👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 763
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 920
Момичета, излезли са ми резултати за щитовидната жлеза. Според вас трябва ли да посетя ендокринолог за да ми намалят дозата:

# 1 921
Тара,правила ли си изследване на щитовидната жлеза?Понякога проблеми с нея причинява такъв пулс...

Момичета,много ми е интересно да чета мненията ви за ваксините,благодаря ви и аз!Даже по едно време и мен ме хвана шубето,въпреки твърдите ми убеждения за ползите.Наистина е много важен педиатъра,да е компетентен,внимателен и т.н. и не само за ваксините,разбира се.Което ме подсеща,че трябва да отида до педиатъра на дъщеря ми и на колене да го моля да запише бебето,защото е изключителен доктор и наплива при него е огромен.Дано ни вземе.
А какви генетични изследвания може да се направят,за да се предотвратят усложнения?Това за първи път го чувам.

# 1 922
Peperudena, пуснах TSH, което ми е в норма. И АГ се усъмни в това първоначално, а другото е, че получавам паник атаки. Получавала съм такива в студентските си години и е подобно, но не мисля, че е това. Утре ще и звъня да я питам, ако трябва пък и на кардиолог да отида. Много е неприятно, но се притеснявам най-вече за бебето дали не му влияе след като на последния преглед пулса му беше от 150 до 170 и АГ каза, че е висок и да спирам всякакви кафета, коли и чайове.

# 1 923
  • Русия
Тара,правила ли си изследване на щитовидната жлеза?Понякога проблеми с нея причинява такъв пулс...

Момичета,много ми е интересно да чета мненията ви за ваксините,благодаря ви и аз!Даже по едно време и мен ме хвана шубето,въпреки твърдите ми убеждения за ползите.Наистина е много важен педиатъра,да е компетентен,внимателен и т.н. и не само за ваксините,разбира се.Което ме подсеща,че трябва да отида до педиатъра на дъщеря ми и на колене да го моля да запише бебето,защото е изключителен доктор и наплива при него е огромен.Дано ни вземе.
А какви генетични изследвания може да се направят,за да се предотвратят усложнения?Това за първи път го чувам.

Пеперудена - Може да се направят тестове за генетични заболявания - най-често срещаните, веднага след раждането - чрез взимане на кръв или натривка за днк, обикновено излизат в рамките на няколко дни. Така могат да се изключат или потвърдят ред заболявания, спрямо резултатите вече - може някои ваксини да не се бият, други да се забавят. Тук препоръчват да се направят отново на около две годишна възраст, за да се състави точен профил и разбира се родителите, когато планират бременност и по време на нея също да се изследват.  Този метод не елиминира всичко, но поне голяма част.  Тук при нас стойността на целия пакет ген. изследвания - бременност - новородено - яслениче (не знам дали така се нарича на бг.) струва около 50 хил. руб. което в лева е някъде около 1200 лв.

# 1 924
  • София
Мардина, защо ще намаляш дозата???

# 1 925
Днес АГ като погледна записите от тоновете първото, което изкоментира е че
 може би ще трябва да посетя ендокринолог за да ми намали дозата. Имало някакви минимални отклонения, които можело да се дължат на това , че ми идва висока дозата на Еутирокса. Не го разбрах какво общо имат тоновете на бебето с моето ниво на ТСХ.
Затова днес си пуснах и показателите за жлезата и се чудя дали са в норма спрямо 33-та гестационната седмица.
Може би ще изчакам 2 седмици до следващите тонове и ако има пак нещо ще разпитам по-подробно. Струва ми се и да има отклонения няма общо с дозата ми на лекарството. Ако ги намаля сигурно ще се покачи на 2.5-3

Мардина, защо ще намаляш дозата???

# 1 926
  • София
Ако искаш консултирай се с ендокринолог, но според мен нещо обясненията на АГ са странни. Показателите са ти в норма и не би трябвало да влияят на бебето. Ако намалиш дозата, със сигурност ще вдигнеш ТСХ, което би трябвало да е по-проблемно.
Колко ти е дозата, от кога я приемаш и колко ти беше преди това ТСХ ?

# 1 927
А аз от както съм в осми месец и все ми е лошо, днес едната ми приятелка мина с бебето, донесе подарък на дъщеря ми, че скоро имаше рд, седнахме на една пейка в двора, ми едва дочаках да се прибера... тежи ми, гади ми се, боли ме кръста, некомфортно ми е, термина ми е на 20.06, секциото предполагам около 10-13.06, не знам как ще издържа още месец и половина, преди малко се мерих корема 111см Simple Smile колосална талия!!! Мрън!

