето на лекар, пкк, црп, носен и гърлен секрет и ако всичко е ок - ваксина.
Дъщеря ми е на 7 и трябва да правим манту, но това не ме притеснява толкова, колкото морбилито на 12г ли беше?
Тва е положението, ще слагам ама със страх.

За съжаление никога не знаем дали децата ни са предразположени и дали ваксините ще отключат проблеми в тях. Както и дали ако не бяха ваксините нямаше пак да отключат проблеми. Много неща са фактори за аутизма, ваксините помагат ...

Пп: под зеленчук се има предвид дете което ни приема, ни предава. Най-често аитист. Sad

# 1 903
  • Varna, Bulgaria
И аз съм ЗА ваксините, но и мен си ме е страх за тях. Както каза Брайда,  все пак не се знае как ще повлияе на детето. Наистина е важно педиатърът да е добър и да прецени дали бебето е готово за дадена ваксина или е по-добре да я отложи.
Пеперудена, този израз, който е използвала ShukM означава, че детето е получило трайни увреждания след поставена ваксина. И в нашата ДГ в преден випуск имаше такова момиченце.
Просто е ужасно да сложиш нещо на детето си, което вярваш, че ще е за негово добро, а нещата тотално да се объркат.
Дано никоя от нас не се сблъска с такъв проблем Hands Pray

# 1 904
  • Варна
Оо Аналуна, съжалявам за загубата ти! Това наистина е ужасно!
Съжалявам и, че подходих така с насмешка към тази тема, малко се почувствах неудобно. Просто пред мен никога не е стоял въпроса за или против и дори буквално преди няколко месеца разбрах, че съществува понятието антиваксър...
За останалите неща, които коментирате (поставяне на ваксините, рискове, видове ваксини) изпбщо не съм запозната, ще ги чувам и ще се сблъсквам с тях в движение, но със сигурност ще ги поставим.

Общи условия

Активация на акаунт