👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 706
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 935
Много е рано за ваксина за короната, в момента проучванията са в I/II фаза и ще мине доста време преди да стигнат до потребителсия пазар.
Иначе проучванията за лекарства са в по-напреднали фази, но и там има още вода да изтече Simple Smile

# 1 936
  • Plovdiv, Bulgaria
Слагам задължителните ваксини, със страх и едно наум, но до този момент проблем сме нямали, да чукам на дърво. Отлагала съм също ваксина, по препоръка на педиатъра, не рискува нашата, въпреки че не е от "младите", ако нещо не й хареса или просто времето не е подходящо. 
От другите ваксини не слагам, нито на детето, нито на нас. Имам примери с ваксини за грип, пък минаха грипа, с ваксина за ротавирус, пък хванаха. Те не покриват всички щамове доколкото знам.
Не съм обедена, че бих си сложила и ваксина за корона вирус, дори да има. Непознатаза лекарите все още болест и току що разработена ваксина някак не ми е спокойно. Но до като изобщо стане тая работа, има доста време, та не се заричам.
Радвах се, че този път хващаме лятото, че малкия няма да е на градина да носи разни неща, поне за първите ваксини.. Пък то с тоя вирус, пак ще съм на тръни.

# 1 937
  • София
Ваксините повечето ще почнем да слагаме август. Ако педиатрите разделят ваксините, да не се бият по 2 а по 1, то ще отнеме 6месеца да се бият.
За мен само август и септември са по-безопасни месеци за ваксина.
Аз първата двойна ще искам да е двойна, ако бебето не даде някаква особена реакция, ще ги действам по две.

С дъщеря ми ги разделяхме и се проточихме много. Отделно лекарката искаше да й даваме притивоалергично преди и след всяка ваксина, да не я извеждам навън под цъфнали дървета, абе тя беше манячка на тема алергии и само ми повтаряше като е пролет да не я вадя навън, да избягвам тревни площи, гори, градини ....
(Всеки луд с номера си)

Аз не вярвам на никой лекар на света. За дъщеря ми ходим при частна педиатърка, на която имам 90% доверие, не ми се дразни като задавам контра въпроси, обяснява и успокоява. Но дори и да ми каже, че бебето е здраво, аз ще искам да му назначава изследвания. За това като се роди ще му направим допълнително здравно осигуряване.

Дъщеря ми е записана на ЛЛ в 1дкк (клиника България), там имат следното:
- лекаря по зк си е безплатен, но или плащаш 30лв административна такса на всяко ходене или купуваш пакет. Пакета за новородено, в което се включва и посещение и неограничен брой ходения е 560лв.
За сега плана ми е да запиша бебето там, да не плащам пакет, да ходя само за ваксините, да давам 30лв.
А преди всяка всксина да ходя и на частния ни педиатър, с допълнителното осигуряване да си връщам парите.

Честно казано ще е голяма хамалогия, но педиатър около нас (без да е в 1дкк) наистина няма, който да ме устройва.

И аз живея в район изгрев, в София мед не искам, в дкц Дианабад мисля има една жена, но тя е толкова възрастна, в самото дкц няма чакалня за болни, за здрави и тнт и просто не е уредено и ме притеснява.

Аз ще съм по-спокойна единствено ако частния ни педиатър преглежда бебето преди ваксина, а за тая екстра ще дам доста пари, но това е положението.

# 1 938
Добро утро!

Утре ще има големи отсъпки в този сайт,за който има интерес.Лимонче,има от "нашите" препарати😂,сега ще ги разглеждам подробно,може и нещо да си изберем,намалението си заслужава.

# 1 939
  • София
Добро утро, момичета!

Снощи четох, четох, но така ми се спеше, че не можах да пиша...