# 1 928
Хаха, Shuk, ти къде намери да го мериш в 23:00. 😄
Сутрин след тоалетна според мен ще е доста по-достоверна цифрата. Сега цял ден си хапвала, пийвала и със сигурност е завишена обиколката.

За ТСХ, моето беше скочило на 3,41 преди 2 седмици. Вдигнаха ми дозата на 75мг. и след 10 дена пак ще го изследвам. Моето ендо каза, че в трети триместър може да се качи до 3 - 3,5 и не е проблем. АГ обаче го иска около и под 2. Но не знам как се отразява на тоновете.

# 1 929
Хаха, Galeona, и аз се меря така на кантара- сутрин, след пишкане, преди душ и да съм пила вода. Ако се премеря вечер сигурно няма да съм много доволна 😁.
Момичета, гюкозата ми излезе 4.42 mmol/l, преди месец беше 3,62, как ви се струва?
Относно темата за педиатър, някоя от вас има ли опит или наблюдения от Първа детска консултативна клиника? До колкото разбрах имало абонамент независещ от броя на посещенията и е денонощна.
Моята бебка започна купона 🕺💃🥊 и сега няма заспиване 😁😁😁

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 23:55 от airgirl

# 1 930
engruseva и аз си мисля, че ще вдигна , ако се намали.
По принцип преди да забременея си пиех по 25мг еутирокс , а след като забременях ми се покачи към 3.7 май беше в началните седмици и увеличихме дозата на 50мг и падна под 1.5.
Но през втория триместър пак се покачи  към 3 и ми увеличиха февруари на 75мг последно и до сега съм си на 75мг и поддържам около 2.
Само в началото на април се беше покачило на 2.6 , но то беше защото бях объркала кутиите и вместо 75мг в продължение ма 14 дена съм пила 50мг. След като се осъзнах продължих пак със 75мг и сега ми е паднало на 1.5.

Редакция:

Галеона аз доколкото знам нивата се променят след около минимум 2 седмици прием на съответната доза. Но все пак предполагам, че и след 10-тия ден има накакво снижаване , макар и не крайно като резултат.
И аз се чудя как ТСХ се отразява на тоновете. Яд ме е , че не го поразпитах повече днес.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 00:07 от Mardinna

# 1 931
Дъщеря ми е в първа дкк, въпреки че ми е много далече. Мн съм доволна.

# 1 932
  • София
Мардина, не съм лекар, но според моя опит и това, което написа, не би трябвало да имаш проблем с дозата. Увеличавана ти е постепенно и не си имала някакви супер големи амплитуди.
Аз примерно преди бремеността пиех 75. При забременяването ми го вдигна на 100, защото ТСХ веднага беше скокнало. После 5 месец ми се беше вдигнало на 2,11 и ми предписа 100/125. След което свалих на ТСХ 0,27, при което ми каза, че няма смисъл да намаляме дозата, защото такова ТСХ не пречи нито на мен, нито на бебето и е по-добре да останем с такава доза, от колкото да я сменяме и пак да има скокове. Утре съм на ЖК и заедно с другите изследвания ще пускам и ТСХ, та да видим как съм. Мисля и да питам АГ дали ТСХто и дозата на лекарството влияе на тоновете на детето. Просто ми стана много любопитно.

# 1 933
engruseva ще ти бъда много благодарна да споделиш после какво е казал твоя АГ.
Стискам палци за хубави резултати утре на прегледа 🍀❤

Прикачвам записа на тоновете, ако на някой нещо му говори. Предполагам, че по-особеното е че има покачване близо до 180. При вашите тонове как се движи линията? Има ли покачване към 170-180?

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 00:43 от Mardinna

# 1 934
Добро утро!
От четене забравих какво ще пиша Simple Smile
За ваксините и аз съм комси-комса, но баткото ги има всички.
Страх си ме е, но много болести са изчезнали благодарение на тях! Имам спомени, гадни от пентаксима. Вдигаше Т, а на една позната и направи гърч и то май от втори или трети прием. Гадни са!
Но реално погледнато ако не изнамерят ваксина за короната няма да изчезне тая гад!
Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт