👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 808
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 905
  • София

Риъл,е много точно съвпадаш с моето мнение!Много добре си го казала.

И аз съм спок-че. Явно нашите набори сме гледани масово по него. Четох го, има полезни неща. Ама аз и Монтесори и Макаренко съм си приготвила за четене, за да позная различни подходи.

# 1 906
Аз Бъдете здрави и се обичайте много и нека през юни щастието ви бъде допълнено от прекрасен бебчо.
Кайлин да кажа при мен как усещам болката. По-скоро е от ляво точно над срамната кост и се усеща като все едно някой те боцка с игла отвътре, кратковременно и след определен период отново се повтаря и така може и няколко часа да получавам такива бодежи. Като при мен в това време бебчо рита и се бута доста. Коремът ми обаче не се втърдява. Споделих вчера с АГ и той каза, че просто бебчо си се закача. Sweat Smile
Мардина по принцип има социално майчинство, но то доколкото знам е далеч по-малко от МРЗ, провери си все пак Simple Smile

# 1 907
  • Варна
Излязла ми е стерилната.
Сега пък имам някакво Bacillus spp.
Не съм го чувала това? 🤔
Написали са ми и коментар да изследвам отново преди лечение.
Някой имал ли е?

# 1 908
Ние с ММ сме ЗА ваксините.
Разбрали сме се обаче, да потърсим по-млад педиатър, който да е отворен за дискусии по темата.
Иска ми се да видим дали има някакви генетични или имунологични изследвания, които могат да се направят предварително, за да се прецени риска от дадена ваксина.
Много е деликатна и сложна темата и все ще сме на нокти.

# 1 909
  • Sofia, Bulgaria
То да ви кажа нямаме оспбен избор с поставянето на ваксини. Изискват да са поставени за да приемат детенце в детска ясла/градина.
А за д-р Спок , това беше единствената книга която прочетох преди да родя каката. После като разбрах, че всъщност той самият няма деца, си казах "айде няма нужда да ме съветва човек, който ги разбира нещата само на теория", сега ми дадоха  "Най-щастливото бебе" , прелистих я, ами за мене пише само глупости в нея. Толкова са различни децата, че въобще не може така да се обобщава.

# 1 910
Да, правилно сте изтълкували “растението”, седи и бие една врата на шкаф по цял ден...

# 1 911
Ние с ММ сме ЗА ваксините.
Разбрали сме се обаче, да потърсим по-млад педиатър, който да е отворен за дискусии по темата.
Иска ми се да видим дали има някакви генетични или имунологични изследвания, които могат да се направят предварително, за да се прецени риска от дадена ваксина.
Много е деликатна и сложна темата и все ще сме на нокти.

Галеона, както и други заинтересувани, има педиатри, които практикуват и класическа хомеопатия и имат лекарства, които да подготвят детето за евентуални странични ефекти от ваксини, т.е. да ги предотвратят. Потърсете някой такъв и ще си помогнете на детенцето да понася по-леко ефекта от ваксините. Гаранция няма никога, но все пак е начин да се помогне на малкия организъм да се справи с този стрес.

# 1 912
  • София
Да започнем и темата за хомеопатията Joy тогава днешния ден ще е пълен 🙂

# 1 913
ЗА ваксините, ПРОТИВ хомеопатията 😁😁😁

# 1 914
Analuna, много съжалявам за това, което си преживяла!
Аз също ще слагам ваксините. Знам, че има рискове, но смятам, че те са повече, ако не ги сложа.
Трябва да си намеря и добър педиатър, че май скоро трябва да се запиша, а знам, че някои не приемат нови пациенти. Някой, ако има добри впечатления в района Изток, Дианабад да свирка.

# 1 915
Аз ще слагам всички задължителни ваксини и не вярвам в хомеопатията.
Пожелателни ваксини като рота, ЧПВ, грипни и подобни ще пропусна.
Спок не съм го чела, но и други книги за бременност и деца не съм. Карам го по усещане.

Аналуна, много съжалявам за всичко, през което си преминала!

# 1 916
  • Русия
Здравейте!

Аналуна - Съжалявам за загубата

Аз съм твърдо ЗА ваксините. Като студентка, а и сега съм прочела всичко, което може за тях. Ако бяхме останали в Москва,  щях да се занимавам именно с това. За мен причината за настроенията срещу ваксините са породени от лекарска небрежност, довела до инвалидизиране. Ако ваксините се слагат правилно, ако децата се изследват преди това за генетични заболявания и алергии, няма да пострадат от ваксините. Това е огромна социална отговорност,  всички деца, които нямат предпоставка да не бъдат ваксинирани, трябва да бъдат ваксинирани, за да може децата, които имат проблеми да са защитени.

Относно хомеопатията - има неща които помагат, но са доста малко, като цяло съм по-скоро против, отколкото за.

Отметнах тестването - свеки  ми пази ред около 5 часа, след това когато отидох чакахме още около полвин час, самото тестване отне не повече от 5 м., отношението на лаборантите беше повече от ужасно. Наясно съм, че са изморени, ядосани, уплашени и т.н, но не може да се държиш така с другите хора, които не са по-малко притеснени В петък ще са готови и ще ми пратят резултати на имейл и на мен и на док, не се притеснявам честно казано, защото не съм контактувала с чужди хора, нямам и симптоми на простудно заболяване.

Днес, може би зареди напрежението адски много ме боляха и ставите и срамната кост,  едва се прибрах, полежах малко и ми размина уж. Но определено утре ще заложа на повече лежане.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 21:11 от Mari.Feno

# 1 917
И аз да се включа..(относно ваксините)тук вече си проличават годинките и опита.. аз изообщо не знам какво трябва и какво не Sad кое е редно и защо и тн... ще слушам педиатърката? Да се оплача че страшно ме болят и сърбят зърната,някоя със същия проблем? :/

# 1 918
Дъщеря ми всички ваксини + допълнителна за варицела. Живот и здраве на бебето ще сложа и ротавирусната.

# 1 919
Момичета, върнахте ми надеждата в обществото и човечеството, благодаря ви! ❤ И аз съм твърдо ЗА ваксините. Както get real е казала, щом искаш да живееш в обществото, ще спазваш правилата. Точно това си мислех скоро и по повод вируса сега. Като част от това общество всеки от нас е длъжен да се съобразява и да пази тези, които са в риск. Имах големи спорове с приятели и роднини, които ми
обясняват, че тях не ги било страх и видиш ли, който го е страх да си седи вкъщи... и това ми било цивилизовано общество... Както и да е, тежеше ми тези дни това и си го споделих. А за ваксините и детските градини знам, че има и фалшиви бележки, с които се записват, което пък е още по-опасно.
За хомеопатията нямам категорично мнение, знам само, че дори и да не помага, то поне не вреди.
Аз обаче с това сърцебиене доста вече се притесних. Следобяд доста време имах и сега вечерта пак. Пих някакви хомеопатични, които ми ги изписа АГ и валидол, но сърцебиенето не спира от тях. Утре мисля да и се обадя и да видя какво ще каже. Пулсът ми стигна до 100, при нормални за мен 80-85. Кръвното си е нормално 115/75. 😔

Общи условия

Активация на акаунт