Гледам, за ваксините си говорите. Аз не съм много ЗА, ама ги слагам. Всичките деца имат всички ваксини. Страх ме е било всеки път. Имах позната, която се занимава с деца увредени от ваксини. Тя самата има три деца - близнаци и още едно момиче, но доста големи, вече са към 30 и нещо годишни, но като сме общували активно бяха доста по-малки. Та, близнаците, - едното увредено от ваксина, другото не. Едното зеленчук, другото цигуларка. Та така.
Имаше и съученичка на сина ми, която започна да получава епилептични припадъци след поставяне на ваксина. Разбира се, няма как да има категорични доказателства, че именно ваксината е причина, но всичко води натам. Както и да е, смятам че като живеем в общество е добре да се съобразяваме с правилата. Ако не - местим се в друго общество.
Много ми хареса какво е написала Мари за предварителните изследвания на децата! Но тук не съм чула за такива генетични пакети за деца.
За педиатър, нашите деца са при д-р Масларски, мисля пак към него да се насочим.

Лимонче, лежете си с леля Лидия, само гледай да я разкараш, ако можеш, че тя е много злобна и гадна. Laughing

Ледена, много добре си изглеждаш! Пак ще се върнеш към  слабия си вид! Simple Smile Иначе с потенето и търкането, разбирам те! Аз съм качила доста на бедра и дупе, та го имам същия проблем. Успокоявам се, че при раждането заминават бая килца, ама да видим...

енгрусева, много мил жест от баба ти! Моите баби вече не са на този свят, та това е един чудесен спомен!

Снежи, и аз да кажа за др Спок, остарял и отречен е вече, аз не бих си губила времето да го чета. Но някога що народ е изгледан по него... Laughing

Уигзи, кантара при теб не е толкова лош, като гледам! Аз днес се измерих и съм +16,5 кг. Sad Ама меря се след пишкане и само ако предишния ден съм ходила до другата тоалетна, иначе се депресирам Simple Smile) Бе ще ги сваляме после някак...

За парочистачките ме замислихте, ще ги проуча поне за баните май биха ми били полезни...

Ако има все още хора, които са прочели до тук - искам да ви кажа, че днес съм на преглед и съм умряла от вълнение! Подготвила съм списък с въпроси, папка с изследвания.. Изобщо, ако не ме изгони АГ от кабинета, ще е добре хахаха. Не съм ходила от 2 месеца, последно бебето тежеше 640 грама май... Даже не помня точно.

Ииии хубав ден ви пожелавам! Flowers Hibiscus

# 1 940
  • Варна
Добро утро Simple Smile 🍭

Мари, много хубава информация си дала с тези генетични изследвания и за тях чувам за първи път 🤔. Някой знае ли в България как се процедира с тези неща? Изобщо някаква информация за това 🤔 Към кого се обръщаме за тази информация, кой ги прави? Педиатъра ли?

Пепеудена, ще разгледам, макар че реших на място да видя в борсата или ДМ. Едва ли ще се занимавам с поръчки.

Манди, аа сама искам да лежа. Не с леля Лидия 😂 Успех на прегледа! 😉

П.С тези “термини” ми звучат много гадно. “Зеленчук”, “Цигуларка”, “Растение”... Наистина ли така наричат дечицата в тези среди (Или как да го нарека)? Не мога да повярвам... 😔

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:36 от Lemons

# 1 941
  • София
Лимонче, аз да съм любезна и на леля Лидия пожелавам хубав ден, какво да правим като присъства и тя Simple Smile))
Още малко да я споменем и други ще започнем да я сънуваме.. Simple Smile)

# 1 942
Много писане много нещо, не мога да насмогнаа Bowtie

Манди първо към теб - успех на прегледа, съмнява ме да успееш да си зададеш всички въпроси, защото там винаги се минава бързо бързо, но ако успееш ще си номер 1 Satisfied Пиши като влезнеш ако искаш да се ориентирам горе-долу как вървят закъсненията Kissing Face

Аналуна нямам думи за това, което си преживяла. Ти си една силна жена и оттук нататък ти желая много здраве и щастие на теб и семейството ти Heartpulse

Лимонче за книгите на Спок - съгласна съм, че са остарели. Не съм я чела, само няколко страници, защото майка ми ми подари нейната книга на Спок, която е чела, когато е била бременна с мен Scream Е разлистих няколко стари страници, но информацията си беше доста остаряла и реших да не продължавам докрай с тухлата.

Брайда радвам се за тоновете и за прегледа, Стискам палци така да е до края!

За ваксините момичета - попринцип не бих ги пропуснала, но не съм запозната с процесите на слагането им. Моята лична лекарка ще е педиатър на бебката и силно се надявам да можем с нея да вземем правилни решения... Все пак има доста бебета при нея и като незапозната с материята за ваксините... няма на кой да разчитам, освен на нейното мнение.

Пеперудена малко ми писна на мен с това пазаруване онлайн, Искам да отида някъде и да си накупя всичко Sweat Smile Но 30 процента намаление си е супер, ще разгледам и аз сайта хаха. Така ми се обикаля по магазини и пазарува, че вече ми се плаче Sweat Smile

Уигзи супер е кантара значи, аз не се меря - просто съм го игнорирала тотално и даже като ми се мерне пред очите ми иде да го счупя с един чук Laughing Все едно нон стоп ми говори - ела премери се, а аз като инатливо дете го избягвам... Наистина ми е болна тема този кантар и тези килограми. Дано свалим тези мазнинки натрупани в дупенце и бедра Grinning

Мардина мисля че ТСХ ти е супер, моето ми се беше вдигнало преди месец на 3.6 и ендокриноложка ми изписа 0.25 мг и за 10 дена го смъкнах на 2.1 и така си седи и сега. Докторите са доволни, така че при теб си още по-перфектен резултата

Тара попринцип доколкото знам пулсът е нормално да е по-висок през бременността, особено в края. Но най-добре и за твое спокойствие можеш да отидеш на кардиолог. Относно пулса на бебето - това вече не знам, ще го коментирам и с АГ при първите тоновое като записваме, защото не знам колко отклонения в горните граници са допустими.

Еъргърл глюкозата ти е отлична. За бременни скоро четох че се препоръчва сутрешната на гладно да е под 5, така че си в абсолютна норма.

Лимонче и на мен ор седимента в токуда ми излезнаха някакви неща, но АГ не им обърна внимание. Епителни клетки излезнаха 1+, а левкоцитите ми бяха 9, при горна граница 9. Днес на прегледа при моята АГ ще видим какво ще става.

Днес преди прегледа ще си взема частта от количката, която беше сбъркана. Надявам се поне тази да пасне и да не се разправям отново с тях. Частта, която чакам е въпросния BumperBar, който ми изпратиха грешен - дори не знам за кой модел количка беше. Стискайте палци и за прегледа Flowers Hibiscus

Манди, РоденЕнтусиаст жалко, че сигурно няма да се видим днес, но стискам много палчета!!! Kiss

# 1 943
Благодаря за отзивите, момичета! Hug

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 11:24 от Blagi2020

# 1 944
Момичета, този сайт кидсо, цените са му... чудни, душ гела на Хипп, който купих за 7лв, тук е 17лв Simple Smile така че е 50% да сложат, не си заслужава

# 1 945
  • София
Манди Портокалова - как ще процедирате с Масларски, като той е само на частно в Сити клиник? Там е и нашата любима педиатърка - д-р Мустакова, до колкото знам бебето трябва да има и ЛЛ, който да ни издаде и всички болнични и тнт... След като излезе акта за раждане и тнт, личната лекарка доиздава продължение на болничния от раждането, това частен лекар може ли да го направи?
Ако зависеше от мен, правя едно допълнително осигуряване, не вписвам детето при никой ЛЛ и ходя само при Мустакова на частно, но дали това може да стане, ваксини, картони и тнт?

Ще ми е интересно ако си разнищила въпроса, аз още не съм й звъняла.

# 1 946
  • Varna, Bulgaria
Момичета, връщам се от ЖК. Все повече се убеждавам, че тези мерки са мнооого относителни. Както си вървяхме малки и се бях ошашкала, сега ги измерихме 2 кг. или с по около 300-400 гр. разлика за седмица, което е много. (В този период бебчетата наддавали с около 200 гр. на седмица). Та явно растат, но тези мерки са доста неточни.
Пуснах пълни изследвания. АГ каза, че май ще излязат гъбички във влагалищния, но ще видим какво ще ги правим.
Другата седмица ще слагам инжекциите с кортикостероидите. АГ каза, че статистически близнаците обичали да се раждат в 34 г.с. Затова ще ги правя другата, за да се застраховам за тогава, но се надявам да останат момичетата вътре поне до началото на юни.

Интересно: Лимонче, ти сънуваш леля Лидия, а аз сънувах как съм се засякла с теб в едно кафене преди прегледа с доктора Grinning

# 1 947
Здравейте! Simple Smile

Да се включа и аз по дъвканите теми. Stuck Out Tongue Помня, че като бях дете, майка ми също ползваше някакъв препарат за бърсане на прах вурху дървените мебели. Аз бърша най-вече само на сухо със Swiffer. Подовете ще продължа да мия с нещо от рода на Фрош. За бебешките дрешки взех също течен прах на Фрош.

dream123, заглавията на темите са много готини. Много ми хареса "Наближава вече чаканият ден...", но пък тази бих я избрала за след майската тема. Не че вече не наближава де... Heart Wink А от утре темата също ли ще е за 1 месец? Joy

С глас се смях на историите а ла готвене, спане в седнало положение през нощта или самоизплашването в огледалната врата. Чак и аз се изплаших. Joy

Не завиждам на момичетата, които още трябва да работят... Но се е видяло краят, успех! Аз последния месец преди 45-те дни си взех болничен, защото почти не можех да вървя от болки в костите долу/таза. А сега, в 8ми месец, съм по-добре, луда работа. Simple Smile

analuna, просълзих се, съжалявам... Пожелавам ти, а и на всички други, много здраве и щастие!

Amelie, и на мен нещо не ми позволява логиката един месец да има по-различно от 30/31 дни. Grinning

Lemons, къде ти е плацентата, че позицията е кофти? Говорихте ли, дали естествено раждане ще е възможно?

denica.m.y@gmail.com, болежки и сърбеж на зърната нямам. Също и още нищо не ми е текло от гърдите. Има ли и доста други от вас, при които още не се е случило? С първата бременност имах май 2 пъти по няколко капки, но не помня в кой месец.

Включвам се също с въпроса на Peperudena за генетичните изследвания след раждането. Не бях чувала. И нямам идея дали в Германия се практикува. На сина ни слагаха всички препоръчителни ваксини. За щастие всичко беше наред. Надявам се и се моля и сега да е така, защото тръпки ме побиват като чуя, че има и осакатени деца, че и най-лошото.

Пожелавам само успех на днешните и скорошните ви прегледи! Манди Портокалова, голяма емоция ще е, щом не си виждала бебчо откакто е бил около 600 грама. Simple Smile Сигурно сега ще е към 2кг. Hug

Elica Jordanova, радвам се, че всичко е наред и си се успокоила! Hug

Plamъche, надявам се да сте добре! Hug

# 1 948
Брайда може ли да дадеш допълнително инфо за тази лекарка Тинтява Мустакова? Аз мога да направя на бебето допълнително здравно, но то пак имам ограничение в платените прегледи до 300лв годишно ? Така че как се случват нещата и с какво тя е по-добра...
При мен е ясно, че въпреки ЛЛ пак ще си обикалям частните доктори, било то със или без здравно

Фрестче и дааа - утре пускам новата тема - тя ще бъде за целия месец май, а усещам че ще има доста бебчета тогава Gift Heart

Утре ще я направя и ще вложа всичко от себе си хаха

# 1 949
Лелее Dream,сърцето ми подскочи като каза,че ще има много бебчата през май!Ми да,със сигурност ще има!Времето толкова бързо излетя😊Много се вълнувам!

Фрест,аз така и не разбрах каква е връзката с тези генетични изследвания и ваксините...

Елица,и аз вчера след ЖК бях изненадана от големите размери на бебо,няма как на седмица да е качил над 400гр,а и аз ходя при двама различни лекари-частен и по ЗК,та със сигурност някой не мери правилно😁Казвам го най-вече за мамите,на които са казали че има изоставане.
Относно промоцията в Кидсо-ами поне течния прах Тео бебе си е наистина на добра цена-5.90лв за 1.1л,но на другите неща като не знам цените и няма как да съпоставя...Май ще ида до Ремедиум и от там ще купя всичко,и цените са добри и асортимента е голям.В новата брошура на DM нищо не си харесах.Някой може ли да ми каже как да се ориентирам за размер на еднократни гащи,XL много ли е голям,вие как избрахте?И колко броя ще са ми необходими?

Общи условия

Активация на акаунт